Het tegenoffensief van Oekraïne is mislukt en het land heeft geen kans op een overwinning in de oorlog. De beste mogelijkheid om nog een tijdje stand te houden is om nu een aantal nieuwe verdedigingslinies te bouwen en zich daar naartoe terug te trekken. In plaats daarvan blijft het op te veel fronten aanvallen met weinig winst en grote verliezen, schrijft Bernhard.

Gisteren besprak de Russische president Vladimir Poetin de situatie met zijn Veiligheidsraad.

Nikolai Patrushev, de secretaris van de Raad, bracht verslag uit over de Oekraïense verliezen:

Vanaf vandaag hebben we de volgende statistieken. Van 4 tot 21 juni hebben we 246 tanks vernietigd, waaronder 13 westerse tanks, evenals 595 gepantserde gevechtsvoertuigen en pantserwagens. Van dit aantal hebben we 152 infanteriegevechtsvoertuigen vernietigd, waaronder 59 westerse modellen, evenals 443 andere gepantserde gevechtsvoertuigen. We hebben 279 veldartilleriesystemen en mortieren vernietigd, waaronder 48 westerse systemen. We hebben ook 42 meervoudig gelanceerde raketsystemen, 2 grond-luchtraketsystemen, 10 tactische gevechtsvliegtuigen, 4 helikopters, 264 drones en 424 motorvoertuigen vernietigd.

Deze aantallen liggen een beetje onder de getallen in mijn spreadsheet zoals vermeld in het dagelijkse rapport van het Russische Ministerie van Defensie. Ik denk dat de cijfers van Patrushev waarschijnlijk vier of vijf dagen oud zijn. Patrushev geeft het aantal dode Oekraïners op als 13.000 langs alle fronten. Dat is weer een beetje lager dan mijn cijfers en waarschijnlijk achter in de tijd.

Poetin vraagt vervolgens aan zijn minister van Defensie Sergei Shoigu:

Vladimir Poetin: Ik begrijp het.

Mijnheer Shoigu, we weten dat de vijand extra Westers materieel krijgt. Hoe denkt het Ministerie van Defensie over bedreigingen in dit verband?

  Scott Ritter voorspelt hoe Oekraïne zal eindigen

Sergei Shoigu: Wat betreft de huidige en geplande leveringen van militair materieel, zijn er plannen om 250 tanks te leveren, waaronder ongeveer 120 Leopards en 31 Abrams tanks, tot 2023. Er zijn ook 95 T-72 tanks die ze uit de hele wereld bij elkaar hebben geschraapt. Dit is wat we weten over de geplande leveringen.

Er zijn plannen om in 2023 983 gepantserde gevechtsvoertuigen te leveren. In totaal zullen 822 voertuigen, het grootste deel van de zending, waaronder 740 westerse modellen, in het derde en vierde kwartaal arriveren.

In feite kunnen we ook zien dat alle arsenalen die door de Sovjet-Unie en de landen van het voormalige socialistische blok zijn opgebouwd, nu zo goed als uitgeput zijn. Hetzelfde kunnen we zeggen over de voormalige Oekraïense voorraden.

Het is de bedoeling om in 2023 273 155-mm artilleriesystemen te leveren. Dit is meer dan twee keer minder dan er tot nu toe geleverd zijn.

Dat klinkt als veel, maar Shoigu maakt vervolgens deze inschatting:

In de context van de verliezen, opgesomd door de heer Patrushev, en rekening houdend met eerdere ontwikkelingen, realiseren we ons nu dat de hoeveelheid die in 2023 geleverd moet worden, en de wapens die al geleverd zijn, het verloop van de vijandelijkheden niet ernstig zullen beïnvloeden. Bovendien behoren de meeste pantservoertuigen en gevechtsvoertuigen tot de vorige generatie, of zelfs tot een eerdere generatie. Aan de ene kant is hun bepantsering zwak en ineffectief, vergeleken met modern materieel. Mijnheer de president, we zien hier geen bedreigingen, temeer daar we actief reservematerieel en -personeel aan het opbouwen zijn.

  Wereldoorlog ESCALATIE wordt agressief gepusht door Biden en de NAVO, omdat tirannen een voedselschaarstecrisis nodig hebben om wereldwijde ontvolkingsmijlpalen te bereiken

Dat is goed nieuws. Voor de Russen. Voor het Oekraïense leger betekent het dat het weer net zoveel krijgt als het de afgelopen drie weken heeft verloren, behalve artillerie, die al schaars is en in de toekomst nog schaarser zal worden. Maar hoe lang zal dat duren als het Oekraïense leger blijft aanvallen?

