De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vrijdag tegen de Nederlandse omroep NOS gezegd dat de Nederlandse premier Mark Rutte moet ophelderen of Oekraïne een toekomst heeft in de Europese Unie. Rutte is een van de vele toppolitici van de EU die twijfels hebben geuit over een snelle toetreding van Oekraïne tot het blok, bericht RT.

Rutte sprak donderdag telefonisch met Zelensky, twee weken nadat hij het Oekraïense parlement in Kiev virtueel had toegesproken. Rutte sprak zijn steun uit voor Oekraïne in zijn conflict met Rusland, maar gaf geen enkele aanwijzing over de vraag of de aanvraag van Kiev voor het EU-lidmaatschap in de nabije toekomst zou worden ingewilligd.

“Ik heb heel openlijk tegen hem gezegd: als u denkt dat er voor ons geen plaats is in de EU, dan moet u dat duidelijk zeggen,” zei Zelensky tegen de NOS. “U helpt ons echt en daar ben ik u heel dankbaar voor,” herinnerde hij zich Rutte te hebben gezegd, “maar wat de EU betreft, hebt u gezwegen over alle dingen die wij wilden horen.”

“Het EU-lidmaatschap is een teken van kracht in de strijd die wij thuis tegen Rusland voeren,” verklaarde hij.

Rutte heeft er al eerder voor gewaarschuwd dat een versneld EU-lidmaatschap voor Oekraïne – zoals voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie heeft gesuggereerd – oneerlijk zou zijn tegenover kandidaat-lidstaten die al lang op toetreding wachten, zoals Turkije en Montenegro. In een toespraak tot Nederlandse wetgevers eerder deze maand zei Rutte dat Oekraïne nog veel hervormingen moet doorvoeren voordat het als een levensvatbare kandidaat kan worden beschouwd, en dat de kandidatuur voor Kiev op dit moment “heel ver weg” is.

  Demonstratie in Moskou chantend "Nuke Washington"

Ook de Franse minister van Europese Zaken Clement Beaune verklaarde eerder deze maand dat Oekraïne “15 of 20 jaar” nodig zou kunnen hebben om tot het Europese blok toe te treden, terwijl de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock in maart waarschuwde dat “toetreding tot de EU niet iets is dat in een paar maanden kan worden verwezenlijkt.” De Franse president Emmanuel Macron heeft voorgesteld om Oekraïne als noodoplossing uit te nodigen voor een zogenaamde “Europese politieke gemeenschap”, iets wat Zelensky ronduit heeft verworpen.

Oekraïne’s staat van dienst op het gebied van corruptie wordt gezien als een groot struikelblok voor het EU-lidmaatschap. Het land wordt gerangschikt als het meest corrupte van Europa en als een van de meest corrupte van de wereld.

In een gesprek met de NOS wees Zelensky, van wie in de Panama Papers werd onthuld dat hij, samen met belangrijke leden van zijn inner circle, een uitgebreid web van offshore bezittingen en eigendommen bezit, deze bezorgdheid van de hand.

“Hoe weet u dat er corruptie is in Oekraïne?” vroeg hij aan interviewster Marielle Tweebeeke. “Woont u hier?” Toen hij geconfronteerd werd met het feit dat deze beschuldigingen van corruptie in “officiële verslagen” zijn gespeld, counterde Zelensky: “Wat maakt ze officieel?”

“Ja, er zijn problemen,” gaf Zelensky toe. “Die heb je in veel landen. Je hebt ze ook in veel EU-landen. Er zijn hervormingen die we nog moeten en willen doorvoeren.”

EU-bronnen vertelden Bloomberg vorige maand dat een voorlopig besluit over de kandidatuur van Oekraïne al in juni zou kunnen vallen.

  Wat in hemelsnaam had het Westen in gedachten?

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky’s gelukkige hand met geld: 243 miljoen dollar vergaard sinds zijn ambtsaanvaardingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel44.821 doden en 4.351.483 gewonden na COVID-19 vaccins in Europese gegevensbank van bijwerkingen terwijl steeds meer Pfizer-fraude aan het licht komt
Volgend artikelHet “Moordvaccin” wereldwijd. 7,9 Miljard mensen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. “….. hebt u gezwegen over alle dingen die wij wilden horen.”
  “Rutte sprak zijn steun uit voor ….., maar gaf geen enkele aanwijzing ….”
  Inderdaad, Rutte. Pure tijdverspilling.

 2. Ik ga ervan uit dat het toneelspel is. Alles is al lang en breeduit beslist door die satanische sekte. Althans, dat is de arrogantie waarmee ze het toneelspel spelen.

