Foto: Screenshot van de verslaggeving van het Congres van Mexico, 12. 9. 2023

Report24 heeft het sensationele bericht onder de loep genomen. De presentator, een zogenaamde ufoloog genaamd Jaime Maussan, heeft niet bepaald de beste reputatie vanwege eerdere presentaties van vervalsingen. Of men daadwerkelijk echte, 1000 jaar oude mummies op deze manier in een overheidsgebouw zou brengen, moet dringend in twijfel worden getrokken – het gaat duidelijk om geroofde goederen uit Peru. Al met al doet het denken aan een enscenering zoals de couveuse-leugen aan het begin van de Golfoorlog, schrijft Report24.

Terwijl de Duitstalige media nog grotendeels sliepen, berichtte Report24 over de gebeurtenis in Mexico op basis van het internationale nieuws: Mexico krijgt de volgende schrik: Lichamen van twee “aliens” gepresenteerd in het Congres. Maar dit eerste verslag was ingekort vanwege de urgentie; de kwestie verdient zeker meer aandacht.

Eén ding is zeker: Maussan verdient grof geld op YouTube met videoclips van vermeende UFO-waarnemingen, of ze nu echt of fictief zijn. Zijn kanaal heeft bijna een miljoen volgers. De presentatie aan het Congres van Mexico zou zijn roem internationaal een flinke boost moeten geven. Maar zijn reputatie is allesbehalve goed. Tussen 2015 en 2017 trok de voormalige journalist en presentator de aandacht met een soortgelijk verhaal. Toen presenteerde hij een vermeende buitenaardse mummie uit Nacza. Volgens Snopes bleek dit later de resten van een menselijk kind te zijn.

Factcheck over “buitenaardse vondst” uit 2017 niet erg accuraat

Voor de volledigheid moet echter ook gezegd worden dat de “factcheckers” van Snopes ook niet bekend staan om hun ernst en integriteit, en dat de betreffende factcheck in dit opzicht meer dan slecht is. In feite verwijst de link in de factcheck naar het lijk van een kind naar een heel ander geval in een ander land. In elk geval leek de aanpak van Maussan in het eerdere geval erg op die van de andere zaak. De zelfbenoemde onderzoeker presenteerde zijn bevindingen destijds in een twee uur durende persconferentie op 17 juli 2017, die vandaag de dag nog steeds beschikbaar is via Gaia.

We zochten verder en ontdekten dat er in 2015 al een presentatie was waarbij Maussan betrokken was. Hij presenteerde een “alien uit Rosswell” die de overblijfselen van een inheems kind bleken te zijn. Een collega-onderzoeker bood later publiekelijk zijn excuses aan aan de inheemse bevolking voor het ten onrechte gebruiken van een dood kind voor zo’n UFO-spektakel.

Ouwe schoenen in een nieuwe doos

Wat meteen opvalt, is het feit dat de gisteren in Mexico gepresenteerde buitenaardse resten waarschijnlijk allesbehalve een nieuwe vondst zijn. Maussan presenteerde zich aantoonbaar al in 2017 met de exact dezelfde mummies die naar het Congres werden gesleept. Op de foto tast hij deze overblijfselen rechtstreeks met zijn handen aan. Dit is ook een extreem vreemde manier om met mummies om te gaan die 1000 jaar oud zouden zijn.

  Machtselite komt bijeen om globale herstart te plannen - geeft aanleiding tot bezorgdheid
Foto door Jaime Maussan uit 2017 of ouder. Dit is vrijwel zeker één van de mummies die gisteren aan het Mexicaanse Congres werden gepresenteerd.

In 2017 werden de buitenaardse mummies echter nog “Nacza mummies” genoemd, de plaats waar ze gevonden waren. In de persconferentie van 12 september worden daarentegen “algenmijnen” in Cusco genoemd als plaats van ontdekking. Deze plaats ligt ook in Peru, maar is 650 kilometer verwijderd van Nacza. Waarom vermeende Peruaanse buitenaardse lijken aan het Mexicaanse Congres worden gepresenteerd en niet aan de Peruaanse regering is een andere vraag. Er zou opgehelderd moeten worden of de export van mummies uit Peru überhaupt legaal was.

