Alle tekenen wijzen erop dat er een oorlog tussen Israël en Hezbollah op komst is. En als die eenmaal begint, zullen de VS en Iran onvermijdelijk ook in het conflict betrokken raken. We hebben het letterlijk over een apocalyptisch scenario, en dat zal enorme gevolgen hebben voor ons allemaal. Hezbollah heeft een arsenaal van 130.000 raketten die het op Israëlische steden kan afvuren, Iran heeft nog meer vuurkracht dan Hezbollah, en de Israëli’s hebben nog heel wat verrassingen in petto. Hier wil ik het voorlopig bij laten. Terwijl deze oorlog zich ontwikkelt, zal de hele wereld geschokt zijn door de dood en vernietiging waarvan we getuige zijn, schrijft Michael Snyder.

Helaas is er nu geen weg meer terug.

Woensdag ontmoetten de ministers van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië en Iran elkaar in Jeddah

De Saudische minister van Buitenlandse Zaken prins Faisal bin Farhan ontmoette zijn Iraanse ambtgenoot Hossein Amir-Abdollahian in de marge van een vergadering van de Organisatie van Islamitische Samenwerking in Jeddah, waar ze de huidige militaire escalatie in Gaza en de omliggende gebieden bespraken, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk op X.

Gebaseerd op wat ze van de Iraniërs hebben gehoord, moeten de Saudi’s geloven dat een oorlog tussen Israël en Hezbollah op handen is, want ze hebben hun burgers geïnstrueerd om Libanon onmiddellijk te velaten….

Saudi-Arabië roept zijn burgers op zich te houden aan het reisadvies voor Libanon en vraagt degenen die zich in het land bevinden onmiddellijk te vertrekken. 

De Saoedische ambassade in Libanon zei de ontwikkelingen in Zuid-Libanon op de voet te volgen en “roept alle burgers op zich aan het reisverbod te houden en Libanees grondgebied onmiddellijk te verlaten voor degenen die zich momenteel in Libanon bevinden.”

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken lijkt er ook van overtuigd dat er grote problemen op komst zijn

  De puinhoop van de Berlijnse en Brusselse politiek

De VS verhoogt het reisadvies en staat niet-spoedeisend personeel toe Libanon te verlaten nadat de ambassade in Beiroet het doelwit werd van pro-Palestijnse demonstranten die brand stichtten in het complex.

Amerikaanse militaire groepen gebruikten rook en gas om de demonstranten uiteen te drijven die zich bij de ambassade hadden verzameld na een aanval op een ziekenhuis in Gaza. Uren nadat de protesten begonnen, gaf het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies uit.

“Het ministerie heeft toestemming gegeven voor het vrijwillige, tijdelijke vertrek van familieleden van Amerikaans overheidspersoneel en enkele niet-spoedeisende personeelsleden van de Amerikaanse ambassade in Beiroet vanwege de onvoorspelbare veiligheidssituatie in Libanon,” stond er in de aankondiging te lezen.

Dit is waarschijnlijk slechts de eerste stap in de richting van een volledige evacuatie van de Amerikaanse ambassade in Beiroet.

Israël lijkt zich ook voor te bereiden op het uitbreken van een oorlog met Hezbollah.

Zoals ik gisteren heb besproken, worden 28 steden en gemeenschappen langs de noordgrens van Israël geëvacueerd.

Aan de andere kant van die grens zijn er berichten dat vredeshandhavers aan het evacueren zijn in afwachting van het komende conflict…

Arabische en Iraanse sociale mediakanalen publiceren beelden waarin, naar verluidt, UNIFIL-troepen, de vredesmacht in Zuid-Libanon, dringend hun basis in Naqoura aan de grens met Israël evacueren in afwachting van oorlog.

In deze wereld is wat mensen daadwerkelijk doen veel belangrijker dan wat ze zeggen.

En op dit moment vertelt iedereen ons precies hetzelfde door hun daden.

In Iran is een zwarte vlag onheilspellend gehesen boven de Imam Reza Moskee.

Er is veel discussie geweest over wat dit zou kunnen betekenen.

  Terug naar de toekomst met Iran en Israel

Maar het is zeker geen goed teken om een zwarte vlag boven de grootste moskee ter wereld te laten wapperen

In een historische en ongekende actie is een zwarte vlag gehesen boven de verlichte Razavi koepel van het Imam Reza moskeecomplex in Iran – een opvallende afwijking van de traditie omdat het buiten Muharram is, de rouwmaand op de islamitische kalender.

Het Imam Reza moskeecomplex in Mashhad, Iran, waar het mausoleum van Imam Reza, ook bekend als Ali al-Rida, staat, is een iconisch religieus complex en qua oppervlakte de grootste moskee ter wereld.

