© Needpix

Zal Europa in de komende maanden een economische ineenstorting meemaken? Volgens een journalist in Oekraïne heeft Rusland reeds dienovereenkomstig besloten. Het zal eind september alle uitvoer naar Europa stopzetten, schrijft Thomas Oysmüller.

Vorige week nog verwees ik naar de filmmaker en journalist Gonzalo Lira in het artikel “Is Polen Lviv aan het bezetten?” Lira is een van die waarnemers die geloven dat Oekraïne nog steeds door het Westen bezet zal worden.

Einde van de Westerse economie?

Lira is een Amerikaans-Chileense regisseur die in Oekraïne woont en sinds het begin van de oorlog zeer kritisch is geweest over het Zelensky-regime in Oekraïne. Eerst vanuit Kiev, waar hij scherpe kritiek uitte op de bewapening van het volk en verklaarde dat criminele bendes zich meester hadden gemaakt van de nachten in Kiev. Daarna ging hij naar Charkiv, waar hij volgens zijn eigen verklaringen momenteel vastzit.

Half april heeft de Oekraïense geheime dienst SBU hem ongeveer een week vastgehouden. Sindsdien mag hij Kharkiv niet meer verlaten, en de SBU heeft hem ook de toegang tot zijn social media-accounts ontnomen. Lira wordt als zeer goed geïnformeerd beschouwd, maakte nieuwe YouTube en Twitter accounts aan en heeft nu ook daar enkele tienduizenden volgelingen.

Op “Bevrijdingsdag” gisteren, 9 mei, heeft Lira een nieuwe – kortere video opgenomen. De video heeft al bijna 50.000 views. Daar is een reden voor: Lira kondigt het “financiële Armageddon” in de EU en de VS aan. De financiële systemen van het Westen en zijn economie zouden voor het eind van dit jaar instorten. Dat is reeds beslist.

  Anatol Lieven gaat door met paraderen...

Oostenrijk er middenin

Hij verwijst naar een bron die zou weten dat de beslissing al in het Kremlin genomen was. Want Rusland heeft al besloten om uiterlijk eind september te stoppen met het bevoorraden van het Westen met olie en alle grondstoffen, “inclusief al het voedsel”. Slechts twee westerse landen zouden na de zomer nog Russische exportgoederen ontvangen: Hongarije en Servië.

Door zijn grondwettelijke neutraliteit hoefde Oostenrijk zich in het conflict eigenlijk niet achter het westblok te stellen. Er zou een geografische nabijheid zijn tot Hongarije en Servië, die buiten het conflict willen blijven. Hongarije – hoewel NAVO-lid – blokkeert wapenleveringen naar Oekraïne via zijn eigen grondgebied. Daarnaast is de Oostenrijkse hoofdstad – van Raiffeisen tot OMV – nauw met Rusland verweven.

De politiek gaat echter andere wegen. Op 8 mei was minister van Defensie Klaudia Tanner in de VS. Namens Oostenrijk ondertekende zij een “politiek-militair bondgenootschap” met de VS, het “State Partnership Programme”. Maar Oostenrijk heeft al tientallen jaren een “Partnership for Peace'”-overeenkomst met de NAVO. Van de neutraliteit van Oostenrijk is nauwelijks nog iets over, voor het Kremlin is het een “onvriendelijke staat”. Oostenrijk staat volledig achter de sancties tegen Rusland en heeft zelfs militair materiaal (helmen) naar Oekraïne gestuurd.

Problemen die al duidelijk zijn

Mocht Rusland daadwerkelijk beginnen met massale sanctiepakketten tegen het Westen, dan heeft dat ook gevolgen voor Oostenrijk.

Lira: “U kunt denken dat dit slechts geruchten zijn. Oké. Maar het valt niet te ontkennen dat de economieën van het Westen momenteel instorten. Dat valt niet te ontkennen,” zei hij: “Je ziet het elke dag als je naar de supermarkt gaat, als je naar het benzinestation gaat.” Je kunt het zien aan de lege schappen in de winkels of aan maandenlange levertijden. In Hongarije kost de benzine trouwens nog steeds €1,30. “Het gebeurt nu,” zegt Lira.