Vreemd eredoctoraat

Maussan is zonder twijfel een kleurrijke persoonlijkheid. Op internet is hij onder andere te vinden als eredoctor van het MEXICAN INSTITUTE OF LEADERS OF EXCELLENCE, een instituut dat centraal wijst op een connectie met het Vaticaan en daar duidelijk erg trots op is. Kwaadwillende tongen zouden kunnen beweren dat het een World Economic Forum voor de armen is. Het logo (piramide met het “alziend oog”) en de kleding van de leden doen denken aan Vrijmetselaars en Illuminati.

Terug naar de mummies. Op Livescience is te lezen dat de vondst in 2015 eigenlijk wordt toegeschreven aan grafrovers:

De mummies waren afkomstig van “een groep ‘huaqueros’ of archeologische schatzoekers uit de stad Palpa,” aldus Thierry Jamin, voorzitter van het Incari-Cusco Instituut. Jamin is betrokken bij het onderzoek naar de mummies en noemt de leider van deze plunderende groep Mario. Mario is een schattenjager. Hij is een crimineel die goed bekend is bij de politiediensten van de Nazca-regio. Zij [zijn groep] plunderen al meer dan 20 jaar archeologische vindplaatsen aan de Peruaanse kust.

Grafrovers staan er wereldwijd niet om bekend dat ze bijzonder voorzichtig zijn met hun vondsten en dat ze de omstandigheden van de vondsten documenteren. Er zijn talloze gedocumenteerde gevallen waarbij grafrovers mummies en andere artefacten hebben vervalst om hoge winsten te maken.

De vermeende DNA-onderzoeken

De mummies van 2015, en we nemen aan dat het dezelfde zijn als die uit de presentatie van gisteren, zouden ook toen al onderzocht zijn. Een niet minder dubieuze onderzoeker genaamd Konstantin Korotkov vertelde aan Russia Today dat de mummies 23 paar chromosomen zouden hebben (zoals een mens). Dat Korotkov verbonden was aan de Universiteit van St. Petersburg, zoals destijds beweerd werd, kon tot op de dag van vandaag niet bevestigd worden en is waarschijnlijk een verzinsel.

  Schokkende opiniepeiling laat zien hoezeer de elite ons haat

Gisteren week het congres af van deze eerdere bevinding. 30 procent van het gevonden genetisch materiaal zou niet menselijk zijn, valt op talloze pagina’s te lezen. In de eerste sensatierapporten stond echter dat niets van de “aliens” menselijk was. Deze drie verschillende verklaringen geven reden tot twijfel. En zelfs als 70% van het “buitenaardse DNA” menselijk zou zijn, zou de diagnose “buitenaards” per se uitgesloten zijn. De verklaring “niet voortkomen uit de evolutie van deze planeet” zou hoe dan ook onjuist zijn. In ieder geval ging Live Science er in het lange artikel uit maart 2018 van uit dat de Nacza mummies constructies waren van gevonden lichaamsdelen – d.w.z. vervalsingen. Er worden in Peru steeds weer mummies gevonden, dus het zou heel goed mogelijk zijn om zelfs zeer oude lichaamsdelen te verkrijgen en te bewerken voor dergelijke vervalsingen.

Er wordt ook beweerd dat de lichamen van de “aliens” implantaten bevatten die gemaakt zijn van osmium. Osmium is een zeer giftig metaal, dat in pure vorm zeer problematisch zou zijn in het organisme. In feite wordt het gebruikt in legeringen bestaande uit 90% platina en 10% osmium voor implantaten en pacemakers. Tijdens de presentatie werd er echter niets gezegd over legeringen.

Mummie van 2017 presentatie “100 procent menselijk” 

In tegenstelling tot de eerder genoemde “factcheck” door Snopes, zijn er ook sites die de bevindingen uit 2015 en de presentatie uit 2017 onder de loep hebben genomen. Tony Breeden stelt bijvoorbeeld in zijn blog van juni 2017 dat de toen gepresenteerde mummie na een röntgenonderzoek 100 procent menselijk bleek te zijn. Breeden somde in de lange tekst ook een aantal gerelateerde vervalsingen en hoaxes op. Met betrekking tot de mummies, waarvan sommige waarschijnlijk die van de presentatie van het congres van gisteren zijn (vetgedrukt), schrijft hij:

