12222786 / Pixabay

Greta Thunberg’s klimaatbeweging ‘Fridays for future’ betuigt openlijke steun aan Palestijnse jihadisten in berichten op Twitter. “Geweldloosheid is een stuk theater”, schrijven ze, terwijl ze de jihadisten “martelaren” noemen. Deze uitspraken verdelen nu de klimaatbeweging – en Fridays for futurein Duitsland “distantieert” zich duidelijk van de uitspraken.

De klimaatbeweging van de linkse activiste Greta Thunberg is verdeeld. De meer militante en extreem-linkse activisten zijn van mening dat het grote klimaatplatform dat zij zich hebben toegeëigend ook voor andere linkse kwesties moet worden gebruikt – zoals het betuigen van steun aan Palestina, Hamas en de gewapende strijd tegen Israël.

Verleden week woensdag werd de kwestie naar een nieuw niveau getild toen Fridays for future vanaf zijn officiële Instagram– en Twitter-account openlijk steun betuigde aan de Palestijnse zaak en zich uitsprak tegen “kolonisatie door kolonisten” – verwijzend naar het landconflict in Oost-Jeruzalem dat het beginpunt is geweest van de recente onenigheid.

In de berichten op social media worden de jihadisten van Hamas die in de oorlog tegen Israël zijn omgekomen, “martelaren” genoemd en wordt de wens geuit dat “hun nagedachtenis een zegen en een revolutie zal zijn” – retoriek die veel gelijkenis vertoont met die van islamistische terroristen.

Steun aan politiek geweld

In andere berichten schrijft Friday for future dat “geweldloosheid een stukje theater is”, een citaat van de Indiase schrijfster en activiste Arundhati Roy, en dat “de Palestijnen misschien niet altijd zo bevoorrecht zijn dat geweldloosheid voor hen een redelijke optie is”.

De klimaatorganisatie lanceert ook een krachtige aanval op “kolonialisme en imperialisme” en beweert dat “het geweld in Palestina wordt gefinancierd door Noord-Amerikaans militarisme en koloniale agenda’s”.

  Groene Blob vertelt regering £30 miljard te spenderen aan machine om CO2 uit de lucht te halen

Verwarrend genoeg neemt Fridays for future ook een standpunt in over kwesties die gewoonlijk met radicaal nationalisme worden geassocieerd.

“De band tussen een volk en een land overstijgt politieke beweegredenen. Land bevordert spiritueel en cultureel succes, met de verantwoordelijkheid om het te koesteren en door te geven, generatie na generatie, en zo met elkaar te verbinden”, heet het.

Fridays for future heeft veel steun gekregen, in het bijzonder van moslims en Palestijnse activisten over de hele wereld voor haar verklaringen ter ondersteuning van de Palestijnse kwestie. Duizenden hebben de berichten geliked en gedeeld op social media.

Ook de Nederlandse afdeling sluit zich aan bij de kritiek op Israël.

Maar niet iedereen is het daarmee eens. Sommigen wijzen er bijvoorbeeld op dat het schrijven over de “band tussen een volk en een land” sterk doet denken aan de slogan van nazi-Duitsland “Blut und Boden”, bloed en bodem.

Ook binnen de beweging zijn er velen die zich distantiëren. Zo heeft de Duitse afdeling van Fridays for Future ervoor gekozen om zich op haar Twitter-account onmiddellijk “duidelijk te distantiëren” van de uitlatingen van de moederorganisatie, die zij als antisemitisch beschouwt.

“Antisemitisme is op geen enkele manier verenigbaar met ons zelfbeeld”, schrijft Fridays for Future in Duitsland.

Greta Thunberg is zowel gek als gevaarlijk

Vorig artikelZweden doet het beter dan EU- of VS-gemiddelde
Volgend artikelCOVID-19 vaccinatie: onnodig, inefficiënt en gevaarlijk! Dokters vellen een vernietigend vonnis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Ik hoop dat het de lezers duidelijk is dat dit meisje een product van de illuminatie is; zoek maar eens op foto´s van Greta Thunberg. Je komt ze dan tegen met de bekende illuminatie gebaren: een hand voor 1 oog, het ssst gebaar met de vinger voor de lippen.

  • Zo heeft iedere gehiem verbond ze eigen begroeting regels.
   Ik ben lid van aluminiumnatie, wij waren er trouwens eerder.
   Wij begroeten mekaar door je gulp open te laten staan.
   Zo herkennen wij mekaar.

   • Eén spreekwoord bevat `In het land der blinden is éénoog koning` in het land der blinden is eenoog koning (=tussen dommeriken volstaat een klein beetje verstand om baas te zijn)

    • We weten het Edwin.
     Als je wilt lachen, dan moet je niet bij Edwin wezen.
     Geen greintje humor is er aanwezig bij Edwin.
     Die Edwin kan werkelijk nergens meer om lachen.

     Waarschijnlijk staat er ergens in dat dikke boek wat ie er op na slaat,
     Gij zult niet lachen, lachen doen zij voor wie de hel niet vreest.
     Blijf nederig, onderdanig en chagerijnig zolang uw leven ook zal duren
     En u zal beloont worden met een mooi plekje daar boven.

     • Het kan haast niet anders dan dat met je zo een houding altijd gepest zal zijn waarbij jij waarschijnlijk altijd het onderwerp bent geweest waar over gelachen wordt.
      Jij maakt het de mensen wel heel erg makkelijk om altijd wel ergens zwaar de lul te zijn.

      • Ik denk zomaar dat jij niet veel vrienden in je leven gehad zal hebben.
       Zo een droogkloot wil niemand er bij als er wat te vieren valt.

