Het geboortecijfer in Zweden keldert. In Stockholm is het aantal baby’s dat in het eerste kwartaal van het jaar geboren is, het laagste sinds 2005. Maar de scherpe daling is in het hele land zichtbaar, schrijft Samnytt.se.

Dat het geboortecijfer in slechts één kwartaal zo “op zijn dieptepunt” is gekomen, is iets wat Gunnar Andersson, hoogleraar demografie aan de Universiteit van Stockholm, naar eigen zeggen nog nooit eerder heeft gezien. In de hoofdstad is het een daling van bijna 15%.

Hij wordt gesteund door Johanna Barane, hoofd statistiek en analyse van het stadsbestuur, die zegt dat deze cijfers “in het oog springen”. En de voorspelling is dat dit iets is dat minstens tot de zomer en de herfst zal aanhouden.

De deskundigen zeggen dat het de vruchtbaarheidsgraad is die gedaald is, d.w.z. het fysieke vermogen om kinderen te krijgen. Het is echter niet bekend waarom. Er zijn theorieën dat de massale COVID-19 inentingen daartoe kunnen hebben bijgedragen, maar er is niets bewezen.

Anderen menen dat het een “na-pandemisch” effect kan zijn en een massale reactie op de grote veranderingen die de samenleving onderging ten gevolge van de verspreiding van de ziekte. De stimulans voor het baren van kinderen die werd verwacht toen meer mensen thuis in lockdown zaten en op “natuurlijke genoegens” vertrouwden, is niet meer dan marginaal uitgekomen.

Beïnvloeding van de demografische leeftijdsopbouw

Gunnar Andersson waarschuwt dat het lage geboortecijfer zal leiden tot een scheefgetrokken demografisch profiel wat de leeftijdssamenstelling betreft, wat volgens hem problemen kan opleveren.

“Lage vruchtbaarheidscijfers over een lange periode kunnen problemen op maatschappelijk niveau veroorzaken als wij zeer scheve leeftijdsstructuren krijgen met zeer grote cohorten die met pensioen gaan en zeer kleine groepen om hen te ondersteunen,” vertelt hij aan DN.

Lage geboortecijfers onder de Zweden zijn in het verleden op deze manier gebruikt als argument voor hoge immigratie. Maar uit de lage werkgelegenheidscijfers voor immigrantengroepen blijkt dat het een beleid is geweest dat het probleem integendeel sterk heeft verergerd.

In het verslag van Stockholm City wordt gespeculeerd dat veranderingen in de ouderschapsverzekering, een algemene angst voor de toekomst en stijgende huizenprijzen ertoe bijdragen dat minder mensen kinderen krijgen. De onveiligheid voor kinderen, met meer geweld op school, overvallen en andere problemen, kan ook een reden zijn.

In het algemeen volgt het aantal kinderen de economische cycli, met hogere geboortecijfers in tijden van hoogconjunctuur en lagere geboortecijfers in tijden van recessie. Maar wat er nu gebeurt, is iets van een trendbreuk en het SCB heeft zich genoodzaakt gezien zijn geboorteprognoses naar beneden bij te stellen, en demografische onderzoekers zeggen dat zij “verbaasd ” zijn.

Politieke attitudes hebben een invloed

Het aantal geboorten in het Westen daalt al enige tijd, met uitzondering van de niet-westerse immigrantengroepen, waar het in verschillende gevallen hoog blijft. Dit wordt gedeeltelijk verklaard door verschillen in opvattingen over gelijkheid van man en vrouw, waarbij van immigrantenvrouwen nog steeds verwacht wordt dat zij thuisblijven en voor de kinderen zorgen, terwijl etnische westerse vrouwen opgroeien met de boodschap dat moeder worden een feministisch verraad is en met een opvatting van het gezin als een “vrouwenval”.

In landen als Hongarije, die ervoor kozen de lage geboortecijfers niet op te lossen met een hoge immigratie, investeren zij nu in verschillende economische stimulansen om het kindertal onder de autochtone bevolking te verhogen. Zweden heeft een betrekkelijk goed ontwikkelde financiële zekerheid voor degenen die kinderen willen krijgen. Hier is het veeleer de houding van etnische Zweden tegenover thuisblijven met kinderen die een hinderpaal vormt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Bevel van de Zweedse minister-president: Raak de ongevaccineerden niet aanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikaanse databank voor bijwerkingen: COVID-19 vaccinaties verhogen misvormingen bij baby’s honderdvoudig
Volgend artikelEva Vlaardingerbroek op Amerikaanse tv: “Nederlandse boeren staan Great Reset-plannen in de weg”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Zweedse deskundigen lopen met de Berlijnse Muur voor hun kop en zouden niet onder de noemer deskundigen mogen vallen. Het zullen wel WEFfers zijn die bezig zijn zand in de ogen te strooien. Wat zal het opleveren om onzin te verkondigen??

 2. Dat zegt veel over de kwaliteit van deze “wetenschappers” Die vinden nog geen hoer in een hoerentent. Ieder mens met een half brein weet wat de werkelijke oorzaak is. Shit hee, pis niet over mijn rug en zeg me dat het regent

 3. Deskundigen……juist ja. Vanaf het eerste moment wist ik dat de uitrol van een agenda van krankzinnigen was begonnen. Maar ja….ik ben natuurlijk een wappie.
  Deskundigen. Breek me de bek niet open.
  O o o……wat zijn we toch verbaasd.
  Die vaccins, in combinatie met die basiselementen van massapsychologie, angst en uitsluiting, tasten werkelijk het bewustzijn aan.
  Ik heb in de afgelopen twee jaar een gelovige conciërge na die boosters steeds verder zien afglijden…..richting een vorm van debiliteit die communicatie onmogelijk maakt. Niet meer te bereiken.
  Maar ja…..ik ben geen deskundige.
  Enfin….ik hoef het niet te bewijzen.
  Daar heb je deskundigen voor.
  Zucht.

 4. Zeg, en het was best koud in Siberië vandaag, he..? En schijnt de zon bij jullie? Hier breekt het zonnetje maar niet door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in