Zweden – Het brein van de bende, die vooral uit zogenaamde “straatkinderen” bestond met wortels in Noord-Afrika en zich had gespecialiseerd op oudere vrouwen, was een “uitmuntende” migrant afkomstig uit Irak. De man kwam tien jaar geleden naar Zweden, had een baan en een appartement. “Hij is een heel aardig persoon”, zegt zijn vader over hem.

Foto: Haiderat Salim uiterst rechts © Politie

Vroeg in de ochtend op 31 augustus 2017 werd de 97-jarige Elsa wakker door een aantal mannen in haar slaapkamer op de Marieholmsvägen in Malmö. Elsa, die alleen in het huis woont, dacht eerst dat het de huisdienst was die op bezoek kwam om haar gewonde vinger te verzorgen. En deels had ze gelijk – de toen 28-jarige Haiderat Salim had voorheen als thuiszorg-assistent gewerkt in de omgeving van Elsa. Deze keer kwam hij echter in gezelschap van drie asielzoekers, Noord-Afrikanen, om haar te beroven, schrijft het Zweedse nieuwsorgaan Samhällsnytt.

“Als je schreeuwt steek ik je neer!”

Een van de daders bedreigde haar met een schroevendraaier die hij tegen Elsa’s keel hield en zei: “Als je schreeuwt steek ik je neer!”, schrijft het vonnis. De bende zocht geld. Ze gooiden Elsa op de grond om in haar matras te zoeken.

Er was echter geen geld. Misschien was dat de reden waarom ze werd mishandeld door de teleurgestelde daders.

“Ik heb artrose in mijn wervelkolom, dus het deed vreselijk pijn”, vertelde Elsa later aan de politie. Foto’s uit het onderzoeksrapport tonen grote blauwe plekken op Elsa’s lichaam.

De bende werkte kalm en methodisch gedurende de tijd dat ze in het huis van de vrouw waren. Ze controleerden alle kasten, droegen haar oude tv uit huis en stalen trouwringen – een herinnering die ze nog had van haar overleden echtgenoot. Vroeg in de ochtend verlieten ze het huis. Het duurde een uur voordat een voorbijganger het hulpgeschreeuw van Elsa hoorde en de politie alarmeerde. Dit is hoe haar huis na het bezoek eruit zag:

  "Het is beschamend moeilijk om Google Gemini te laten erkennen dat blanke mensen bestaan"

Recherche hield de bende in de gaten

De misdaad was zelfs voor het door misdaad geteisterde Malmö opmerkelijk, daarom zette de politie grootschalig middelen in om de daders te vinden. Een speciale hond die is getraind om DNA-sporen te zoeken, zocht door de tuin van Elsa. Er waren verschillende DNA-sporen, omdat de daders in huis hadden gerookt en hun peuken ter plekke achter hadden gelaten, maar geen van hen paste bij de Zweedse criminelen in de politiedatabank. Met andere woorden, er waren zwakke vooruitzichten om de misdaad op te lossen, aldus Samhällsnytt.

Volgens het politierapport werd de auto van Haiderat Salim bewaakt door een team van de politierecherche die twee dagen na de overval de volgende aanschouwing deed:

“TTC783 rijdt de Lektorsstraat in en parkeert op de hoogte van nummer 6. Twee mannen, minstens drie vrouwen en minstens twee kinderen staan om de auto. Sommigen wroeten tussen spullen in de auto.”

Later zal blijken dat de auto werd gebruikt bij de overval en voor het vervoer van gestolen goederen.

“Er zitten vier Arabieren in de auto”

Vroeg in de ochtend van 4 september krijgt de politie een waarschuwing dat verschillende mannen een raam van een huis op de Regementstraat hebben gebroken – waar een andere oudere vrouw woont. De mannen werden weggejaagd door een opmerkzame buurman die de politie belde.

De bende werd gearresteerd dankzij een politieagent die het gebeuren als volgt meldde:

“Ik zie dat een auto vlak voor ons de straat oversteekt  Ik bemerk dat er vier Arabieren in de auto zitten en vind het vreemd dat ze midden in de nacht rondrijden in dit gebied. We rijden achter ze aan en stoppen hen op de parkeerplaats bij het Rönneholmspark.”

De politieagent spreekt met de bestuurder die “aanzienlijk nerveus” is. De patrouille fouilleert de bende en vindt het medicijn Tramadol en hasj. Een korte tijd later wordt Elsa’s ICA-kaart (supermarktketen in Zweden) in de auto gevonden die het mogelijk maakt om de bende te koppelen aan de eerdere overval.

