De president van Oekraïne deelde opnieuw zijn plannen mee om de Krim, Donbass en het zuiden van het land “terug te brengen” onder de controle van Kiev. Hij verklaarde dit in een nieuwe oproep aan de burgers van Oekraïne, die de dag tevoren was opgenomen, bericht Top War.

Zelensky beloofde opnieuw de Krim, de Donbass en de zuidelijke regio’s van het land, waarmee de regio’s Kherson en Zaporozhye bedoeld worden, “terug te brengen”. Hij sprak over “ontplooiende Oekraïense vlaggen” boven de steden van de Krim en beloofde de controle van Kiev over de “bezette gebieden” in de nabije toekomst terug te geven.

Ondanks de situatie in de Donbass heeft Zelensky er alle vertrouwen in dat de door hem gekozen strategie juist is, die volgens hem uiteindelijk zal leiden tot de onvermijdelijke overwinning van Oekraïne. Volgens hem spelen de Oekraïense strijdkrachten in de Donbas “tactisch beter” dan het Russische leger en behalen zij overwinningen in “hevige gevechten” die zeker de militaire geschiedenis zullen ingaan.

“In de gevechten in de Donbass (…) zijn het Oekraïense leger en onze inlichtingendienst het Russische leger nog steeds tactisch te slim af. En dat ondanks het aanzienlijke voordeel van de Russen in de hoeveelheid uitrusting, en vooral in artilleriesystemen,” zei hij.

De Oekraïense troepen zijn ook aan de winnende hand in het zuiden, waar zij volgens Zelensky het offensief van het Russische leger reeds hebben gestopt, een tegenoffensief hebben gelanceerd en steden van de regio Kherson hebben bevrijd “van de indringers.” Het is een feit dat de Oekraïense president geen lijst van “bevrijde” steden heeft voorgelegd.

  Zo verandert Oekraïne civiele infrastructuur en woonwijken in militaire doelwitten (video's/foto's)

Deze propagandanonsens uitdragend, vergat Zelensky niet zich tot zijn overzeese meesters te wenden en een “voldoende” hoeveelheid artillerie te eisen voor de Oekraïense strijdkrachten. Blijkbaar gaat hij nog meer “bevrijden”, waarschijnlijk de Krim al.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vertrouwenskwestie: V.S. verwijderden digitale vuurleidingssystemen uit M777 houwitsers van Zelensky’s strijdkrachtenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSlag om Severodonetsk: Oekraïense troepen gedoemd tot nederlaag (video’s)
Volgend artikelGazprom heeft de gaslevering aan Europa met meer dan een derde verminderd – In slechts één dag de gasprijzen met 10% gestegen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Z van zotter kan het niet. Maar er zijn er nog steeds die het aannemen.
    Misschien is al het geld nog niet weggesluist door de “elite”.

    • Met dit wensdenken, zitten er altijd van naïevelingen tussen die wel willen sponsoren. Bij veel westerse landen wordt Zalensky nog steeds op een voetstuk geplaatst, al wordt langzamerhand wel minder

  2. Hugo mengele en deze oekrainse junk snuiven samen voor tonnen aan wit poeder per jaar,neus-tussenschotje allang weg, hersenen 80% weggesnoven…en toch zijn er debielen die deze junks steunen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in