  Raketcrisis 2.0: Nicaragua staat Rusland toe om militaire bases te bouwen

Met het oog op deze informatie raadt Lira onmiddellijke voorbereidingen aan: vooral deze winter zou je in Europa taferelen beleven waarvan je dacht dat ze onvoorstelbaar waren. Mensen zouden in grote aantallen bevriezen en verhongeren. De mensen moeten in het bezit komen van meel, rijst en andere basisvoedingsmiddelen, en zij moeten zich ook afvragen hoe zij hun huizen de komende winter gaan verwarmen. Voedsel en warmte, met andere woorden: “Er zal niet genoeg voedsel zijn voor Europa en de VS.”

Want het Westen heeft Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan nodig om de voedselvoorziening veilig te stellen, maar vanaf oktober zal het Westen niets meer van deze landen krijgen. Niets. Dit is een ernstige waarschuwing van Lira.

Tezelfdertijd wordt Europa geconfronteerd met een migratiecrisis die niet te vergelijken is met 2015. Egypte, met meer dan 100 miljoen inwoners, is sterk afhankelijk van Oekraïne. Deze afhankelijkheid zal ook leiden tot dramatische voedselcrises in Egypte en Noord-Afrika. De VS en de EU zijn daar mede verantwoordelijk voor, want zij doen er alles aan om de oorlog in Oekraïne te “verlengen”.

Er dreigen voor West-Europa moeilijke tijden aan te komen, als we Lira mogen geloven.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wereldwijde ineenstorting van gewassen nu een zekerheid… wijdverspreide hongersnood zal de planeet aarde van 2022 – 2024 teisteren… het is in gang gezet en kan niet meer gestopt wordenVolg Frontnieuws op Telegram

  Gazprom CEO maakt grimmige voorspellingen voor EU

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne sluit gas naar Europa af
Volgend artikelDe “zinloze PR-actie” van Zelensky bij Snake Island leidde tot zware verliezen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. gelukkig komt het meeste uit eigen land en er is voorraad zat, aardappel zitten weer in de grond dus kunnen met gemak een jaar verder met jullie angst zaaierij met nieuws uit de VS wat ook vaak niet op waarheden is berust. Er is geen tekort en ook niet in NL.

  • Nou Tonny lees toch net in de krant” aardappel boeren hebben het moeilijk vanwege de droogte !!!!
   Men zal er alles aan doen om de angst er in te houden. Als het teveel regent is het niet goed als het te droog is is het niet goed maar ik ben in mijn lange leven nog nooit een aardappel tekort gekomen bij m’n eten.

   • Klopt helemaal. Zelfs in een karonnen doos kun je aardappelen kweken op je balconnetje. . Ben nu 77 en mijn OPA zei al: ‘het is niet goed als een pastoor niet vraagt en een boer niet klaagt”. Dat klagen is van alle tijden. Mijn moedertje kreeg in de hongerwinter de aardappelSCHILLEN mee van de ‘mevrouw’ waar ze werkte. Daar maakte ze een feestmaal van want met 3 personen leven van 1/2 broodje per week (dat ook nog eens 35 gulden kostte) kun je niet leven. Misschien is het wel goed dat er een voedselcrisis aankomt. Nu worden TONNEN goed voedsel per jaar gewoon in de vuilnisbak gedumpt! Een SCHANDE van de 1e orde. Dus ja, laat die voedselcrisis maar komen.

  • Zo kortzichtig wat je nu zegzaden olie en producten daar zijn wij heel afhankelijk van uit Rusland en Oekraïne beste Tonny en Rutte weet dat zo als vele anderen beleidsmakers of heb je nog steeds niet begrepen waarom de boeren en zoveel mogelijk kleine ondernemers kapot de laatste 5 jaar op de rand van de afgrond zijn gedreven, ook de prijzen van allen belangrijke zaken worden door de EU en de politiek misdadigers gesteund want het is immers hun idee vergeet dat niet huizen brandstof gezondheidzorg vrijheid wordt er nu zelfs voor op geofferd wie kan dat nog als arbeider betalen.
   Voedsel en al de boven genoemde producten zijn straks nog alleen voor de rijken en de elite toegankelijk, ja zeg men het klimaat daar zijn wij nog schuld aan maar wie vlieg er vier keer per jaar de wereld rond, ja dat is kaag Timmermans en de grote bedrijven die allemaal in handen zijn van de elite waar wij als burgers alleen maar misbruikt worden dus ga je ogen eens uitspoelen en wordt een waker.

