Financieel schrijver John Rubino waarschuwde twee weken geleden dat wat er ook uit de BRICS-bijeenkomst (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) van afgelopen week zou komen, slecht zou zijn voor de dollar. De dollar crashte niet, maar de vooruitzichten dat de dollar de reservevaluta van de wereld zou blijven, kregen een klap.

De BRICS hebben een half dozijn landen aan hun groep toegevoegd. Twee van de meest verontrustende voor de dollar zijn Saoedi-Arabië (SA) (waar de petrodollar begon) en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), waar de VS enorme marine- en luchtmachtactiva heeft. De officiële toetreding van SA en UAE tot de BRICS was niets minder dan een verbluffende afkeuring van de financiële en militaire macht van de VS in de Perzische Golf, schrijft Greg Hunter.

Rubino zegt: “Dus nu hebben we ’s werelds grootste olie-exporteur en de locatie van een zeer grote Amerikaanse militaire aanwezigheid in een anti-dollar coalitie… Dit is heel belangrijk omdat de BRICS een soort handelsorganisatie zijn die de dollar willen omzeilen en niet langer onder Amerikaanse heerschappij willen leven. Deze landen willen niet gecontroleerd worden door wat zij zien als een roofzuchtig imperium… Ze kijken naar wat er financieel gebeurt in de ontwikkelde wereld, en de VS, Europa en Japan nemen in versneld tempo schulden op zich op een manier die zal leiden tot een gigantische financiële crisis. Daar is op dit moment geen ontkomen aan. Als u deel uitmaakt van een handelssysteem waarin de dollar centraal staat, bent u kwetsbaar voor een wereldwijde crisis die door de dollar wordt geleid. Daar wilt u dus niet bij betrokken zijn. Er zijn veel redenen om een handels- en monetair systeem op te zetten dat niet op de dollar gebaseerd is. Een van de belangrijkste is dat de dollar verdwijnt, omdat je op geen enkele manier dat soort schulden kunt aangaan zonder een gigantische financiële crisis en een valuta-reset aan het einde daarvan.”

  Dr. John Coleman: De transhumanistische agenda is Satanisch

Rubino vervolgt: “Als we een enorme inflatiecrisis hebben die eindigt met een valuta-reset, dan wilt u geen staatsobligaties bezitten. Dollars zijn niet langer risicovrije activa… De BRICS-landen hebben veel verschillende motivaties om hun eigen coalitie te vormen die niet kwetsbaar is voor de VS… Het is heel logisch voor hen om te doen wat ze aan het doen zijn.”

De term “Mad Max” en de scenario’s die het oproept worden steeds meer mogelijk met de verslechtering van het financiële systeem. Op plaatsen over de hele wereld wordt oorlog gevoerd tegen het weer met behulp van geoengineering. De woke-cultuur maakt veel steden onleefbaar en onveilig. Voeg daar een wereldwijde monetaire crisis aan toe, en je hebt een perfect storm van vernietiging van alles wat geciviliseerd is. Rubino zegt: “Er is een categorie onroerend goed die ‘hut op het land’ heet. Daar kun je 50 hectare kopen en een hut van 400 vierkante meter met misschien zonnepanelen en een waterput. Opeens is dat hot property. Iedereen wil er zo eentje. Dat is een teken van maatschappelijke instorting. Iets waarbij u helemaal alleen in het bos leeft, betekent dat de wereld behoorlijk gestrest is geworden. Dat is het geval voor veel mensen in de V.S. We creëren een generatie van “end of the roaders en survivalisten”. Zij kijken naar deze wereld en zeggen dat ik een AR-15 nodig heb, een hut met zonnepanelen en dat ik het dan wel red.”

Ontdek waarom Rubino zegt dat alle financiële wegen naar goud en zilver leiden en waarom Rubino zegt dat de prepper levensstijl steeds populairder wordt.

  Amerikaan Ian Burdett gedood, PATRIOT raketbatterij vernietigd, Duitse Leopard Tanks als Russische trofeeën meegenomen in Oekraïne.

Er is nog veel meer in het 50 minuten durende interview.

Ga met Greg Hunter mee als hij één op één praat met financieel schrijver John Rubino en zijn nieuwe onderneming Rubino.Substack.com.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Vierfronten Wereldoorlog III: Een schetsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom de COVID waan doorgaat
Volgend artikelDe vluchtige fata morgana van vermeende suprematie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Trump had prima banden met SA en prins mohammed bin salman. Pedo joe heeft de relatie binnen een jaar totaal naar de kloten geholpen. De hele usa is sinds het presidentschap van obama in een diep verval geraakt. Ze verkopen het anders, maar de realiteit liegt er niet om. Ze hebben zichzelf in de nesten gewerkt en proberen nu via afpersing, oorlog, bedrog en leugens hun positie alsnog te handhaven.
  Vroeger waren we opgelucht niet bij het Warchaupact te behoren. Nu zijn we verdoemd in het Washingtonpact, binnen alle geledingen opgescheept met corrupte wef-beffende carrière ambtenaren en kwaadaardige imbecielen.

