TheDigitalArtist / Pixabay

Toen ik dit voor het eerst begon te onderzoeken, kon ik nauwelijks geloven dat het waar was. Een bedrijf in Zwitserland dat bekend staat als “Final Spark” heeft een bizarre hybride biocomputer gebouwd die in het laboratorium gekweekte menselijke miniatuurhersenen combineert met conventionele elektronische circuits. Deze aanpak bespaart buitengewoon veel energie vergeleken met normale computers, maar er is een groot probleem. De in het laboratorium gekweekte menselijke miniatuurhersenen blijven verslijten en afsterven, en dus moeten wetenschappers steeds nieuwe kweken om ze te vervangen. Stamcellen afkomstig van menselijk huidweefsel worden gebruikt om de 16 bolvormige hersen-“organoïden” te maken waar het systeem van afhankelijk is. Ik realiseer me dat dit klinkt als iets dat rechtstreeks uit een hele slechte sciencefictionfilm komt, maar het gebeurt echt, schrijft Michael Snyder.

Wetenschappers van Final Spark noemen hun hybride computer “het Neuroplatform” en er wordt gemeld dat het slechts “een fractie van de energie verbruikt die nodig is voor een traditionele opstelling”…

De Zwitserse technische startup FinalSpark verkoopt nu toegang tot biocomputers die tot vier kleine in het lab gekweekte menselijke hersenen combineren met silicium chips.

Dit nieuwe bioprocessing platform, het Neuroplatform, gebruikt kleine versies van menselijke hersenen om computerwerk te doen in plaats van silicium chips. Het bedrijf zegt dat het 16 van deze mini-hersenen op het Neuroplatform kan plaatsen en een fractie van de energie kan gebruiken die nodig is voor een traditionele opstelling.

Het platform, dat momenteel door negen instellingen wordt gebruikt, integreert hardware, software en biologie om een verwerkingssysteem te bouwen dat energie-efficiënt is en hoge prestaties levert.

Deze “doorbraak” wordt geprezen als een manier om gigantisch veel energie te besparen.

Maar hoe zit het met de in laboratoria gekweekte menselijke hersenen die worden gebruikt om het Neuroplatform te laten draaien?

  The Great Reset: het programma voor de grote communistisch-totalitaire omwenteling

Elk van de 16 mini-hersenen bestaat uit ongeveer 10.000 levende neuronen en ze worden in leven gehouden door een “microfluïdisch systeem dat de cellen van water en voedingsstoffen voorziet“…

In plaats van alleen maar biologische concepten te integreren in computers, ’tapt’ het online platform van FinalSpark in bolvormige clusters van in het lab gekweekte menselijke hersencellen, organoïden genaamd. In totaal zijn 16 organoïden ondergebracht in vier arrays die elk verbonden zijn met acht elektroden en een microfluïdisch systeem dat de cellen van water en voedingsstoffen voorziet.

De aanpak, bekend als wetware computing, maakt in dit geval gebruik van de mogelijkheden van onderzoekers om organoïden in het lab te kweken, een vrij nieuwe technologie die wetenschappers in staat stelt om minireplica’s van individuele organen te bestuderen.

Tijdens hun korte leven worden de mini-hersenen letterlijk getraind om bepaalde taken uit te voeren met behulp van een belonings- en afstraffingssysteem

Onderzoekers doen dit door de organoïden te trainen via een beloningssysteem. De organoïden worden beloond met dopamine, de neurotransmitter die verantwoordelijk is voor plezier (en verslaving).

Ondertussen worden de organoïden als “straf” blootgesteld aan chaotische stimuli, zoals onregelmatige elektrische activiteit.

Als de tot slaaf gemaakte minihersenen doen wat ze moeten doen, worden ze beloond met veel plezier.

Als de tot slaaf gemaakte minihersenen niet doen wat ze moeten doen, worden ze getroffen door veel “onregelmatige elektrische activiteit.”

Met andere woorden, deze menselijke miniatuurhersenen worden gemarteld totdat ze leren te gehoorzamen.

Als je dit leest, zou je letterlijk ziek moeten worden.

