Zweedse linkse staatstelevisiezender SVT krijgt € 10 miljoen extra – journalisten hebben lijfwachten nodig

1

De sterk links-liberale georiënteerde nationale publieke omroep van Zweden, Sveriges Television (SVT), krijgt 10 miljoen euro extra uit de overheidsbegroting. Het geld gaat onder andere naar lijfwachten voor de journalisten, die worden blootgesteld aan “internethaat” en andere bedreigingen, meldt het dagblad Aftonbladet.

SVT ontvangt in totaal 5,14 miljard Zweedse kronen (circa 500 miljoen euro) uit de overheidsbegroting, 100 miljoen Zweedse kronen meer dan vorig jaar.

Een deel van het geld wordt besteed aan de journalisten van de ultralinkse tv-zender om hen te beschermen tegen de woede van de mensen.

Volgens de financieel directeur van SVT en hoofd van de beveiliging, Peter de Verdier, is er “internethaat” tegen iedereen die voor SVT werkt.

Af en toe komen er ook fysieke aanvallen voor, zegt hij in Aftonbladet, en daarom moeten ook de ingangen van het SVT gebouw worden versterkt.

Vandaag de dag zijn er ook “aanzienlijk meer” die lijfwachten nodig hebben.

Hij wil niet precies zeggen om welke werknemers het gaat, maar noemt de vermeende bedreigingen tegen het nieuwsanker Nike Nylander, die naar verluidt hebben plaatsgevonden na een interview met de leider Jimmie Åkesson van de immigratie-kritische partij Sverige-Democraten onlangs, meldt Fria Tider.

“U kunt ook kijken naar Carina Bergfeldt. Ze ging uit met een neutraal nieuws dat ze een talkshow zal krijgen. Het resulteerde in een massa haat op basis van wat ze eerder had gedaan. Het is duidelijk dat we kijken of het zo serieus is dat we moeten handelen”, zegt Peter de Verdier tegen Aftonbladet.

Deugvrouw wilde Irakees helpen integreren in Zweden – werd vier uur lang verkracht

  Polen: techgiganten worden geconfronteerd met 2,2 miljoen dollar boetes voor het verwijderen van legale vrije meningsuiting - per keer
Vorig artikelOrban eist dat scholen gevrijwaard worden van linkse propaganda
Volgend artikelOrbán: Soros wil etnisch-gemengde samenlevingen creëren, het nationalisme ontmantelen en de macht overdragen aan de wereldelite
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in