Van links naar rechts: de Amerikaanse president Joe Biden; Zelensky, Stoltenberg en adjunct-secretaris-generaal van de NAVO Mircea Geoana in Vilnius op 12 juli. (NAVO, Flickr, CC-BY-NC-ND 2.0)

The Economist heeft weer een interview met de Oekraïense president Vladimir Zelensky gepubliceerd.

Het bevat zijn gebruikelijke onrealistische gemeenplaatsen over het niet beëindigen van de oorlog totdat Rusland zich volledig heeft teruggetrokken, schrijft Bernhard. In een gesprek met een Engelstalig medium vergat hij niet om het altijd verkeerd begrepen verhaal over Chamberlains stap in München te noemen:

Luid tikkend op de tafel, verwerpt de heer Zelensky ronduit het idee van een compromis met Vladimir Poetin. De oorlog zal doorgaan “zolang Rusland op Oekraïens grondgebied blijft”, zegt hij. Een onderhandelde overeenkomst zou niet permanent zijn. De Russische president heeft de gewoonte om “bevroren conflicten” te creëren aan de grenzen van Rusland (bijvoorbeeld in Georgië), niet als doel op zich, maar omdat het zijn doel is om “de Sovjet-Unie te herstellen”. Degenen die ervoor kiezen om met de man in het Kremlin te praten, “houden zichzelf voor de gek”, net zoals de Westerse leiders die in 1938 in München een overeenkomst met Adolf Hitler ondertekenden om hem vervolgens Tsjecho-Slowakije te zien binnenvallen. “De fout is niet diplomatie. De fout is diplomatie met Poetin. Hij onderhandelt alleen met zichzelf.”

In 1938 had Chamberlain geen andere keuze dan toe te geven met betrekking tot Tsjecho-Slowakije. Groot-Brittannië was niet klaar voor oorlog en de delen die Hitler van Tsjecho-Slowakije wilde annexeren hadden onmiskenbaar een grotendeels Duitse bevolking:

Hij beweerde dat de grieven van de Sudetenduitsers gerechtvaardigd waren en geloofde dat Hitlers bedoelingen beperkt waren.

Zelensky bedreigt vervolgens, op een nogal ondankbare manier, de landen die hulp hebben verleend aan Oekraïne maar misschien hun verlies willen beperken:

  Stormwolken pakken zich samen in de Zwarte Zee

Het inperken van de hulp aan Oekraïne zal de oorlog alleen maar verlengen, stelt Zelenski. En het zou risico’s creëren voor het Westen in zijn eigen achtertuin. Er valt niet te voorspellen hoe de miljoenen Oekraïense vluchtelingen in Europese landen zouden reageren als hun land in de steek werd gelaten. De Oekraïners hebben zich over het algemeen “goed gedragen” en zijn degenen die hen onderdak hebben geboden “zeer dankbaar”. Ze zullen die vrijgevigheid niet vergeten. Maar het zou geen “goed verhaal” voor Europa zijn als het deze mensen “in een hoek zou drijven”.

Ik heb dergelijke dreigementen gezien van laaggeplaatste personen van de fascistische Bandera kring. Ze spraken over terrorisme dat ze in het Westen zouden ontketenen als het zijn steun aan Oekraïne zou beëindigen. Dat de Oekraïense president dergelijke dreigementen nu versterkt, laat zien hoe diep hij in die mentaliteit is ondergedompeld.

Uit een eerder Economist-verhaal blijkt dat Oekraïne al de nodige infrastructuur heeft opgezet om een terroristische campagne te voeren:

In het moderne Oekraïne dateren de moordaanslagen minstens van 2015, toen de binnenlandse veiligheidsdienst (SBU) een nieuw orgaan oprichtte nadat Rusland de Krim en de oostelijke Donbas-regio had ingenomen. Het elite vijfde contraspionagedirectoraat begon zijn leven als een saboteurmacht als reactie op de invasie. Later ging het zich richten op wat eufemistisch “nat werk” wordt genoemd.