In dit stadium is het moeilijk om een scenario voor te stellen waarin er geen volledige regionale oorlog uitbreekt.

En het Amerikaanse leger heeft veel vuurkracht naar de regio gebracht voor het geval dat

De Verenigde Staten verzamelen een oorlogsmachine in het Midden-Oosten als duidelijke boodschap aan Iran dat het zich afzijdig moet houden nu Israël zich voorbereidt op een grondinvasie in Gaza om de terreurgroep Hamas te vernietigen.

Binnen enkele uren na de afschuwelijke aanval op Israël door Hamas op 7 oktober begonnen de VS oorlogsschepen, straaljagers en speciale eenheden naar de regio te sturen.

Twee vliegdekschepen, waaronder ’s werelds grootste – de USS Gerald R. Ford – zijn naar de oostelijke Middellandse Zee gestuurd, samen met tientallen vliegtuigen die luchtaanvallen kunnen uitvoeren.

Als de VS zich gedwongen voelt om Israël te helpen verdedigen tegen Hezbollah, zal er wijdverspreide steun zijn vanuit het hele politieke spectrum.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen steunen de meeste leden van het Congres een Amerikaanse militaire actie als die nodig zou zijn.

Tijdens een uitzending van Meet the Press had de Amerikaanse senator Lindsey Graham bijvoorbeeld enkele zeer dreigende woorden voor zowel Iran als Hezbollah

  MSNBC verklaart "20 Israëlische levens zijn de levens van 1.000 Amerikanen waard"

“Dit is mijn boodschap: Als Hezbollah, een proxy van Iran, een massale aanval op Israël lanceert, zou ik dat beschouwen als een existentiële bedreiging voor de staat Israël,” voegde hij eraan toe.

Graham zei dat hij een resolutie in de Senaat zal indienen om “militaire actie door de Verenigde Staten in samenwerking met Israël toe te staan om Iran uit de oliehandel te stoten”.

In een directe boodschap aan Iran zei hij: “Iran, als jullie deze oorlog laten escaleren, dan komen wij voor jullie.”

Helaas zorgen dergelijke dreigementen er niet voor dat Hezbollah zich terugtrekt.

In feite waren er woensdag meer botsingen langs Israëls noordgrens…

Hezbollah zei dat het woensdag vijf locaties had aangevallen, waaronder een Israëlische kazerne in Zar’it en een positie aan de overkant van de grens in het Libanese Ras Naqoura-gebied, waarbij het bij verschillende aanvallen gebruik maakte van geleide raketten.

Het Israëlische leger zei dat het reageerde op beschietingen van zijn militaire posten in het gebied van Zar’it, en ook reageerde nadat militanten antitankraketten hadden afgevuurd op Israëlische Kibboets Manara en Rosh HaNikra bij de grens.

Het leger zei dat het “terreurdoelen van de terreurorganisatie Hezbollah zou blijven aanvallen.”

We waren lang van tevoren gewaarschuwd dat dit eraan zat te komen.

Nu is de Grote Oorlog in het Midden-Oosten hier.

De Iraniërs hebben een zwarte vlag gehesen boven hun grootste moskee, en het lijkt erop dat de dingen op het punt staan om op grote schaal los te barsten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

“Al-Aqsa Flood”: De verrassing is dat sommigen verrast zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesters pro-Israël standpunt versnelt zijn machtsverlies
Volgend artikelPoetin neemt de Russische nucleaire “handkoffer” mee naar China (video) – Eerste keer dat de Russische president met de “rode knop” wordt gezien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Onlangs, een 14 tal dagen geleden heeft israel al zijn oorlog tegen Syrië “preventief” opgevoerd, door vliegvelden (Damascus en Aleppo) te bombarderen.

 2. Zwarte vlag, koffiedik….ik kijk op goudprijs en aliexpress, en op aliexpress is momenteel ene dumpactie gaande waarbij je voor pinda’s van alles kunt kopen….gratis verzonden…alsof ze iets weten en proberen nog even veel handel kwijt te raken…de chinezen zijn de best ingelichte lieden ter wereld, ze waren al vele malen slimmer dan ons 2000 jaar gelden met hersenoperaties en betaal aan toonder cheques….terwijl onze ge3neeskunde pas echt rond 1850 begon en voedsel voorziening voor legers pas in WO2 echt op gangen kwam, daarvoor moeten soldaten eten bij elkaar roven….de chinees had 2500 jaar gelden al logistiek….dit zijn mogelijk de slimste mensen op aarde, dus wat die doen is mijns inziens een goede graadmeter….

