Soldaten leggen rook neer op het slagveld om hun bewegingen, oprukkend of terugtrekkend, te verbergen voor de troepen aan de andere kant.

In de handleidingen van het Amerikaanse leger voor oorlogsvoering met rook staan vier soorten rook voor het slagveld (hoofdafbeelding) – verduisterende rook die bedoeld is om de vijand te verblinden zodat hij niet kan zien wat u voor hem in petto heeft; afschermende rook die tussen u en uw vijand wordt neergelegd, zodat hij niet kan zien wat u op uw posities doet; beschermende rook die gericht is op het verstoren van de laser- en andere doelsystemen van de artillerie en raketten van de tegenpartij; en markeringsrook die bedoeld is om doelen aan te wijzen voor luchtaanvallers of artillerie van achteren, of om veiligheidsposities op een snel bewegend slagveld te identificeren, schrijft John Helmer.

Met het Witte Huis voorop, in de oorlog die de NAVO-bondgenoten tot de laatste Oekraïner tegen Rusland voeren, is er een geheel nieuw soort rook gebruikt – het is de blowback rook die de gebruikers verblindt. Op het Oekraïense slagveld verbergt dit rookgordijn niets voor de Russen. In plaats daarvan wordt het gebruikt om de media, kiezers en parlementen van de NAVO-landen te misleiden, die moeten instemmen met het geld om de Oekraïners te betalen om te vechten, en hen te voorzien van NAVO-munitie, wapens, inlichtingen en ondersteunende diensten, waaronder kredieten en contant geld. Vladimir Zelensky, de Oekraïense president die het meest bekend staat om zijn komische carrières – waarvan de beroemdste was dat hij piano speelde met zijn penis (afgeschermd, beschermd, gemarkeerd) – is de meester van de blowback rook op het huidige slagveld.

Een dag geleden vertelde hij de Canadese vicepremier van Oekraïne, Chrystia Freeland: “we naderen een moment waarop relevante acties tempo kunnen maken, omdat we al door sommige mijnlocaties gaan en deze gebieden ontmijnen.” De berekende dubbelzinnigheden – “moment”, “naderen”, ” relevante”, “kunnen”, “tempo”, “sommige” – zijn de rook. De blowback werd ingezet door Freeland die Zelensky vertelde dat hoe zijn tegenoffensief tegen de Russen verliep “de vraag is die iedereen hier bezighoudt en de zorg van al uw vrienden in de wereld“. Zelensky’s rook werd door Freeland uitgenodigd om de wereld te verblinden, vooral hun vrienden.

In de War of the Worlds-discussie van deze week met de Zwitserse legerkolonel Jacques Baud wordt deze tactiek ontmaskerd, en in plaats daarvan wordt er bewijs onthuld van de Franse en andere geallieerde generale staven die hun weg van het slagveld proberen te vinden, terwijl de strijdkrachten van Zelensky vernietigd worden, samen met het beste van de Amerikaanse, Franse, Britse en andere NAVO-wapens. Het programma werd op donderdag vooraf opgenomen.

Nog geen vierentwintig uur later gaf president Vladimir Poetin tijdens een virtuele zitting van de Russische Veiligheidsraad een ongebruikelijke inleiding op de plannen van zijn militaire, veiligheids- en inlichtingenchefs achter gesloten deuren. “Het is vandaag duidelijk,” zei Poetin, verwijzend naar de Amerikanen, Fransen, Duitsers en Britten, “dat de westerse curatoren van het regime in Kiev zeker teleurgesteld zijn over de resultaten van het tegenoffensief dat de huidige Oekraïense autoriteiten de afgelopen maanden hebben aangekondigd. Er zijn geen resultaten, althans voorlopig niet.”

“De hele wereld ziet dat het geroemde Westerse, zogenaamd onkwetsbare, militaire materieel in brand staat en vaak zelfs inferieur is aan verschillende wapens van Sovjetmakelij wat betreft hun tactische en technische eigenschappen.”

