© Foto: Public Domain

Het Kuebler-Ross rouwmodel beschrijft het menselijke copingmechanisme om met extreem moeilijke situaties om te gaan. Het heeft vijf fasen:

 • ontkenning – “Nee, ik niet, het kan niet waar zijn”
 • boosheid – “Waarom ik?
 • onderhandelen – proberen om de dood uit te stellen door “goed gedrag” te vertonen
 • depressie – als reactie op hun ziekte en voorbereiding op hun dood
 • acceptatie – “de laatste rust voor de lange reis”.

Met betrekking tot het Oekraïense tegenoffensief is de laatste fase van het rouwmodel nu bereikt, schrijft Bernhard.

Hoewel nog niet alle politici zover zijn, hebben de militaire en inlichtingenspecialisten, die deel uitmaken van de westerse propagandaploegen, hun conclusies getrokken. Uit hun mond druppelt de waarheid naar de media. Hoewel de koppen hieronder het misschien niet uitdrukken, geeft de inhoud van die stukken, vooral in de eerste vier, eindelijk het voor de hand liggende toe. Het heeft niet gewerkt en het tegenoffensief is mislukt:

  Het officiële narratief over Oekraïne

Simplicius heeft verschillende van de bovenstaande stukken uit elkaar gehaald en ontdekt dat ze eindelijk toegeven dat de kwestie verloren is:

Dire New Western Reports Call to Ditch NATO Tactics
Plus een opsomming van ander koren op de Westerse propagandamolen

Niets van het bovenstaande is nieuw voor de lezers van Moon of Alabama. Ik heb misschien geholpen om u het verdriet te besparen door me niet vast te klampen aan een narratief, maar aan de realiteit van het slagveld:

Deze uitkomst van het tegenoffensief tegen de verharde Russische verdedigingslinies was voorspelbaar (11 mei!):

In militaire boeken staat dit bekend als ‘geëchelonneerde verdediging’ met drie lijnen van goed voorbereide posities die tien kilometer van elkaar verwijderd zijn. Elke linie bestaat uit tankhindernissen, mijnengordels, voorbereide anti-tankposities om potentiële doorbraakpogingen te bewaken en tegen te gaan en goed voorbereide artillerieondersteuning van achter de volgende verdedigingslinie.

Het is bijna onmogelijk om zo’n noot te kraken zonder luchtsteun en zonder aanzienlijk voordeel van de artillerie.

Maar de Oekraïners deden het nog slechter dan ik had gedacht. De vertragende actie van het Russische leger hield hen tegen nog voordat ze de eerste verdedigingslinie hadden bereikt.

Wat er nu kan komen werd hier voorspeld op 5 juni, de dag dat het tegenoffensief werd gelanceerd:

Maar tot op de dag van vandaag en terwijl het zware verliezen lijdt, loopt het Oekraïense leger nog steeds frontaal tegen een muur van Russisch vuur en betonnen barrières op. Het kan nog wel een paar weken doorgaan totdat de regentijd aanbreekt. Dat zal de kans op een nieuwe Russische aanval verkleinen. Ik heb nog geen idee van wat er in plaats daarvan zou kunnen komen.

Om de situatie en het slechte nieuws het hoofd te bieden, zullen de V.S. nu een nieuw wonderwapen sturen, de ATAMCS raketten met een bereik tot 300 kilometer (190 mijl). Ze zijn er in verschillende varianten, maar het Amerikaanse leger is alleen bereid om de oudere exemplaren te overhandigen, en dan nog maar een paar. De raketten zijn GPS-gestuurd, wat waarschijnlijk niet goed zal werken omdat Rusland voldoende elektronische oorlogsmiddelen heeft die deze signalen zullen verstoren. Sommige van deze raketten zullen gewoon van hun doel afwijken. Sommige zullen neergeschoten worden door de luchtafweer. Sommige zullen er doorheen komen. De granaatkop van 230 kilogram kan een behoorlijke rotzooi veroorzaken als hij een groot hoofdkwartier raakt.

Maar vergeet niet dat de Russische strijdkrachten nu regelmatig FAB 500 glijbommen gebruiken die bijna 500 kilogram aan explosieven bevatten. De grotere FAB 1500 zijn ook getest en klaar om ingezet te worden. De nieuwe ATAMCS raketten zullen de krachtsverhoudingen dus niet veranderen.

Voormalig ambassadeur MK Bhadrakumar bespeurt een diplomatiek geluid dat zou kunnen wijzen op komende besprekingen.

Er zullen misschien gesprekken volgen, maar ik verwacht geen overeenkomst. De Russen zullen vasthouden aan hun eisen en de VS zullen nog steeds niet bereid zijn om ze in te willigen. Er zal zelfs geen wapenstilstand uit voortkomen.

  Oekraïnes 'vredesformule' absoluut onredelijk

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De vazalisering van EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky dreigt Europa te terroriseren
Volgend artikelJoe Biden zegt dat klimaatverandering “angstaanjagender is dan een kernoorlog”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Maar vandaag is het in elk geval FEEST ! In Sevastopol (de Krim) werden Russische schepen waaronder een duikboot, vernietigd of beschadigd …..

 2. “Oekraïne Situatierapport: Westerse militaire commentatoren accepteren eindelijk de vanzelfsprekendheid”

  Of de commentatoren het volgende ook accepteren hangt van hun broodheren af

  Thriller: Russen hebben het risico op een conflict met Polen sterk vergroot – “Botsing onvermijdelijk – militaire voorbereidingen voltooid”

  https://warnews247.gr/oi-rosoi-anavathmisan-katheta-ton-kindyno-syrraxis-me-polonia-anapofefkti-mia-nea-megali-sygkrousi-oloklirothikan-oi-stratiotikes-proetoimasies/

  Mein Teil
  https://youtu.be/1zkzvqWtwc4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in