“In de auto werden ook diverse werktuigen gevonden die doorgaans worden gebruikt voor misdaden van deze aard, samen met goederen die normaal gesproken niet aanwezig zouden moeten zijn in een auto met jonge buitenlandse mannen”, schreef de politieman in zijn verslag.

Het bleek dat de drie andere mannen die betrokken zijn bij de overval de volgende personen zijn: Mohammad Al Agawi (20), Alladin Al Arabi (18) en Mansour Alzafiri met onduidelijke leeftijd. Alle drie waren ze asielzoekers in Zweden met een achtergrond in Marokko of andere landen in Noord-Afrika. El Arabi en Alzafiri hebben in hun geval al uitwijzingsbesluiten van de Migratiecommissie ontvangen en waren dus illegaal in Zweden.

  Priesters worden gewaarschuwd om geen priesterboord te dragen – kan woede opwekken van moslims

Het brein van de bende was de 28-jarige Haiderat Salim – een Zweeds staatsburger van oorsprong uit Irak en de enige die vloeiend Zweeds sprak. Het debat over immigrantencriminaliteit geeft vaak aan dat dit te wijten is aan sociaal-economische factoren, waaronder de zogenaamde uitsluiting. Echter, wanneer men naar Haiderat Salim kijkt, lijkt hij niet in enige uitsluiting aanwezig te zijn geweest. Hij woonde met zijn vrouw in een appartement in een goede buurt in Malmö – ver weg van de beruchte migrantenwijk Rosengård. Hij had een baan als thuiszorg-assistent en zodanig ontdekte hij waar de oudste en meest hulpeloze vrouwen woonden.

Wanneer Samhällsnytt de vader van Haiderat Salim belt, blijkt dat zijn Zweeds niet goed genoeg is om vragen te begrijpen en te beantwoorden – ondanks de 17 jaar die hij in Zweden heeft doorgebracht. Even later belt hij terug met een vriend die uit het Arabisch vertaalt.

De vader bevestigt dat hij in Zweden asiel heeft gekregen en dat de rest van het gezin hem is nagekomen.

Wat heeft u voor commentaar op het vonnis tegen Haiderat?

– Haiderat is erg aardig en helpt altijd anderen. Mocht je hem op straat in Malmö stoppen en een adres vragen, dan zou hij ervoor zorgen dat je het meteen vindt! Hij heeft nooit zulke dingen gedaan.

Bedoelt u dat het vonnis verkeerd is?

– Ik weet het niet. Ik zeg alleen dat hij als persoon erg aardig is en ik me niet kan voorstellen dat hij de dingen heeft gedaan waar hij van beschuldigd wordt.

  €1,4 miljoen+ ingezameld voor Franse agent die tiener met migrantenachtergrond neerschoot

In december 2017 veroordeelde Malmö’s rechtbank Salim tot 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf. De rest van de bende werd op basis van hun leeftijd veroordeeld tot kortere gevangenisstraffen. Mansour Alzafiri werd veroordeeld tot 1 jaar en 10 maanden gesloten jeugdzorg, omdat de rechtbank besloot te geloven dat hij jonger dan 18 was ten tijde van het misdrijf. Dit ondanks het feit dat Alzafiri tijdens het asielproces tegenstrijdige informatie over zijn leeftijd heeft gegeven.

Het onderzoekrapport en het vonnis kunnen worden gedownload via de volgende links: Malmö TR B7608-17 Aktbil 105  en Malmö TR B 7608-17 Dom 2017-12-07.

Werkte elke tweede dag als taxichauffeur – verkrachte vrouwelijke klant in auto

Vorig artikelErdogan gaat het toerisme stimuleren met certificaten voor “Coronavirus-vrije” vakantiebestemmingen
Volgend artikelDom Zweeds meisje viert feest met “vluchtelingkinderen” – wordt in haar gezicht gestoken omdat ze seks weigert
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Misselijk volk……. snap überhaupt niet waarom dat onkruid hier rond loopt.

    Het gaat al fout bij de omschrijving “asiel” ik ben er voor om alle AZC’s selectief leeg te ruimen wat hier niet terecht verblijft.

    Vluchtelingen opvang is meer iets van deze tijd, met voorbereiding op terugkeer naar land van herkomst.

  2. het word tijd dat die gasten die zich hier misdragen zo snel mogelijk uit gezet worden door rechters die hun hoofd gebruiken laat je dit ongestraft doorgaan dan is het hek van de dam want eens pikken wij dit gedrag niet meer ,het is en blijft klote volk die zich totaal niet aan wil passen en denkt dat ze alles maar kunnen doen nou dat dacht ik niet dus opruimen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in