Wat Polen en Galicië betreft, doet Poetin de belangrijkste uitspraak van een Russische leider in meer dan honderd jaar. Poetin waarschuwt de Poolse regering, samen met de Litouwers, geen troepenaanval uit te voeren op de hoofdstad van Galicië, Lvov, zoals de Duitsers in 1941 hadden gedaan. Hij waarschuwt Berlijn ook niet te denken dat ze de oude Pruisische of recentere heerschappij van het Derde Rijk in deze gebieden kunnen herstellen.

Tussen de regels door gaf Poetin ook een uitnodiging aan twee van de heersende facties in Kiev – de legerleiding en de Lvov Banderieten – dat ze Zelensky snel moeten verwijderen, voordat ze verliezen wat er overblijft van hun grondgebied, nadat het Russische leger in het offensief gaat. Als ze Galicië willen behouden, “dan is dit, ik herhaal het nog maar eens”, zei Poetin, “uiteindelijk hun zaak. Als ze iets willen afstaan of verkopen om hun bazen te betalen, zoals verraders meestal doen, dan is dat hun zaak. Wij zullen ons daar niet mee bemoeien.”

Poetins rooksignaal had een subliminale betekenis. Hij identificeerde de regering Biden niet. In plaats daarvan impliceerde hij dat Zelensky de onderbaas van de Amerikanen is; en dat als de Oekraïners de oorlog willen overleven waarin alles wat in Amerika gemaakt is “in brand staat”, de Oekraïners niet lang meer hebben.

Kolonel Jacques Baud komt terug van het eerste gesprek in de uitzending op 15 juli. Lees dit voor de uitwerking en analyse van dat interview.

Luister hier naar de nieuwe discussie:

De Slag om Odessa is begonnen, zegt Baud. Maar de Russische strategie voor de grote steden ten oosten van de rivier de Dnjepr die aan het einde van de oorlog Russisch zullen zijn, omvat geen belegering van steden of stadsgevechten, zoals Mariupol, voegt hij eraan toe, waarbij hij Robert Mardini, de Zwitserse directeur van het Internationale Rode Kruis, citeert.

  Duitsland wordt mogelijk gedwongen alle industrieën te sluiten - Duitse minister overtuigd dat dit offers zijn die de Duitsers bereid zijn te brengen om Rusland te straffen voor zijn invasie in Oekraïne

Russische oorlogscorrespondenten die verslag deden van de raketbeschietingen tegen Odessa vorige week, bevestigen dit doelwit. Toen een graanopslagterminal geraakt werd, rapporteerde Boris Rozhin (“Kolonel Cassad“) “een belangrijk detail, ondanks alle driftbuien in Oekraïne en [de NAVO], zelfs volgens officiële Oekraïense gegevens, zijn er geen burgerdoden. Ondanks het grote aantal inkomende aanvallen. Dit wijst op de hoge nauwkeurigheid van de aanvallen en toont eens te meer aan dat de Russische Federatie niet doelbewust de burgerbevolking treft. In tegenstelling tot Oekraïne.”

“Kaart van raket- en drone-aanvallen op doelen in Odessa, zoals gepubliceerd in Oekraïne. Ik wil nogmaals uw aandacht vestigen op het feit dat er, ondanks de vele destructieve middelen die gebruikt zijn, geen enkele burger gedood is tijdens de aanvallen. Ze werkten als een klok.” https://t.me/boris_rozhin/92539

Lees dit om de impact van de elektrische oorlog op de Odessanen te begrijpen, en de manier waarop de Stavka in Moskou berekent dat de stad van kant zal wisselen zodra de controle van het Kievse regime wordt doorbroken.

Van het noordelijke front, waar Russische en Wit-Russische troepen de concentratie creëren, of het rookgordijn voor mogelijke offensieven gericht op Tsjernigov, Soeny, Poltava en Kiev, komt het nieuws van het nieuwe Wagner-kamp in Tsel, Wit-Rusland. Het is een oude militaire basis die nieuw leven is ingeblazen en ligt ongeveer 100 kilometer ten zuidoosten van Minsk; ongeveer 200 kilometer ten noordwesten van Tsjernigov en de Oekraïense grens.