Rusland breidt zijn leger nog steeds uit en creëert nieuwe militaire eenheden. Volgens Shoigu hebben die al 3.786 stuks militaire hardware ontvangen en krijgen ze er dagelijks 112 bij. Ik neem aan dat daarmee bedoeld wordt “spullen die schieten of rijden”, dus kanonnen en allerlei soorten pantservoertuigen. Dit is niet allemaal nieuw spul, maar ook opgeknapt en verbeterd depotmaterieel. Maar vergeleken met wat Oekraïne nog zal krijgen, zijn de aantallen gewoon enorm.

De Russische kant heeft nu twee keuzes. Het kan in de aanval gaan, zoals het nu doet in de buurt van Kupiansk, of het kan wachten bij de huidige linies totdat Oekraïne al dat nieuwe spul daar tegenaan heeft gegooid.

We zullen waarschijnlijk een mix van beide zien. Rusland kan zich rustig houden in het zuiden, waar het goede posities heeft, en aanvallen in het noorden, waar Oekraïense milities Rusland proberen binnen te vallen. Een brede veiligheidszone daar zou een einde maken aan die onzin.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

11 tekenen dat wereldwijde conflicten binnenkort volledig uit de hand kunnen lopenVolg Frontnieuws op Telegram

  Afschrikking werkt, propaganda faalt in Oekraïne (tot nu toe)

Lees meer over:

Vorig artikelTot de laatste Oekraïner – De doctrine van Biden en de toekomst van Oekraïne
Volgend artikel20 dagen tegenoffensief, Kievse strijdkrachten boeken geen vooruitgang (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. The US prepares for the US/NATO to officially enter war with Russia. Sets the stage for a false flag event to destroy the ZNPP and blame Russia.

  The Graham-Blumenthal resolution:

  1⃣ Agrees that the deployment of the Russian Federation’s tactical nuclear weapons within the Republic of Belarus is a threat to Ukraine and NATO member states.

  2⃣ Views the use of any tactical nuclear weapon by the Russian Federation, the Republic of Belarus, or their proxies, or the destruction of a nuclear facility, dispersing radioactive contaminates into NATO territory causing significant harm to human life as an attack on NATO requiring an immediate response, including the implementation of Article V of the North Atlantic Treaty.

  3⃣ Urges the current administration to consult with NATO leaders and other European partners to develop a comprehensive response to minimize the threat to civilians and coordinate a diplomatic and military response commensurate with the situation.

 2. “Oekraïne krijgt meer wapens, maar wat doet het land ermee?”

  Alle gemeenheid, kwaadaardigheid wordt uit de kast gerukt om toch maar zoveel mogelijk Europa te destabiliseren, echter deze grens is voor de vazallen van de VS en NAVO niet meer heilig, waneer Oekraïne tot de laatste soldaat is “opgebruikt” dan worden de surplus-wapens illegaal naar mijn menig gebruikt om uiteindelijk de jihad uit te voeren, heinner de uitspraak van Erdogan: De moskeeën zijn onze barakken, de koepels onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten.

  *

  Erdogan is de favoriete vijand van onze politici (en dat is wederzijds)

  https://www.wyniasweek.nl/erdogan-is-de-favoriete-vijand-van-onze-politici-en-dat-is-wederzijds/

 3. Beste Adriaan,

  Ik denk dat Erdogan geen vaste voet zal krijgen in de Oekraïne.
  Erdogan is een opportunist en volgens mij weet Poetin dat.

  • Tigron juni 23, 2023 at 12:27

   Je hebt gelijk Tigron, n.m.m. zijn alle politiekeleiders opportunisten en weten er veel voor hen zelf uit het vuur te slepen, geen een politieke leider kan leven van een vastgesteld bedrag aan salaris, ze klussen erbij om zoveel mogelijk kapitaal te bemachtigen, de tijd dat ik onder de indruk van een bepaalde politici is reeds voorbij, het gaat steeds verder ik haat al die lieden die zich bezighouden om het volk uit te persen als een citroen, wat overblijft is het zuur.

   • Beste Adriaan,
    Doet mij denken aan de uitspraak van Balkenende destijds:
    ” eerst het zuur, dan het zoet ”
    Dat zoette is echter nooit gekomen.
    Geen zoet geen zuur, maar bittere tijden.

 4. Net de zoveelste oekrievakantieganger met een auto die bewoners in dit dorp allemaal niet kunnen betalen. En die nazi plakte op een ander.

  Wat zien de k.schapen niet?
  Die engnekken moeten heeel snel terug!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in