Valentina Zharkova, een zonneonderzoeker en professor in de wis- en natuurkunde, waarschuwde in 2019 al voor het Grote Zonneminimum, dat volgens haar de Aarde tussen 2020 en 2053 zal treffen. Volgens haar hebben onderzoekers sinds ten minste 2015 duidelijke tekenen hiervan waargenomen.

In 1992 verhuisde Zharkova naar het Verenigd Koninkrijk en werd een vooraanstaand onderzoeker aan de Universiteit van Glasgow, waar ze energiedeeltjes in zonnevlammen bestudeerde. Na uitgebreid onderzoek ontdekte ze dat zonnevlammen werden veroorzaakt door zonnebevingen, en in 1998 werd haar baanbrekende ontdekking gepubliceerd in het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift Nature, bericht www.freewestmedia.com.

In 2000 werd Zharkova docent aan de Bradford University en in 2005 werd ze hoogleraar toegepaste wiskunde. In september 2013 trad ze in dienst bij Northumbria University als hoogleraar wiskunde en natuurkunde. Gedurende haar tijd daar publiceerde Zharkova meer dan 200 artikelen, waaronder 3 artikelen in Nature-gelieerde tijdschriften. Eén van deze artikelen voorspelde het moderne Grote Zonneminimum, dat volgens haar de Aarde tussen 2020 en 2053 zal treffen. Interessant is dat 2020 ook het jaar was waarin de vermeende pandemie van het coronavirus werd gebruikt om uitgebreide lockdowns in te voeren en de invoering van “Het Nieuwe Normaal”, die verschillende landen sindsdien permanent hebben gemaakt, met de verklaring dat de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn.

Professor Zharkova heeft een monografie over deeltjeskinetiek geschreven, was redacteur voor een boek over geautomatiseerde herkenning en classificatie van digitale beelden, en schreef het RHESSI-boek over hoogenergetische deeltjes. De zonneonderzoeker heeft ook bijgedragen aan 18 andere boeken. Zharkova heeft eerder financiering ontvangen van de Europese Commissie, EPSRC, STFC, Royal Society, RAS en de Amerikaanse luchtmacht.

  Forbes censureert excuus van prijswinnende milieukundige voor drie decennia 'Klimaatschrik' - Dus hier is het

In een interview uit 2019 met de bekroonde Canadese journalist Stuart McNish in zijn programma “Conversations That Matter,” legde Zharkova met grote ernst en voorzichtigheid uit dat zonneonderzoekers sinds 2015 tekenen waarnemen dat de zonneactiviteit afneemt op een manier die alleen te zien is tijdens het Grote Zonneminimum, dat 400 jaar geleden voor het laatst plaatsvond tijdens het Maunder Minimum. Ze noemt NOAA, NASA en andere onderzoeksorganisaties die deze trend op verschillende manieren hebben opgemerkt, maar niet aan het publiek hebben meegedeeld. Zharkova beweert dat de aanzienlijk verminderde zonneactiviteit, waarvan we nog maar net het begin hebben gezien, onvermijdelijk zal leiden tot dramatische klimaat- en weersveranderingen en wereldwijde afkoeling. Ze specificeert ook de periode die volgens haar het ergst zal zijn:

“Tussen cyclus 25 en 11 jaar van cyclus 26 [de minst actieve cyclus], en tussen cyclus 26 en 27, zal de koudste periode op Aarde zijn, en we zullen het voelen door een gebrek aan vegetatie.”

Daarom zal de Aarde vanaf de actieve periode tijdens deze cyclus SC25, vanaf de tweede helft van dit decennium tot begin 2050, te maken krijgen met uitzonderlijke kou, extreem weer, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Ze wijst naar 2030 als het jaar waarin het serieus zal beginnen, en waarschuwt dat de jaren 2030 zo koud zullen zijn dat er een ernstig voedseltekort zal ontstaan.