Bron: https://www.bbc.com/
Bron: https://www.bbc.com/

Op het internet is een videoclip gepubliceerd waarin op de geluidsband te zien is hoe de onzichtbare Jevgeni Prigozjin een groep Wagner-soldaten toespreekt; de locatie lijkt het nieuwe Tsel-kamp te zijn. De film markeert ook het eerste publieke optreden, ook ongezien, van Dmitry Utkin, de militaire commandant van Wagner; aan het applaus dat zijn opmerkingen begroette te horen, is hij een populairder figuur onder de troepen dan Prigozhin. Luister hier naar de opname, Indien geblokkeerd in sommige gebieden, is dit een Engelstalige versie.

“Als iemand het niet weet,” kan men Utkin zichzelf in het Russisch horen voorstellen. “Ik ben de Wagner. Hartelijk dank aan iedereen voor het gedane werk, dankzij dit werk is de naam PMC [private military company] Wagner over de hele wereld gedonderd. Dit is niet het einde, maar slechts het begin! Het grootste werk ter wereld dat zeer binnenkort gedaan zal worden! Welkom in de hel!”

De gezamenlijke persconferentie in het Pentagon op 18 juli was wat dubbelzinniger. In hun opmerkingen sloegen Austin en Milley een Amerikaanse aftocht.

Van links naar rechts: Luitenant-kolonel Dmitry Utkin; minister van Defensie Lloyd Austin; JCS-voorzitter generaal Mark Milley.

Gevraagd om te reageren op Ben Wallace, de Britse minister van Defensie en de eerste NAVO-functionaris van actieve rang die publiekelijk de twijfel van de bondgenoten tegenover Zelensky en zijn regime onthulde, werd Austin door een verslaggever gevraagd: “Minister Austin, u had het erover dat de alliantie en de contactgroep samen zijn. Maar in het openbaar lijken er wat rafels te zijn. Minister van Defensie Wallace zei vorige week dat hij zijn Oekraïense tegenhangers had verteld dat, quote/unquote, “wij geen Amazone zijn, en dat zij ons wat waardering moeten tonen. Bent u het eens met de gevoelens die minister Wallace uitte?”

Austin stamelde als antwoord: “Weet u, we zijn net terug van – net terug van de top in Vilnius, en wat ik in Vilnius zag was inderdaad eenheid en cohesie, in elke vergadering die ik bijwoonde. En dus zou ik – het is hetzelfde wat ik vandaag zag toen ik met ministers van Defensie en chefs van Defensie sprak. Die eenheid is er nog steeds. Het lijdt geen twijfel dat we Oekraïne veel hebben gegeven, wij, de internationale coalitie. Oekraïne is in een gevecht verwikkeld, en we moeten niet vergeten dat als je in een gevecht verwikkeld bent, je alles wilt hebben wat je in handen kunt krijgen. En dus is dat te verwachten. Ben Wallace en ik hebben het afgelopen jaar samengewerkt met coalitiepartners aan deze specifieke kwestie, en Ben heeft veel gedaan om het Oekraïense leger in staat te stellen en te helpen. Hij is dus een geweldige partner geweest. Maar nogmaals, ik blijf eenheid en cohesie zien. Ik blijf ministers horen zeggen dat we Oekraïne zullen blijven steunen zolang dat nodig is.”

