Republikein Marjorie Taylor Greene heeft de recente controversiële opmerkingen van de Oekraïense president Zelensky aan de kaak gesteld tijdens haar toespraak op vrijdag voor de jaarlijkse Conservative Political Action Conference (CPAC), bericht Zerohedge.

Zij sprak de Oekraïense leider bij naam aan en zei hem “met zijn handen van onze zonen en dochters af te blijven” in verband met de Russische invasie in Oekraïne, nadat hij vorige maand een oproep had gedaan aan het Amerikaanse publiek waarin hij degenen die niet achter hem stonden of zich afzijdig hielden over voortzetting van de omvangrijke defensiesteun kastijdde en hekelde.

Zelensky had de woorden uitgesproken tijdens een persconferentie eind februari, toen een verslaggever hem vroeg naar de toenemende “Oekraïne-moeheid” onder het Amerikaanse publiek. Hij begon zijn antwoord met de woorden: “Als ze hun mening niet veranderen… zullen ze de NAVO verliezen, zullen ze de invloed van de Verenigde Staten verliezen, zullen ze de leiderspositie verliezen die ze in de wereld genieten.”

Vervolgens draaide hij snel naar de uitspraak dat als Rusland niet wordt gestopt in Oekraïne, het de invasie zal uitbreiden naar andere Europese landen. Het Russische leger zal “de Baltische staten, lidstaten van de NAVO, binnenvallen”, beweerde Zelensky, voordat hij zei: “dan zullen de VS hun zonen en dochters precies zo moeten sturen als wij hun [sic] zonen en dochters naar de oorlog sturen.”

Republikein Greene heeft de bewering van Zelensky in haar toespraak van vrijdag aan de kaak gesteld:

Greene vertelde het CPAC-publiek vrijdag dat ze nog steeds “vastbesloten is om geen geld te geven aan Oekraïne, en dat land moet vrede vinden, geen oorlog.”

“En terwijl ik naar een camera zal kijken en rechtstreeks tegen Zelensky zal zeggen: je kunt beter met je handen van onze zonen en dochters afblijven, want ze sterven daar niet,” vervolgde ze.

Terwijl de vernietigende kritiek van MTG voorspelbaar wordt begroet met verontwaardiging onder de trouwe aanhangers van Kiev, die waarschijnlijk zullen aanvoeren dat het Witte Huis het sturen van Amerikaanse troepen om in Oekraïne te vechten heeft uitgesloten, is de ‘mission creep’ die de afgelopen maanden te zien was duidelijk geworden.

  Video: Een Joods-Russische proxy-president: Zelensky veranderd in een Nazi?

Er zijn onder meer “adviseurs” en wapenspotters van het Pentagon naar Oekraïne gestuurd, en meer recent zijn tanks en langereafstandsraketten goedgekeurd, met nu ook F-16 straalvliegtuigen in het debat in Washington. Maar een kleine groep GOP-uitschieters in het Congres – met name MTG en Matt Gaetz – heeft de laatste tijd aangedrongen op het stopzetten van de oncontroleerbare miljardenstroom naar de kas van Kiev, ongeacht hoe impopulair dat standpunt in D.C. blijft.

De standpunten van Reps Greene en Gaetz zijn zeldzaam, ook omdat de overgrote meerderheid van de Congresleiders Zelensky behandelen met de status van rockster, wat te zien was toen hij lange, enthousiaste staande ovaties kreeg tijdens zijn persoonlijke toespraak voor het Congres afgelopen december.

Wat MTG’s woorden op CPAC betreft, leek het publiek aan haar kant te staan, aangezien zij haar berisping van Biden’s Oekraïne-beleid luid toejuichte, terwijl ze op een gegeven moment ook Zelensky’s naam uitjouwde.

Bekijk haar volledige toespraak hieronder…


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het einde van de Westerse overheersingVolg Frontnieuws op Telegram

  'Novorossiya' herrijst als feniks uit de as

Lees meer over:

Vorig artikelBakhmut, strategisch of niet, valt
Volgend artikelDe val van Bakhmut, een voorbode van de val van Oekraïne?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Ja Matt zij komt op de dodenlijst van dat smerig stuk vuil uit Ukri.
  De schooier uit Ukri weet niet wat een leven is ( kan ook niet als je zoveel snuift , want dan weet je de realliteit niet meer ).
  Russia ga en maak dat rotzooi af A.S.A.P.
  Hoop dat er heeeeeeeel veel pooltjes er bij neer geknuppeld worden want die hebben van de eerste en tweede wereldoorlog nooit iets geleerd.

  • Ja die rat van een Zelensky weet als hij eruit gegooid wordt lekker in zijn miljoenen villa in de US met een dikke vette bankrekening van miljoenen dollars en zijn verschillende jachten een lekker leventje kan lijden met ook duizenden doden op zijn conto🧐💥💥💥6.35🖕💉

 2. Maar dat vinden de Amerikanen fijn ze genieten als het zooitje ongeregeld van de EU landen naar het frond gaan de Nederlandse regering stuurt ze mat wat graag in opdracht van de USA

 3. Stop stop stop met het leveren van wapens !!!!!!!!!!
  En …. Jankees (VS) GO HOME
  En ….. EU. Geen uitbreiding naar het oosten. Dat is zo dom en provocerend !!!
  Dan is oorlog klaar.

 4. Zelensky heeft zijn hand over speelt, die krijg van daag of morgen een “fiets ongelukje”. Aan gereden door een CIA autootje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in