Pixabay

Als u dacht dat het economisch nieuws in de eerste helft van 2022 al krankzinnig was, wacht dan maar tot we in de tweede helft zijn aanbeland. Zoveel van de problemen die wij nu ondervinden, zullen blijven toenemen, en de mensen zullen met de dag pessimistischer over de economische omstandigheden worden. Zoals u hieronder zult zien, acht maar liefst 85 procent van ons het “zeer waarschijnlijk” of “enigszins waarschijnlijk” dat de economie ergens in het komende jaar een recessie zal doormaken. De waarheid is natuurlijk dat als wij alleen maar een “recessie” hoeven door te maken, wij bijzonder gelukkig zouden zijn. Onze leiders zijn de controle over de economie kwijt, en velen van ons zijn uiterst bezorgd over wat er komen gaat. Hieronder volgen 12 nachtmerrieachtige economische trends die wij in de tweede helft van 2022 moeten verwachten, bericht Michael Snyder.

#1 De benzineprijzen zullen blijven stijgen, en veel westerlingen zullen geschokt zijn door hoe hoog ze uiteindelijk zullen gaan. Als u het kunt geloven, heeft in de staat Washington nu ten minste één benzinestation zijn benzinepompen geherprogrammeerd “om plaats te maken voor prijzen met dubbele cijfers”…

Bij het 76 Gas Station in Auburn, Washington, gelegen aan 1725 Auburn Way North, zijn de benzinepompen geherprogrammeerd om plaats te maken voor prijzen met dubbele cijfers. In maart hadden zij nog een eencijferige programmering.

Een woordvoerder van 76 heeft aan The Post Millennial bevestigd dat de benzinepompen geherprogrammeerd zijn om plaats te maken voor prijzen met dubbele cijfers. Hoewel zij niet bevestigen dat zij verwachten dat de prijzen tot $10,00 of meer zullen stijgen, suggereert de huidige tendens wel de mogelijkheid.

De voorraden brandstof zullen in de komende maanden nog krapper worden. Eerder vandaag hoorde ik van een lezer aan de oostkust en een lezer in het midden van het land, die beiden zeiden dat diesel nu gerantsoeneerd wordt waar zij wonen. Tot nu toe heb ik niet kunnen bevestigen dat dit op grote schaal gebeurt.

#2 Wij worden gewaarschuwd dat er in sommige delen van het land gedurende de zomermaanden langdurige black-outs zouden kunnen zijn. Er wordt gemeld dat vooral het midden van het land gevaar loopt

Ongeveer 100 miljoen Amerikanen worden deze zomer geconfronteerd met stroomonderbrekingen, omdat verzengend weer, overbelaste elektriciteitscentrales en onbetrouwbare groene energiebronnen samen een perfecte storm van problemen creëren.

Staten die zich uitstrekken van de Great Lakes tot de Stille Oceaan en waar tientallen miljoenen Amerikanen wonen, zouden het deze zomer wel eens moeilijk kunnen krijgen om voldoende stroom voor hun inwoners te produceren.

Het “MISO” gedeelte van het elektriciteitsnet van Amerika – waarvan de volledige naam de Midcontinent Independent System Operator is – loopt het grootste risico op een grootschalige uitval.

#3 Iedereen is het er zo’n beetje over eens dat de voedselprijzen zullen blijven stijgen. Natuurlijk hebben ze nu al niveaus bereikt die absoluut krankzinnig zijn

  Oekraïne: De terugkeer van de oorlogspropaganda

Neem het geval van Jeff Good, die medeoprichter is van drie restaurants in Jackson, Mississippi. Ongeveer 18 maanden geleden kostte een doos kippenvleugels van 40 pond hem ongeveer 85 dollar. Nu kan dat oplopen tot zo’n $150. De uitgaven voor bakolie en meel zijn in de afgelopen vijf maanden bijna verdubbeld, zei hij. Maar het zijn niet alleen de prijzen van de ingrediënten die stijgen. Hij betaalt ook meer voor arbeid en diensten. Zelfs het bedrijf dat zijn airconditioners onderhoudt, heeft een toeslag van $40 per bezoek aan het bedrijf aangerekend. Om het hoofd boven water te houden, heeft hij de menuprijzen verhoogd.