Austin camoufleerde het tegenovergestelde van wat hij probeerde te zeggen. Generaal Milley liet zich vervolgens ontvallen dat de NAVO geen vertrouwen meer heeft in de prestaties van Amerikaanse en NAVO-wapens en het Oekraïense leger op het slagveld. “Dus Missy, de – ik zou twee dingen willen aanbieden. Eén is, weet je, wat is het militaire probleem dat hier opgelost moet worden met de luchtmacht? En dat is controle over het luchtruim, en dat kan op twee manieren. U kunt dat van lucht naar lucht doen of u kunt dat van de grond naar de lucht doen. Op dit moment is de meest effectieve, efficiënte en kosteneffectieve manier voor de Oekraïners om dat te doen van grond tot lucht via luchtverdedigingssystemen, en dat is wat ze vanaf het begin van deze oorlog tot nu hebben gekregen. En dat is belangrijk, want je wilt die aanvalstroepen beschermen tegen Russische luchtsteun en/of ondersteuning van aanvalshelikopters, en zij hebben luchtverdedigingssystemen, de Ru- – Oekraïners, die dat kunnen.”

  Heeft Uncle Sam, alias Wile E. Coyote, de verkeerde pijpleiding opgeblazen?

Milley gaf bijna de waarheid toe. Het waren de “Ru[ssen]”, niet de “Oekraïners” die hun superioriteit hebben laten zien in het tegengaan en vernietigen van elk NAVO-luchtverdedigingswapen op het slagveld en rond de steden – waarvan de in de VS gemaakte Patriot het belangrijkste is.

“De slachtoffers die de Oekraïners tijdens dit offensief maken, zijn niet zozeer te wijten aan de Russische luchtmacht, maar aan mijnenvelden, mijnenvelden die onder direct vuur liggen van anti-tank jager-killer-teams, dat soort dingen. Het zijn dus mijnenvelden. Dus het probleem dat opgelost moet worden zijn mijnenvelden, niet het luchtgedeelte op dit moment. En dat is wat de coalitie hen probeert te bieden: extra mijnopruiming, MICLIC’s, lijnladingen, Bangalores – dat soort dingen, om zich een weg door de mijnenvelden te blijven banen.” Dit was Milley die de beslissing van de VS om geen F-16 jachtbommenwerpers aan Oekraïne te leveren introduceerde.

“Dus ik heb er vertrouwen in dat ze dit kunnen, en vooral als ze de tactieken, technieken en procedures uitvoeren die ze geleerd hebben, wat ze ook doen, en deze operaties ’s nachts uitvoeren, waardoor de Russen sowieso geen gebruik kunnen maken van hun luchtmacht. Het echte probleem zijn dus de mijnenvelden. Het is nu niet de luchtmacht. Dat gezegd hebbende, doe eens een snelle rekenoefening. Tien F-16’s kosten $2 miljard, dus de Russen hebben honderden vliegtuigen van de vierde en vijfde generatie. Dus als ze gaan proberen om de Russen één voor één, of zelfs twee tegen één te verslaan, dan heb je het over een groot aantal vliegtuigen. Dat gaat jaren duren om de piloten te trainen, jaren om het onderhoud en de instandhouding te doen, jaren om die mate van financiële steun te genereren om dat te doen. Het gaat om veel meer miljarden dollars dan er al gegenereerd zijn.”

“Het belangrijkste is dus om je te richten op luchtverdediging, je te richten op het blokkeren en aanvallen van een soort offensieve gecombineerde wapenmanoeuvre, wat artillerie is, zowel lange- als korteafstandsartillerie, en dan je ingenieurs en mijnenopruimingsapparatuur in te zetten. Dat is wat ze nodig hebben. Dat is wat ze willen. Dat is waar ze om vragen. Als ik met [de Oekraïense chef van de generale staf, generaal Valery] Zaluzhny praat, is dat waar hij om vraagt, dus”.

Milley onthult ook dat voor de Joint Chiefs of Staff generaal Zaluzhny vooraan in de rij staat, en niet president Zelensky.