In het licht hiervan roept het vragen op over de Agenda 2030 van de globalisten en de beweringen over de “door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde”, die ons in het begin van de jaren 2030 zouden treffen. De vraag is waarom ze ons niet waarschuwen voor wat er werkelijk in het verschiet ligt, aangezien ze er waarschijnlijk heel goed van op de hoogte zijn. Nog verontrustender is waarom ze de regeringen en de mensen in de wereld misleiden door ze te laten geloven dat de dreiging warmte is. De mogelijke antwoorden op deze vragen zijn verontrustend.

  Net zoals we vermoedden, Greta Thunberg wordt gecontroleerd door George Soros

Valentina Zharkova is een Oekraïense zonne-energieonderzoeker met een solide academische achtergrond, wereldwijd toonaangevend onderzoek en talrijke baanbrekende publicaties. Ze studeerde in 1975 cum laude af in toegepaste wiskunde aan de Nationale Universiteit van Kiev (KNU). Zharkova promoveerde in 1984 in de astrofysica, met als specialisatie “Radiative Transfer of Solar Prominences,” aan het Astronomisch Hoofd Observatorium in Kiev. Ze werkte vele jaren als onderzoeker en docent aan de KNU.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Linksgroene klimaatleugen ontmaskerd: De waarheid is dat we op weg zijn naar een nieuwe ijstijdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelL. Fletcher Prouty: Aardolie is geen fossiele brandstof; het is de op één na meest voorkomende vloeistof op aarde
Volgend artikelEuropa, een meisje uit West-Azië, opnieuw verkracht door een Amerikaanse stier
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. Op Xander bijna 5 jaar geleden een bijna zelfde artikel met woorden van gelijke strekking

  NASA satelliet ziet forse afkoeling, lijkt begin van nieuwe mini ijstijd

  Posted on 16/11/2018

  Universitaire wetenschappers San Diego en Northumbria komen tot dezelfde conclusie: het gaat voor lange tijd flink kouder worden –
  Dichtgevroren Amsterdamse grachten gaan als de trends zich doorzetten weer een vertrouwd beeld worden. (Afbeelding: Getty Images (2)).

  —————————————————————————————————————————————

  In Europa en zeker Nederland wordt de CO2/Global Warming hoax almaar meer aangegrepen om de lasten voor burgers en kleinere bedrijven verder op te voeren, en inmiddels ook om onze stabiele energievoorziening, met name door gas, af te breken en tegen extreem hoge kosten te vervangen. In Den Haag en Brussel lijkt men doelbewust stekeblind voor de harde wetenschappelijke feiten. Astronomen waarschuwden al eerder dat de Aarde juist op de rand van forse afkoeling staat, wat nu door een NASA satelliet is bevestigd. Mogelijk breekt er al binnen enkele maanden een nieuwe mini ijstijd uit.

  ‘De zon begint aan een van zijn diepste Solar Minima van het ruimtetijdperk,’ schreef dr. Tony Phillips, redacteur van Space Weather, nog maar 6 weken geleden. Het ontbreken van zonnevlekken dreigt daarom record lage temperaturen te veroorzaken – niet voor een of twee winters, maar voor veel langere tijd. Er is zelfs gerede kans op een nieuw ‘Maunder Minimum’ zoals dat ook tussen 1600 en het begin van de 18eeeuw plaatsvond. Kortom: een nieuwe mini ijstijd.

  De atmosfeer van de aarde begint te reageren op de veranderingen op de zon. ‘Dit is slecht nieuws,’ schreef Phillips. ‘Tevens vertraagt het de natuurlijke afbraak van ruimte afval, waardoor er nog meer rommel rond de Aarde zal blijven hangen.’

  Bevestiging door NASA satelliet en universitaire wetenschappers

  ‘Het kan al over een paar maanden gebeuren,’ waarschuwde Marin Mlynczak van NASA’s Langley Research Center. ‘Als de huidige trends doorzetten kan er in dit ruimte tijdperk al spoedig een record koude worden gemeten.’ Dat is weliswaar nu nog niet het geval, maar mogelijk al over een paar maanden wel.

