Hij is een geweldige kerel, zeggen de westerse media. Zo knap. Zo slim. Zo sterk. In feite werd Zelensky tot het begin van de oorlog als incompetent en corrupt beschouwd, en zijn populariteitscijfers daalden van 76 procent (2019) tot 41 procent (2021). Daarentegen steeg zijn persoonlijke rijkdom gestadig. Volgens Forbes vergaarde hij van 2019 tot 2021 243 miljoen dollar. Naar verluidt bezit hij 3 privé-jets, 5 luxe jachten en meer dan 15 huizen. Denkt u werkelijk dat hij het waard is om voor te sterven? schrijft Willi Huber.

Het is duidelijk dat de Oekraïense “heldpresident” niet alleen een goede neus heeft voor sneeuw [cocaïne, red.], maar ook voor zijn privé-financiën. De informatiewebsite CAKnowledge, die gegevens van Forbes aanhaalt, somt nogal verbazingwekkende dingen op over de stralende held van de politieke meelopers, in wiens naam tienduizenden mensen het leven verloren. (Als u zegt dat Rusland het conflict begonnen is, kent u zelfs geen klein deel van het verhaal. Waar ik op doel is het feit dat tienduizenden levens gered hadden kunnen worden met een overgave. Een feit dat Zelensky waarschijnlijk namens zijn financiers altijd verworpen heeft).

Totaal vermogen $596 miljoen dollar
Jaarlijks inkomen $113 miljoen dollar
Privéjets 3
Luxe auto’s 8
Luxe jachten 5
Huizen en villa’s 15+

Onder de voertuigen die de heldpresident de zijne noemt zijn een Mercedes voor ongeveer $370.000, een Audi RS Q8 voor minstens $200.000, een Jaguar XF voor ongeveer $100.000 en een Tesla voor ongeveer $100.000. Vergeleken met andere multimiljonairs is hij eigenlijk heel bescheiden. Zijn horlogeverzameling is nog meer waard. Hier somt het blad slechts enkele gastronomische stukken op:

 • Chopard – $105.000 USD
 • Franck Muller – $250.000 USD
 • Roger Dubuis – $260.000 USD
 • Patek Philippe – $400.000 USD
 • Breguet & Fils – $365.000 USD
 • F.P Journe – $190.000 USD
  Oekraïne's Zaluzhny is terug en vraagt om meer wapens

Sommige van de goede stukken zouden geschenken geweest zijn van zakenlieden en oligarchen. Zo kon hij zijn bescheiden bankrekening sparen en hoefde er zeker niets voor terug te geven, of wat denkt u? De ontwikkeling van het jaarinkomen van Zelensky is zeer opwindend:

Jaar Inkomsten
2021 $113 miljoen dollar
2020 $90 miljoen dollar
2019 (verkiezingsjaar) $44 miljoen dollar
2018 $19 miljoen dollar
2017 $15 miljoen dollar
2016 $7 miljoen dollar

Als president verdient Zelensky, volgens CAKnowledge, slechts een bescheiden $780,00 per jaar, waarbij niet wordt aangegeven of dit al het uiteindelijke belaste bedrag is. De resterende 112 miljoen in 2021 moet wel van zijn financiële vaardigheden komen. Als president van Oekraïne heeft men daar blijkbaar tijd genoeg tijd voor. Zijn aandelenportefeuille wordt geschat op ten minste 60 miljoen US dollar en bestaat onder andere uit aandelen in:

 • Saudi Aramco
 • Appel
 • Microsoft
 • Meta
 • Alfabet
 • Amazon
 • Tesla

Tegengestelde meningen

Tot zover de mening van CAKnowledge en Forbes. Uiteraard wordt dit niet door iedereen gedeeld. Toen Zelensky in 2019 op een luxejacht van 40 meter in Turkije werd gespot, zei hij tegen de pers dat het nepnieuws was: “I am a simple man for truth I do not need yachts and villas I just want to spend two days with my family and children.” Terwijl het dagblad Süddeutsche in 2019 schreef dat Zelensky meervoudig miljonair is, beweert de Duitse site “Mediengewalt.de” dat zijn totale vermogen op 1,37 miljoen euro zou liggen. Wat wel waar is, is dat Zelensky in de loop van het financiële schandaal rond de Pandora Papers veroordeeld werd omdat hij meer dan 40 miljoen euro naar offshore-rekeningen had overgemaakt, zoals Report24 meldde. Ook lezenswaardig is dit korte commentaar in de Weltwoche.

