Met zulke capriolen had de migrantenveerboot waarschijnlijk niet rekening gehouden, slechts minder dan vijf mijl liggen er nog tussen de “Alan Kurdi” en de wateren van Lampedusa om uiteindelijk de 133 verzorgingszoekenden uit 15 verschillende landen in Afrika en Azië in Italië te dumpen, maar de Italiaanse autoriteiten sluiten de deuren en sommeren de NGO om contact op te nemen met de vlaggenstaat (d.w.z. Duitsland).

Zoals ilgiornale.it meldt, zijn de NGO’s teruggekeerd en maken ze nog steeds claims aan de Italiaanse grens, en nu is het de Alan Koerdi. Nog maar een paar dagen geleden, na de klucht met de migranten die in zee doken, mocht de Open Arms aanleggen in de haven van Palermo, maar het schip was al in de Italiaanse territoriale wateren aangekomen voordat het groene licht werd gegeven. Daarvoor was er de Sea-Watch 4, die nu in de haven van Palermo is geconfisqueerd, enzovoort.

Nu vaart de Alan Koerdi in de buurt van de Italiaanse grens, minder dan 5 mijl van de wateren van Lampedusa, nadat het schip ’s nachts de Italiaanse zeegrens overschreed. De motoren staan stationair en het doel is om aan te dringen op toestemming om binnen te komen en vervolgens een haven te hebben. Er zijn 133 asielzoekers aan boord van het schip, dat net als Sea Watch onder Duitse vlag vaart. Gorden Isler, de deugstem in sociale kwesties tegen Italië, laat zich horen. “Ze zijn bijzonder kwetsbaar, ze moeten snel worden geëvacueerd en ze mogen niet het onderwerp worden van onderhandelingen tussen EU-landen”, zei de scheepsmanager gisterenochtend op Twitter, meldt Politikstube.

Italiaanse verpleegkundigen weigeren niet-aansprakelijkheid disclaimer van Pfizer te ondertekenen

Isler kondigde een paar uur later op social media aan dat “het Reddingscoördinatiecentrum in Rome al uren niet heeft gereageerd op pogingen van de kapitein van de Alan Koerdi om contact met hem op te nemen. Dit is niet het normale gedrag van een Reddingscoördinatiecentrum. MRCC Bremen heeft onze vragen doorgestuurd naar de verantwoordelijke instanties”. Wat dat ook moge betekenen. Ondertussen zet Alan Koerdi zijn manoeuvres voort om Lampedusa te benaderen.

De klachten gingen laat in de middag verder toen Alan Koerdi de reactie van de Italiaanse kustwacht aankondigde. Gordon Isler was niet tevreden met de e-mail van de Italiaanse maritieme autoriteit, die op drie punten antwoordde op de beweringen van het schip: “1. alle operaties die door uw schip werden uitgevoerd, vonden plaats buiten het Italiaanse SAR-gebied; 2. de Italiaanse autoriteit heeft in de bovengenoemde gevallen nooit enige vorm van actie gecoördineerd of uitgevoerd; 3. in alle gevallen werden de operaties volgens onze informatie autonoom geleid door de Alan Koerdi, en daarom worden ze ten laste gelegd van uw vlaggenstaat”. In de e-mail van de Italiaanse kustwacht wordt ook instructies aan het schip gegeven hoe men verder moet handelen: “Zoals aangegeven verzoekt deze MRCC de kapitein van de Alan Kurdi rechtstreeks contact op te nemen met de nationale SAR-autoriteit in Bremen om de juiste instructies voor dit betreffende geval te verkrijgen”.

In reactie op de duidelijke en directe e-mail van de maritieme autoriteit reageerde Isler arrogant: “Dit is niet de manier waarop het MRCC van Rome zou argumenteren als het zich om een Europese hulpoperatie zou handelen. Maar ze komen uit 15 verschillende landen in Azië en Afrika. Stel je voor dat een Italiaans schip in de Noordzee wordt gered en Bremen verwijst naar Rome. Het is grotesk”.

Luxe cruiseschip “Rhapsody” verscheept meer dan 1000 illegale migranten

Vorig artikelNu is het mainstream om George Soros te bekritiseren
Volgend artikelJoe Biden wil de president van de moslims worden
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

 1. Aan laten meren. Het schip in beslag nemen en gelijk slopen. En de bemanning in een diepe donkere cel rotten. Duitsers zijn toch al van die arrogante kwallen. Laten ze de fiets van mijn grootvader maar eens terug brengen in plaats van gelukzoekers.

 2. De Duitsers zijn en blijven kolere moffen. In de jaren 30 veroorzaakten ze al mateloze ellende en kosten–en nu weer.
  En ook nu weer ook ten koste van eigen bevolking an omliggende landen.
  Gaan ze ook weer zeuren omLebensraum???

  Daarbij hebben ze nooit redelijke schadevergoeding voor de oorlog betaald.
  En de bevolking is -net als in de jaren 30- zo stom om er als een kudde schapen erachter aan te sjouwen.

  een mof zal altijd een mof blijven.

 3. net als de Grieken met Turkse schip: rammen en retour naar Noord Afrika.
  Niet vrijwillig, dan slepen.
  Lossen, dan naar een diepe plek in de middelandse zee en afzinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in