De persdienst van het bedrijf Gazprom meldt dat het genoodzaakt is het pompen door de Nord Stream-gasleiding aanzienlijk te verminderen.

Tot nu toe bedraagt het geplande dagelijkse volume van de leveringen van “blauwe brandstof” door deze gaspijpleiding 167 miljoen kubieke meter, terwijl er inu slechts 100 miljoen kubieke meter doorheen gepompt wordt. Gazprom vermindert dus de gasleveringen aan Europa via Nord Stream met meer dan een derde, bericht Top Wars.

Er zij op gewezen dat een dergelijke stap van de Russische  maatschappij geenszins te wijten is aan politieke motieven. Waar het om gaat is dat het Duitse bedrijf Siemens de gaspompinstallaties niet tijdig van reparatie heeft teruggebracht.

Tegelijkertijd hebben de gascompressoren die in het compressorstation Portovaya gebruikt worden hun revisielevensduur bereikt, en sommige motoren moeten zelfs dringend gerepareerd worden. Op het ogenblik kunnen in het genoemde compressorstation slechts drie gascompressoreenheden worden gebruikt, hetgeen de reden is voor zo’n sterke vermindering van de bevoorrading.

Natuurlijk hebben de Europese grondstoffenbeurzen onmiddellijk gereageerd op het bericht van de persdienst van de “gasreus”. Tot op heden is er een ernstig tekort aan energiebronnen in de EU, en daarom zijn de noteringen voor grondstoffen uiterst “gevoelig” voor elk negatief nieuws op dit gebied.

Naar verluidt is de prijs van juli futures op de Nederlandse TTF hub met 3,4% gestegen na de aankondiging van een vermindering van de aanvoer via Nord Stream. In slechts één dag stegen de gasprijzen met 10%, volgens de Londense beurs.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Uitgelekt: Brussel vreest oproer in Europa wegens aardgascrisisVolg Frontnieuws op Telegram

  EU wil gratis Russisch gas

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky: Oekraïense strijdkrachten in Donbas zijn het Russische leger “tactisch te slim af”
Volgend artikelWaarom het Westen op Oekraïne aast
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Zelensky zit zich te verrijken ten koste van de rest van Europa. Ook zijn aanhangers krijgen een flink deel van de financiële hulp. Het volk wordt door eigen leger vermoord.

 2. 21 Junie OPSTAND van de boeren en achterban .
  Steun dit help mee dit kabinet de bevoegdheid van de Nederlanders te ontzeggen .

 3. De massa heeft niet door dat ze gepiepelt worden. Denken dat het goed is wat de politici marionettenpoppen doen.

 4. Top! Poetin, sluit af dat gas! Laat Europa maar de grafpest krijgen. Lekker kou lijen met zijn allen, misschien dat er dan eindelijk eens een opstand gaat komen. Dicht die kraan!!!

 5. Komende protest van de boze boeren gaat weer mislukken, ze zijn te stom om adviezen van tactische oud-militairen op te volgen, aan te horen.
  Heb farmer defence force aangeschreven met advies/inbreng van expertise op tactisch gebied….ze geven geen enkel signaal terug.
  Te eigenwijs, te cda/vvd/cu/minded…ik weet niet wat het is, maar ze gaan het wederom afleggen tegen deze nazi-staat.

  • Hoi politiek profeet,

   Ik kan niet anders concluderen dat velen in dit land leiden (en lijden) aan het Stockholm Syndroom. Ze houden van degenen die hen onderdrukt (oa vvd, cda en cu) en erger en denken dat met een paar tractoren een paar uur ergens staan indruk maken.

   Ja, ik heb ook een aantal keren tegen corona madness gedemonstreerd. Niet in de illusie dat het iets zou veranderen maar meer om onder gelijkgestemden te zijn en ook vooral aan de ”normalo’s” te laten zien hoeveel mensen er zijn.

   Groeten,
   Hugo

   • Lijkt idd op het syndroom, zou het ook een vorm van gecontroleerde oppositie kunnen zijn met betalende leden om en zichzelf te verrijken en om de staat ten dienste te zijn…met een zak geld ?
    Ik kan mij niet voorstellen dat je als boer, met je gezin, achtergronden, schulden bij de bank, personeel….niet inziet dat je goed voorbereid moet zijn om je recht te halen bij de roverheid.
    Alleen met een goed plan, goed inzicht en gedreven achterban kan je iets bereiken/veranderen/zelfs opnieuw opstarten.
    Domweg naar een stadsfuik te rijden en tegengehouden is zonde van je diesel en je tijd.
    Kortom…oproep aan voll gass en FDF….kom uit je schulp en neem eens advies/hulp/steun aan van mensen die ervaring hebben met de negatieve kant van de roverheid….

   • Ik precies zo.
    De grote demonstratie in Amsterdam, gedownplayed door de media, was gezellig en gemoedelijk met mooi weer.
    Ik had niet de minste illusie dat het iets zou uitmaken maar ging er heen om onder normale mensen te zijn.
    Eigenlijk demonstreer ik nooit.

 6. Demonstreren brengt geen verandering.
  Praten/redeneren ook niet.

  Wil NL over een paar jaar nog bestaan, moet rechts het roer overnemen, zonodig met geweld.
  Gebeurt dat niet, neemt geweld ons over.
  —————————-
  Het is eenvoudig, maar vereist daadkracht.
  Links bannen.
  Uit EU, euro, Nato. Grenzen dicht. Werkloze vluchtelingen: lekker retour. Moskeetjes slopen.
  Ander politiek systeem.Beslissingen via maandelijks electronisch referendum.
  Zaken kabinet. beperking aantal ambtenaren.
  (Sociale) dienstplicht.
  Agricultuur promoten ipv afbreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in