Valentin Nalivaychenko, die destijds aan het hoofd stond van de SBU, zegt dat de omschakeling plaatsvond toen de toenmalige leiders van Oekraïne besloten dat een beleid van het opsluiten van collaborateurs niet genoeg was. De gevangenissen raakten overvol, maar weinigen lieten zich afschrikken. “Met tegenzin kwamen we tot de conclusie dat we terroristen moesten elimineren,” zegt hij. Een voormalige officier van het directoraat beschrijft het in soortgelijke bewoordingen. “We moesten de oorlog naar hen brengen.” In 2015 en 2016 werd het directoraat in verband gebracht met de moorden op belangrijke door Rusland gesteunde commandanten in de Donbas; Mikhail Tolstykh, alias “Givi”, gedood in een raketaanval; Arsen Pavlov, alias “Motorola”, opgeblazen in een lift; Alexander Zakharchenko, opgeblazen in een restaurant (foto).

  De eerste Duitse district blackout simulatie: 400 doden in 96 uur

Insiders van de inlichtingendienst zeggen dat het vijfde directoraat van de SBU een centrale rol speelt in de operaties tegen Rusland.

Van daaruit is het nog maar een kleine stap naar een totale oorlog:

Ondertussen zou een lange uitputtingsslag een tweesprong betekenen voor Oekraïne. Het land zou nog meer mensen verliezen, zowel aan de frontlinies als door emigratie. Het zou een “totaal gemilitariseerde economie” vereisen. De regering zou dat vooruitzicht aan haar burgers moeten voorleggen, zegt de heer Zelensky, zonder te specificeren hoe; een nieuw sociaal contract zou niet de beslissing van één persoon kunnen zijn. Na bijna 19 maanden oorlog zegt de president dat hij “moreel” klaar is voor de omschakeling. Maar hij zal het idee alleen met zijn volk bespreken als de zwakte in de ogen van zijn westerse geldschieters een “trend” wordt. Is dat moment aangebroken? Nee, nog niet, zegt hij. “Godzijdank.”

Kent Zelensky een land met een totaal gemilitariseerde economie dat overleefd heeft? Ik moet er nog één horen.

Hoe dan ook. Het beëindigen van de oorlog ligt niet in zijn handen. Maar kan het Westen de oorlog beëindigen?

Yves Smith neemt een kijkje:

Ze concludeert dat een einde aan de oorlog onwaarschijnlijk is totdat er grotere dingen veranderen:

Met andere woorden, de weg naar een eindspel is regimeverandering. En de zwakke regimes bevinden zich allemaal in het Westen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Civilisatie & dollar gaan eindigen



Volg Frontnieuws op Telegram

  WO3 ALERT - Oekraïne gebruikt NAVO-wapens om burgers in Belgorod aan te vallen - Abrams zijn naar verluidt de grens met Rusland overgestoken!

Lees meer over:

Vorig artikel“Dit is Philadelphia”: Een schokkende video van weer een andere Democraten stad die implodeert
Volgend artikelOekraïne Situatierapport: Westerse militaire commentatoren accepteren eindelijk de vanzelfsprekendheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. Typisch gedrag van iemand in grote problemen :
  vlucht naar voren : het zoeken van een uitweg uit een moeilijke situatie door roekeloos of agressief te handelen; op de vlucht gaan, slaan.

 2. Tot de laatste oekies afgeslacht is. Eerder lijkt het niet te gaan eindigen in zijn kop.
  Het lijkt ‘m ook weinig te kunnen schelen dat er al zo’n 500.000 dood zijn.
  Die gast zit zo zwaar onder de drugs zodat helder nadenken uitgeschakeld is.
  En dan nog een grote bek ook.
  Laten alle landen die vent maar de tyfus krijgen en het ‘m zelf dan maar uitzoeken.
  Nooit gaat het ‘m lukken de Russen te verslaan en zeker niet zo onbenullig landje wat van corruptie aan elkaar hangt.

 3. Dreigt? Dat doet die gemankeerde hufter al. Met z’n corrupte kwaadaardige maffia regime. Miljarden aan gemeenschapsgelden naar dat corrupte shithole en de Russische beer maar blijven porren.
  En wij worden hier geconfronteerd met een ciminele demissionaire wef-regering die de rekening wederom bij de burgers neerlegt.
  En de mensen die hiervoor waarschuwen worden vervolgt door een crimineel corrupt klasse justitie apparaat.
  Sterkte Gideon. Never give up.

  • Geldkraan dicht en de oorlog is binnen 48uur voorbij.

   Acteur Zelenski kam beter dankbaar zijn en heel gauw naar Barbados gaan ofzo met z’n poen voordat hij terecht gesteld wordt wegens corruptie.