  • Een duister mysterie is wat de kleine lettertjes in het lidmaatschapscontract inhouden. Vooral over “hoe de burger informeren over internationale toestanden” en het oprichten en financieren van gaztten, studiediensten, dentanks, universiteitszetels, inrichtingen zoals bijvb Het Clingentaalinstituut” en de andere koorleden van dat propaganda-orkest. Wie weet meer?

 2. “de VS, Europa en Japan nemen in versneld tempo schulden op zich”
  Dan vraag ik me af waar al dat geld vandaan komt dat door Trutsula van de Lijken constant over de balk gegooid wordt naar wie-weet-waarheen dat Oekraine steun genoemd wordt.
  Japan: toen Japan destijds de staatsbonden weigerde van de VS kreeg het een enorme klap met HAARP, waardoor de kern reactor al sinds maart 2011 radioactieve stoffen in de Pacific lekt.
  VS: gaat inderdaad een leuk gebiedje worden waar je nog met een paar stokken en wat bladeren, aan een rivier of zo, een knusse hut kan bouwen. Back to basics, niet gek toch, the Great American Dream Reset, for Build Back Better. 🙂

   • Zo staan er wel meer op youtube, alleen het grote gros ziet over het hoofd dat je de kennis moet blijven praktiseren en natuurlijke vegetatie (als voeding) een lange periode van gewenning door het lichaam moet gunnen wil je je staande houden. Uitrusting en kennis van gereedschappen is ook van essentiëel belang, uitgaande van een gezond lichaam en een goede conditie. Onafhankelijkheid van medicatie is een pré hoewel er genoeg medicatievervangende planten en heesters te kust en te keur te vinden èn te prepareren zijn onderweg.
    Er komt zó veel meer bij kijken. Mensen verklaarden me al jaren voor gek als ik vertelde dat ik samen met mijn partner het liefst het bos in trek om tot rust te komen (stealth camping) maar velen daarvan hebben zich afgelopen 2 jaar bij ons aangediend om kennis op te doen en informatie uit te wisselen. Aanrader voor eenieder die zelfredzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.
    Vergeet dan ook de bijbel van John Wiseman niet; het SAS survival handboek (niet de pocket uitvoering maar het originele grote boek. Zijn gewicht in goud waard! Check.

     • Lijkt me gaaf om pro-deo een aantal trainingen te geven in zelfredzaamheid (in de breedste zin van het woord) voor alle gelijkgestemde wakkeren op dit platform.

      Ik zou het gros van mensen die al ver gevorderd zijn met preppen graag ontmoeten in het veld.

      • Zeker een mooi initiatief.. Het verstandigste is om de aanmeldingen via de contactpagina van F.N. te laten verlopen waarna info uitgewisseld kan worden. Advies om geen e-mailadres achter te laten op de respectievelijke draadjes aangezien de kans bestaat dat zo´n e-mailadres door Roverheid uitbetaalde vervelia´s uit de lucht wordt gehaald. Dit is eerder voorgekomen..

 3. “Er is een categorie onroerend goed die ‘hut op het land’ heet. Daar kun je 50 hectare kopen en een hut van 400 vierkante meter met misschien zonnepanelen en een waterput. Opeens is dat hot property. Iedereen wil er zo eentje. Dat is een teken van maatschappelijke instorting. Iets waarbij u helemaal alleen in het bos leeft …”
  dat is precies een populair gespreksonderwerp in mijn omgeving en sommigen met ver gevorderde plannen.

 4. Ik las een artikel in een Amerikaans tijdschrift: “dat er weliswaar kleine veranderingen zijn, maar de positie van de Dollar geenzins in gevaar is. De Dollar blijft zonder concurrentie de enige valutareserve in de wereld”.
  Kennen mijn Nederlandse medebloggers het Franse chanson “tout va bien Madame de la Marquise” ?

 5. In tegenstelling tot Nederland zwemt de Belgische staat als een otter rond in een reusachtige schuldenpoel. Ze hebben een paar dagen geleden een nieuwe staatsbon uitgegeven voor het publiek met hun goed gevuld spaarpotje. In een mum van tijd hebben ze 11 miljard opgehaald dat ze verder door vensters en deuren kunnen smijten en hulp sturen naar Oekraïne, de werklozen in Wallonië enz… De orgie kent geen einde.

 6. “de BRICS een soort handelsorganisatie zijn die de dollar willen omzeilen en niet langer onder Amerikaanse heerschappij willen leven.”…

  Nou, de werkelijkheid is dat Rusland (en andere ‘failed states’) door het westen/VS werden gechanteerd met uitsluiting van het internationale handelsverkeer, IBAN en de financiele markten. Er was dus een duidelijke noodzakelijke incentive voor deze landen om zich te verdedigen en een alternatief te zoeken/creëren voor hun economische strategie, onafhankelijk van de westerse imperialistische en fascistische terreur.

 7. gezond verstand wordt is was en blijft..het meest waardevolle systeem van de westerse wereld waar we deel van uit maken…Boeren-weisheid dus…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in