Een 15-stuks bestelling van kippenvleugels, een kenmerkend gerecht in zijn pizzeria Sal and Mookie’s, kostte $13,95 voordat de Covid toesloeg. Nu kunnen de kosten van vleugels zo sterk variëren dat ze als “marktprijs” worden aangeduid, zoals sommige restaurants doen met kreeft. Bij pieken kan de menuprijs ongeveer $27,95 zijn – maar dat is een nauwelijks noemenswaardige marge – en Good schat dat de “echte kosten” dichter bij ongeveer $34 liggen. Hij probeert te beslissen of hij de prijzen moet blijven verhogen of de vleugels van het menu moet halen.

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik zie mezelf nooit 34 dollar betalen voor een bestelling kippenvleugels.

#4 Naarmate onze bevoorradingsketens nog meer onder druk komen te staan, zullen de tekorten blijven toenemen. Het extreme tekort aan babyvoeding dat wij nu meemaken is slechts een voorproefje van wat komen gaat

Twee kinderen in Memphis zijn in het ziekenhuis opgenomen nadat zij infuusvloeistoffen en voedingsondersteuning nodig hadden als gevolg van het tekort aan babyvoeding.

De kleuter en de peuter, beiden uit verschillende gezinnen, zijn met spoed naar het Le Bonheur Children’s Hospital gebracht nadat hun ouders er niet in geslaagd waren flesvoeding te bemachtigen nu de schappen in heel Amerika kaal worden.

#5 De VN vertelt ons dat we afstevenen op de ergste wereldwijde voedselcrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. In sommige delen van Afrika is het aantal mensen dat “extreme honger” lijdt al meer dan verdubbeld

Meer dan 23 miljoen mensen lijden extreme honger in Ethiopië, Somalië en Kenia, volgens een nieuw rapport van Oxfam en Save the Children. Dat is meer dan 10 miljoen dan vorig jaar.

De ergste droogte in de regio in 40 jaar wordt nog verergerd door conflicten en de pandemie. En de oorlog in Oekraïne heeft de voedselprijzen tot recordhoogten doen stijgen.

#6 Wijdverspreide honger zal vrijwel zeker leiden tot meer burgerlijke onrust. De recente gebeurtenissen in Sri Lanka geven ons een indicatie van wat er komen kan…

Demonstranten in Sri Lanka hebben huizen van 38 politici in brand gestoken terwijl het door crisis getroffen land verder in chaos dompelde, waarbij de regering troepen opdracht gaf “te schieten op zicht”.

  VS Militair deskundige: Rusland moet grote overwinningen behalen in Donbass, moet zich aanpassen aan nieuw NAVO-spel

De politie in de eilandstaat zei dinsdag dat naast de vernielde huizen, 75 andere huizen beschadigd zijn, terwijl woedende Sri Lankanen een nationaal uitgaansverbod blijven trotseren om te protesteren tegen wat zij zeggen dat de regering de ergste economische crisis van het land sinds 1948 verkeerd aanpakt.

#7 De Federal Reserve zal de rente waarschijnlijk agressief blijven verhogen. Fed-voorzitter Jerome Powell geeft zelfs openlijk toe dat de strijd van zijn instelling tegen de inflatie in de komende maanden “wat pijn” kan veroorzaken…

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve waarschuwde dinsdag dat de VS “wat pijn” kunnen voelen als de centrale bank de rente verhoogt om de inflatie te bestrijden, en hield vol dat de Fed alles zou doen wat nodig is om de prijsstijging te beteugelen.

Tijdens een live interview voor The Wall Street Journal’s “Future of Everything” top zei Powell dat de Fed de rente zal blijven verhogen totdat de inflatie begint te dalen en de krachten die de prijzen hoger drijven vervagen, zelfs met het risico van een diepere economische vertraging.

#8 Hogere rentevoeten zullen verwoestend zijn voor de huizenmarkt in de Verenigde Staten. En dat is zeer verontrustend nieuws, want de huizenverkoop is nu al drie maanden op rij gedaald

De huizenverkoop is in april voor de derde maand op rij gedaald, omdat stijgende hypotheekrente en betaalbaarheidsproblemen veel would-be huizenkopers uit de markt hebben gedrukt.

#9 De wanbetalingen zullen waarschijnlijk hoger blijven oplopen. Net zoals we vlak voor de laatste financiële crisis zagen, beginnen de wanbetalingen op subprime leningen nu echt toe te nemen

Consumenten met lage kredietscores lopen achter met hun betalingen voor autoleningen, persoonlijke leningen en creditcards, een teken dat er een einde komt aan het gezondste klimaat voor consumentenkrediet ooit in de V.S.

