Actie ter nagedachtenis aan Aleksej Navalny in Sint-Petersburg op 16 februari / Gesanonstein / Wikimedia / (Public Domain)

Anti-Poetin activist Alexei Navalny stierf op 16 februari in een ver noordelijk gelegen Russische gevangenis, maar sindsdien klaagt zijn familie dat de autoriteiten zijn lichaam niet op tijd vrijgeven. Russische autoriteiten hebben vermeld dat zijn dood een “natuurlijke oorzaak” had – maar er werden verder weinig details gegeven, bericht Tyler Durden.

Zijn moeder reisde begin vorige week naar de afgelegen IK-3 gevangenis in Kharp, dat zo’n 1900 km ten noordoosten van Moskou ligt. Ze zei dat gevangenisbeambten weigerden haar overleden zoon over te dragen. Maar zaterdag kondigde Kira Yarmysh, een oude vertegenwoordiger van Navalny, in een verklaring op X aan: “Alexei’s lichaam is aan zijn moeder gegeven. Hartelijk dank aan iedereen die dit met ons eiste.”

Ze verwees naar de moeder van de oppositieleider en zei: “Terwijl Ljoedmila Ivanovna in Salekhard is. De begrafenis moet nog komen. We weten niet of de autoriteiten zullen ingrijpen om ze uit te voeren zoals de familie wil en zoals Alexey verdient. We zullen informatie geven zodra die beschikbaar is.”

Afgelopen maandag gaven gevangenisfunctionarissen als reden voor de vertraagde overplaatsing een schijnbaar lopende autopsieprocedure die een “chemisch onderzoek” inhield gedurende maximaal 14 dagen, maar de verklaring was onduidelijk en dubbelzinnig over het doel.

De opgegeven doodsoorzaak is sindsdien onthuld als “plotselinge dood syndroom” – een term die over het algemeen gebruikt wordt in Russische gevangenissen om hartgerelateerde problemen te beschrijven, waaronder een hartaanval.

Zowel zijn weduwe als zijn juridische team hebben uiteindelijk president Poetin en de autoriteiten van het Kremlin verantwoordelijk gesteld voor zijn vroegtijdige dood in de zwaar beveiligde Russische gevangenis, die zich bevindt in een gebied rond de poolcirkel met barre omstandigheden. Westerse media zoals CNN hebben de plaats van zijn eerdere opsluiting een “goelag” genoemd – om beelden op te roepen van wrede Sovjettijden.

  Veroordeelde Rusland niet - krijgt geen COVID-19 vaccins

Verschillende Europese landen, waaronder Polen, hebben de Russische ambassadeurs ontboden om uitleg te eisen en zijn arrestatie, proces en dood te veroordelen.

Navalny’s team heeft de Russische autoriteiten ervan beschuldigd de vrijgave van zijn lichaam opzettelijk te vertragen om een openbare begrafenis en begrafenis te blokkeren, uit angst dat het een groot anti-Poetin evenement zou worden en bredere protesten zou uitlokken. We hebben eerder al gewezen op de merkwaardige timing van Navalny’s dood, de wereldwijde media-aandacht en de controverse in de nasleep.

Vrijdag hebben de VS en de EU de grootste golf van sancties opgelegd aan Russische entiteiten die banden hebben met de defensie-industrie sinds het begin van de oorlog. Ze legden uit dat de strafmaatregelen deels te wijten zijn aan de gevangenneming en dood van Navalny.

Zaterdag is het twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel en dus zal zijn begrafenis waarschijnlijk samenvallen met de grimmige herinnering aan het begin van de oorlog. Zijn weduwe, Yulia Navalnaya, wordt door Westerse functionarissen en in de media al geprezen als Ruslands nieuwe oppositieleider. President Biden had donderdag ook een ontmoeting met haar:

President Joe Biden had donderdag in Californië een ontmoeting met de weduwe van Alexei Navalny, Yulia Navalnaya, en hun dochter Dasha, minder dan een week nadat haar man stierf in een Russische gevangenis.

“Ik had de eer om Alexei Navalny’s vrouw en dochter te ontmoeten en om het duidelijk te stellen: hij was een man met ongelooflijke moed en het is verbazingwekkend hoe zijn vrouw en dochter dat navolgen,” vertelde hij aan verslaggevers. “We gaan morgen sancties aankondigen tegen Poetin, die verantwoordelijk is voor zijn dood.”

Eerder vorige week sprak de moeder van Navalny over de situatie in een video die door zijn juridisch team werd uitgegeven…

Waarschijnlijk zal zijn begrafenis in Moskou plaatsvinden, maar er is nog geen datum vastgesteld. Zijn moeder zei enkele dagen geleden dat de Russische autoriteiten haar onder druk zetten voor een “geheime begrafenis”. Ze zei dat ze wilden dat ze hiermee instemde voordat ze zijn lichaam zou ontvangen, maar ze bleef zich verzetten tegen wat zijn aanhangers hebben veroordeeld als “chantage” door de Russische regering.

  NAVO plant escalatie tegen Rusland op top in Vilnius

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Navalny werd vermoord door het Covid mRNA “vaccin”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTwee jaar na het begin van de SMO, het Westen is totaal verlamd
Volgend artikelOekraïners herdenken 2 jaar oorlog met ondergeschikte Europese NAVO-leiders en grote bravoure – maar gebrek aan troepen, uitrusting en munitie betekent defensieve maatregelen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Waarom mogen de Russen deze man niet eren van Poetin.

