In Vetlanda, Zweden, heeft een man verschillende mensen met een steekwapen aangevallen. Minstens acht mensen raakten gewond, sommigen ernstig. De dader werd door de politie neergeschoten en vervolgens gearresteerd.

In verband met het ingrijpen van de politie woensdagmiddag tegen een man van in de 20, die verschillende mensen met een mes had aangevallen, is de vermoedelijke dader neergeschoten.

Om 15.00 uur werd de politie gealarmeerd naar de Bangårdsgatan in het centrum van Vetlanda, waar een man verschillende mensen aanviel.

In verband met de arrestatie heeft de politiepatrouille haar dienstwapen afgevuurd en is de arrestant gewond geraakt, maar er is geen informatie over de verwonding. De persoon is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, vertelde politiewoordvoerster Angelica Israelsson Silfver aan TT.

Meerdere gewonden

In totaal heeft de politie contact met acht mensen die op verschillende manieren door de aanval zijn getroffen. Informatie over de gewonden ontbreekt, maar er zou niemand zijn overleden.

“We hebben momenteel een zeer slecht zicht over de schadesituatie. Het is waarschijnlijk een of meer van hen die ernstig gewond zijn geraakt, maar ik weet niet hoe het eruit ziet met de rest”, zegt politiewoordvoerder Thomas Agnevik.

De politie doet onderzoek naar poging tot moord.

Aanvankelijk benadrukte de politie dat het gebeuren niet terreurgerelateerd is, maar om 18.47 uur ging de politie op haar website uit van een onderzoek naar het voorval als een vermoedelijk terroristisch misdrijf. Tegelijkertijd werd bekend dat de politie die op de terrorist heeft geschoten, wordt onderzocht door het Bijzonder Parket omdat zij schoten hebben gelost op de dader.

  Nieuwe moslim politieke partij in Zweden: "Zweden die geen diversiteit accepteren moeten van staatsburgerschap afstand doen en het land verlaten"  

De man wordt in het ziekenhuis door de politie bewaakt.

Op social media circuleren foto’s en beelden die het politieoptreden tegen de man laten zien:

Hier schiet de politie de terrorist in Vetlanda neer:

In de clip is een politieauto is te zien met blauwe lichten aan. Dan zie je twee politieagenten. De filmende kinderen roepen “Hij heeft een pistool!”. Dan is er een schot te horen. Het filmpje werd in de loop van de avond verspreid op Snapchat.

Collectieve kracht van de samenleving

De sociaaldemocratische premier Stefan Löfven heeft een verklaring over de misdaad afgelegd waarin hij veroordeelt wat er is gebeurd en oppert om de misdaad met “de collectieve kracht van de samenleving” het hoofd te bieden.

“We worden eraan herinnerd hoe kwetsbaar ons veilige bestaan is”, zegt hij tegen TT.

Op de persconferentie van de politie werd verklaard dat de schadesituatie voor de slachtoffers “wisselend” is en dat de politie nauw samenwerkt met de veilheidsdienst Säpo aan de zaak. In totaal heeft de politie vijf plaatsen geïdentificeerd waar de aanslagen in Vetlanda hebben plaatsgevonden – met tussenafstanden van een paar honderd meter.

De politie weigert te antwoorden over het staatsburgerschap van de verdachte

NyheterIdag heeft de vraag gesteld naar het staatsburgerschap van de arrestant. Het antwoord van de politie was – na een pauze – dat zij op dit moment niet met deze gegevens naar buiten wil treden. De man is echter al bekend bij de politie – voor kleine misdrijven. De politie verklaart dat het voorval als een totale verrassing kwam.

  Familie van vaccindode Christina eist excuses van AstraZeneca

Link-liberale staatstelevisie stelt vragen over de toestand van de dader

Tijdens de persconferentie stelt de SVT verschillende vragen over de toestand van de dader. De linkse staatstelevisie vraagt zich onder meer af hoe ernstig hij gewond is. Het antwoord luidt dat de man niet levensbedreigend gewond is.

Moeder nodigt moslimvluchtelingen uit in haar huis – als dank wordt haar 14-jarige dochter verkracht

Vorig artikelMainstream media zwijgen: opnieuw “verwarde” toespraak van VS-president Joe Biden
Volgend artikelDe Israëlische regering verkoopt zijn bevolking als laboratoriumratten in een grootschalig Pfizer experiment
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Als de politie weigert om te verklaren welk staatsburgerschap de dader heeft , dan wil ik dat wel voor hen doen : een ongeletterde noord-Afrikaanse islamiet.

 2. Eigen schuld. Als ze dat willen voorkomen moeten ze een paar dingen doen.
  –aanvragen uit veilige landen en ongedocumenteerde bejaarde pubers: per direct deporteren
  –grenzen dicht; geen “vluchteling”erbij
  –net als in Zwitserland: gasten die er 3 jaar zijn: blijven? dan eerst alle uitkeringen terug betalen. Niet? byebye

  In strafrecht; die gasten niet belonen, zoals nu, maarstraffen. Er zijn maar een paar mogelijkheden; de oude wet die tot 1990 gold– castreren bij sexmisdrijven weer activeren en uitbreiden met terrorisme; dan: geen gevangenis, maar dwangarbeid. Die gasten HATEN werken. Er zijn bossen en boerderijen genoeg. Direct na strafmaatregel uitzetten zonder pardon en nationaliteit ontnemen

  Maarook: niet vergeten dat er waarschijnelijk veel meer bij betrokken waren; herhaling voorkomen.
  paar moskeetjes slopen.
  Dat stopt meer dan een geheime dienst.

 3. Het betreft een Afghaan…

  Verder puur toeval natuurlijk.
  Had ook een Deen of een Noor geweest kunnen zijn.

  Logisch ook dat de politie geen uitspraken doet over de mogelijke dader, hij is nog niet schuldig.
  Lief ook vd media dat ze zich zorgen maken om het neergeschoten slachtoffer.
  Zijn er al blm marsen gepland?

 4. Het valt mij altijd op dat als er iets over moslims word geschreven, iedereen hier als de kippen bij is om te reageren. Zit de blindheid echt zo diep bij jullie?

  Bovendien alles wat vanuit de overheid komt word niet gelooft behalve als het over een neppe moslim aanslag gaat.

  Mensen word alsjeblief wakker.
  Ik sta ook niet te wachten op die baardapen. Mischien is mijn haat jegens die smerige asielzoekers groter dan wie dan ook hier, maar ik zie de werkelijkheid glashelder voor me.

  De echte werkelijke gevaar komt vanuit onze Europese regeringen.

  Wat ze nu doen is verdeel en heers politiek. Laat de burgers lekker met elkaar ruziën dan kunnen wij onze dingetje doen.

 5. En de spanjolen doen het weer omgekeerd.
  Vanwege de ïntergratie”gaan ze op de openbare scholen les geven over de islam.

  En ik, stommeling, maar denken dat intergratie äanpassen”aan bestaande situatie betekende,,,,,,

  Hoop dat ze ook–de Barcelona traditie getrouw–leren hoe ze creatief een vrachtwagen moeten parkeren…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in