Het nieuwe besluit van de VS en de NAVO om de inzet van de F-16’s in de oorlog niet toe te staan, volgde op de verklaring van 12 juli van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov dat het toestel een nucleair capabele aanvaller is en als zodanig behandeld zou worden. Milley was dubbelzinnig in zijn terugtrekking, maar drie dagen later, op 21 juli, was de Nationale Veiligheidsadviseur Jacob Sullivan categorisch. “De Oekraïense nadruk op het veiligstellen van voorraden geavanceerde straaljagers voor het tegenoffensief was misplaatst, omdat een sterke Oekraïense en Russische luchtverdediging heeft voorkomen dat luchtmacht een rol van betekenis speelt in het conflict, zei Sullivan. “Het standpunt van onze militaire commandanten is dat het idee dat F-16’s een beslissende rol zouden spelen in dit tegenoffensief gezien die fundamentele realiteit … . Zij hebben een andere mening dan wat u van sommige Oekraïense stemmen hebt gehoord,” zei hij.”

De Russische waarschuwing aan Warschau over Galicië versloeg de Polen, en trok zich terug. Op vrijdagmiddag, Warschause tijd, legde de voormalige Poolse premier Beata Szydlo de botste verklaring tot nu toe af tegen het leiderschap in Kiev.

Bron: https://twitter.com/BeataSzydlo

“De verklaring van de premier van Oekraïne Denys Shmyhal,” zei Szydlo in een tweet die zowel in het Pools als in het Engels gepubliceerd werd, “is gewoon oneerlijk tegenover Polen. Per slot van rekening moet zo’n ervaren politicus als het hoofd van de Oekraïense regering begrijpen hoeveel Polen heeft gedaan om Oekraïne te helpen, door het land te redden op het moment van het grootste gevaar. Minister-president Denys Shmyhal weet ook dat Oekraïne verondersteld werd zijn landbouwproducten via Polen naar derde landen te transporteren. Ondertussen besloten de Oekraïense producenten van graan en andere voedingsmiddelen – let wel, grote bedrijven die eigendom zijn van oligarchen, niet van boeren – om van de gelegenheid gebruik te maken en Polen met hun producten te overspoelen. Dergelijk gedrag heeft niets te maken met vriendschap en samenwerking. In feite zou de premier van Oekraïne zich bij Polen moeten verontschuldigen voor oneerlijke praktijken, in plaats van stellingen te formuleren die Polen en de Pools-Oekraïense betrekkingen schaden. Voor de regering van de Partij Recht en Rechtvaardigheid [PiS] is het welzijn van de Poolse burgers en de Poolse economie, met inbegrip van de landbouw, het belangrijkste. De Poolse markt moet en zal worden beschermd tegen oneerlijke praktijken”. Lees dit voor meer details over het Poolse en Europese embargo op de Oekraïense graanexport en de VN-regeling voor de graanwinsten van Kiev.

Het Kremlin plaatste de toespraak van Poetin tot de Polen om 13:05 Moskou, 12:05 Warschau. De Russische president had enkele uren gesproken voordat de Poolse ex-premier en hoofd van de Poolse delegatie in het Europees Parlement de dekmantel doorbrak. “Zijn onze vrienden in Warschau het vergeten,” zei Poetin. “We zullen jullie eraan herinneren.”

  Oekraïne begint eindelijk verdedigingslinies te bouwen

“Nu wordt het oorlogsvuur hevig aangewakkerd. Ze gebruiken hiervoor in het bijzonder de ambities van de leiders van sommige Oost-Europese staten, die van hun haat tegen Rusland, Russofobie, al lang hun belangrijkste exportartikel en een instrument van hun binnenlands beleid hebben gemaakt. En nu willen ze hun handen warmen aan de Oekraïense tragedie. In dit verband kan ik niet anders dan commentaar geven op wat zojuist is gezegd: en de berichten die in de pers zijn verschenen over plannen om een bepaalde zogenaamde Pools-Litouws-Oekraïense connectie te creëren.”