  De waarnemingen van NASA’s TIMED (Thermosphere Ionosphere Mesosphere Energetics and Dynamics) satelliet laten zien dat de thermosfeer, de bovenste laag rond onze planeet, aan het afkoelen en krimpen is, waardoor onze atmosfeer letterlijk kleiner wordt. De verminderde zonneactiviteit kan daarom tot een wereldwijde afkoeling leiden, zoals ‘altijd gebeurt tijdens een Solar Minimum’, vervolgde Mlynczak.

  Wetenschappers aan de universiteiten van San Diego en het Britse Northumbria kwamen vorig jaar tot dezelfde conclusies als de NASA: de Aarde staat op de drempel van een nieuw Maunder Minimum zoals enkele honderden jaren geleden, toen de rivieren en zelfs de Noordzeekust dichtvroren.

  Mensheid heeft dringend behoefte aan opwarming

  Afkoeling van de Aarde heeft vele malen ernstigere gevolgen dan opwarming. De Aarde bevindt zich nog altijd in een periode met historisch vrij lage temperaturen. Als die nog verder dalen dreigen complete oogsten verloren te gaan, en dat terwijl de wereldbevolking flink blijft doorgroeien. Massale hongersnoden en sterfte dreigen dan ook het gevolg te zijn.

  Waar de mensheid dringend behoefte aan heeft is opwarming, maar dat heeft de VN en de Westerse politiek onder druk van de machtige antimaatschappelijke milieubeweging nu juist in de ban gedaan. Sterker nog: er gaat alleen al in Nederland honderden miljarden euro’s worden uitgegeven aan het tegengaan van het volstrekt natuurlijke CO2 gas, iets waar we gezien de aanstaande afkoeling juist behoefte aan zouden hebben (indien er iets klopt van door menselijke CO2 uitstoot veroorzaakte Global Warming, wat volgens duizenden onafhankelijke wetenschappers maar zeer de vraag is).

  Het gaat elite niet om klimaat maar om totale macht

  Deze waanzin toont andermaal aan dat het de heersnede elite helemaal niet om het klimaat te doen is, maar enkel om totale macht en controle door het afbreken van de welvaart en vrijheid van de Westerlingen, en zeker de Nederlanders. Die hebben dat overigens ook aan zichzelf te danken door steeds maar weer klakkeloos de propaganda van de door links gecontroleerde media en de politiek te geloven, en de torenhoge klimaat- en energiebelastingen zonder morren en zonder nadenken te accepteren en soms zelfs te omhelzen.

  Xander

 2. Waarom je zorgen maken over de eventuele kou die ons te wachten staat? Tegen die tijd hebben we al een 3e wereldoorlog gehad en bestaat Nederland waarschijnlijk niet meer.
  Leef bij de dag, want wie zegt dat ik de avond of morgen haal?

  • Kees H. te H. september 29, 2023 Bij 14:16

   Ja daar dacht ik ook aan Kees, ik denk ook dat de 3e wereldoorlog er komt, het zei zo, je kunt geen dingen veranderen waarop je geen invloed kan uitoefenen.

 3. ….hahaha , de Sapiens Aap denkt dat hij alles weet, maar hij weet NIKS maar dan ook niks , ondertussen wil the US of A het huidige Rusland ten gronde brengen en opdelen omdat overbetaalde parasitaire wetenschappers de CIA ingelicht hebben dat er daar misschien een beter toekomst is voor de auto destructieve Sapiens Aap….. enfin ,voor een deel ervan alleszins…

 4. Ja hier is de holbewoner weer die inmiddels al twee jaar aan het groentenieren is. Ik zweer erbij,zorg dat je zelfstandig voedsel verbouwt dat calorieën aantikt. En be friends with a farmer.