Wat deze wetenschappers doen is zo ongelooflijk slecht.

Final Spark beweert dat de menselijke miniatuurhersenen “een miljoen keer minder stroom verbruiken dan hun silicium tegenhangers“…

  Senaat van Louisiana keurt wetsvoorstel goed (37-0) om WEF-agenda te verbieden in de staat

Het Zwitserse technologiebedrijf Final Spark heeft met succes het Neuroplatform gelanceerd, ’s werelds eerste bioprocessing platform waar menselijke hersenorganoïden (in het lab gekweekte geminiaturiseerde versies van organen) computationele taken uitvoeren in plaats van silicium chips.

De eerste faciliteit van dit type biedt onderdak aan de rekenkracht van 16 hersenorganoïden, die volgens het bedrijf een miljoen keer minder energie verbruiken dan hun silicium tegenhangers.

Final Spark hoopt dat hun nieuwe “technologie” de primaire energiebron wordt voor de AI-revolutie.

Want op dit moment gebruikt het trainen van AI-modellen een kolossale hoeveelheid conventionele energie

Volgens schattingen van Final Spark kostte het trainen van het populaire grote taalmodel GPT-3, dat ChatGPT in de begindagen van energie voorzag, alleen al 10 GWh aan energie. Dit is maar liefst 6000 keer meer energie dan een gemiddelde Europese stad in een heel jaar verbruikt.

Het vervangen van siliciumchips door bioprocessoren zou tot drastische energiebesparingen kunnen leiden. Met Final Spark kunnen onderzoekslaboratoria de kracht van biologische processors ervaren op het Neuroplatform.

Voor veel mensen klinkt dit geweldig.

Final Spark beweert dat de processor die het heeft gemaakt een miljoen keer minder energie verbruikt dan een normale siliciumchip.

Er is alleen één enorm probleem.

De mini-hersenen blijven doodgaan en moeten regelmatig worden vervangen.

In het begin stierven ze “binnen een paar uur”, maar nu leven ze blijkbaar tot 100 dagen

Final Spark stond in de beginjaren voor veel uitdagingen omdat de organoïden binnen een paar uur stierven. Het bedrijf heeft aan deze tekortkoming gewerkt en zijn MEA-systemen verbeterd om ervoor te zorgen dat de organoïden 100 dagen leven.

Deze “organoïden” worden letterlijk doodgewerkt.

Ze worden aangesloten op elektroden en bewerkt tot ze niet meer kunnen…

  Wat kan er misgaan? Rob Schneider trekt vrijlating van nog eens 2 miljard GMO-muggen in twijfel

Final Spark heeft het bewerken van deze gevarieerde componenten mogelijk gemaakt door middel van een innovatieve opstelling die Multi-Electrode Arrays (MEA’s) wordt genoemd, waarin de driedimensionale massa’s hersenweefsel worden geplaatst.

Elke MEA heeft vier hersenorganoïden die verbonden zijn met acht elektroden. Deze elektroden vervullen een dubbele rol: ze stimuleren de organoïden en registreren de gegevens die ze verwerken.

De gegevensoverdracht gebeurt via digitaal-analoge converters met een resolutie van 16 bits en een frequentie van 30 kHz. Een microfluïdisch systeem zorgt voor de levensondersteuning van de MEA’s en camera’s kunnen hun algehele werking controleren.

Heb je ooit “The Matrix” gezien?

Ik moest aan die film denken toen ik dit allemaal onderzocht.

Net als in die film drijft menselijke energie het hele systeem aan.

En net als in die film worden degenen die het systeem van energie voorzien tot slaaf gemaakt.

De makers van “het Neuroplatform” houden vol dat dit perfect in orde is omdat de mini-hersenen geen wezens met gevoel zijn.

Of dat nu waar is of niet, wat ze doen is nog steeds heel verkeerd.

Menselijke miniatuurhersenen maken en ze gebruiken om een computer aan te drijven is misschien een manier om veel energie te besparen, maar het illustreert ook perfect hoe ver onze maatschappij gevallen is.