   • Het klimaat verandert vanaf de 1e dag dat de aarde bestaat. Trap niet in die klimaatleugens. Dat gezegd hebbende, de boeren zijn zelf schuld.! Voorbeeld: vroeger in de directe omgeving van de Holterberg waren er vele korenvelden. Die hebben allemaal plaats moeten maken voor voedermais.! De 1e plicht van een regering is om haar bevolking ZELF te voorzien van voedsel, zonder hulp van buitenlanden. Maar de globalistische kanker is ook hier doorgedrongen. Nou gefeliciteerd Nederland. God de Schepper is weggeredeneerd maar HIJ leeft en HIJ regeert en HIJ zal de rekening aan de HOOGMOEDIGE MENS die denkt Hem niet nodig te hebben, presenteren. Zeer spoedig!

    • Vlgs mij slaap jij nog kijk maar eens goed om je heen ik je bent uit zelfde hout gesneden als die Rotterdamse dombo die bij d66 zit die zegt dat hij geen melk van de boer drinkt maar uit het pak van Campina🧐🤪😂😂

 2. Oekraïne is niet de graanschuur van Europa, maar wel van Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
  Als ze daar honger krijgen, dan weten ze waar ze het gratis kunnen halen. Dat is daar algemeen bekend.

 3. Jaja. Be afraid, be very afraid.

  Ik weet niet wat ik van die Lira moet denken. Dat vermeende ontvoeringsverhaal zit me niet lekker. Neem je moeder in de maling. Daarom neem ik zijn informatie maar met een korrel zout.

  Ik zou zeggen: dek je in qua eten, drinken en brandstof en we zien wel waar het schip strandt. Want dat de poep tegen de ventilator gaat komen lijkt me duidelijk. Voor de rest – fuck it.

 4. We hadden toch altijd een mest overschot in Nederland? Laten we dat gebruiken ipv kunstmest. Geen boeren meer pesten met z.g stikstof beleid. Van nul belang als ons een hongersnood tegemoet komt. Gewoon zelfvoorzienend zijn. Dan is er in eigen land voedsel zat. En wat hielenlikkende leiders op hun WEF gedrag aanspreken.

 5. En nog meer belangen die boven andere wordt gesteld is deze: Wat is de Schumann Resonantie en hoe het economisch belang van ‘straling’ boven die van het menselijke wordt gesteld.

  Ironisch dat veel ziekenhuizen zend(stralings)masten op hun dak hebben staan.

  Professor W.O. Schumann
  Het was niet tot meer dan een halve eeuw later in 1952, toen de Duitse natuurkundige Professor W.O. Schumann van de Technische Universiteit van München voorspelde dat er elektromagnetische staande golven in de atmosfeer zijn, gevormd in de holle laag tussen het oppervlak van de aarde en de ionosfeer. Dit kwam tot stand doordat Schumann zijn studenten onderwees over de fysica van elektriciteit. Tijdens een les over condensatoren vroeg hij hen om de frequentie te berekenen tussen de binnenste en buitenste bal, dus de aarde en de ionosfeer laag. Ze kwamen uit op een getal van 10Hz

  Super dat dit soort documentaires worden gemaakt! Schumann is idd een relatief klein onderdeel. Desondanks wel doorkijken want het geeft een goed onderbouwde kijk op wat straling doet met ons. En hoe het economisch belang van ‘straling’ boven die van het menselijke wordt gesteld. Ironisch dat veel ziekenhuizen zend(stralings)masten op hun dak hebben staan.

