Een leerling kreeg de opdracht zijn ketting met een kruisje af te doen in verband met de schoolfotografie op school. Het christelijke symbool zou kwetsend zijn voor leerlingen van andere geloofsrichtingen. Tegelijkertijd mochten de moslim-immigrantenmeisjes van de school tijdens de schoolfotografie hun hijab ophouden. Het incident is nu gemeld bij de Discriminatieombudsman (DO).

In augustus werd de jaarlijkse schoolfotografie, een Zweedse traditie, georganiseerd. Maar dit keer was het niet de prettige pauze in het schoolwerk zoals voorheen. De ingehuurde schoolfotografe, wier afkomst niet wordt vermeld, begon de leerlingen te verplaatsen en te poseren op een manier die door vele scholieren als autoritair en ongemakkelijk werd ervaren.

Het was vooral heel onaangenaam voor een 15-jarige schooljongen die de opdracht kreeg om zijn ketting met een kruisje af te doen. Omdat hij christen is en het kruisje niet alleen als sieraccessoire draagt, vertelde hij dat hij het als een inbreuk zag. Daaropvolgend kreeg hij te horen dat het kruisje kwetsend was voor leerlingen met een ander geloof en hun familie en daarom niet op de schoolfoto mocht komen.

De schooljongen gehoorzaamde het bevel omdat hij volgens zijn eigen verklaring een persoon is die geen conflict wil veroorzaken. Achteraf gezien vond hij echter dat hij iets onderging waartegen hij fel had moeten protesteren en dat niet in orde was. Hij heeft daarom een rapport over het incident ingediend bij de Discriminatieombudsman (DO). Ook is er een rapport ingediend bij de Kinder- en Leerlingenombudsman (BEO).

Moslima’s mochten hun hijabs aanhouden

“Dat het om discriminatie gaat, is duidelijk omdat scholieren met attributen voor andere religies niet gedwongen werden om ze af te doen”, zegt de leerling. Onder andere mochten de moslimschoolmeisjes die een hoofddoek of hijab droegen deze tijdens de fotosessie aanhouden – dit ondanks het feit dat de hoofddoek en hijab aanzienlijk controversiëler is en in het publieke debat wordt beschreven als een vrouwonvriendelijke religieuze dwangmiddel.

Ik weet dat degenen die een hijab dragen, deze niet hoefden af te doen. Maar als ik gedwongen word mijn kruisje af te doen, zou dat ook moeten gelden voor andere religieuze symbolen, zegt de 15-jarige in een interview met de krant Dagen.

Onaangename ervaring

  Nu 85 vaccins gerelateerde sterfgevallen gemeld in Zweden

Hij beschrijft het incident als een onaangename ervaring en een behandeling waaraan hij niet eerder is blootgesteld tijdens eerdere schoolfoto’s of in andere contexten op school.

Ik was een beetje overrompeld, ik had dit nog nooit eerder meegemaakt. Dus ik deed mijn kruisje af en stopte het in mijn zak. Het voelde niet goed, maar ik ben niet iemand die graag ruzie maakt.

De schooljongen legt uit dat hij het kruisje draagt omdat hij christen is en actief in de kerk, net als zijn ouders. Dat het dragen van het kruisje “veilig voelt en alsof God bij me is”, zegt hij.

Boze moslims bestormen “Allahu Akbar” schreeuwend een naturistenzwembad in Duitsland en dreigen de vrouwen “uit te roeien”

Vorig artikelBig business voor Bil Gates: voorspelt normaliteit alleen met inenting – op onze kosten
Volgend artikelStuntelige Biden struikelt opnieuw over teleprompter: eist 15 miljoen dollar minimumloon 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

  1. Ja , achteraf lullen. Hij had voet bij stuk moeten houden …ik kruisje af, dan die wijven hun hijab af. Zij niet…ik ook NIET . OF zoals de jongen aangeeft GEEN problemen te willen veroorzaken…had het kruisje dan onder je kleding gedragen….sukkel. Maar afdoen…NOOIT !!! Verder , heeft de schoolleiding NIET te beslissen wat WEL en wat NIET beledigend is . Zo’n hijab is OOK beledigend NAAR anders-gelovigen…en die zouden dan GEEN gehoor hoeven te geven aan de oproep om anderen te beledigen ??? Betreffende school zou per direct met harde sancties , gerechtelijk moeten worden aangepakt.

  2. Is het voor het land Zweden niet veel beter om zich finaal over te leveren aan dat moslim-gajes ? Óf ze moeten nú eens kei- en keihard optreden tegen dat tuig van de richel. In ons land zou dat óók moeten gebeuren !

  3. Lang Leve Diversiteit; Multiculturaliteit; waarin een ieder gelijke rechten en gelijke plichten volgens Darwins concept. Waar bij wijze van import het dragen van een ‘kwaad afwerend’ glazen oog is toegestaan, doch het dragen van ’n christenkruis niet (meer); aangezien dat door het geïmporteerde geloof als ‘kwetsend’ wordt bestempeld, waardoor het andere, lands eigen, geloof zichzelf dient te verloochenen, vanwege de paradox van ‘eenheid in diversiteit’.

    Nieuw World Order: Een Volk – Eén Religie. Melting Pot. New Age als overbrugging en ‘opvoeding’. Gehaktmolen. ‘Gewoon je bek houwuh’ (M,P.-M.R.-NL.’20). De Nieuwe ‘Mens’ volgens The Great Reset von Klaus Schwab und Globalistischen Freunden. En ook nog iets met de Noachide Laws. Zeven, i.p.v. tien en het Tweede Testament is daarin totaal niet relevant met die uitzondering dat Tweede Testament gelovigen, gedurende het aardse leven, zwaar de lul zullen zijn. Een troost: zij zullen niet de enigen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in