Foto Credit: twz.com

Een mysterieuze rij van wat lijkt op 16 structuren, die bolvormig of halfrond lijken te zijn, is, althans volgens foto’s die online circuleren, ergens in Oekraïne opgedoken. Dit heeft geleid tot speculaties dat dit een soort nieuwe Russische elektronische oorlogsvoering of ander militair materieel zou kunnen zijn, maar ook een landbouwinstallatie behoort tot de mogelijkheden, schrijft Joseph Trevithick.

Serhii Beskrestnov postte eerder vandaag een luchtfoto van de merkwaardige opstelling op zijn Telegramkanaal. Hij deelde ook een andere foto die de structuren op de achterkant van een vrachtwagen lijkt te tonen voordat ze werden neergezet.

Luchtfoto van de mysterieuze opstelling. Serhii Beskrestnov/Telegram
De tweede foto toont de structuren geladen op een vrachtwagen, blijkbaar voordat ze in een rij werden neergezet. Serhii Beskrestnov/Telegram

Er is wat camouflagenetten of een soort dekzeil zou kunnen zijn geplaatst rond de opstelling, evenals een ontruimd gebied in de buurt waar de vrachtwagen kennelijk is geplaatst.

Een close-up van twee van de structuren die laten zien wat mogelijk camouflagenetten ertussen zijn. Serhii Beskrestnov/Telegram
Een voorbeeld van wat ook camouflagenetten kunnen zijn in de buurt van waar de vrachtwagen geparkeerd staat. Serhii Beskrestnov/Telegram

Beide foto’s lijken satellietbeelden met een zeer hoge resolutie te zijn of zijn genomen door een overvliegende drone of vliegtuig, wat waarschijnlijker lijkt. Waar en wanneer de beelden zijn genomen is onbekend.

Beskrestnov (ook bekend onder de pseudoniemen Serhii Flash of Flesh; zijn voornaam wordt soms ook Serhiy geschreven) is een Oekraïens militair die wordt genoemd als expert in “radiotechnologieën” en andere militaire elektronica.

“Het leek erop dat ik alles al wist wat de vijand had op het gebied van technologische oplossingen,” aldus een vertaling van Beskrestnovs bericht op Telegram bij de beelden, die nu elders op social media circuleren. “En hier sta ik perplex van een set van een aantal hemisferen die direct op een rij zijn ontplooid.”


Een veelgehoorde suggestie op social media is dat dit opblaasbare bolvormige antennes of antennebehuizingen zouden kunnen zijn, mogelijk voor communicatiedoeleinden, zoals die worden gemaakt door GATR Technologies in de Verenigde Staten. Beskrestnov ging in zijn bericht specifiek in op die mogelijkheid en wees die af omdat de structuren halfrond lijken te zijn, en ook stijf en stapelbaar, in plaats van bolvormig en opblaasbaar.

Een opblaasbare GATR-technologie satellietcommunicatieantenne. NASA
Close-up van de structuren op de foto’s die Serhii Beskrestnov deelde, waarop te zien is dat ze halfrond en stijf van constructie zijn.Serhii Beskrestnov/Telegram

Beskrestnov merkte ook expliciet op dat de array niet voldoet aan Ruslands 1B75 Penicillin, een antibatterijsysteem dat gebruik maakt van akoestische sensoren en thermische beeldvorming om inkomend artillerievuur te detecteren en vervolgens de bron te lokaliseren, en aan de bekende REB-systemen van dat land – althans voor zover hij weet. REB is hier het Russische acroniem voor radio-elektronische oorlogsvoering.

Dit sluit niet uit dat dit antennes zijn, of bedekkingen daarvoor, die deel uitmaken van een of ander elektronisch oorlogsvoerings-, communicatie- of sensorsysteem.

Ondanks het beperkte gebruik in eerste instantie, is de elektronische oorlogsvoering, inclusief GPS en andere radiofrequente stoorzenders, een belangrijke factor geworden voor beide partijen in het lopende conflict in Oekraïne. Het is een bijzonder belangrijk hulpmiddel om de alomtegenwoordige dreiging tegen te gaan die uitgaat van verschillende niveaus van drones, waaronder zeer wendbare first-person view (FPV) kamikaze types.

Zo’n array zou ook sensoren kunnen bevatten die signalen kunnen detecteren en hun zenders kunnen lokaliseren via driehoeksmeting. De structuren kunnen veldversterkingen of obstakels zijn, of een heel ander militair doel dienen.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat de foto’s een relatief goed onderhouden veld laten zien zonder grote sporen die je zou kunnen associëren met het verplaatsen van grote aantallen zware militaire vrachtwagens. Dit roept de vraag op of wat te zien is op de beelden misschien niet-militair is en mogelijk van agrarische aard. Oekraïne heeft een zeer grote landbouwsector en de landbouw is doorgegaan, zelfs in bepaalde gebieden relatief dicht bij de gevechten sinds Rusland in 2022 zijn invasie begon. Civiele landbouwapparatuur is het doelwit geweest tijdens de gevechten.

Zonder meer informatie en context, zoals waar de mysterieuze opstelling zich precies bevindt en welke andere tekenen van militaire activiteiten er zijn, is het helaas onmogelijk om op dit moment met zekerheid te zeggen welk doel de structuren dienen.

Nu deze beelden online circuleren, zullen er misschien meer beelden van deze merkwaardige structuren of andere aanvullende informatie over hen naar boven komen. In de tussentijd horen we graag van jullie wat jullie denken dat het is en of jullie dit soort objecten herkennen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Elke escalatie brengt Washington dichter bij een nederlaag in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBrits parlementslid waarschuwt NAVO ‘Vuile Bom’ valse vlag in Europa plant om WO3 te ontketenen
Volgend artikelNederlandse krant zegt dat burgers er maar beter aan kunnen wennen niet de hele tijd elektriciteit te hebben
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Of, wat ook kan, gewoon flauwekul zeg maar om de boel te “stangen”.
    Hoe dan ook, èrg leuk om over te fantaseren wat dan waarschijnlijk dan ook de bedoeling is!

  2. Het kan
    Moeders tafelkleedje zijn op de foto
    “ rijp voor het gesticht “
    met dit soort randdebielen, gaat één of een ander land nooit een oorlog winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in