De mummies van Thierry Jamin, die bestudeerd worden in het Incari Cusco Instituut, werden ontdekt op een geheime locatie in de woestijn van Cusco door twee vrienden die ze aan geschiedenisactivist Brien Foerster van Hidden Inca Tours gaven. De mummies zijn bedekt met hetzelfde “droogpoeder dat gebruikt wordt om de exemplaren te conserveren” als de Gaia-mummie. Dit betekent in feite dat de “mummies” eruit zien alsof ze bedekt zijn met gips. Eerlijk gezegd riekt alles naar bedrog, van de anonieme ontdekkers tot de naamloze experts. De enorme klauwen zijn een samenraapsel van onmogelijke architectuur op de pols. De schedel lijkt op een gemummificeerde foetus. De andere mummie die op de zwarte markt is gevonden (en in Maussans armen wordt gehouden in zijn Facebook-profiel) ziet er het meest nep uit van allemaal.

Maar dat is nog niet alles, Breeden kon een zaak beschrijven waarin Maussan erin geluisd werd voor een vermeende buitenaardse mummie. Een vervalser genaamd Urso Moreno Ruiz had deze voor 32.000 US dollar aan hem verkocht. Maussan is op zijn best iemand die koste wat het kost iets wil geloven en zijn theorieën koste wat het kost bewezen wil zien. Zo had hij ook een “gevleugelde fee”, een andere vervalsing, tot een echt buitenaards lijk verklaard. Al met al, zegt Breeden, heeft Maussan in zijn “onderzoekscarrière” zo vaak vals “buitenaards” geroepen dat hij niet meer te vertrouwen is.

  Wereldoorlog ESCALATIE wordt agressief gepusht door Biden en de NAVO, omdat tirannen een voedselschaarstecrisis nodig hebben om wereldwijde ontvolkingsmijlpalen te bereiken

Ondertussen is de mainstream media wakker geworden

Na enige bedenktijd zijn er ook in Duitstalige media berichten over het onderwerp verschenen. De krant Bild heeft ook de oude verslaggeving over Maussan gevonden en wijst erop dat zijn eerdere ontdekkingen chirurgisch gemanipuleerde menselijke resten zijn. Het tijdschrift GEO wijst op de dubieuze voorgeschiedenis van de onderzoeker. De grote vraag blijft: waarom wordt deze achtergrond niet centraal belicht in de Engelstalige wereld – en hoe kan het dat iemand met zo’n reputatie een presentatie mag geven in het Mexicaanse congres?

Het is ook niet bevorderlijk dat Harvard professor Avi Loeb, die onlangs naam maakte door te beweren dat hij de overblijfselen van een buitenaards ruimteschip op de bodem van de oceaan had gevonden, aan de presentatie deelnam. Er waren namelijk metaalkorrels gevonden waarvan de samenstelling een buitenaardse oorsprong suggereerde. Critici beweren dat het gewoon de resten van een meteoriet zijn. Loeb is ook de wetenschapper die een zogenaamd onverklaarbare baan van de komeet Oumuamua interpreteerde als de voortstuwing van een buitenaardse sonde. Wiskundig werd bewezen dat het uitgassen van waterstof ook een plausibele verklaring biedt toen het gesteente door zonnestraling werd verhit.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Het Pentagon publiceert UFO-filmsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDat is gewoon stom
Volgend artikelDe afslachting door de overheid in Lahaina: Maui Herbekeken!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

44 REACTIES

  • Jij bedoelt het als grap natuurlijk. En ze zijn ook hardstikke nep. Maar waar denk je dat de verhalen over kabouters vandaan komen? Mannetjes die onder de grond wonen en ’s nachts ongein uithalen. Die plotseling verschijnen en verdwijnen alsof in een andere dimensie. Dat zijn geen kinderverhaaltjes maar pogingen om te verklaren wat mensen gezien en ervaren hebben. Verhalen over reuzen die kinderen eten idem. Wereldwijd dezelfde verhalen.

   Waarom zou je trouwens een kabouter beeldje in je tuin zetten? Waarom doen mensen dat? Dat is heel oud bijgeloof, geworteld in heidense religie.

   Mensen lachen vaak over dingen die ze niet begrijpen om zich maar niet ongerust te hoeven maken.

 1. ‘Op internet is hij onder andere te vinden als eredoctor van het MEXICAN INSTITUTE OF LEADERS OF EXCELLENCE, een instituut dat centraal wijst op een connectie met het Vaticaan en daar duidelijk erg trots op is’

  En

  ‘Maussan is op zijn best iemand die koste wat het kost iets wil geloven en zijn theorieën koste wat het kost bewezen wil zien.’