We overschrijden grenzen die nooit overschreden zouden mogen worden en uiteindelijk zullen we een zeer hoge prijs betalen voor de misdaden die onze wetenschappers begaan.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Zombie-“slib” brengt levenloze organen tot leven in het lab, maar werpt enorme ethische vragen op over gebruik bij mensenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSchokkende studie ooit binnen 24 uur verwijderd door Lancet, nu peer-reviewed en openbaar: Onthult 74% van sterfgevallen direct gelinkt aan COVID-19 prik
Volgend artikelPfizer CEO zegt dat COVID slechts een test was… “een repetitie” voor iets groters dat nog moet komen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. In het begin stierven ze “binnen een paar uur”, maar nu leven ze blijkbaar tot 100 dagen…

  Waarom alleen kutte met de hersenen. Hang er een heel lichaam aan het werkt minimaal 70 jaar. Ben ik nou zo slim of zijn nou zo dom tsssss.

  Als we toch geen vlees meer mogen eten kunnen we de slachthuizen die niet meer nodig zijn ombouwen tot menselijke datacentra. Hang ze gewoon op aan vleeshaken en het bespaart ook nog eens een keer een hoop m2. En voordeel. Je kan de temperatuur gewoon of 25 graden houden. Koeling is niet nodig. Bespaart ook nog eens een keer miljarden kuub drinkwater.

  • Al tientalen jaten worden er clonen gekweekt!
   Hillari clinton is een duidelijk voorbeeld.
   De cloonen leven echter een half jaar.
   En moet er weer een nwe worden gekweekt.paus Ratzinger was ook gecloond.
   Daarom is hij voortijdig afgetreden.
   En er zijn er nog veel meer.
   Ook clonen worden geprogrammeerd.
   Ze hebben geen ziel.
   Echter volgens Mathew worden de clonen geperfectioneerd totdat zich er een zielewezen mee kan verbinden.
   Deze gaan dan de negatieve trent vh clonen beeindigen. Volgens Mathew.

  • Ik heb de film net gekeken. Het gaat je voorstellingsvermogen te boven. Maar Niburu ( die zijn ook vaak heel scherp) had het er ook over, het is veel groter dan je kan bedenken vrees ik.

   En je kan nergens verbaasd van staan, in India gooien ze heet metaal in de ogen van kinderen om ze blind te maken om te bedelen. De alom geprezen film Slumdog miljonair had het er ook over.

   Hier een link naar niburu als je het nog niet gelezen had.

   https://niburu.co/buitenland/19832-bizarre-rituelen-onder-joodse-synagoge-in-new-york

   • Gijp juni 24, 2024 Bij 10:52

    Bedankt Gijp

    De kinderjacht daar wilde Friso uitstappen, vermoord door eigen familie en begraven op een achteraf kerkhof zijn graf is verwaarloost.

    Niet dat ik enig compassie heb met deze familie, maar het is typerend hoe zij met dwarsliggers omgaan, en meestal loopt het niet goed af met hen.

    • Willem Alexander is er volgens mij nooit mee in verband gebracht toch? Dat hij het geweten moet hebben en weet is waarschijnlijk. Dat wordt ook in de film gezegd. Wat weet jij daar van?

     • Gijp juni 24, 2024 Bij 11:01

      Ja Gijp ik heb info erover een 3 delige YouYube video’s giantisch karwei om het op te zoeken uit meer dan 60 GB ongesorteerde knipsels. Daarbij is het waarschijnlijk dat het van het web is verwijderd.

    • AJ juni 24, 2024 Bij 10:57
     Wat is hier de waarheid? Dit gebeuren is ook op een andere manier beschreven, met andere bekende betrokkenen. Waarom geen bijzetting in Delft? Dood is toch dood? Of soms niet in alle gevallen?
     Geeft te denken of de rondzingende verhalen wel kloppen.
     Maar waar of niet waar, hoe kunnen (on)mensen met zulke leugens leven.

     • Klien juni 24, 2024 Bij 12:25

      Het zijn keiharde gewetenloze mensen zonder beste Klien, alleen de omgang met gelijken is hun sociale leven, alles anders is een no go.