  • Ik verwijs even naar Rudolf die in een artikel op FN vermeldde zelf grotendeels te leven van spruitgroente. Is vermoedelijk even wennen voor de mens, maar voordeel is dat je dat IN je huis kunt laten groeien en op verschillende manieren kunt verwerken tot een smakelijke maaltijd. Dus je kunt de spruitgroente gebruiken, maar ook de boon, graan ed waaruit de spruiten komen. Hoe meer verschillende zaden, bonen, granen je gebruikt, hoe groter de variatie is aan vitamines en andere voor het lichaam noodzakelijke stoffen. Wees creatief daarin.

  • Hier idem. Eigen groente vanuit mijn eigen groentetuin.
   Net een aardige kas opgezet afgelopen maand.
   Eigen fruitboompjes en -struiken
   Eigen kippen en konijnen voor eieren, vlees, veren en vachten.
   Sla, andijvie, spinazie, boerenkool, swiss chard, eeuwig moes als bladgroenten, plus brandnetels.
   Rode bieten en suikerbieten (van beide is ook het blad eetbaar en lekker door een salade), plus wortels, pastinaak en radijs
   spercie-, tuinbonen en capucijners als bonen
   tomaten, paprika, hete pepers, zuchini, pompoen, meloen, spruiten en een beetje mais
   En dan aarbeien, blauwe-, bos- en aalbessen, bramen, frambozen en wat kleine appel- peer- abrikozenboompjes. Met 3 citroen- en sinasappelboompjes in de kas.
   En een hele lading kruiden en geneeskrachtige planten. Voornamelijk langs de randen, net als de brandnetels, omdat de meeste mensen ze toch niet herkennen en als onkruid zien Samen met de verwilderde bramen en frambozen langs de randen van het perceel benemen ze het zicht op de eigenlijke groentetuin.

   • The media says there will be shortage on food so that means your garden and plants will stop growing food because they say so. Very interesting..

   • Heb je dus wel een flink stuk tuin. als ik drie van jouw plantjes heb is mijn tuin vol….

    BTW als je wat aan je vacht wil hebben moet je ook een eik in de tuin hebben voor eek anders kan je ze niet looien. Of je moet de hersens van de beesten nemen ……

   • Heb je al eens een crisis meegemaakt? Samen werken gaat het niet worden de eerste weken, na drie dagen zonder voedsel gaat iedereen roven.

    Water en wat eten in huis voor een paar weken, en houd je still en voor de rest wapens wapens en wapens En hygiene want je toilet zal het niet meer doen, want geen stromend water. Later hele klein groepjes uit de buurt want grote groepen vallen al weer op.

    Ervaring van een persoon die de NAVO Joegoslavie oorlog heeft mee gemaakt. Was de eerste test om te kijken of de NAVO ook kon aanvallen. Schijt Yanken….Braak

  • Exact!
   Heb 5 mensen deze zomer een kistje gespeende plantjes van vanalles wat gebracht.
   Er bij gezegd:
   Nú oefenen!
   Want uiteindelijk kiest iedereen voor zijn eigen gezin!

 5. NASA = operation Paperclip = Nazi’s

  Ik geloof helemaal niks van de NASA. Ze weten dat Kill Bill de zon wil blokkeren/verduisteren en dat er dus kou en honger gaat komen. Kill Bill heeft inmiddels toestemming van de EU om Europa officieel te verduisteren, dus het geo-engineeren dat ze al 30jr doen gaat nu in de hoogste versnelling en dat is goed te zien als je regelmatig oplet wat er boven onze hoofden in de lucht gebeurt. Ze besproeien ons als ongedierte. In 40-45 hadden ze gaskamers, nu besproeien ze gewoon een heel continent en de meeste mensen zien het niet of debunken het.

  We are the carbon they want to reduce!!!