  We worden door fantasten, dwazen en hele ordinaire oplichters belazerd en ze zitten dankzij het vaticaan en het WEF op alle niveau’s in sleutelposities om ons dmv ONDERwijs, media en politiek dommer te maken dan de oplichters, alleen zo kan een Kakistocratie blijven bestaan.

 2. Ronduit belachelijk. Vroeger werden ongelukkige mensen, die misvormd waren door het geklungel met hormonen en scheikundige rommel, op de kermis tentoongesteld als alliens. Die leefden tenminste nog.
  De onzin over “buitenaardse wezens of leven” beleeft een nieuwe hype. Mensen die je alles kunt wijsmaken geloven in buitenaards leven want, nu komt het; “want het heelal is zo oneindig groot met miljarden en miljarden hemellichamen dat we met zekerheid kunnen aannemen dat er ergens wel…”. Als het dan dezelfde individuen zijn die hautain het bestaan van God afwijzen “want daar is geen bewijs voor”, lacht ik hun in het gezicht uit; waar zijn de bewijzen van uw alliens?

  • De bewijzen.
   De door piloten opgenomen filmpjes van UFO’s, de vele getuigen, soms met 100den tegelijk, die UFO’s zagen.
   Van god of wie dat ook mag wezen bestaan alleen beelden die bij mensen tussen hun oren bestaan.
   Niemand heeft er ooit iets van waar genomen, je moet het maar aannemen.

   Maar dat deze poppetjes echt zouden zijn betwijfel ik.

   • Dat is het hem juist. Ogen capteren alleen maar licht. Dat wordt in de hersenen omgezet in beeldvorming. Ook bij piloten. En wat zich daar allemaal tussen de oren afspeelt. Sommige hersenmassa’s hebben speciale gaven om in een kunstwerk grootse dingen te zien die een normaal mens ontgaan. Tja.

    • Er zijn video opnames van opgenomen door piloten van een vliegtuig.
     Deze zijn bekend en door vele bekeken.
     En ze komen allemaal tot dezelfde conclusie.
     Dit is geen ontwerp van ons met onze technologie.
     Waar het wel vandaan zou moeten komen blijft een raadsel.

     • Een UFO maakt nog geen alien Bert. Sterker nog, van geen enkele UFO is ooit vastgesteld dat hij ook buitenaards was. Dat piloten de technologie niet kennen betekent niks. Er zijn ook filmpjes van levensechte vliegende steden, het zijn projecties, hologrammen. Daarnaast zijn er verborgen projecten waar de piloten niks van af weten. Dat B2 vliegtuig werd eerst ook als UFO en buitenaards geclaimed.

   • ‘De door piloten opgenomen filmpjes van UFO’s, de vele getuigen, soms met 100den tegelijk, die UFO’s zagen.’

    Je bedoelt de korrelige onherkenbare beelden van piloten? En 100den die gelijktijdig ‘iets’ zien? Ik sluit niks uit, maar dat noem ik niet bepaald bewijzen.

    En vwb God… dat is niet een mens of een wezen, God is alles binnen en buiten ons. God is de schepper en de schepping tegelijk. Er is alleen maar God, tenzij je als ego in de illusie leeft dat je los van het leven om je heen bestaat.
    Als je alles wat je ooit hebt geleerd loslaat, kan ervaren dat alles God is en dat alles 1 is. De egoïsten willen ons ontkoppelen van God, daarom worden wij in de 1ste dimensie (de laagste) als consumenten in onze ego’s opgesloten. De stilte in jezelf en de natuur kunnen je helpen om de connectie met God/leven/liefde/natuur/licht te herstellen. God is geen verhaal in je hoofd, God is in je hart en in alles om je heen. Verwijder alle zuurstof en alles zal sterven… alles is dus 1 leven dat wij samen delen. En dat ene leven eindigt zodra je de basis voor dat ene leven verwijderd, dat is God. Wij zijn velen uit één bron, dat is God. Zelfs de eventuele aliens bestaan uit die ene bron. Wij leven in een droomveld en God is de dromer.