Het aandeel van subprime creditcards en persoonlijke leningen die minstens 60 dagen te laat zijn, stijgt sneller dan normaal, volgens krediet-rapportagebedrijf Equifax. In maart stegen die achterstanden voor de achtste keer op rij, en naderden daarmee hun prepandemische niveau. Het aantal wanbetalingen op subprime autoleningen en -leases bereikte in februari een historisch hoogtepunt, volgens Equifax, dat teruggaat tot 2007.

#10 Naarmate de economie vertraagt, zullen er meer ontslagen vallen en zullen de werkloosheidsclaims uiteindelijk een piek gaan vertonen. Wij hebben zojuist vernomen dat ze nu een vier maanden hoogtepunt bereikt hebben.

#11 Het behoeft geen betoog dat al dit slechte economische nieuws heel slecht zal zijn voor de aandelenkoersen. De S&P 500 is al bijna in bear marktgebied gezakt, en velen geloven dat wat wij tot nu toe hebben gezien nog maar het begin is.

  Kan de V.S. 3 grote oorlogen tegelijk voeren?

#12 Velen waarschuwen dat een recessie er al is of spoedig zal komen. En de Amerikanen worden steeds pessimistischer over de economie. Uit een onlangs gehouden enquête bleek dat 85 procent van de Amerikanen gelooft dat het “zeer waarschijnlijk” of “enigszins waarschijnlijk” is dat er ergens in het komende jaar een recessie zal komen….

Een overweldigende meerderheid van de Amerikanen verwacht dat er in het komende jaar een recessie zal komen, volgens een peiling van Quinnipiac University die woensdag is vrijgegeven.

Uit de opiniepeiling bleek dat 85 procent van de Amerikanen denkt dat het waarschijnlijk is dat het land in het komende jaar een economische recessie zal doormaken. Van degenen die antwoordden, zei 45 procent dat het “zeer waarschijnlijk” is, en 40 procent zei dat het “enigszins waarschijnlijk” is dat er een recessie komt.

De historische economische ineenstorting waarvoor ik al jaren waarschuw, komt er snel aan, en de stemming in de natie zal drastisch veranderen naarmate de omstandigheden sterk verslechteren.

Wij beginnen nu al een enorme woede te zien. Eerder vandaag kwam ik het volgende bericht tegen op een zeer populair Internet-discussieforum

Ik wil even mijn hart luchten. Ik kom uit het midden van Missouri, ik ben een alleenstaande moeder van 2 tieners. Mijn dagjob betaalt goed en betaalt de rekeningen goed, een jaar geleden zou mijn inkomen ons onderhouden, rekeningen, eten, benzine, enz. ik moet nu een tweede baan nemen, alleen maar om ons te voeden en bezine in mijn auto te doen. Eieren gingen hier van 0,99 per karton naar 1,99, rundvlees gehakt ging van 2,89 per pond naar 4,99, en het gaat maar door en door. Gas ging van 1,90 naar 4,29 per gallon. Ik ben ten einde raad, bang dat het alleen maar erger zal worden. Ik heb democratische vrienden die zeggen “zo werkt de economie nu eenmaal”. Nee, het komt omdat Biden “covid” bucks uitdeelde aan niet werkende mensen die misbruik maakten van het systeem, ons geld aan Oekraïne gaf, de gasleidingen in de VS platlegde, enz.

Ik kan haar woede begrijpen.

De meeste Amerikanen werken zo hard als zij kunnen, maar onze levensstandaard wordt systematisch vernietigd door het zeer dwaze beleid van onze leiders.

Helaas zijn wij nog maar in de allereerste hoofdstukken van deze crisis.

Het ziet ernaar uit dat de tweede helft van dit jaar nog moeilijker zal zijn dan de eerste helft, en dat zal voor ons allen enorme gevolgen hebben.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU-economie zal dit jaar instorten – “Vanaf oktober zal het Westen niets meer krijgen. Niets!”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDerde van wereldbevolking wordt gedood in volgende oorlogscyclus
Volgend artikelHet lot van de Oekraïense militanten die zich in Azovstal overgaven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Recessie? We zitten nu al in een recessie. De zware depressie staat om de hoek te wachten om komende maand al te starten. Komend najaar gaat compleet de pleuris uitbreken (in de steden).
  U zegt niet mogelijk in ons mooie landje? Wacht af en ga u verbazen.
  Ben blij dat ik in het buitengebied woon met allen maar telers en kwekers om me heen.
  Een bloemkooltje met aardappelen is snel gescoord.
  Maak me wel zorgen dat al dat volk deze kant op komt, en niet voor een bloemkool.