  • Let God sort them out september 29, 2023 Bij 17:26
   Blij dat iemand tenminste iets ziet…
   “Ze besproeien ons als ongedierte.” Zo zit het niet, maak je daar dus geen zorgen over. Het gaat er om de schade van de EMF bombardementen op de beschermende plasma lagen rondom de Aarde te mitigeren. Let maar op: je ziet rimpels in de lucht, alsof je een steen in een vijver hebt gegooid. Dat is het gevolg van ultrasound op de lucht. En wat ik al eens eerder schreef: eerst sproeien ze heel korte kleine streepjes heel hoog in de lucht – dat is geleider. Daarna komen de vette dikke strepen, op een lager nivo, die de lucht bedekken. Dit is om de felle zon tegen te houden, die niet meer op de natuurlijke manier gefilterd wordt. De koepel rondom de Aarde wordt gesloopt, zodat ruimteschepen vrijelijk naar buiten kunnen, en er moet iets gedaan worden om de schroeiende kracht van de ongefilterde zon tegen te houden. Bully Gates gaat je later redden met de experimenten die hij mbv zijn buttboys Frank Keutch en Keith David bij Harvard aan het opkoken is. Sahara Zand was al zo’n experiment. Ze zijn momenteel ook met andere aerosols bezig om in de lucht te sproeien tzt. Rond 2030 moet deze shit klaar zijn. Als er wat fout gaat met de voorbereidingen voor de Ruimtevaart, en er wordt een gat veroorzaakt in de beschermende koepel dat niet makkelijk weer sluit, zal paard en wagen de lucht in gezogen worden. De rapture, als het ware. Of noem het “oorlog”.

   Men mag geloven wat ze willen geloven, want de zaken gaan zoals ze reeds in de Akashic Records staan geschreven… het tij zal zich niet keren.

 6. Het zijn alleen doem verhalen en die worden altijd met veel bombarie verkondigd. Krijgt het doem verhaal niet het gewenste effect bij de doelgroep, zal het doem verhaal gewoon aangedikt worden. Zodat de regeringen weer meer geld van hun bevolkingen kunnen afpersen. Maar zodra je kritische vragen stelt over hoe en wat, wordt je al direct gecensureerd. Dan weet je al dat het weer klinkklare onzin is.

  De zon is maar 51Km doorsnede net als de maan. Beide cirkelen ze binnen het firmament van onze plasma koepel. Die beide in de plasmakoepel geprojecteerd worden. Zodat het net lijkt alsof beide ergens in de ruimte zweven. Daar er een reset van de plasmakoepel eraan zit te komen, omdat zijn houdbaarheid bijna verstreken is. Daarom nemen de fluctuaties toe van de zon. De zwarte stip in het centrum van de zon, zit er om zo te verdoezelen dat de zon een mechanische werktuig is in onze simulatie koepel i.p.v. een natuurlijk fenomeen.

  De verhalen over dat de Zon miljoenen Km van de aarde zou staan is een verhaal en niets anders dan dat. Zo zijn alle organisaties over onze zonnestelsel 1 grote illusie, om de mensheid te laten geloven dat we op een planeet wonen met de zon in het middel van ons veronderstelde zonnestelsel.

   • Kom er maar op.
    Daar heb je toch wel de nodige fantasie voor nodig.

    De zon is maar 51Km doorsnede net als de maan. Beide cirkelen ze binnen het firmament van onze plasma koepel.

    om zo te verdoezelen dat de zon een mechanische werktuig is in onze simulatie koepel i.p.v. een natuurlijk fenomeen.

    • Bert september 30, 2023 Bij 12:01

     Lijkt op het gewauwel van Martin Vrijland, die heeft het ook vaak over plasma-koepels waarin 8 miljard mensen wonen, tja kom er maar eens op Science Fiction op zijn best.

     Een zeer bijdehante kennis van mij is ook zo een platte aarde en onbereikbare Zuid-pool door een ring van hoge ijsbergen adept, maar over 1 ding zijn wij het eens, dat we het niet eens zijn met elkaar, het kan verkeren.