      • Is me inmiddels wel duidelijk AJ. Hoe bizar ook, is het wel een heel bijzondere tijd om nu in te leven en hier allemaal wetenschap (dat is de echte wetenschap) van de krijgen. De afgelopen 4 jaar is me over achtergronden en zgn politiek meer duidelijk geworden dan alle voorgaande jaren samen. Bewustzijnsverruiming zonder psychedelische middelen, zo noem ik het maar.
       Maar blijft overeind staan dat er kennelijk meerdere versies rond het verhaal van Friso de ronde doen. Zoals ik al zei: wat is de waarheid hierover of ligt die in het midden.
       Groet,

    • Grom…….ik heb een stuk in mijn computer gehad, waar de rol van Friso met die snol van Klaas Bruinsma uitvoerig uit de doeken werd gedaan. Aan de hand van de schrijfstijl kon ik concluderen dat er drie zwaar in hun werk gefrustreerde agenten hun verhaal het internet op hebben gegooid.
     Friso werd te gevaarlijk voor die oranje hoerenkast, omdat hij zwaar in de rituele moorden op kinderen zat met dat gore wijf, en zwaar aan de adenochroom zat.

     Ik heb het arrogante huftertje ooit ontmoet. Het verbaasde mij allemaal niets. Maar hij was een rat ……en het werd te gek…….zelfs voor dat Oranje tuig.

  • Ben er niet zeker van, ik probeer zoveel mogelijk nuchter te zijn, maar naïef ben ik niet. Er worden de meest bizarre experimenten gedaan. En daarin heeft
   Poetin gelijk, de labs staan in Oekraïne en niet in de VS. Dus niet of nauwelijks aan te pakken. Zo slim zijn de Yanken wel, de smeerlapperij voeren ze buiten de grenzen uit.

   • Beste AJ, geen kritiek hoor, maar ik zie niet helemaal hoe deze mevrouw bij het artikel past…?
    hier is een blik in haar Telegram kanaal dat ik vond om wat meer info te krijgen over dit cryptische bericht dat je Rauwe Bonk stuurde. Het hele telegram kanaal van deze mevrouw doet vreemd aan verder.

    Uit de Telegram van Elise Nijmegen:
    Alles wat ik op dit moment bezit:
    Twee joggingbroeken
    1 andere broek
    3 T-shirts
    2 jogging jasjes
    2 jassen
    Een sjaal
    Handschoenen
    Petje
    Een paar euro
    Wat toiletspullen
    Een tekenblok
    Zelfgeplukte bloemetjes
    Een legging
    Fijn paasweekend allemaal, voor de echte mensen alleen.

    Medium, Nijmegen, Nederland
    Dakloos en in de Iris opvang.

    In bewindvoering opgezet door niet biologsche opgroei familie.
    Die 3 erfenissen hebben gestolen. Veel geld, heel veel geld. M.F.E Leferink, R.W. van Zutphen, C.L.A.M. Spekreijse, L.Buck, E. Bennett en anderen.
    RICO ACT CRIME!

    • Immortal juni 24, 2024 Bij 12:40

     Tja zij schrijft bijna steeds dezelfde Telegram berichten, vraagt om donaties daar lees ik over heen beste Immortal ,maar over Ectolife is interessant om te weten, de Bio technologie maakt grote sprongen voorwaarts.

     Fijne dag verder Immortal.

 2. Dat is waar Yuval Hariri van het WHO op doelde met zijn uitspraak, hackable animal minds. Buiten dat minuscule elitair, money makes the world go round, clubje omhoog gevallen idioten zijn er gelukkig nog miljarden normaal functionerende MENS en Ziel wezens op aarde die hier tegen in kunnen gaan!

 3. Weten we nu waarom Ai Nooit mogelijk kan zijn… Niet/Nooit genoeg energie om het wereldwijd te maken… ontkrachten van Ai is eigenlijk, Feitelijk SPOTGEMAKKELIJK is hiermee aangeven…(of, ik zie het helemaal verkeerd ??)

