In een brief geschreven in Arabisch en Somalisch met de koptitel “NU IS HET GENOEG” heeft het Zweedse woningverhuurbedrijf Lindesbergsbostäder zijn huurders in Hagaberg aangemaand om ongedierte te rapporteren, zoals wandluizen en kakkerlakken.

De reden van de brief is de stijgende kosten van ongediertebestrijding, de brief eindigt met een dreiging van uitzetting als huurders het ongedierte niet melden. De kosten van het saneren van woningen stijgt elk jaar, ondanks alle inspanningen van het verhuurbedrijf om de huurders aan te sporen om op tijd de aanwezigheid van schadelijke organismen te melden, volgens de beheerster, Maria Fossen Lundborg.

In een interview met Hem & Hyra (Huis & Huur) zegt Lundborg dat de culturele verrijking de reden kan zijn voor de stijging van ongedierte in Zweden.

“Veel mensen komen uit culturen waar men ongedierte als normaal ziet, het is voor hen een dagelijks onderdeel van het leven”.

Lundborg is ook van mening dat men tot nu de huurders te laks heeft benaderd en daarom voor een hardere toon heeft gekozen.

“Wij willen dat de leefomgeving in onze huurwoningen leefbaar en gezond is. Ik wist dat we kritiek zouden krijgen op onze brief. Maar we hebben ook response gekregen van huurders die van mening zijn dat het goed is dat we eindelijk dit probleem is hard aanpakken. Het spijt me als iemand zich gekwetst voelt, maar ik denk dat men zich beter druk kan maken over het ongedierte”, zegt ze tegen Hem & Hyra.

Alleen al tijdens de eerste twee maanden van dit jaar heeft het saneringsbedrijf Anticimex twaalf keer Hagaberg moeten bezoeken. Vijf keer voor wandluis en zeven keer voor kakkerlakken.

  Merkel zal de geschiedenis ingaan als "vernietigster van de EU"

Ongediertebestrijding is met meer dan 500 procent gestegen

Volgens Anticimex is er een dramatische toename van ongediertebestrijding, met een evenredig toenemend kostenplaatje.

Een recente studie, gebaseerd op interviews met de 20 grootste vastgoedondernemingen en analyse van publiekelijk beschikbare materialen – zoals facturen en aanbestedingsdocumenten – bevestigen de verontrustende cijfers. Veel woningverhuurbedrijven betalen aanzienlijk meer voor ongediertebestrijding dan voorheen. Ongediertebestrijding van een volkshuisvesting in Zuid-Zweden koste 600 procent meer dan verwacht. De begrote kosten waren berekend op 40.000 euro, de werkelijke uitgave werd 240.000 euro.

Nogal duidelijk dat dit te maken heeft met immigratie uit derdewereldlanden

Maar niet voor Anticimex. Anticimex beweert dat het nieuwe reis-en bestedingspatroon van de autochtone Zweden de reden is voor de stijging van het ongedierte.

“De grote toename van ongedierte in de afgelopen jaren is vooral te wijten aan het feit dat de Zweden meer zijn gaan reizen en goederen op het internet kopen”.

Jan Jungerstam, woordvoerder van Anticimex, bevestigt over de telefoon dat er een aanzienlijke toename is van ongedierte, met de mededeling dat zijn bedrijf druk bezig is om het te bestrijden. Hij is het echter niet mee eens dat het ongedierte een gevolg is van immigratie en de culturele verrijking.

“Absoluut niet, er is geen bewijs voor deze stelling”, zegt Jungerstam. De schuld ligt eenvoudig bij de Zweden met hun reisgedrag en inkopen op het internet.

Pro-migranten vrouwtje brutaal vermoord door migrantenvriendje

Vorig artikelDuitsland: Afrikaan flipt in Aldi-filiaal
Volgend artikelPolitieke correctheid doodt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in