De Duitse stad Essen laat zien hoe praktisch de digitalisering van de overheid kan zijn: Met een paar klikken kunt u onpopulaire buren of winkeliers verraden omdat ze de Corona-beschermingsverordening negeren.

Goed nieuws voor alle verraders. Als de ongeliefde persoon die u een hak wilt zetten in de stad Essen in het Ruhrgebied woont, hoeft u niet eens een brief te schrijven aan de autoriteiten. Het stadsbestuur zelf doet dat voor u met een praktisch digitaal formulier van het openbare ordedienstkantoor.

Men hoeft niet eens van tevoren te weten te komen wat de precieze Corona-misdaad is van de persoon die u wilt verklikken. In het scherm worden elf mogelijkheden gegeven om het “type overtreding” weer te geven: Van “Onbevoegd gebruik van vrijetijds- en amusementsvoorzieningen volgens § 10 lid 1 CoronaSchVO” tot “Andere feiten die volgens CoronaSchVO niet zijn toegestaan, bijv. kapperszaak, nagelstudio, enz. (gelieve hieronder te specificeren…)”. Heel praktisch is ook dat u zelfs foto’s van de “ontoelaatbare feiten” kunt uploaden.

Essen maak het verraden eenvoudig

Maar nog praktischer is dat dit alles ook werkt als u de laatste invoervelden – “Uw contactgegevens” – leeg laat. Deze zijn “optioneel”, zoals het een goede verrader betaamt. Zo snel en eenvoudig kan de digitalisering van de administratie verlopen, als de motivatie maar aanwezig is, schrijft auteur Roland Tichy op Anonymousnews.

Wat dit kan betekenen voor de aangeklaagden? Hoge boetes in het driecijferige bereik – als ze zich niet met succes voor de rechter verdedigen, zoals het ZDF-programma ‘Länderspiegel’ in het weekend uitzond. Bij de plaatselijke rechtbank in Düsseldorf bijvoorbeeld, de zaak van een winkeleigenaar die 3.000 euro moest betalen omdat medewerkers van het openbare ordedienstkantoor haar ervan beschuldigden dat ze haar winkel tijdens de lockdown open had gehouden. Ze verklaarden dat ze alleen dingen in de winkel had herschikt. Uiteindelijk moest ze “slechts” 250 euro betalen. De ZDF rapporteert in haar uitzending over verdere gevallen.

Genadeloze Corona-dictatuur: het Merkel-regime wil mondkapjesweigeraars in de gevangenis zetten

  Peiling: meer dan de helft van de Amerikanen willen geen Covid-19 injecties
Vorig artikelZweeds homokoppel dat elkaars hand vasthoudt – in elkaar geslagen door moslimbende
Volgend artikelDe islamisering schrijdt voort – zwembad in Duitsland verbiedt luchtige bikini’s
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Ja, de muur viel de andere kant op. Onze democratie ging niet naar het oosten, maar het communisme kwam vanuit het oosten naar ons toe. Wat zullen zij zich daar bedonderd voelen!

 2. En daar is verder geen enkel bewijs voor nodig?
  Je kan dus gewoon beweren dat b.v. de kapper geen mondkapje droeg, meer niet.
  En dan zou de kapper dus zomaar vanzelf een boete krijgen?
  Als dat zo is dan zijn er plotseling zomaar een hoop mensen zwaar de lul, terwijl ze zich nergens van bewust zijn.
  Dat lijkt mij toch wel heel erg sterk, dit is dan een DDR 5.0

  • @ BertG.
   Inderdaad, dit is dan een DDR 5.0.
   Maar u weet toch nog wel dat bij ’t beging van de 1ste lockdown in Nederland, in Deventer een kapper/kapster werd verraden door kennelijk een buurtgenoot, plots waren er BOA’s én politieagenten voldoende in voorraad om de betr, kapper te overweldigen en hem een zéér zware boete aan te smeren ?
   Het verraad speelt niet alleen in Duitsland BertG. ook in Nederland weten de NSB’ers de weg te vinden, want u denkt toch óók niet dat het “Geval Deventer” op zichzelf staat ?
   Noord-Korea kan nog wat leren van de EUSSR !!!!!!!

 3. De laatste nieuwe versie van “mijn overheid” of “digid” heeft een Corona app in de app zelf zitten. Je hebt geen keuze om deze te weigeren want dan kun je geen overheids zaken meer doen. Stiekem word deze gedownload samen met een van de twee apps. Ongevraagd en ongewild is daarmee in elk geval mijn vrijheid verkracht. Dat heeft gevolgen.
  Je vind bij de iphone deze app in instellingen in de rij van algemeen boven batterij. Het is “blootstellingen” genoemd en registreert al jou bewegingen en contacten.
  Er word gezegd dat je deze app kunt afzetten maar gezien we een overheid hebben die totaal onbetrouwbaar is geloof ik er niets van. De verkeersdoorstroom controle camera’s op alle hoofd en provinciale wegen zouden ook enkel voor verkeers monitoring zijn. Het is nu een controle middel voor vele overheids diensten door een simpele software doorkoppeling…..met leugens worden wetten ter onderdrukking door de kamer gestuurd, de zogenaamde noodwet is er slechts een van.

  Trojaanse wetten ….zonder paard.

  Het kan zo zijn dat deze app ook nog gedeeld word met politie en belastingdienst die dan alle voor hun relevante informatie ophalen van jou toestel. Dit kan echt alles zijn, incluis meekijken wat je typt op versleutelde sites zoals whats app.

  Kortom, afgelopen week ergens is stiekem de mobiel tot een enkelband gemaakt die je zelf verzorgd, betaald en trouw mee neemt.

  Ergens afgelopen week zijn wij onze vrijheid al volledig kwijtgeraakt, maar blijkbaar is dat besef nog niet ingedaald.

  U was te laat burger, nu bent u slaaf en er is niets meer aan te doen.

  Duchesne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in