 3. Beste mensen

  Een Bal is Rond
  Geld deed de Bal rollen
  Toen ….

  Nu doet BloedGeld , het Super grote Geld , de Farmatie
  De Bal rollen
  De genen die tegenwoordig eraan trappen
  Die bepalen of het een doelpunt is of niet

  Immers de echte voetballers die vallen bij Bossen Dood neer al na het kijken naar de Bal laat staan aanraken

  Dank U

  • In 2016 heeft de Nederlandse bevolking tijdens het laatste referendum, voordat het Ollongren-mens in 2018 de stekker eruit trok, zich uitgesproken tegen toetreding van de Oekraïne bij de EU.

 4. Nu Rusland roet in het eten heeft gegooid van de EU plannen. Staat alles op losse schroeven. Want ze kunnen moeilijk het land bij de EU inlijven, als het eerdaags onder het gezag van Rusland staat.

 5. Ik plak hem onder deze: https://www.zerohedge.com/energy/eu-needs-more-1-trillion-plan-ditch-russian-oil-and-gas

  De eu wil massaal inzetten op alternatieve energie om niet langer afhankelijk te zijn van Rusland. Naar mijn idee hebben zij grote problemen. De bedragen genoemd in het artikel van zerohedge zijn gebaseerd op huidige grondstofprijzen. Indien een eu mega project wordt opgezet voor de nieuwe energie, legt dit heel veel druk op de daarbij benodigde grondstoffen. Deze zullen exploderen in prijs.
  Ander probleem; de benodigde grondstoffen komen veelal uit russische mijnen. Tsja, hoe kan de eu Rusland boycotten indien wij een arsenaal aan metalen nodig hebben uit Rusland.

  Zo als gewoonlijk leeft de leiding van de eu in sprookjesland, ze kunnen beter naar het enge dierenbos om daar bij eucalypta te gaan wonen. Of anders terug naar school voor economie, scheikunde, geologie en niet te vergeten geografie. Met genderstudies en communicatie wetenschappen lukt iets doorrekenen niet. Daarvoor zijn exacte studies nodig.

 6. Zelenski is nog niet op de hoogte dat rutte in ’t buitenland bekend staat als “the lying dutchman”.
  Het kwartje zal binnenkort bij zelenski wel vallen.

 7. Wat dan wel weer opmerkelijk is is dat Hongarije door de EU zogenaamd aangepakt moet worden vanwege, volgens de EU vermeende corruptie, maar Oekraine met open armen ontvangen wordt.

 8. Na het vallen van de muur in Duitsland hadden de regeringen vriendschap moeten sluiten met RUSLAND \.want beter EEN GOEDE BUUR ,DAN EEN VERRE VRIEND [Amerika]
  AMERIKA IS VER WEG IS OORLOG ZUCHTIG wat heb je daaraan
  Denk aan LibiE iRAAK ENZ ENZ overal vallen ze binnen zonder reder achteraf
  zoek steun bij je buren en maak geen ruzie Niet met landen en ook niet thuis buren zullen je als het nodig is snel helpen met raad en daad

 9. Nee hoor.Dit was een waarschuwing van Zelensky.
  Vergeet niet: rutte heeft Oekraine gevraagd de mH17 neer te halen; en daar wordt gluipertje nu mee gechanteerd….

  Hij zal stemmen VOOR hulp aan de oekies, en voor lidmaatschap van de EU.
  Wedden?

  • Rutte, die Oekraine vraagt de MH17 neer te halen? Naar mijn idee zat MH17 vol met lijken van dat andere vliegtuig van dezelfde maatschappij die in de Indische Oceaan is “verdwenen”.

   Daarnaast zijn er aanwijzingen dat MH17 ook vol zat met experts op het gebied van AIDS.

   Het niveau waarop deze stunt is georganiseerd lijkt me niet iets voor Rutte om daar enig belang in te spelen.

  • Het neergehaalde vliegtuig in Oekraïne had een registratie nummer RD (MH-370) en MH-17 RC. Unauthorized User heeft het bij het rechte eind de passagiers van MH-370 werden gedood en geconserveerd op een Amerikaanse basis in de Indische oceaan.

   Vandaar is het toestel naar de EL AL hangaar Schiphol gevlogen en daar heeft de omwisseling plaats gevonden, natuurlijk met veel spulletjes van de passagiers van MH-17 om het echt te laten lijken.

   Onderzoek de foto van Cor Pan.

 10. Het belang van Rutte was, meer landen mee te krijgen in Europa voor een boycot tegen Rusland. Dit op verzoek van USA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in