Tussen 22 en 23 juni lanceerden de Kievse strijdkrachten verschillende aanvallen in de sectoren Zaporozhye en het zuiden van Donetsk als onderdeel van hun zogenaamde lente-tegenoffensief. Ze slaagden er echter niet in om overwinningen te boeken.

In Zaporozhye probeerden Oekraïense troepen op te rukken vanuit de richting Orekhov naar Tokmak en Pologi. Ze slaagden er echter niet in de Russische verdediging onder de voet te lopen. Ondertussen waren er in Donetsk verschillende Oekraïense aanvallen in de omgeving van Ugleader. Die werden allemaal afgeslagen, bericht Southfront.

Ondanks dat het niet lukte om op te rukken, meldden Oekraïense nieuwsbronnen een diepe doorbraak in de richting van Urozhainjoe en Sadovoe in de zuidelijke sector van Donetsk. Dit werd echter snel ontkend door het Russische Ministerie van Defensie, dat beelden vrijgaf van de twee nederzettingen.

De Kievse strijdkrachten leden meer verliezen tijdens hun mislukte opmarspogingen. Twee video’s die online opdoken toonden aanvallen van Ka-52 gevechtshelikopters op vier Oekraïense tanks en pantservoertuigen, evenals een artillerieaanval die naar verluidt een Leopard 2 tank van Duitse makelij vernietigde. Een derde video die werd vrijgegeven door het Russische Ministerie van Defensie toonde recente infanterieoperaties langs de frontlinie.

Vannacht waren er ook berichten over een nieuwe Russische raketaanval op de achterhoede van Kievse troepen. Er zouden explosies zijn gehoord in de buurt van de stad Zaporozhye.

Geconfronteerd met een langzame opmars en zware verliezen, hebben Kievse troepen naar verluidt de algemene mobilisatie uitgebreid. Inwoners van het Obolonsky district in de Oekraïense hoofdstad die in aanmerking komen voor mobilisatie werden gevraagd om zich binnen tien dagen te melden bij de militaire rekruteringskantoren, zelfs als ze geen persoonlijk bericht ontvangen.

  De achterbakse narratieven van de NAVO verpletteren

De westelijke Oekraïense stad Ivano-Frankovsk heeft dezelfde maatregel al ingevoerd en het commissariaat van het Obolonsky district heeft ook verwezen naar dezelfde deadline van tien dagen.

Kiev lanceerde zijn tegenoffensief op 4 juni. Sindsdien hebben haar troepen een paar kleine dorpen veroverd die op 10-20 kilometer afstand van de Russische eerste verdedigingslinie liggen. Dit heeft veel mensen en materiaal gekost. Toch wordt verwacht dat het tegenoffensief nog weken, zo niet maanden, zal duren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

VS afgevaardigde Greene tegen Zelensky: “Blijf met je handen van onze zonen en dochters af”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne krijgt meer wapens, maar wat doet het land ermee?
Volgend artikelClownprins Zelensky’s Nero-decreet: Vernietig Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. laat ze spelen, zolang ze het in veld doen heb ik er geen problemen mee. Kunnen ze wat testosteron kwijt. Maar ronselen is een ander verhaal, moeten ze bij mij niet flikken. Geef me dan maar geen geweer. Dat lijkt me verstandig,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in