 4. Als ik de foto zie, en ik kijk naar de uitdrukking op het gezicht van Zelensky, zie ik een man in een spagaat, iemand die geen kant meer op kan, vastzit, en weet als de oorlog voorbij is, dat hij als een hete aardappel wordt gedropt.
  Het hele westen zal dan op de stoep staan van het Kremlin, om dan tegen Poetin te zeggen, hé, grote vriend, wij hebben jouw grondstoffen en energie nodig.
  Zegt Poetin, en hoe nu verder met Zelensky?
  Zegt het westen, hè, wie?

  • Denk twee kleine bungelende beentjes bij hem en het is precies zo’n buikspreekpop die bij Stoltenberg op schoot zit. Waarschijnlijk niet ver van de waarheid ook.

 5. De idioot. Laat ie zelf naar het front gaan en zich kapot laten schieten ipv de inmiddels al honderduizenden doden van zijn eigen land.
  Krankzinnig watdaar gebeurt en nog steeds doorgaat. Het dividend van de militaire rotzooi industrie is blijkbaar nog niet hoog genoeg voor de aandeelhouders.

 6. Lichaamstaal van Zelensky spreekt boekdelen, zijn samengeknepen lippen mondhoeken naar beneden gericht, opengesperde ogen gericht op die idioot van de adjunct-secretaris-generaal van de NAVO Mircea Geoana in Vilnius die een NAVO verhaal op staat te dissen neem ik aan, enfin Zelensky heeft zich zover in de nesten gewerkt tegen de hoog intelligente zionisten kan hij als een simpel acteurtje niet tegen op, de dood zit hem reeds op de hielen.

   • Immortal september 13, 2023 at 12:48

    Ja hij moet zijn vrouw met 2 gaten in der handen tevreden houden anders doet zij een boekje over hem open waneer Zelensky doodgevonden wordt, plotseling overleden aan hartfalen, een van de CIA methoden om iemand uit de weg te ruimen.

  • Stoltenberg met zijn hand op Zelensky zijn linker schouder, in de trant van rustig jongen ik sleep je er wel door heen.

   Als Zelensky faalt dat ligt geheid in de lijn der verwachtingen dan gaat ook Stoltenberg samen met zijn geliefde terroristische, oorlogsmachientje de NAVO ten onder neem ik aan of alles is totaal anders dan “wij” gedacht hebben vanaf 24 februari 2022.

   • Adriaan,
    Door dit soort uitspraken van Zelensky namens zijn Azovkameraden natuurlijk toont zijn wanhoop, hij is teneinde raad, Rusland is echt niet bang voor hem of voor zijn kameraden, zij weten goed raad met fascisten!!!

 7. Ik ga het een beetje opnemen voor arme Zelensky.
  Deze man zit in de tang van Amerika, net als dat Europa in de tang zit bij Amerika, en net als Nederland, lid van de EU in de tang zit bij Amerika, als U Dhr Rutte bij de Amerikaanse president ziet zitten, (voor de bekende foto) dan zegt de NOS dat onze premier Amerika gaat vertellen wat ze moeten doen.
  MAAR de werkelijkheid is dat Amerika onze premier op het MATJE ROEPT om duidelijk een opdracht mee te geven, en geen wedervragen te stellen, dit geldt trouwens ook voor de andere EU leiders.
  Ook Zelensky heeft over Oekraïne niets te vertellen, de Amerikanen hebben de regie over de PROXY OORLOG
  IN OEKRAÏNE TEGEN RUSLAND.
  Amerika gebruikt hiervoor de NAVO dat onder Commando staat van het Pentagon in Washington.
  Alle toneelstukjes van Amerikaanse regeringsfunctionarissen, en de EU regeringsfunctionarissen plus de arme Zelensky moeten regelmatig op het toneel verschijnen, als de Amerikanen weer eens een stel geprogrammeerde journalisten opdracht heeft gegeven om het toneel stuk op HOLLYWOOD achtste wijze de wereld in te sturen, PURE PROPAGANDA.
  Arme Zelensky, maar ook de Arme Europese regeringsfunctionarissen en de Arme Jens Stoltenberg van de NAVO, moeten van de Amerikanen op z’n tijd op het toneel verschijnen, en ze mogen geen vragen stellen.
  Sinds 1945 is Europa bezet door Amerika, willen we vrede in Europa dan moeten we eerst van Amerika AF.
  Amerika heeft baat bij ongeregeldheden in Europa.
  Dus wil Europa zelfstandig ZIJN, zal het zich moeten ontdoen van de KOLONIST.
  En dat kan niet zonder een oorlog tegen Amerika, (EU met de Europese NAVO dat onder Commando staat van de EU, tegen een zak VS).
  Buurlanden willen de EU helpen, zelf Rusland is bereid de EU, SOEVEREINITEIT, ONAFHANKELIJKHEID en VRIJHEID te geven.
  Dan kan Europa ZELFSTANDIG samenleven C.Q. werken met z’n BUREN, zoals een goede BUUR Rusland.
  En een oud gezegde dat nog steeds geld, “beter een goede BUUR dan een verre vriend”.
  En alle andere buren, zoals alle landen aan de middellandse zee zijn ook onze BUREN.
  Onze ZOGENAAMDE OVERZEESE VRIEND heeft Europa alleen maar ellende gebracht, en ons vanaf 1945 BELAZERT, ALS WE VAN AF 1945 ONS GEORIËNTEERD HADDEN MET ONZE BUUR RUSLAND, WAS ONZE ECONOMIE NU GROTER GEWEEST DAN Amerika.
  Tel uit je verlies.
  Arme Zelensky.
  (Waarom heb ik het vaak over Amerika, in 1974 was ik in Amerika en sprak met een congreslid, bij onze ontmoeting vroeg hij mij, “where are you wooden shoes”, oftewel waar zijn je klompen.
  Ik reageerde op zijn arrogante minderwaardige vraag met, “die doen we altijd uit voor we ergens naar binnen gaan”, mijn vragen m.b.t. Europa, gaf hij als antwoord, “That’s small country is forever from Us”, ik heb hem succes gewenst met dat landje, en ben op die receptie niet lang meer gebleven).

