Het voelde als tijdreizen, naar een ander tijdperk, vóór Corona, schrijft auteur Reitschuster. Zodra je in Moskou aankomt, kun je je ogen niet geloven. Al op de luchthaven zijn veel mensen op weg zonder mondkapje, hoewel dat daar is voorgeschreven.

De taxichauffeur draagt ook geen mondkapje en is verbaasd als ik hem vertel over de Corona-regels in Duitsland. “Ik heb altijd passagiers uit het westen die hun ogen hier niet kunnen geloven. Moet allemaal echt heftig zijn met jullie daar”.

Hij vraagt me naar details over wat gesloten en open is in Duitsland. Dan zegt hij. “Je moet je voelen alsof je uit de gevangenis bent!” In Moskou, vertelt hij me, is alles open. En rijdt extra – en zonder extra kosten – een lange omweg rond het Kremlin en door het centrum om me te laten zien hoe de hele stad zaterdagavond viert. Een welkome omweg die me verbijsterd achterlaat. Verbijsterd omdat het verschil met Duitsland zo groot is.

Na middernacht maakte ik een snelle tour door de stad – om het live voor u uit te zenden. U kunt mijn nachtopname over mijn eerste indrukken en ervaringen in de Russische hoofdstad hier bekijken. Na de opnames eindigde de wandeling bij het politiebureau – waar ik wat tijd doorbracht. Pas nu rond vier uur ben ik terug in het hotel, wat geld armer en vele indrukken rijker. Hier is de video met de ongelooflijke scènes uit een andere wereld:

Zweden als bewijs: lockdowns beschermen niemand

  De olifant in de kamer: de dodelijke griepepidemie van 2017/2018
Vorig artikelChina virus ‘‘smoking gun’ gevonden
Volgend artikelIn Zwitserland wordt de nationale wetenschappelijke raad voor de rechter gedaagd wegens COVID-angstzaaien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Goed om te lezen dat de mensen daar maling hebben aan een mondluier, zouden ze hier ook moeten doen.
    Dan kan het hier ook weer gaan leven.
    Vanmiddag Formule 1 in Monaco (start ongeveer 14:45), zie je iedereen weer met masker onverstaanbare interviews geven.
    Het ziet er ook gewoon niet uit en nergens voor nodig

  2. Zolang dat zoodje in den Haag en bij de man dit blijven verheerlijken zal het nog wel blijven. De zaak is zowat omgekeerd, de luierdragers vinden het oncomfortabel zonder dat ding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in