    • Ik verklaar mijzelf als compleet goddeloos en wil dat graag zo houden.
     Aliens die hier lang geleden aan kwamen zijn ze goden gaan noemen bij gebruik aan kennis voor wat ze waarneemde.
     Er staan zelf verhalen in de christelijke en joods bijbel over mensen die de aarde van boven hebben gezien omdat ze mee genomen waren in ruimte schepen.
     In de christelijke bijbel zijn die verhalen verwijderd en min of meer verboden verklaard,
     In de joodse versie schijnen ze nog wel in te staan.

      • Ja inderdaad, het boek van Henoch.
       Kwam er even niet op. Dat boek is los te koop.
       Er kan niet over ruimteschepen gesproken zijn omdat niemand ooit van zo iets had gehoord en gezien.
       Ga dan maar een nieuw woord bedenken.
       Er wordt gesproken over 2 wielen die draaien, zo als de zwaartekracht in de ruimte wordt gemaakt
       Er bestaan zelfs tekeningen van.

       • Doet me denken aan het Boek Ezechiël.

        ´Ezechiël schreef een van de langste boeken in de bijbel. Volgens sommige wetenschappers (BBC Farizeeërs?) duidt dat op een vorm van epilepsie die gepaard gaat met veelvuldig flauw vallen, periodes van sprakeloosheid, diepe religieuze overtuiging en veelschrijverij. Zijn stijl is ontegenzeggelijk wijdlopig; de ondringbaarheid van de tekst en de apocalyptische visioenen zijn wellicht de verklaring voor het oude verbod voor joden om dit boek te lezen vóór de dertigste verjaardag.´

        https://www.statenvertaling.net/bijbel/ezechiel.html
        https://www.statenvertaling.net/bijbel/ezec/1.html

    • Het was niet mijn bedoeling om God erbij te betrekken want dat heeft te dikwijls netelige effecten. Wat ik op de koorel neem is dat “God” wetenschappelijk bewezen moet zijn om serieus genomen te worden, maar hun onzin over UFO’s en alliens, niet. Onder de roes van video-games en geestensverruimende middelen kan het interessant zijn natuurlijk.

   • Punt van alles: geloven in een god en daarop gebaseerd wetten maken en levens breken en beëindigen is op zich waanzin, zij het waanzin in een collectief.

    …mijn oma kwam uit Drenthe, geboren in een plaggenhut. Ze geloofde in aardmannetjes en kabouters, in feeën en trollen. De kans dat ze die ook heeft gezien acht ik groter dan de kans dat mensen God hebben gezien, of de Allah variant.
    Ik heb ook wel eens dingen gezin die ik niet kan verklaren, een “elfje” boven een beek met watervallen in Bretagne in een bos dat Brociliande heet…….mezelf van boven af toen ik 12 was, een boek met alle antwoorden van de wereld maar je mag niet kijken hoe de titel is….een hele leuke nymfomane meid helemaal into mij die ook weer verdween….levensecht en ik zweer erbij….alles echt zoals het was….en dan moet je de shit van een middenoosten sekte als pure waarheid aannemen?

    Ik weet van opgravingen dat er vroeger mensjes leefden van klein formaat….

    https://www.nytimes.com/2018/03/22/science/ata-mummy-alien-chile.html
    https://www.greecehighdefinition.com/blog/2021/2/9/the-white-mummies-of-china-and-the-indications-that-alexander-the-greats-greeks-reached-into-ancient-china
    ( geen dwergen maar noord europeanen die in china leefden, voordat de wereld werd verziekt met Joodse sekte onzin…

    https://www.ruhr-uni-bochum.de/archaeologie/forschung/projekte/zanjan.html.en

    https://www.reddit.com/r/creepy/comments/27b9xn/puzzling_mummy_from_the_ancient_iranian_dwarf/

  • “Mensen die je alles kunt wijsmaken geloven in buitenaards leven want, nu komt het; “want het heelal is zo oneindig groot met miljarden en miljarden hemellichamen dat we met zekerheid kunnen aannemen dat er ergens wel…”. Als het dan dezelfde individuen zijn die hautain het bestaan van God afwijzen “want daar is geen bewijs voor”,”

   Grappig want waar !

  • Ik zie het al: allemaal mensen die nog nooit onderzoek gedaan hebben naar het fenomeen aliens en mensen die niks van de bijbel willen weten zijn de experts die elkaar de les lezen over God en aliens.

