M777 Light Towed Howitzer in dienst van de 10th Mountain Division ter ondersteuning van Operation Enduring Freedom, provincie Logar, Charkh District, Afghanistan. © Jonathan Mallard (CC BY 2.0)

De VS hebben blijkbaar alle digitale vuurleidingssystemen verwijderd van de M777 155 mm getrokken houwitsers die zij aan de strijdkrachten van Kiev hebben geleverd.

Op 13 mei deelde het Oekraïense Ministerie van Defensie foto’s waarop een paar van de onlangs geleverde M777 houwitsers te zien zijn. De digitale vuurleidingssystemen die op de A1 en nieuwere versies van de M777 zijn geïnstalleerd, zijn allemaal verwijderd van de houwitsers op de foto’s, bericht Southfront.org.

Oekraïense militairen vuren een M777 houwitser af op een niet nader genoemd front in de regio Donbass. Bron: het Oekraïense Ministerie van Defensie.
Amerikaanse soldaten, ingedeeld bij het 1e peloton, Charlie Batterij, 2e Bataljon, 8e Regiment Veldartillerie, 1e Stryker Brigade Combat Team, 25e Divisie Infanterie, voeren een live-fire oefening uit met de M777 getrokken 155mm houwitser op Al Asad Air Base, Irak, 2 maart 2020. (Foto van het Amerikaanse leger door Spc. Derek Mustard)

De digitale vuurleidingssystemen die op de A1 en nieuwere versies van de M777 zijn geïnstalleerd, zijn allemaal verwijderd van de houwitsers op de foto’s.

De M777 houwitser heeft een maximale vuursnelheid van zeven granaten per minuut met een bereik van maximaal 40 kilometer wanneer hij Excalibur geleide granaten afvuurt.

De A1 en 2 versies van de houwitser, die aan de Kievse strijdkrachten geleverd zijn, zouden naar verwachting uitgerust zijn met een onboard stroombron, satelliet globale plaatsbepaling, traagheidsnavigatie, radio, GDB [Gun Display Unit] en SCA [Section Chief Assembly]. Geen van deze systemen is gezien op de M777 houwitsers die in Oekraïne gespot zijn, tot nu toe.

De strijdkrachten van Kiev zullen in totaal 100 M777 houwitsers ontvangen, waarvan er 90 geschonken zijn door de VS, vier door Canada en zes door Australië. Het blijft onduidelijk of de door Canada en Australië geleverde houwitsers ook gedowngraded zijn.

Het is mogelijk dat de V.S. alle digitale vuurleidingssystemen uit de aan de Kievse strijdkrachten geleverde M777 hebben verwijderd uit vrees dat zij uiteindelijk in handen zullen vallen van, of zelfs verkocht zullen worden aan het Russische leger.

  Bisschop Viganò hekelt een helse elite - "Poetin vecht tegen dezelfde globalistische elite die ons allen gegijzeld houdt"

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Biden stuurt Oekraïne miljarden dollars aan wapentuig dat het niet naar behoren kan gebruikenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRealiteit versus fantasie in Operatie Z
Volgend artikelZijn zij van plan ons tot onderdanigheid uit te hongeren?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Wat een trieste wereld zitten we in. Bij gebruik moeten de M777 houwitser gelijk ontploffen.
  Alles draait om dat fokking geld…. Zieke wereld !!

 2. Nee Discobol, het draait allemaal om controle over de mensheid, en anders NIKS !

  Het menselijk brein is wat dat betreft nèt als een computer : voer je er de verkeerde data /gegevens/’waarheden’ in, dan krijg je GEHEID een Valse Uitkomst.

  Dat verklaart dan ook meteen je reactie ; ‘geld’ is slechts Het MIDDEL voor De Kabaal om Totale Controle over je geest (en dus je ‘mening’) te krijgen.

  Daarom kunnen ze ‘geld’ ook ‘creëren’ door een getalletje in te tikken op een computer van maakt niet uit wèlke Centrale Bank en waarempel, ‘het’ bestaat ineens !!

  • Al eeuwen zeiken ze om totale wereld controle. Nu hebben ze de technologie, maar ze hebben ook het geld nodig. Ziek shit, die ‘uitverkorenen.’

 3. ( vierde poging tot plaatsing )

  Nee Discobol, het draait allemaal om CONTROLE over de mensheid, en anders niks.

  Het menselijk brein is wat dat betreft nèt als een computer : voer je er de verkeerde data /gegevens/’waarheden’ in, dan krijg je GEHEID een Valse Uitkomst.

  Dat verklaart dan ook meteen je reactie ; ‘geld’ is slechts Het MIDDEL voor De Kabaal om Totale Controle over je geest (en dus je ‘mening’) te krijgen.

  Daarom kunnen ze ‘geld’ ook ‘creëren’ door een getalletje in te tikken op een computer van maakt niet uit wèlke Centrale Bank en waarempel, ‘het’ bestaat ineens !!

 4. Je lat kinderen ook niet met een doorgeladen pistool spelen, nadat je ze vertelde dat het een klappertjes pistool is……

  Natuurlijk weten ze, dat Zelensky en kliek corrupte criminelen zijn….

 5. op een rijtje
  –de andere nazis sturen een anti aircraft wapen, waarvoor geen munutie meer gemaakt wordt en dat een jaar training verlangt
  –de Javelins zijn maar ten dele en onder beperkte omstandigheden bruikbaar
  –de M777 is een M666–die mechanisch niet deugt en geen richtmiddelen heeft.

  En wat zou er gebeuren, als Rusland een bootje spot met zware wapens voor Zelensky?
  Of een vliegtuigje?

  Uhhh…katapulten dan maar?

 6. Ik vind het allemaal heel jammer, eigenlijk schandalig dat vooral de VS met zijn eigen belangen,die vooral ten koste van alle andere landen moeten doorgaan, er nu velen lijden in het land van Kiev, ontheemden en zoveel onschuldige mensen, gelukkig lieten andere landen het land van Kiev het Eurovisie Songfestival winnen,hahaha! Zo ziek is de rest van de wereld die niet de Russen steunen,zelfs dit BELACHELIJKE festival gebruikt men om een statement te maken,mogen we even overgeven!!!
  Ik zou het fijn vinden als die klote VS zich eens overal buiten zou houden,het land waarvan de oorspronkelijke bewoners de allerarmste mensen zijn en onder 3e wereldniveau moeten leven of de zwarte Amerikanen die net als de First Nations nog steeds niet dezelfde rechten hebben in de praktijk,juist dit schaamteloze land die iedereen de maat neemt,hoop op vrede in die regio en moge de Palestijne journaliste Abu Akleh rusten in vrede, ook nu zal het denk ik wel weer een feit zijn dat de Israeli’s achter haar dood zitten, maar voor dit Heilige Land zijn er NOOIT sancties, Abu Akleh RIP!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in