  Een stemvork voor het leven
  Hoewel het bestaan van de Schumann Resonantie een gevestigd wetenschappelijk feit is, zijn er maar weinig wetenschappers die zich ervan bewust zijn dat deze frequentie als een stemvork is voor het leven. Het is een zeer belangrijke natuurlijke elektromagnetische golf, een achtergrond frequentie, die biologische oscillatoren in de hersenen van mensen en zoogdieren beïnvloed.

  https://youtu.be/nICVTd4peWs

 6. Gebruik je mest in groente teelt, moet je ook chemische ontsmetter gebruiken, anders raakt je product ziek van bacteries of schimmels.
  Maar er is niets op tegen als Shell of anderen een grote kustmest industrie opzetten, of uit China importeren.

  Maar ik lach me ziek; Hongarije en Servie worden nu rijk en boosten export…..terecht.Loyaliteit moet beloond worden.

  In Syrie is al massieve Honger, zelfde in Libanon.
  Rusland heeft gewonnen.

  • Ik gebruik altijd gedroogde koemest in mijn moestuintje en mijn producten hebben NERGENS last van hoor. Gewoon biologisch tuinieren en dus vooral GEEN GIF spuiten OF een chemische ‘ontsmetter’ gebruiken want dat is GIF voor AL HET BODEMLEVEN!!

 7. En belanden we met de hele wereld hier: Een ware meester creëert geen volgers en wil niet aanbeden worden of controle hebben over jou. Een ware meester wijst je de weg naar meesterschap. Jouw meesterschap! 2022 het jaar van spirituele testen. Dit jaar is een periode van spirituele testen. Iedereen zal uitgedaagd en getest worden op trouw blijven aan de liefde. De liefdeloosheid die je momenteel ziet richt ontzettend veel schade aan. Pijn en lijden. Wanneer is het voor jou genoeg? Blijf je trouw aan je innerlijke autoriteit? Buig jij voor manipulatie, controle en macht uit angst om te verliezen wat je denkt te bezitten? Elke keuze gemaakt vanuit de oude spelregels (ego-gedragen) zullen consequenties hebben en worden uitvergroot. Actie die voortkomt uit ego-gedragen bewustzijn creëert lijden en karma (oude wereld). Actie die voorkomt uit hart-gedragen bewustzijn creëert geen lijden en geen karma (nieuwe wereld). Dat is een zegen voor jezelf, de ander en de wereld. De nieuwe wereld kan alleen worden vorm gegeven vanuit innerlijke autoriteit. Alleen vanuit waarachtigheid. Het oude wordt simpelweg energetisch niet meer ondersteund. Iets wat energetisch geen voeding krijgt, sterft. Wacht niet op een externe autoriteit die ons komt redden en alles oplost. Neem verantwoordelijkheid voor jezelf. Wij ZIJN die autoriteit. I AM. Ik Ben. En waar willen we heen is: terug naar oorsprong, authenticiteit, respect voor het individu en moeder aarde en verplaatsen we van begeerte naar intelligentie. “We geloven niet langer blind in de overheid, onze ouders of beroemdheden, maar meer in onszelf.” https://www.goedgevoel.be/artikel/happy-living/het-watermantijdperk-gaat-in-en-zal-ruim-2000-jaar-duren-wat-kan-je-volgens-astrologen-verwachten?referrer=https%3A%2F

 8. Ja ik weet niet wat er aan gebeuren is het klinkt allemaal zeer dreigend in mijn familie zijn er voldoende mensen van honger onderdeel geweest en dat kan en ga je pas begrijpen als het je overkomt je kan nog beter je huis verliezen dan je voeding maar raak je deze beide kwijt dan kan beter de atoombom op ons vallen want deze ellenden zal je hele andere leven beïnvloeden vrees ik, je ziet wel eens kinderen en ouderen uit gehongerd op een deken langs de weg liggen in de landen waar honger en ziekte het gewoonste van de dag is en zelfs dat vinden wij al normaal en er bij horen daaraan kan je zien welke wij waarde aan de mensheid toevoegen, HEBZUCHT en Schijt aan de mede mens zo een volk zijn wij geworden schaam jullie.