   Iets met lamme en blinde…

   • Ik heb onderzoek gedaan naar alien “bezoekjes” aan de aarde en ben tot de conclusie gekomen dat er totaal geen echt, onomstotelijk bewijs is, none. Vooral de waarnemingen in de lucht zijn altijd een gevolg van spiegelingen, reflecties, weerballonnen, satelieten, luchtlagen enz. Daarnaast heb ik de kans ingeschat op zo’n bezoek, die is astronomisch klein. Zowiezo het verhaal van gecrashte ufo’s is te belachelijk voor woorden, een super hoog ontwikkelde levensvorm die in staat is om op of boven lichtsnelheid te reizen (anders kun je de aarde gewoonweg niet bereiken) zou dan bij aankomst een crash krijgen. Dat is totaal ongeloofwaardig.

  • Simpel: brothers in arms. Het Vaticaan vereert de oude afgoden. Dat zijn ook de oude leraars van de vrijmetselaars volgens het eerste boek Henoch.

 3. Op een gegeven moment is het onmogelijk om de kwaliteit van leven verder te vergroten in puur materieel opzicht zonder spirituele waarden. Anders leidt de ontwikkeling die ons terugbrengt tot de mythen van kindrassen, door de troost van cynische uitbuiters, goedbedoeld tot zelfvernietiging.

 4. De leiders van de mens zullen straks teruggeroepen worden, evenals de verdreven boeren uit Zimbabwe, en er zal zelfs een nieuwe eredienst ontstaan over hun overblijfselen uit het graf. Op dat moment (nu) treden eerst de kermis exploitanten naar voren.

 5. Een past weken geleden was ik tegen de avond bij iemand wiens zoontje aan het bellenblazen was.
  Een stevige bel ging boven het huis en je zag drie lichtjes die dezelvde bewegingen maakten als veel UFO filmpjes en plotseling gingen ze tegelijk uit….

  • In die Nazca lijnen zie ik een ´iets´ met handjes en voetjes waaraan elk drie vingers/tenen met van voren een hand met vijf vingers waarvan een opgestoken middelvinger.

   In het eerste artikel heeft men het over de verdwijning van deze Nazca cultuur door de ´opwarming van het water´ en een wereldwijde vloed. Interessante tijden..

   • Correctie: moet zijn wereldwijde overstromingen en ik dacht aan de wereldwijde vloed..
    En aan ´de seas are boiling´..

 6. Piri Reis-kaart
  Anderen beschouwen de kaart als bewijs voor het bestaan van grootse beschavingen voor de geschiedenis zoals wij die kennen. Weer anderen, waaronder Erich von Däniken, beweren zelfs dat deze beschavingen een buitenaardse oorsprong hadden.
  De Piri Reis-kaart werd in 1929 gevonden door een groep historici. De kaart, die op gazellenhuid is getekend, is in 1513 gemaakt door de Ottomaans-Turkse admiraal Piri Re’is.
  Piri Reis gebruikte verschillende bronnen en eigen waarnemingen die hij tijdens zijn reizen deed om de kaart te kunnen tekenen.
  In een aantal notities gaf hij aan hoe hij de kaart had samengesteld. Verbazend is dat zijn kaart ook al informatie over de reis van Christoffel Columbus bevat van nog geen 20 jaar eerder. De kaart wordt bewaard in het Topkapipaleis in Istanboel.
  Verloren continent

  De Amerikaan Charles Hapgood, die vooral bekendheid vergaarde met zijn ideeën over de ‘poolverschuiving’, stelde in zijn boek Maps of the Ancient Sea Kings dat de weergave van Antarctica accuraat de kustlijn van 10.000 jaar geleden aangaf. Op de kaart staat ook land aangegeven op de plaats waar – 300 jaar later – het vasteland van Antarctica werd ontdekt. De kaart zou volgens sommigen het bewijs zijn dat Antarctica het eigenlijke Atlantis was.

  Hapgood werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de COI (het latere OSS en de CIA) en werd daarna verbindingsofficier tussen het Witte Huis en het ministerie van Oorlog. Hij raakte geïnteresseerd in Atlantis toen een student hem op een dag een vraag stelde over het verloren continent van Mu.

