Zweeds homokoppel dat elkaars hand vasthoudt – in elkaar geslagen door moslimbende

2
1648
© Politie

Twee homo’s hielden elkaars hand vast op het Centraal Station van Gotenburg, en werden prompt in elkaar geslagen door Syrische moslims. De drie Syriërs zijn nu veroordeeld tot milde straffen – en geen van hen is gedeporteerd. Volgens de arrondissementsrechtbank was het motief voor de aanval het krenken van de seksuele geaardheid van de slachtoffers.

Het homokoppel kwam op de avond van 7 april 2020 per trein aan op het Centraal Station van Gotenburg. Ze liepen vervolgens hand in hand door het stationsgebouw op weg naar Nordstan, waar ze zouden gaan winkelen, meldt Fria Tider.

In het stationsgebouw ontmoetten ze de drie Syriërs, die in de tegenovergestelde richting kwamen aanlopen.

Toen het koppel de Syriërs was gepasseerd, hoorde een van de homoseksuele mannen, die zelf een Arabier is, maar samen met een Zweed is, hoe een Syriër verachtelijke dingen over hem en andere homoseksuelen in het Arabisch zei. Toen hij de man confronteerde vroeg hij de Syriër onder andere of zijn moeder trots op hem was.

In verband met de woordenwisseling vielen de Arabieren de homo’s aan en sloegen en schopten ze in het gezicht en op het lichaam.

De drie Syriërs, die beweren 23, 21 en 21 jaar oud te zijn, zijn nu veroordeeld voor geweldpleging, waarover het dagblad Göteborgs-Posten als eerste verslag uitbracht. Twee van hen kregen een voorwaardelijke straf met een taakstraf van respectievelijk 100 en 120 uur. De derde, een van de 21-jarigen, werd tot drie maanden gevangenisstraf veroordeeld omdat hij de mishandeling heeft gepleegd tijdens de proeftijd voor eerdere misdaden.

Martelen en kwetsen van dieren wordt in het Midden-Oosten beschouwd als een stoer, spannend en leuk spel

Allen zijn staatsburgers van Syrië, maar mogen allemaal in Zweden blijven.

De districtsrechtbank van Gotenburg stelt dat het motief voor de aanval was om de “seksuele geaardheid van hun slachtoffers te krenken”. Een Syriër ontkent echter dat dit het geval was.

“Het gebeuren gaat om dat hij mij en mijn eer beledigd heeft”, zei de Syriër tijdens zijn ondervraging over een van de mishandelde homo’s.

In het voetspoor van de culturele verrijking: Kakkerlakken, wandluizen en vlooien

2 REACTIES

  1. ‘In the eyes of the ruling caste, we are equal in the sense that we are all worthless.’

    Ergens op het net wordt bovenstaande tekst – of soortgelijk – opgesierd met een fraaie pentekening. Waar ik die heb gezien ‘daar heb ik geen herinnering aan’, om met de woorden van Mark-sist Rutte te spreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here