  • Ach meneer Coolen, de medemensen doen toch goed hun best voor de nazi-Oekries…. vlaggetjes, gasthuis worden, van de gemeente een gratis woning plus meubels, plus wasmachine, plus ijskast, plus beddegoed en handdoeken, plus fietsjes, etc etc allemaal van de gemeentes op ons belastinggeld. (Ik heb het zelf gezien wat ze grif uitdelen aan stumperdjes die geen werk hebben en ook niet willen werken, waar ons belastinggeld voor gebruikt wordt.) Wat een prachtig deugvolk is het. De gemeente ambtenaren worden goed betaald om die hebzucht en schijt aan de medemens met ons belastinggeld goed te maken. Zonder die schijt aan de medemens hadden zij geen inkomen. Ik zou zeggen, stort op giro666 voor de Arme Stumperds. Jouw belastinggeld is niet voldoende, dus doe wat voor je arme medemens op de deken aan de kant van de weg. Of zou het beter zijn de regeringen eens een keer verantwoordelijk te houden? En ook dat mensen eens wat minder moeten welpen als domme beesten?

 9. De wereldvoedselvoorziening draait niet alleen om de Oekraine en Rusland. In de rest van de wereld is genoeg voedsel te verkrijgen. Die aanstaande hongersnoden zijn net zo’n baarlijke nonsens als ze ons wijsmaakten over het Coronavirus. Gelijk die kippenboer die de prijs van zijn eieren drastisch ging verhogen wegens de oorlog in Oekraine. Zeer besmettelijk en zeer dodelijk zou dat Coronavirus zijn, de mensen zouden dood op straat neervallen. De griep zou opeens niet meer bestaan, alleen maar Corona. Covid werd als een pandemie uitgeroepen maar met net zoveel doden als tijdens een flinke griep. Men kan net zo goed weer in Sinterklaas en de kerstman gaan geloven. Vele Nederlanders zijn nog net zo naief als een kind van 4 jaar en geloven dat de hongerwinter van 1944 – 1945 weer een vervolg krijgt.

 10. Wat een feit is, en wat je mss niet weet, is dat het klimaat beheerst wordt dmv chemicaliën die in de lucht gesproeid worden. Zo kun je het laten plenzen, en zo kun je enorme droogte veroorzaken, afhankelijk van wat je in de lucht sproeit. Er zijn veel voorbeelden van, dus ga op zoek. Daarnaast, kijk af en toe eens omhoog, en zie wat er gesproeid wordt: vette lange strepen, korte dunne strepen, hoog in de lucht, laag in de lucht, dwars door de wolkenvelden heen (ja, ja, condensatie in vochtwolkjes… alles kan he, volgens de snuggersten), ripple effecten in de lucht, kriskras strepen voor de zon, etc etc.

  Condensatie, zeggen de snuggeratie. Ja. Condensatie mijn neus. Ga elke dag nou gewoon eens omhoog kijken… en kijk de volgende dag dan weer, en ontdek wat er gebeurt. Bijvoorbeeld, gisteren werd er weer hevig gesproeid in de lucht – haast overal – en vandaag is het weer bewolkt. Ik zie de blauwe lucht nu weer een beetje komen, maar eerder was het overal bewolkt. Ga zelf maar kijken, oogjes open, zonnebrilletje op indien gewenst, en omhoog kijken. En wat zie je? Strepen! Overal strepen! Het ene vliegtuig trekt er wel 4. Het andere niet. En weer een andere trekt er twee. En dan verspreiden die strepen zich langzaam, dat doet ‘condensatie’ niet.

  En zo kun je dus een grote hitte veroorzaken, en een grote droogte, waardoor de aardappeltjes en de maisplanten schrompelen. Hele oogsten kun je op die manier vernielen, deden ze in India ook met de katoengewassen, met plensbuien. Boertjes pleegden zelfmoord omdat ze weer niks hadden. In NL hebben ze ook giga plensbuien geregeld. (ik ga niet herhalen, je kan zelf ook veel vinden over hoe je gewassen kan vernielen dmv klimaatsbeheersing.) En, inderdaad, ook voor die strepen is er een stiekeme reden waarom ze gesproeid worden. Je komt er nog wel achter. Oh, en vraag je ook eens af wat dat niet mag kosten! En wie betaalt er voor?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in