 8. Het raakt tijd dat deze “ Ukrainse Tsaar” eens flink op zijn nummer wordt gezet.‼️😡
  Wie denkt hij wel dat hij is. 😈😡‼️
  Een oorlogsstoker een onrustzaaier een dictator een liegbeest en ach…………😭
  Waarom maak ik me zo druk om dit manneke………🤮.
  Dit kleine dictatortjes met zijn veel te grote bek, dit vunzige ventje die bij de gratie van Amerika en Europa als een dictator regeert en denkt de wereld te kunnen winnen………. Van de Grote BEER……. Rusland….😉
  Wie denkt hij De les te kunnen lezen…..❓
  Wat ben je toch zielig als je zo tekeer gaat…….
  Nu dreigt hij ook met terreur aanslagen in Europa, het zou me niets verbazen……..
  stank voor dank heet zoiets.‼️
  Maar ach hij heeft niet meer verstand…….

  Hij heeft nog steeds zelf een probleem; als hij geen wapens meer levert en Ukraine niet terug in zijn handen krijgt. WORDT HIJ VERMOORD DOOR ZIJN EIGEN LEGER…… ‼️Dat hebben ze hem bij het begin gezworen❗️😩
  Ja en voordat het zover komt maak je dus hele gekke sprongen…❗️

 9. Wat er met die doper (Zelensky) gaat gebeuren is hetzelfde wat er is gebeurd met de na volgende personen die eens “vrienden”/ hoogwaardigheid bekleders waren van/in de VS: Qaddafi/ Sadam Hoessein of zoals: J.F.K/ Robert K/ M.L.King jr. etc. Laat de CIA maar blijven bestaan (sarc. aan).
  Dat dit snuivertje nog steeds leeft is op zichzelf al een raadsel mijnsinziens!

 10. Dit jaar gaan we de half miljoen wel aantikken aan wat er allemaal door de gehaktmolen is gedraaid. Het westen maalt er niet om stuurt duidelijk aan op een Derde Wereldoorlog. Je kan als burger weinig uithalen tegen deze op bloed beluste psychopaten die op de knoppen drukken.

 11. Ik heb nu twee Oekraïners ontmoet die totaal niet weten wat er aan de hand is. Eerst iemand apart, en toen kwam zijn vrouw erbij. Ze lopen nu met een kinderwagen, er zat een mongooltje in. Ze zijn gevlucht, maar je kunt niet vluchten voor karma. Na WO2 werden ook veel mongooltjes geboren in Duitsland. Het zijn mensen die stilstaan in hun evolutie en daar een prijs voor betalen. Eerst willen ze niets opnemen. Daarna kunnen ze niets opnemen. Ze zijn onschuldig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in