“Dat wil zeggen, we hebben het niet over een of andere verzameling huurlingen – daar zijn er al genoeg van, en die worden vernietigd – namelijk over een reguliere, samengestelde, uitgeruste militaire eenheid die gepland is om gebruikt te worden voor operaties op het grondgebied van Oekraïne. Inclusief voor het zogenaamd verzekeren van de veiligheid van het moderne West-Oekraïne, en in feite, om het beestje bij de naam te noemen, voor de daaropvolgende bezetting van deze gebieden. Het vooruitzicht is immers duidelijk: als Poolse eenheden bijvoorbeeld Lvov of andere gebieden van Oekraïne binnenvallen, dan zullen ze daar blijven. En ze zullen er voor altijd blijven.

Bron: https://ipn.gov.pl/

Dit is de officiële Poolse versie van de geschiedenis, die drie dagen na het begin van de Russische speciale militaire operatie werd uitgegeven. In Poetins versie, “zullen zij [het Zelensky-regime] alles verhandelen: zowel mensen als land. Net als hun ideologische voorgangers, de Petliuristen, die in 1920 zogenaamde geheime verdragen sloten met Polen, waarbij ze Polen in ruil voor militaire steun de gebieden Galicië en West-Volhynië gaven. Zelfs vandaag de dag staan dergelijke verraders klaar om de poorten te openen voor buitenlandse eigenaars en Oekraïne opnieuw te verkopen. Wat de Poolse leiders betreft, zij verwachten waarschijnlijk een coalitie te vormen onder de paraplu van de NAVO en direct in te grijpen in het conflict in Oekraïne om vervolgens een dikker stuk voor zichzelf af te scheuren, om, zoals zij geloven, hun historische gebieden terug te winnen – het huidige West-Oekraïne. Het is algemeen bekend dat ze ook dromen van Wit-Russische gebieden.”

“Trouwens,” antwoordde Poetin met de Russische geschiedenis, “er zal niets nieuws zijn. Ik wil u eraan herinneren dat na de nederlaag van Duitsland en zijn bondgenoten, na de resultaten van de Eerste Wereldoorlog, Poolse eenheden Lvov en de aangrenzende gebieden bezetten die toen tot Oostenrijk-Hongarije behoorden. Polen profiteerde, op instigatie van het Westen, ook van de tragedie van de burgeroorlog in Rusland en annexeerde enkele historische Russische provincies. Ons land, dat zich toen in een moeilijke situatie bevond, werd gedwongen om in 1921 het Verdrag van Riga te sluiten en de afwijzing van zijn gebieden te erkennen. En nog eerder, in 1920, nam Polen een deel van Litouwen in beslag – de Vilna-regio, het gebied rond het moderne Vilnius. Het lijkt erop dat ze samen met de Litouwers tegen het zogenaamde “Russische imperialisme” vochten en zodra de gelegenheid zich voordeed, hebben ze meteen een stuk land van hun buren afgepakt. Polen nam, zoals u weet, ook deel aan de verdeling van Tsjecho-Slowakije als gevolg van de overeenkomst van München met Hitler in 1938. Tesin Silezië werd volledig bezet.”

“In de jaren 20-30 van de vorige eeuw, in de zogenaamde Oostelijke Districten van Polen – en dit is het grondgebied van West-Oekraïne, West-Wit-Rusland en een deel van Litouwen – was er een strikte polonisatie en assimilatie van de lokale bewoners; er was een onderdrukking van nationale culturen, orthodoxie. Ik wil u er ook aan herinneren hoe zo’n agressieve politiek voor Polen eindigde. Het eindigde met de nationale tragedie van 1939, toen Polen door de Westerse Geallieerden voor de Duitse oorlogsmachine werd gegooid en feitelijk zijn onafhankelijkheid en soevereiniteit verloor, die voor een groot deel werd hersteld dankzij de Sovjet-Unie. En het was dankzij de Sovjet-Unie, dankzij de positie van Stalin, dat Polen belangrijke landen in het Westen kreeg, de gebieden van Duitsland. Dit is precies het geval: de westelijke gebieden van het huidige Polen zijn het geschenk van Stalin aan de Polen.”