  • Het draait al wereldwijd. Overal waar ze een mobiele telefoon hebben, en in welk land hebben ze het niet, is ai beschikbaar. De datacentra staan gewoon in het Westen.

 4. LOL. Je kan tegenwoordig ook het kanaal van je TV selecteren door er alleen maar aan te denken. (niet zelf gelezen, maar een kennis vertelde me dit.) De gekte gaat snel. Ik geef het nog 30 jaar voor het een grote rotzooi is met mentale verwarring – AI, en technologie die niet goed spoort – electriciteit valt uit, etc. En bovendien de verminkte staat van reproductie van het menschdier zelve. Maar eerst nog naar de ‘ruimte’ mensen! En de space colonies van Bezos. (Hahaha, ja hang er een heel lichaam aan, ik lig in een deuk. Wat een zieke shit is het toch met de mens.) Maar de zon schijnt over Weffiestan, genieten mensen!

  p.s. als troost – besef dat iedereen onsterfelijk is wie in God gelooft en besef dat hij daar ook weer terugkeert. Dat is de enige echte kracht achter het leven en de enige bron van alles wat bezield is.

  • En we voeren ze met de madenmelk van Bill Gates. En als ze niet meer functioneren voeren we ze weer aan de maden. Ik zie geen fouten, jij wel?

 5. Gedachte: (Ik zeg niet dat het waar is wat ik zeg, ik filosofeer enkel.)

  Ten eerste vind ik het duivelse ontwikkelingen; in en inslecht dus.
  En verder:
  Iemand vertelde laatst, dat de truc, het grote gevaar van de injecties, zit in het inbrengen van G.O. (grafeen oxide) in het brein, zodat het brein daardoor met signalen van buiten gestuurd zou kunnen worden. De mens wordt zo dus wérkelijk een ‘Hackable Human’. Een op afstand bestuurbaar mens.

  Stel dat het waar is, wat Harari dus zegt (of die nou goed is of fout is weet ik nog steeds niet? Waarschuwt die nou of dreigt die? Dat weet ik nooit. Hij spreekt waarheid, maar wat is het doel van hem? Spreekt hij met een ‘slangentong’? Wie weet het?), dan is te verklaren HOE ze dat dus (denken te?) doen, het maken van slaven: d.m.v. het brengen van ontvangers (is die G.O.) in de hersenen, die de hersenen kunnen besturen en dus overrulen. Die mens wordt zo een redeloos dier.

  Wellicht raakt het bovenstaande artikel wel experimenten met die manipulatie van het brein met G.O.. Men probeert het altijd buiten het lichaam uit, want dat vinden ze leuk, die wetenschappers. Als het dan ‘in vitro’ ‘(In een petridish) werkt, dan werkt het misschien ook in ‘vivo’ (in het levende organisme).

  Dat wil zeggen (als het klopt wat ik schrijf, dat weet ik niet) dat die geprikte mensen bestuurbaar zijn geworden, namelijk met zenders. Dát zou dan de ‘great reset’ zijn. Het ‘resetten’ van de mens zelf van een zelfstandig en vrijdenkend wezen in een zombie-achtige slaaf die dus niet meer vrij kan denken.

  Maar het punt voor mij blijft wel: bestaat die G.O. wel zeker? Want, zelfs de wetenschap lijkt gekaapt te zijn volgens welingelichte kringen. In ieder geval lijkt de publicatie van de wetenschap in handen van slechte mensen. Wie die macht heeft kan maken en breken, ook in de wetenschap. Ik ben dus niet overtuigd dat die G.O. bestaat, vandaar dat ik geen (wetenschappelijke) zekerheid heb. Maar, áls het zo zou zijn, dan vallen er veel puzzelstukken op hun plaats. (Die rommel kunnen ze zelfs via ‘cloudseeding’/’chemtrails’ of via het eten en drinken verspreiden, maar dan komt het in de maag en de longen, niet in het bloed zoals met de injecties, en dus hopelijk ook niet in het brein.