  De VS maakt plannen voor de nasleep van de oorlog in Oekraïne

Wij noemen hem de Winterpianist

Overigens is de “codenaam” voor de heer Zelensky op onze redactie “Winterpianist”. Dit kan voor sommigen als een verrassing komen, maar het heeft te maken met zijn muzikale inslag, naast zijn winterhobby, waarover al veel is bericht en die op foto’s is vastgelegd. Beslis zelf of u voor zo’n man tot uw dood zou gaan. Tot de dood volgen, kan men niet schrijven, want om iemand tot de dood te volgen, zou hij eerst moeten gaan, en zich niet in weelde moeten wentelen terwijl alles om hem heen instort.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De persconferentie van Zelensky: “Is hij onder invloed van drugs?”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelEnkele gedachten over het Zelensky regime
Volgend artikelNederlands parlementslid: “Dit zijn vreemde tijden die helaas nog zullen verergeren”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Deze man speelde eerst president in een serie. Hij deed dat zo overtuigend dat de elite en het westen hem nu for real in het zadel hebben gehesen. Ik wacht op de dag dat de Russen hem te pakken hebben, dead or alive. Hij heeft duizenden Oekrainers de dood ingejaagd door ze op te stoken tegen de 200000 Russische troepen in een oorlog die niet te winnen is. Een proxyoorlog.

 2. Un corrupto y que nuestros politicos le apoyan y le aplauden. Creado y apoyado por USA y Israel. Si no le hubierán apoyago desde el principio la guerra se hubiera acabado en un par de días ni NAVO ni EU, las cosas claras. Rusia va a ganar con el pais Ucraina destrozado pero vamos a tener que recivir toda la población de Ukraina y con una hyperinflacción por haber apoyado a un país igual de corrupto que Rusia.

  • Je weet toch hopelijk dat stew peters controlled opposition is? Ik persoonlijk zou er geen probleem mee hebben zijn nek om te draaien. Denk dat hij bedreigt is door één van ons en nu stilletjes de aftocht wil blazen.

   • Trouwens die spuiten worden in de USA ook wel snake oil genoemd. Die mafkees heeft bedacht dat dit wel een leuk ideetje zou zijn voor één van zijn shows.

 3. Mensen deze site is NIET te vertrouwen. Al mijn oude posts zijn niet meer terug te vinden. Alleen degene hierboven. Ben benieuwd met welke kutsmoes men nu weer gaat komen.

  Wat heeft een amerikaans bedrijf of persoon in Brea California eigenlijk
  met Nederland???

  Waar verdienen ze geld aan zonder reclame? Mensen rustig houden? Registreren van reacties en die aan instanties doorgeven tegen betaling? Je emailadres doorverkopen?

   • Hornet heeft wel gelijk hoor. Ninefornews is nog erger. als je daar feiten bij anderen onder ogen brengt dan wordt dat ook weggehaald. Hier kun je toch vrijer zijn.
    Daarom denk ik ook dat er wat achter dat soort websites zit. Ófwel een uitlaatklep om mensen rustig te houden, óf het bijeen vergaren van opstandige mensen zodat we straks gepakt kunnen worden. Of misschien iets wat we helemaal niet weten.

 4. Wat mijn inziens had moeten gebeuren om die hele oorlog te vermijden–of geien de situatie nu–te bekorten: een aanslag op Zelensky.
  Is niet zo moeilijk; uitvogelen waar hij is, de rest: wat bommetjes of raketjes.

  Zelensky is inderdaad een gek die deze oorlog wilde–en er rijk aan werd-wordt.

 5. Zelensky had wellicht een mooie business deal met Nancy Pelosi en Hunter Biden (die in de raad van bestuur van een Oekraïens gasbedrijf zit) geregeld om zijn vele miljoenen nog wat aan te dikken.
  Komt daar toch die stoute Vladimir Putin geen roet in het eten (lees: business deal) gooien zeker.
  Zowel Zelensky, als papa Joe Biden en zijn cronies, zijn natuurlijk ‘pissed off’ en zorgen ervoor dat hun trawanten in de mainstream media het kl**tjesvolk met hate speech ophitsen om Oekraïne te redden van die stoute Russen en hiervoor desnoods zelfs WO3 te beginnen.

 6. Het is gewoon te bizar voor woorden dat een komediant met 2,5jaar “politieke ervaring” de wereld zo weet te bespelen, manipuleren en de hele wereld economie naar de kloten weet te helpen met behulp van USA, NATO en EU. Ik heb respect voor Vladimir Putin, dat hij nog zo mild en geduldig is. Zijn vader en opa hebben ook gediend voor de Sovjet-Unie. Putin heeft rechten gestudeerd, vanaf 1975 al actief voor KGB en erna gepromoveerd tot president. Dus heel veel ervaring! Ik schaam mij als Nederlander voor de NL regering en veel mensen in NL. Alle vlaggen van Ukraine die overal maar hangen, wil ik het liefst verbranden en vervangen voor Russische vlaggen en overal Z op schrijven. Het was zo simpel… Ukraine neutraal, de Krim bij Rusland en de 2 gebieden in de Donbas onafhankelijk. USA, NATO en EU hebben geen respect voor een ander en willen alleen hun eigen zin doordrijven, koste wat het kost, gaan over lijken. Nu willen Zweden en Finland ook bij de NATO, maar hopelijk houdt Erdogan het tegen. Turkije en nog een aantal andere landen wachten al jaren tot toetreding bij de EU en nu mag waarschijnlijk Ukraine wel en ook nog eerst?? Te ziek voor woorden wat er allemaal gebeurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in