Wat Stalin weggaf, zei Poetin, is het Russische leger bereid terug te nemen – tenzij Zelensky en de Amerikanen verwijderd worden.

Bronnen in Moskou spreken hun verbazing uit over het feit dat de Engels-Amerikaanse media de opmerkingen van Poetin niet hebben gerapporteerd en het belang ervan niet hebben ingezien. “Zijn de Britten en Amerikanen allemaal op het strand?” vroeg een van de bronnen die bekend is met de zaak. “Het is waarschijnlijker dat ze zich realiseren dat het spel uit is voor Zelensky. Misschien adviseren ze hem om een nepcoup te plannen om zijn ontsnapping te verhullen, en beloven ze om de vliegtuigen in Polen warm te laten draaien om hem eruit te halen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: 90 seconden voor middernacht?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelErnstige neurologische syndromen na COVID-19 vaccinatie
Volgend artikelZelensky eist dat het Westen zorgt voor een ‘volledig beschermend schild’ van luchtafweersystemen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Volgens de regulaire nieuwsbronnen heeft Rusland de oorlog verloren Maar dat is hen ingefluisterd door de VS criminelen Het gewone schaapsvolk neemt dat gewoon aan….. Dus we blijven in de winningmoot en slapen rustig verder dat alles oke is,,,,,met de niet ondergang vsn vooral,,,,,, de EU…. Tja zo win altijd de wedstrijd tegen het verlies,,,,, TOCH!!!!!!!!!!!

  • marcel juli 24, 2023 at 13:26

   NOS Non-Journaal en NPO Radio1 wordt nu bijna volledig beheerst door de hitte in Zuid-Europa en de aangestoken bosbranden, hetzefde als in Canada waar 200 branden gelijktijdig uitbraken om de klimaat doeleeinden te realiseren.

 2. “en deze operaties ’s nachts uitvoeren, waardoor de Russen sowieso geen gebruik kunnen maken van hun luchtmacht.”

  De Japanse luchtmacht vormde ooit ook geen probleem, omdat Japanse piloten spleetogen hadden, en daarom niet goed konden zien.
  Dat bleek later nogal tegen te vallen…
  Als je denkt dat de Russische luchtmacht niet bij nacht en ontij kan opereren dan ben je niet goed snik.

 3. Ach ja…… ‘ i is de tijd van vakantie…..
  Zelensky……. “ neem ook eens wat rust” . Je bent zo vermoeid dat je geen feiten meer van leugens kan onderscheiden…..

 4. Ik heb eens even goed de kaartjes op Wikipedia bekeken waarnaar gelinkt wordt. Erg interessant stuk geschiedenis met heel veel schuivende grenzen.

  Belangrijkste zaken hieruit

  1 Polen bestond niet in 1918
  2 Polen kreeg zijn land van de winnaars van WO1 UK, VS en Fr. van land van Duitsland, Oostenrijk-Hongarije en Rusland.
  3 Polen ging direct op oorlogspad tegen het verzwakte voormalige Rusland en veroverde van Kiev tot Litouwen.
  4 toen Duitsland Polen terugpakte in 1939, pakte de USSR onder Stalin dit gebied tot de Curzon linie terug (~latere grens)
  5 in 1941 ging operatie Barbarossa los en gingen de Oekraïnse nazi’s los op Polen en Joden in dat gebied.
  6 in 1943, na de slag om Kursk keerde het tij van WO2 en veroverde Rusland geheel Polen en half Duitsland.
  7 Stalin gaf Polen een zeer groot gebied, inclusief de Duitse gebieden Oost Pruisen, Pommern en Silezië, terug wat nu Polen heet, als geschenk.

  En dat geschenk dreigt President Putin dus terug te vragen als Polen hun oorlogszuchtige gedrag van 1919 wil gaan herhalen. Heel het huidige Polen dus!

  Typisch Russisch geheugen. Gaan jullie nog een keer? Ok, dan gaan wij ook nog een keer. Maar dan effectief.

  En het westen slaapt verder…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in