       • Wijze mensen denken na over de dood. Maar dwaze mensen denken alleen maar aan plezier maken. 5 Het is beter om te luisteren naar een waarschuwing van wijze mensen, dan naar het vrolijke zingen van dwazen. 6 Want het lachen van een dwaas is net zo snel voorbij als het geknetter van brandende dorens onder een pan. Het is maar lucht.

        • Dus jij bent liever dood dan dat je je tijd hier enigszins aangenaam maakt.
         En dat noem jij verstandig.
         Wat een kut leven zal je dan hebben als je er zo tegenaan kijkt.
         Nee, zo iemand wil je er zeker niet bij hebben als je een feestje geeft..

        • Bij iemand die ongeneselijk ziek is kan ik mij daar iets bij voorstellen, dat je dan naar de dood uitkijkt.
         Ik hoop dat dat bij jou toch niet het geval zal zijn want dat gun je niemand.

 2. Zij kon wel familie van Biden zijn; moet ook alle teksten oplezen die door andere oetlullen zijn geschreven.
  Zij is een schoolvoorbeeld van het degeneren door waanzin.

  Tja als de ouders al twijfelachtig zijn–drugs/alcohol gedurende zwangerschap–is zoiets monsterlijks het resultaat.

 3. Dan zal Fridays for Future Nederland door zich voor de Palestijnen uit te spreken, voor deze keer eens iets goeds hebben gedaan. En dat Fridays for Future Duitsland dit als “antisemitische inhoud” beschouwt, is gewoonweg belachelijk. De oorsprong van alle ellende die er tot nu toe door Israël over de Palestijnen uitgestort is, gaat echter veel verder terug dan dat landconflict in Jeruzalem. In 2006 publiceerde de Joodse historicus Ilan Pappé zijn Hebreeuwse vertaling van “De Etnische Zuivering van Palestina.” Later verscheen er een Engelstalige versie van. En in januari 2009 verscheen hier in Nederland er de Nederlandstalige tweede druk van. Luister naar wat Pappé er i de inleiding van zijn boek over David Ben Gurion en andere hoge zionistische Joden te zegen had:

  “We kennen de namen van de mensen die in de kamer op de bovenverdieping van het Rode Huis bij elkar zaten, naast de posters in marxistische stijl met slagzinnen als ‘Wapenbroeders’ en ‘De Stalen Vuist’ om de ‘nieuwe’ Joden te portretteren – gespierd, gezond en gebruind – die in de ‘dappere strijd’ vanachter beschermde barrières hu geweren richtten op ‘vijandige Arabische indringers.’ We kennen ok de namen van de hoge officieren die de bevelen in het veld uitvoerden. Het zijn stuk voor stuk vertrouwde namen uit het pantheon van de Israëlische heroïek. Niet zo lang geleden leefden velen van hen nog en speelden zij voornaanstaande rollen in de Israëlische politiek en maatschappij; tegenwoordig zijn er nog slechts zeer weinigen onder ons.

  Voor de Palestijnen, en voor ieder ander die het zionistische verhaal niet voor zoete koek wenste te slikken, was het al lang voordat dit boek werd geschreven duidelijk dat deze mensen misdrijven hadden begaan, maar dat zij de juridische consequenties met succes hadden weten te ontlopen en waarschijnlijk nooit ter verantwoording geroepen zouden worden voor hun daden. Naast het trauma zelf is het de diepste frustratie van de Palestijnen dat de misdrijven die deze lieden begingen zo volstrekt ontkend werden en dat het Palestijnse lijden altijd zo velkomen genegeerd werd sinds 1948.

  Ongeveer dertig jaar geleden begonnen de slachtoffers van de etnische zuivering het historische beeld te reconstrueren dat in de officiële lezing van Israël over de gebeurtenissen van 1948 zo ver mogelijk was weggestopt en verdraaid. Het verhaal dat de Israëlische geschiedschrijving in elkaar zette, gewaagde van een ‘vrijwillige verplaatsing’ van honderdduizenden Palestijnen. Zij zouden hebben besloten hun huizen en dorpen tijdelijk te verlaten om de weg vrij te maken voor de Arabische legers die de prille Joodse staat wilden vernietigen. Door het verzamelen van ooggetuigenverslagen en documenten over wat er met hun volk was gebeurd, wisten Palestijnse historici in de jaren zeventig, met Walid Khalidi voorop, een aanzienlijk deel van het beeld te herstellen dat Israël had geprobeerd uit te wissen.” (bladzijden 15-16)

  750.000 vreedzaam met inheemse Joden samenlevende Palestijnen werden er in 1948 door Ben Gurion en andere Joodse zionistische monsters op wrede en gruwelijke wijze weggedreven van het land waar zij en hun voorouders tot dan toe gewoond hadden! En dan komt fridays future Duitsland er met die “blut und boden”-retoriek aan. Dat Hitler en de zijnen nu bepaald geen goeie jongens geweest zijn, weten we nu onder de hand al wel. Maar an sich is er wat de Palestijnen betreft, helemaal niets verkeerd mee; de Palestijnen hoorden gewoon op die “boden.” Klaar!

  Maar dat wat Pappé hier schreef zal volgens die Duitse groene zwendelaars en klimatologische bedriegers daar dan ook wel van ‘antisemitische inhoud” getuigen. Het kon dan ook alleen in de lijn der verwachtingen hebben gelegen dat er later Palestijnse organisatie opkwamen zoals de PLO (Yassir Arafat), jihadisten, Hamas, etc. die zich tegen de Israëlische bezetting begonnen te verzetten. En die vele aanslagen die ze hebben gepleegd kunnen we wel veroordelen, maar vergeet er dan ook niet de oorzaak bij te noemen: “De Etnische Zuivering van Palestina” door Joodse Bolsjewistische monsters onder leiding van Ben Gurion…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in