The Presidential Office of Ukraine / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft geëist dat zijn land wordt voorzien van een “volledig beschermend schild” van luchtverdedigingssystemen na een campagne van wat hij beschreef als “Russische raketterreur”.

Te midden van raketbeschietingen in de regio Donetsk en de havenstad Odesa aan de Zwarte Zee, heeft president Zelensky de westerse bondgenoten opgeroepen om Oekraïne te voorzien van meer luchtafweersystemen om het hele land te beschermen, bericht Breitbart.

“Oekraïne heeft een volwaardig luchtafweerschild nodig – dit is de enige manier om de Russische raketterreur te verslaan. We hebben al laten zien dat we zelfs de Russische raketten waar de terroristen over opschepten, kunnen neerschieten,” schreef de Oekraïense president op Twitter.

“Dankzij de hulp van onze partners en de luchtverdedigingssystemen die aan Oekraïne zijn geleverd, hebben onze verdedigers van het luchtruim duizenden levens gered. Maar we hebben meer luchtverdedigingssystemen nodig voor ons hele grondgebied, voor al onze steden en gemeenschappen. De wereld mag niet wennen aan Russische terreur – terreur moet verslagen worden. En dat is mogelijk!”

De opmerkingen volgden op een nieuwe ronde aanvallen op de stad Odesa op zondagochtend, na aanvallen die eerder in de week op graanopslagfaciliteiten gericht leken te zijn.

De aanvallen komen terwijl het veelgeprezen Oekraïense tegenoffensief blijft stagneren tegen het zwaar verschanste Russische leger, dat ook luchtsuperioriteit heeft behouden over een groot deel van de frontlinie, wat de zaken verder bemoeilijkt voor de kleinere Oekraïense strijdkrachten.

Hoewel de regering Biden eerder dit jaar de overdracht van F-16 gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne goedkeurde, wacht het land nog steeds op de levering, en in elk geval moeten de piloten nog getraind worden in het gebruik van de gevechtsvliegtuigen, een proces dat meestal maanden duurt.

  Nieuwe verbijsterende slachtoffercijfers van Oekraïne: nu sterven er 500 soldaten per dag!

De VS heeft Oekraïne twee volledige Patriot luchtafweersystemen geleverd, en de wapenfabrikant Raytheon heeft gezegd dat het van plan is om er eind volgend jaar nog vijf naar het land te sturen.

Oekraïne beweerde dat de aanvallen van zondag de historische orthodoxe christelijke kathedraal Transfiguration in de stad ernstig hadden beschadigd, maar Rusland ontkende dat de kerk het doelwit was en suggereerde dat de schade mogelijk afkomstig was van de val van een Oekraïense luchtafweerraket.

“Rekening houdend met de door lokale bewoners gepubliceerde videobeelden van de Transfiguratiekerk, was de meest waarschijnlijke reden voor de vernieling ervan de val van de Oekraïense luchtafweergeleide raket als gevolg van domme acties van operatoren van luchtverdedigingssystemen, die de Strijdkrachten van Oekraïne opzettelijk in woonwijken van nederzettingen hebben, waaronder de stad Odessa,” zei het Russische Ministerie van Defensie volgens de staatsmedia RIA.

Niettemin zwoer Zelensky dat er vergelding zou komen voor de vernieling van de kathedraal, die naar verluidt aan twee mensen het leven kostte.

“Raket tegen vreedzame steden, tegen woongebouwen, tegen een kathedraal… Er is geen excuus voor het Russische kwaad,” schreef Zelensky op zijn Telegramkanaal. “Zoals altijd zal dit kwaad verliezen. En er zal zeker een vergelding komen voor Russische terroristen voor Odesa. Zij zullen deze vergelding voelen.”

“Iedereen die geleden heeft onder deze laatste terroristische aanval krijgt hulp. Ik ben iedereen dankbaar die mensen helpt en iedereen die in gedachten en emoties bij Odesa is. We zullen hier doorheen komen. We zullen de vrede herstellen. En daarvoor moeten we het Russische kwaad verslaan,” voegde Zelensky eraan toe.

  De ondergang van het Westen?

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Open brief aan Zijne Excellentie Volodymyr Zelensky, President van OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe NAVO generaals weten dat de oorlog tegen Rusland verloren is – Het Pentagon legt rook om de aftocht te beschermen
Volgend artikelDe cultuuroorlog tegen denkende individuen door de enorme ideologisch gemotiveerde krankzinnigen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

  1. Hoezo ? Volgens Elensky waren het oekrainse luchtafweer toch zo efficient dat ze zelfs hypersonische daggers neer haalden ? En bovendien zei hij dat oekro nazies het schild van het westen zijn tegen boosaardige Russen ? Waarom wil elensky dan dat het westen een schild voor hem gaat zijn ?

  2. Zij kunnen gratis krijgen alles leiders van de NAVO, politicus van de EU,VS en westerse landen, rijkere, elite en globalisten als schil te gebruiken om de raketjes te stoppen. Wanneer deze groep verdwijn dan begint pas de goede built back better voor de aarde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in