Rusland is zo sterk dat het met succes het gecombineerde potentieel heeft afgeweerd van de NAVO en haar tientallen andere partners over de hele wereld die collectief hebben bijgedragen aan het uiteindelijk mislukte tegenoffensief van Oekraïne afgelopen zomer, schrijft Andrew Korybko.

NATO’s Proxy War On Russia Through Ukraine Appears To Be Winding Down“, wat de mainstream media ertoe heeft aangezet om het Westerse publiek voor te bereiden op wat volgend jaar waarschijnlijk een reeks pragmatische compromissen zou kunnen worden, gericht op het bevriezen van het conflict door middel van een wapenstilstand. Als bewijs hiervan in de praktijk hoeft men niet verder te kijken dan The Economist die de superioriteit van Rusland op het gebied van elektronische oorlogsvoering toegeeft of Politico die Zelensky belachelijk maakt met zijn “dromen” in hun laatste artikel over hem.

Zelfs functionarissen als NAVO secretaris-generaal Stoltenberg en de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Kuleba hebben bijgedragen aan deze trend, zij het onbedoeld. De eerste gaf bijvoorbeeld toe dat “zelfs met deze aanzienlijke militaire steun van NAVO-bondgenoten, [Oekraïne] het afgelopen jaar niet in staat is geweest om de frontlinie te verplaatsen. En dat geeft alleen maar aan dat we Rusland nooit moeten onderschatten.” Hoewel hij beloofde Oekraïne te blijven steunen, suggereerden zijn woorden dat het geen verschil zal maken.

Wat Kuleba betreft, pochte die topdiplomaat over hoe “We in feite een NAVO-leger aan het worden zijn in termen van onze technische capaciteit, management, benaderingen en principes van het runnen van een leger.” In één klap bevestigde hij wat de NAVO-chef onbedoeld toegaf over het feit dat zijn blok niet in staat is om Rusland te verslaan, terwijl hij ook geloof hechtte aan de officiële Russische beoordeling van het conflict als een proxy-oorlog met de NAVO. Samen hebben Stoltenberg en Kuleba zojuist enorme schade toegebracht aan de reputatie van de NAVO.

  Verblind door de leugens - Het NAVO leger vertrouwt op Oekraïense inlichtingendiensten

Uit hun onthullingen wordt duidelijk dat Rusland zo sterk is dat het met succes het gecombineerde potentieel heeft afgeweerd van de NAVO en haar tientallen andere partners over de hele wereld die collectief hebben bijgedragen aan het uiteindelijk mislukte tegenoffensief van Oekraïne afgelopen zomer. Kuleba’s opschepperij over hoe de troepen van zijn kant tegenwoordig functioneren als een “in feite NAVO-leger” onderstreept dit punt en laat zien dat Stoltenberg het niet mis had toen hij zei dat “we Rusland nooit moeten onderschatten.”

Een vergelijking van de opmerkingen van de twee onthult echter een groeiende kloof tussen hun respectievelijke percepties van dit conflict. Terwijl de NAVO-chef stilzwijgend de kracht van Rusland erkent, blijft de Oekraïense topdiplomaat deze realiteit ontkennen. Dat is niet verwonderlijk, want het sluit aan bij wat Time Magazine beschreef als de messiaanse overwinningswaan van zijn baas, volgens een niet nader genoemde senior adviseur. Dit verklaart waarom Kiev nog niet is ingegaan op de Westerse druk om de gesprekken met Rusland te hervatten.

In plaats daarvan heeft Zelensky onbedoeld een heksenjacht ontketend onder zijn eigen veiligheidsdiensten door te beweren dat zogenaamde “Russische agenten” samenzweren om een “Maidan 3” tegen hem te orkestreren, wat komt te midden van zijn toenemende rivaliteit met de steeds populairdere opperbevelhebber Zaluzhny. Stoltenberg moet in het openbaar de schijn ophouden Oekraïne te steunen ‘zolang het duurt’ volgens de westerse mantra, ondanks dat hij het teken aan de wand leest, maar Zelensky en zijn soortgenoten zoals Kuleba geloven nog steeds echt dat ze kunnen winnen.

De verdeeldheid tussen de NAVO en Oekraïne zal daarom naar verwachting blijven toenemen, met alle gevolgen van dien voor mogelijke onderlinge wrijvingen naarmate Kiev langer in de messiaanse waan van zijn politieke leiders blijft opereren, wat ertoe zou kunnen leiden dat de NAVO Zaluzhny gaat steunen. Hij deelt immers Stoltenbergs inschatting van de kracht van Rusland, zoals hij begin november tegenover The Economist toegaf dat het conflict in een patstelling is beland, in tegenstelling tot Zelensky die dat tot op de dag van vandaag ontkent.

  Oekraïne - RAND-studie ziet risico's in langdurige oorlog

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vervallen Groot-Brittannië… Scholen storten in en Challenger-tanks worden aan diggelen geblazenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPolitico: Anti-Russische sancties in de energie-industrie jagen de Europese Unie meer angst aan dan Rusland
Volgend artikelVoorzichtig met Hamas – met reden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. De gehele westerse wereld stort steeds verder in elkaar, het geld creatie systeem ligt er ook al uit. Alle centrale banken wereldwijd moesten ook aan ISO 20022 voldoen, wat zij niet konden en daarmee hun banklicentie kwijtgeraakt zijn. Zal de westerse wereld eerdaags wel imploderen. De NAVO probeert nog met mooie worden zijn eigen hachje te redden, om zo de dans proberen te ontlopen voor de val. Rutte gedroomde baantje als opvolger van de NAVO chef zal ook op niets uitlopen. Wij bevolking kunnen het enkel vanaf de zijlijn het aanschouwen, wat gebeuren gaat.

    • Ik weet wat je bedoelt, MAAR, Als ik in mijn omgeving kijk, merk ik eigenlijk niks van economische achteruitgang ook niet van vaxxin slachtoffers etc…. Lopen we niet een beetje vooruit op de eventuele feiten ?

  2. “Stoltenberg & Kuleba hebben onbedoeld toegegeven dat Rusland sterker is dan de NAVO”

    Ja onbedoeld aangegeven (wenkbrauwen gefronst, want openlijk toegeven dat ze gefaald hebben zit niet in hun verdomde karakter van de NAVO leiders met hun vale klerkensmoelen) ik hoop dat deze informatie doordringt bij de nieuwe Secretaris Generaal van het NAVO bondgenootschap volgend jaar, de sloper van de normen en waarden van Nederland en de schimmige deals met de energie leveranciers enfin de algemene down fall van Nederland door niemand minder de demissionaire MinPres Rutte die aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid deze job toebedeeld krijgt, wat een zooitje is het eigenlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in