  Dat en andere signalen, het kapitaal is zich aan het indekken nu…..met tastbare zaken zoals voorraden en land…de aandelen en obligaties kunnen ieder moment vallen….wie aandelen bezit geeft zijn fortuin in handen van enkele mensen die ene directie vormen….die kunnen jou aandelen slopen qua waarde, door bijvoorbeeld een bedrijf te verkopen voor appel en ei….geheel volgen de statuten en hun macht op dat moment, daar is niet eens een beursnotering voor nodig om aandelen kapot te maken….en dan zit je op de aandeelhouders vergadering en je bent ineens je tonnen kwijt zonder dat je er iets aan kunt doen….dat is de wereld van gelegaliseerde roof….komt straks in massa eraan….net als de gouden handdruk voor personeel dat bij ontslag of pensioen per gewerkt jaar een maand loon extra krijgt….teveel oudjes in het bedrijf en het bedrijf gaat ineens failliet en start door….met nieuwe contracten en het wegvallen van oude rechten….ook een vorm van legale roof…

  Oorlog is het summum van afname van rechten en bezit….en verlies van je kinderen om het behoud van het bezit van enkelen, de zogenaamde elite, te waarborgen….

  Vlaggen zijn een verzamelpunt, een symbool voor samen iets zijn, denken te zijn en iets te doen, ook samen maar geleid door enkelen….wie uit principe merktekens en andere symbolen van bijvoorbeeld kleding verwijderd of merknamen en kiest voor solide boven mode is geen volgeling, en deze persoon zal altijd botsen met de overheersers…en die gaan straks onderuit in het kwadraat.

  Met alle bevolkingsgroepen, culturen en sektarische waanzin in ons land is de macht van de staat eigenlijk al gebroken…er rest slechts een klein duwtje en hun kaartenhuis strot in.

  Ooit vonden een paar economen het een geweldig goed idee om binnen het concern alle bedrijven met minder dan 15 % winst per jaar te dumpen. Dit resulteerde in ruim 1000 van de dochterondernemingen die werden verkocht….vaak bedrijven met een stabiele winst, jaar in, jaar uit, van 8 a10%…..weg…..men ging liever gokken op de beurs en met investeringen dan een stabiele winst handhaven. Hebzucht, het denken van lieden die theorie tot afgod hadden en bij wie praktijk en sociaal denken totaal ontbraken.

   • Nee, die zijn gehaaid maar niet slim…slim is als je in vrede kunt leven met je buren, constant de dood een hekje verder is niet echt slim, dat is wachten tot de ander gehaaider is dan jij.

    De Joden zijn in de oudheid beschreven als een volk dat van Kreta werd verbannen, ze hadden duidelijk iets serieus niet goed en onvergeeflijk uitgevreten…..zit genetisch erin…jij noemt het slimheid, zo noemen ze het zelf ook, maar de rest van de wereld ziet het toch net wat anders…

 3. The rottechilds hadden heel veel aandelen verkocht twee weken terug. Martin amestrong berichte er over de dag nadat zij voor miljarden aan aandelen verkochten. En martin opperde nog,dat het waarschijnlijk wederom handelen in voorkennis was waarschijnlijk. En zie dan gebeurt dat met hamas. Clif high zag het eind september in zijn a.i. Computer en die dield een hoge language release aan in de media rond eerste tweede week van oktober. En zou meer dan een week duren. Nu heeft martin armstrong weer een artikel staan met rijke oligards die aandelen net verkocht hebben en cliff high houd een grotere klapper dan de hamas actie aan tussen 28 oktober en 4 november,met nog meer relaese language dan afgelopen week. Clif denk dat er nog iets groter aan zit te komen,nog eerder de 28 ste dan de 4 zegt hij. We zullen zien over 10 dagen. En putin die zijn koffer meeneemt die verwacht dus ook iets. Of kans op iets. Maar ja putin heeft dan ook stalen ballen.

 4. het enige oplossing is dat zoveel Israel als VS zich direct terugtrekken om grootschalig oorlog te voorkomen.Israel MOET onmiddellijk alle bezetten gebieden verlaten en kiezen voor eigen veiligheid anders word erg bloederig aan alle kanten
  Helaas zie ik dat niet gebeuren en Netanyahu zal zich op schouder kloppen, dan moeten maar Israelies iets doen en schuldigen oppakken en berechten en zo Palestijnen laten zien dat ze niet VOOR maar TEGEN oorlog zijn

 5. Precies wat de Amerikanen al jaren willen, dit is opgezet door Israel en US om ww3 uit te lokken want Rusland tegen Oekraïne lokte geen ww3 uit ondanks verwoede pogingen met leveren van alle soorten wapens door de US en NAVO. Maar je voelt het het tij is aan het keren daarom ook de druk van deze criminelen, zij weten dat zij hangen als alles klaar is.

 6. Ik ben eigenlijk benieuwd of Nederland een oorlogskabinet heeft igv we betrokken raken voor zover dat nog niet zijn dankzij oorlogshitser Rutte, en hoe dit de zittende politiek al dan niet buiten spel zet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in