Zwarten zeggen nee tegen het vaccin

0
2658
© Navy Medicine (Public Domain Mark 1.0)

Een groep genaamd Hip Hop Public Health heeft rapvideo’s gemaakt om zwarten over te halen het Covid-vaccin te nemen. Rapper Darryl McDaniels van Run-DMC vertelt zwarten dat het virus “onze mensen doodt” en dat ze het “volkomen veilige” vaccin moeten nemen.

Een tweede video is nog racistischer. “Vertrouw me, geloof me. We krijgen niet nog een Tuskegee. Dit is geen eugenetica, echt niet”, rapt Mr. McDaniels terwijl hij een boom omhakt waarop het woord “Eugenetica” staat. Hij zegt dat er zwarte dokters en experts bij betrokken waren en dat het vaccin “niets met ras te maken heeft”.

De video’s zijn bedoeld om onwillige zwarten over te halen het vaccin te nemen, want zowel in de VS als in Groot-Brittannië zijn er maar weinig die zich ervoor aanmelden. Slechts 4,5 procent van de zwarte Amerikanen heeft de injectie gehad, vergeleken met 9,1 procent van de blanken en 8,6 procent van de Aziaten. Slechts 55 procent van de Britse zwarten van 70 jaar of ouder is gevaccineerd, terwijl 86 procent van de blanken van die leeftijd dat is. Tweeënveertig procent van de Amerikaanse zwarten vertelde de opiniepeilers dat zij het vaccin zouden nemen, veel minder dan de 63 procent van de blanken en 83 procent van de “Engelssprekende Aziatisch-Amerikanen” die zeiden dat zij het zouden nemen. Dit is niet wat je zou verwachten. Meer zwarten (71 procent) dan Amerikanen in het algemeen (50 procent) zeggen dat ze iemand kennen die aan Covid is overleden of in het ziekenhuis is opgenomen, aldus American Renaissance.

Hoe het vaccin COVID erger kan maken

In Groot-Brittannië is de terughoudendheid nog groter. Tweeënzeventig procent van de zwarten zegt dat ze zich waarschijnlijk niet zullen laten vaccineren, terwijl 82 procent van alle Britten zegt dat ze de vaccinatie waarschijnlijk wel zullen nemen. Zwarte artsen en verpleegkundigen zijn sceptisch. In het universitaire ziekenhuis van Leicester had slechts 36 procent van het zwarte medische personeel zich laten vaccineren, tegenover 70 procent van de blanken. De Wetenschappelijke Adviesgroep voor Noodgevallen wijt dit aan “structureel en institutioneel racisme en discriminatie”.

Dat is het gebruikelijke argument. Zwarten worden verondersteld zich zorgen te maken over de Tuskegee syfilis studie (ook al was het helemaal niet zoals het is beschreven) en andere “racistische” misstanden. Hier een recht-toe-recht-aan stuk uit USA Today:

“Sinds het ontstaan van het land heeft de Amerikaanse medische instelling zwarte lichamen onderworpen aan misbruik, uitbuiting en experimenten. Lijken worden uit de grond getrokken voor wetenschappelijke studie. Zwarte vrouwen worden zonder hun medeweten gesteriliseerd en beroofd van de mogelijkheid om kinderen te baren. Een hele zwarte gemeenschap werd misleid in de overtuiging dat ze immuun waren voor een dodelijke ziekte. Keer op keer zijn zwarte mensen verraden door de medische wereld, waardoor een blijvend, diepgeworteld wantrouwen is ontstaan”.

In het artikel worden zelfs slavendokters en plantagegeneeskunde genoemd om de angsten van de zwarten te verklaren.

President Joe Biden had een andere verklaring: “Niet iedereen in de gemeenschap, in de Latijns-Amerikaanse en Afro-Amerikaanse gemeenschap … weet hoe te gebruiken, weet hoe online te komen om te bepalen hoe in de rij te staan voor die Covid-vaccinatie”. De president kreeg hiervoor kritiek te verduren, maar hij heeft geluk dat hij een Democraat is.

Duitse apotheker wil geen mondkapjes verstrekken aan AfD-stemmers

Alle anderen zijn het erover eens dat we nu een speciale inspanning moeten doen om zwarten te overtuigen het vaccin te nemen. De American Medical Association wil dat “overwegend blanke instituten” middelen overdragen aan “zwarte artsen en zwarte wetenschappers om de culturele aanpak te implementeren waarvan zij weten dat die zal werken bij zwarte gemeenschappen”. En natuurlijk moeten er “structurele veranderingen” komen om “structureel racisme” in de geneeskunde uit te bannen.

Een ander idee is om zwarten het vaccin te laten prediken. “Dit is Black history maand”, zegt ds. R.B. Holmes Jr. “We moeten geschiedenis schrijven door meer van onze mensen te redden”.

Niet alle invloedrijke zwarten gaan mee. Veel NBA basketbalspelers weigeren het vaccin te nemen of het te promoten. De league betaalt voor publieke aankondigingen, maar verschillende topspelers willen niet meedoen. De spelers zijn naar verluidt bezorgd dat “het proces overhaast was, dat het vaccin de genetica kan veranderen, dat de proeven niet divers waren”.

Niemand weet of rapvideo’s en NBA iets zullen uithalen, maar racisme is altijd het probleem. Wat er ook gebeurt, er zullen geen country-music video’s zijn die blanke mensen vertellen dat ze de injectie moeten nemen.

Pfizer’s Covid-19 vaccin is potentieel dodelijk – Zullen miljoenen mensen binnenkort sterven?

Vorig artikel“Wetenschappelijke” methode van bronbeoordeling: Google en Wikipedia worden waarheidsrechters
Volgend artikelExperimentele mRNA-vaccins veroorzaken volgens de Britse regering 600 nieuwe gevallen van oogaandoeningen en maken 5 mensen compleet blind
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in