  • Ik vrees dat het leven op het platteland extreem gevaarlijk gaat worden, voor een bloemkool gaan ze je letterlijk de kop inslaan, ik verwacht veel rondzwervende bendes die niks of niemand zullen ontzien.
   Wij hebben dat ook al gemerkt op het platteland, maar dan in Spanje.

 2. Als de nood aan de man komt, breekt er chaos uit. Dan slaan we elkaar de hersenen in om aan voedsel te komen. Dan degradeert de mens in een rap tempo in een menigte ongecontroleerde beesten. Dan geldt het recht van de sterkste en de sluwste. Het is dan ieder voor zich en de veroorzakers zitten zelf knus in hun eigen bewaakte bunkers en kijken naar de slaven, hoe ze elkaar te lijf gaan voor een stukje brood. De honger games begint dan en zal dan steeds extremer worden.

  • Ik zal alleen maar voor mij zelf en kinderen op komen de rest kan voor mij krappere van mij geen stukje brood dat geeft ik liever aan mijn hond dan aan het volk die ons samen met Rutte heeft verraden.

   • Je schaart iedereen onder 1 kam. Samen staan we sterker elkaar helpen daar waar kan bereik je meer mee en is humaner.

 3. Met 11 miljoen varkens, 100 miljoen kippen, 4 miljoen rundvee en 1 miljoen schapen in Nederland zal het wel meevallen met de honger.

 4. Heerlijk toch het klote volk wilde dat toch ze krijgen wat ze gevraag is armoede honger en dood zit allemaal verpakt in Rutte vier waar het volk zich zelf aan bloot heeft gegeven, zij beschermen hun kinderen totaal niet en leveren ze uit aan Rutte en het WEF de grootste moordenaars van de eeuw wat voor een ouder moet dan wel niet zijn het volk gaat zelf zover dat ze hun kinderen opofferen aan een testspuit waar dagelijks heel veel mensen het slachtoffer zijn geworden ga zo maar door waardeloos volk.

 5. Stelletje Blinde 🧑‍🦯 🧑‍🦯🧑‍🦯🐑🐑🐑Robot
  Vooral de elite met een functie van :
  Advocaat
  Notaris
  Psychiater
  Psycholoog
  Artsen 🥼 en Rechtbank met zijn onafhankelijk toezichthouders zijn allemaal stelletje Blinde 🧑‍🦯 🧑‍🦯🧑‍🦯Schapen /Robots leren wat Big Farma
  Criminele Bende van Bill 💵 💵💵💰💰🏦🏦Gates hebben beschreven in hun boeken 📕 Farmaceutische compas DSM 5 Ben slachtoffer van deze Bende Kapot gewerkt in zorg en ben door dit syteem verslaafd gemaakt aan mofine voor €100,000 Radeloos geweest ben nog in leven ,Ben in gevangenis beland en deze deskundigen denken dat ze de wijsheid in pacht hebben het hele gefraudeerd DSM 5 uit winst bejacht om nog meer pillen 💊 te verkopen zijn psychische ziekten beelden gemuteerd van 80 naar 400 psychiatrische ziekte beelden ,Psychiaters verdienen goed geld mee ,Mensen/cliënten worden onder druk gezet /gechanteerd om pillen te gebruik antipsychotica depo te nemen dit soort medicatie maakt je dik komt je binnen kote tijd 40 kilo zwaarder krijg je allerlei chronische ziekten en apathisch en dementie
  Dank 🙏 u wel
  Verpleegkundigen die aan andere kant is beland door ongeluk en danobseverr ik wat er allemaal gaande is in TBS /GGZ gebeuren een en al Arrogantie onderdrukken/Drogeren /chanteren /betutteling/Regel is regel wij zwaaien hier 👈 met de schepter wij zijn beschermd door rechtbank en officier van justitie en politie 👮‍♀️ Wij bepalen hier de regels.Reclasering funtionarissen functioneert niet komt allemaal om op gemakkelijk manier zonder kritisch te zijn gemakkelijk hun salaris van duur betaald hardwerkende mensen in ontvangst te nemen en staan eed af te leggen voor rechtbank 👩‍⚖️ en staan keihard te liegen zelfs NIFP psychiaters.
  Mijn dank is groot.
  Amy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in