  Met zijn boek geeft Hapgood als verklaring voor de correctheid van de oude kaarten van Piri Re’is, Oronteus Finaeus, Mercator en Hadji Ahmed dat er nog voor het einde van de laatste ijstijd een beschaving was die geavanceerder was dan de beschavingen tot 1800 na Christus.
  Bergtoppen
  Deze beschaving lag niet noodzakelijkerwijs op Antarctica. Hapgood geloofde namelijk zelf dat deze beschaving gelegen was in de buurt van Brazilië. Zo’n 950 kilometer ten noordoosten van Brazilië bevinden zich twee kleine eilandjes, de Sint-Pieter-en-Sint-Paulusrotsen. Volgens Hapgood zouden deze eilandjes alles zijn wat nog over is van een verdwenen landmassa. Hij zei dat de eilandjes de toppen van bergen vormen die nu onder water liggen.
  De meeste wetenschappers beweren dat de Piri Reis-kaart werd getekend volgens de voor die tijd bekende geografische kennis en giswerk.

  • De Piri Reis kaart is ook zo’n pijnlijk out of place artifact die strijdig is met het huidige wetenschappelijke wereldbeeld.

   Nog zo een: in het verhaal van Gulliver’s reizen (een politieke aanklacht op de Britse overheersing van Ierland verpakt in satire) van 1726 staat dat de liliputters prat gaat op dat zij weten dat Mars 2 manen heeft. Het geeft ook de grootte en omloop aan van Phobos en Deimos tot op 5% nauwkeurig en dat ze tegengesteld draaien. Omdat deze manen een albedo van 10% (bijna zwart) hebben en zeer klein zijn waren ze onmogelijk met toenmalige middelen waar te nemen.

   In 1877 ontdekte Asaph Hall pas de 2 manen van Mars. Jonathan Swift beschreef ze al in 1726 precies. Hoe kan dat?

   Je kunt wel nagaan in wat voor kronkels wetenschappers zich wringen om dit te verklaren.

 7. UFO Disclosure als FALSE FLAG om mensen hun wereldbeeld te doen wankelen en om christendom, jodendom, moslims, en andere geloofsovertuigingen samen te voegen tot 1 nieuwe waarheid, gelinkt aan de nieuwe ‘ontdekkingen’

 8. Toen dit verhaal over die vermeende alien mummies op ninefornews.nl stond schreef ik genuanceerde commentaar over dat dit waarschijnlijk fake is en dat de kans op buitenaards bezoek van de aarde zeer onwaarschijnlijk is. Meerdere posts gedeen, die stonden een aantal uren op ninefornews en plots waren ze allemaal tegelijk weg. Ik heb Robin de Boer nog om uitleg gevraagd, maar krijg geen antwoord. Robin de Boer van Ninefornews is volgens mij een ferme alien gelover. Hebben meer mensen meegemaakt dat vooral bij het alien onderwerp je commentaar verwijderd wordt?
  Overigens is DIT artikel weer een juweeltje, complimenten heer Rommel! Netjes gewoon de geschiedenis van dit poppetje uiteen gezet.

  • Robin verwijderde mijn reacties ook regelmatig. Ik stond vaak bovenin qua likes en dan verdwenen mijn reacties ineens. Ik heb Robin ook meerdere keren gemaild voor uitleg, want ik wil me best aanpassen, maar ik heb nooit een reactie gekregen. Kennelijk zijn bepaalde uitspraken onwenselijk. Na 2jr reageren op NFN werd het erger en erger en ik zag dat soortgelijke reacties van anderen juist niet werden verwijderd. Reacties over chemtrails of geo-engineering en kritische reacties worden op NFN standaard verwijderd. Uiteindelijk heb ik Robin gemaild met uitleg hoe jammer ik het vond en ik ben gestopt met reageren op NFN. Ik zie het niveau in de reacties op NFN veranderen in oppervlakkig msm gewauwel, maar misschien is dat juist wel een teken dat het meer mainstream wordt. Het is erg fijn dat Rommel een plek als FN heeft gemaakt en dat hij reacties wel laat staan. Rommel stuurt tenminste een beetje bij dmv een tijdelijke ban waarin heel bondig en duidelijk staat wat je fout doet, daar kan je tenminste op aanpassen. Erg fijn dat het meeste hier gewoon mag bestaan.

  • Mijn reacties worden ook regelmatig niet geplaatst, zelfs wanneer ik reageer op andere opmerkingen, of nadat je mijn reactie hebt geplaatst, wordt deze na enkele uren weer verwijderd. Het lijkt alsof er iemand is die ze goedkeurt, en dan kijkt Robin opnieuw en worden ze verwijderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in