    • Het vervelende is dat dingen gewoonweg niet kloppen.
     Ons aangelulde heliocentrische model is onmogelijk.
     Deze video is daar een voorbeeld van:
     The 2017 Solar Eclipse that Debunked the Globe
     https://www.youtube.com/watch?v=Cnnqo06begU (11m 41sec)

     Velen hebben geprobeerd om deze video onderuit te halen, maar kwamen bedrogen uit.

     Ik ga hier verder niet op in, want zo zijn de regels hier.

 7. Komt dat even goed uit.
  Als wij straks, door ons eigen toedoen of toch in ieder geval door dat van de huidige machthebbers, in de kou komen te staan, verhongeren en verdorsten, dan kunnen we daar alsnog iets anders de schuld van geven: de zon.
  Maar cycli van de zon voorspellen is toch net zoiets als op een wetenschappelijke wijze roulette spelen: Je weet dat het na zovele malen zwart het een een keer rood wordt maar dan wordt het toch weer zwart.

 8. De zonne-aktiviteit is de grootste bepalende factor van het klimaat op onze aardbol.
  Al miljarden jaren.

  Meer wil ik er nu niet over zeggen.

 9. Vreemd dat juist dit artikel niet in mijn mailbox arriveerde…

  Dit verhaal is weer afleiding van wat er in werkelijkheid gebeurt. Al die klimaatsanomalieën die we de laatste 15 haar hebben kunnen aanschouwen, zijn niet veroorzaakt door het plotseling veranderde gedrag van zoiets gigantisch als de zon. Ze zijn veroorzaakt door menselijk gedrag, met name de jongens met het geld die ‘naar de sterren’ willen. Er komen steeds meer wilde verhalen over zonnecyclussen en zonnevlammen en watnogmeer, maar het is niet meer dan de poging om van de Aarde af te vliegen, de ruimte in. Space.

  Het gaat om de 4e Industriële Revolutie, de Ruimtevaart en het Ruimtetoerisme en het gevecht om de Ruimte. Dat houdt in dat er heel wat geoengineering moet plaatsvinden om de schade aan het luchtruim te mitigeren. Onder meer, de zonne blokkering bedacht door Bully Gates. Dat zal het scherpe zonlicht vast gaan tegenhouden als de ionosfeer totaal gesloopt is. De ionosfeer is de natuurlijke bescherming van ons “huis” de Aarde. De ionosfeer is het “dak” van ons huis.

  Nu gebruiken ze chemtrails om de schade te behandelen, maar straks voldoen die niet meer. Dan moeten er drastische maatregelen genomen worden om de constante EMF bombardementen tegen de beschermende koepel te vervangen.

  Maar geloof lekker wat je wilt… iedereen mag zijn eigen verhaal geloven – zonnevlammen, pool verschuiving, Aarde opwarming, Zon opwarming, zonnewind, etc. En kijk vooral niet naar de feiten van de Ruimtevaart en het slopen van de ionosfeer waar je EIGEN MEDEMENS mee bezig is.

  See you in 2030.

  • Immortal september 30, 2023 Bij 18:02
   Dag Immortal!
   Het heeft weinig zin je druk te maken.Oorlogen worden gevoerd,mensen onderdrukt,mensen worden uitgebuit.
   Hoeveel zombies zie jij lopen,kijkend op hen gsm?
   Ik maak mij niet meer druk om mijn medemens.
   Zelfs familie,die ik hoog achtte zwichte voor een prik om op vakantie te kunnen.
   Ik mag lijden dat er een dikke nuke-oorlog ontaard en dat er misschien 2-5 % overleveraars zijn.
   Na een atoom-oorlog overleeft:
   de kakkerlak,
   de rat.
   de mens.
   De 4de wereldoorlog word gevochten met stokken en stenen.

 10. Toch wel grappig dat ik net een artikel zat te lezen over een nieuwe ijstijd binnen een paar jaar omdat de warme golfstroom ermee stopt, of een ander richting op gaat..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in