  Of is dit weer een staaltje westerse propaganda.
  Het lijkt nu net in het westen dat de gewone burgers die een bloemetje leggen worden gearresteerd.

  • Ik denk dat de Russen willen voorkomen dat er van een nogal onbelangrijk figuur een namaak held wordt gecreëerd die in de toekomst wel eens als leidend voorbeeld kan worden gebruikt bij toekomstige ‘regime changes’ vanuit het westen.
   Een goed voorbeeld hiervoor is de Kiev-se aanhang en hun bewondering aan Bandera, een opgeklopte, nazi figuur uit WW2, waarbij de aanhangers zich ook gedragen als nazi’s, en in sommige gevallen zelfs wreder optreden tegen Russische gevangenen.

  • ….die man en zijn familie we(o)rden door MI6 rijkelijk gesponserd (of is het MI5) om Putin dwars te zitten en de Westerse natte droom waar te maken; Poetin weg, Rusland van ons ….NIKS te ‘eren’ dus ! Trouwens die kerel zat absoluut niet in ‘erbarmelijke omstandigheden’ aan ‘de poolcircel’ , genoot zekere vrijheden mocht zelfs twitteren, brieven schrijven en sporten, daar kan een Assange enkel van dromen in het prachtige, democratische London. Hoe hij ook gestorven is, jonge mensen sterven nu eenmaal ook, vooral de laatste jaren, Poetin had in elk geval GEEN ENKELE reden om hem te vermoorden, integendeel ! Voor onze Westerse oorlogszuchtige maffiabende is Navalny in elk geval, dood, meer waard dan levend , vreemd toch eh ?

  • Daar hebben we onze “Piet” weer. Ik heb u nochtans vorige keer uitgelegd dat deze man een crimineel is; een agent, een collaborateur van de Angelsaksen om Rusland van binnenuit te destabiliseren. Een nieuwe “Jeltsin” om de natuurlijke rijkdommen van Rusland te kunnen plunderen en de “moderne Chinese Muur” te slopen. By the way, ik heb zitten zoeken naar uw naam onder de artikelen over Assange. Wat doet u trouwens hier op deze site?

 2. Kan iemand een Update geven over de sancties tegen het VK en de VS omdat Assange al tig jaar vastzit? Oh sorry dat is wat anders natuurlijk

 3. Navalny stelde in Rusland nix voor, aanhang hooguit 3%, voornamelijk onder neonazi’s en andere rechts extremisten. Geen enkel gevaar voor Poetin. Nu is hij dood, cui bono? Poetin absoluut niet maar de westerse facsisten hebben weer een knuppel om de Russische beer mee te slaan.

  • Jij bréékt gelukkiglijk dié lans, Dan !
   Gonzalo Lira zat tot over zijn oren in de muil van de leeuw ….
   Kloekmoedig, heldhaftig, onverschrokken en met
   verachting van ’t levensgevaar dat ‘em boven ’t hoofd hing,
   èn wat hij zéker wist ! Tot-ter-dood-toé !

   Had hij maar niet ‘vrij en onbevangen’ zijn beoogde ‘vertrek’ uit UA
   op zijn sociale media aangekondigd …..
   Ware hij de grens met Hongarije over geraakt, dàn ….
   Maar hij heeft ook nog familie ginds (UA) ……

 4. Ohoh joh….. Poetin. Jij hebt hem zelf dood gemaakt. We hebben het wel gezien hooj.

  Héél, héél lelijk.

  Tis allemaal te infantiel voor woorden.

 5. Nu mag de rouwende weduwe haar propaganda-toneelstuk opvoeren. Overigens liet ze zich in dure hotels neuken terwijl haar criminele man vastzat. Allemaal leugens om de westerse bevolking te hersenspoelen en rijp te maken voor een oorlog tegen de Russische Federatie.

  • Misschien is Navalny’s ’treurende’ weduwe tijdens haar verblijf in Duitsland koning Rama X van Thailand (1952) tegengekomen, die met zijn harem het grootste deel van het jaar in dat land verblijft en het breed laat hangen. Het uiten van kritiek in Thailand op Rama’s levenswijze kun je bekopen met hoge straffen wegens majesteitsschennis.

    • Als volbloed republikein strijk ik mijn hand over m ’n hart en voilà de website van de Thaise monarchie: https://www.royalgrandpalace.th/en/website
     Oprecht, doe er je voordeel mee.
     Tijdens het staatsbezoek van Juliana (van der Grift, 1909 – 2004) & boefBernhard van Lockheed-Biesterfeld (1911 – 2004) in 1963 aan Thailand hadden ze voor de jongste twee dochters van het koningspaar Bumibol (1927 – 2016) & Sirikit (1933) als cadeau vaderlandse fietsen meegenomen. Schattig toch!
     De bijnaam voor Sirikit luidt ‘de heks met de rode lippen’.

 6. Ik vind het tijdsbestek van het onderzoek naar zijn dood erg netjes. Storm in een glas water. En de Russen hebben hem alweer geflikt en het westen staat met de mond vol tanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in