Zweedse linkse staatstelevisiezender SVT krijgt € 10 miljoen extra – journalisten hebben lijfwachten nodig

Foto via Fria Tider

De sterk links-liberale georiënteerde nationale publieke omroep van Zweden, Sveriges Television (SVT), krijgt 10 miljoen euro extra uit de overheidsbegroting. Het geld gaat onder andere naar lijfwachten voor de journalisten, die worden blootgesteld aan “internethaat” en andere bedreigingen, meldt het dagblad Aftonbladet.

SVT ontvangt in totaal 5,14 miljard Zweedse kronen (circa 500 miljoen euro) uit de overheidsbegroting, 100 miljoen Zweedse kronen meer dan vorig jaar.

Een deel van het geld wordt besteed aan de journalisten van de ultralinkse tv-zender om hen te beschermen tegen de woede van de mensen.

Volgens de financieel directeur van SVT en hoofd van de beveiliging, Peter de Verdier, is er “internethaat” tegen iedereen die voor SVT werkt.

Af en toe komen er ook fysieke aanvallen voor, zegt hij in Aftonbladet, en daarom moeten ook de ingangen van het SVT gebouw worden versterkt.

Vandaag de dag zijn er ook “aanzienlijk meer” die lijfwachten nodig hebben.

Hij wil niet precies zeggen om welke werknemers het gaat, maar noemt de vermeende bedreigingen tegen het nieuwsanker Nike Nylander, die naar verluidt hebben plaatsgevonden na een interview met de leider Jimmie Åkesson van de immigratie-kritische partij Sverige-Democraten onlangs, meldt Fria Tider.

“U kunt ook kijken naar Carina Bergfeldt. Ze ging uit met een neutraal nieuws dat ze een talkshow zal krijgen. Het resulteerde in een massa haat op basis van wat ze eerder had gedaan. Het is duidelijk dat we kijken of het zo serieus is dat we moeten handelen”, zegt Peter de Verdier tegen Aftonbladet.

Deugvrouw wilde Irakees helpen integreren in Zweden – werd vier uur lang verkracht

Zweeds hof van beroep: 100 grove kinderverkrachtingen geen reden tot uitzetting

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here