  Zolang ‘zij’ die dit alles doen (de slechte mensen dus) er zélf maar geen last van hebben, denk ik. Ergo, waar het gezond is op de aarde, daar zitten ‘zij’ waarschijnlijk zelf.

  n.b. Er is maar één boek dat mij zeer duidelijk over het kwaad en hoe het zich manifesteert inlicht, en dat is voor mij de Bijbel. Maar dit terzijde. (Alhoewel? Misschien staat dáár het ’tegengif’ wel in beschreven?)

 6. Daar liggen al plannen onder dat ze de mensen willen aansluiten op het internet en het menselijke brein willen (mis) gebruiken voor de rekenkracht, om cryptocurrency te kunnen mijnen. Met de covid injecties zijn ze daar de eerste stappen mee gedaan. Zo kunnen ze ook in hun ogen de nutteloze eters direct ruimen en de nuttige misbruiken voor hun eigen gewin. Zo zien de elites de toekomst om de mensheid tot de ultieme slaaf te maken. Daar we alle al meer of minder al als slaven misbruikt worden door de eeuwen heen. Is dit de volgende generatie van het slavenleven. Want elke covid-19 geïnjecteerde is al geregistreerd in het nieuwe slavensysteem. Hij/zij is als ware opnieuw geboren in het nieuwe slavensysteem.

  Alleen de verwachting was dat er meer mensen vrijwillig die injecties zouden halen, dan nu het geval is. De volgende val is het 100% digitale geld CBDC (wat ook op niets gebaseerd is, waar iedereen met een gegarandeerde basisinkomen in aanmerking komt (dit fictieve geld komt uit je eigen geboortetrusts). Om zo iedereen aan de smartphone te krijgen. Want daar staat of valt het het nieuwe slavensysteem mee. De volgende stap zou een implantaat chip zijn, waarvoor geen smartphone voor nodig is. Zodra ze iedereen aan dit digitale geld systeem hebben, gaan ze de spelregels veranderen en er nog meer waarwaarden aan stellen, zodat ze toch iedereen tot gewillige slaaf kunnen veranderen.

  De geruchten dat het QFS digitale kwantum crypto er komt, is eigenlijk een nieuw jasje over het al bestaande kwantum computersysteem Aladin. Deze staat in het Vaticaan waar nu het internationale Swift systeem op draait, daar worden alle digitale financiële transacties mee verwerkt wat ze nu ook als wapen gebruiken tegen onwillige landen. Dat kan ook op elke individu geregeld worden en als enkel nog digitaal geld bestaat ben je aan hen overgeleverd. Alles wat nu op de wereld gebeurt is afleiding voor de show, het is 1 grote toneel opstelling, om de wereld bevolking zover te krijgen. Dat ze het digitale geld zullen omarmen. De mensheid zwaar te laten lijden op basis van list en bedrog, om toch hun wereldregering tot stand te laten komen.

 7. Qvic, ik vind het geen verkeerde ontwikkeling. Worden een ieder geval een paar hersenen goed gebruikt. Ook mooi, die hebben we binnen als mensheid. Maar ja, als al die rekenkracht wordt gebruikt voor porno, online gokken of Netflix vraag ik me af of het paard niet achter de wagen wordt gespannen.

 8. 👍👏 waw zo simpel is het dan… daar denkt dus niemand aan..jij wel Gijp..goed gezien..én gezegd.. meteen de kanker Bloot gelegd ‼️‼️👍

  • Was maar een grapje, de echte kanker zijn schulden waardoor praktisch iedereen zijn kop moet houden tegen die kliek die niets presteert en alles mag.

   Denken ze! We gaan het zien, en als het volk wil verzuipen in porno, games en schulden, ben ik niet in de positie om ze tegen te houden. Jatoch? ( die heb ik van een allochtone kennis, fantastische vent overigens. Zegt tie altijd: Jatoch!?. Moet ik altijd om lachen.

   • Hij werkt trouwens in de jeugdzorg, hem krijgen de ratjes niet plat. Dan is het ja mijnheer. Verdiend goud geld, als hij er is, is er geen gedonder. Surinamer of Ghanees, ik durf het effe niet te zeggen. Maar de instelling is blij met hem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in