Troepen van de King's African Rifles, een Brits koloniaal regiment, dragen voorraden terwijl ze op zoek zijn naar Mau Mau strijders, tussen 1952 en 1956. (Imperial War Museums, Wikimedia Commons)

Slachtoffers van het Britse imperialisme leggen uit waarom zij verre van rouwig zijn om de dood van de Britse monarch. Terwijl miljoenen Britten en bewonderaars over de hele wereld donderdag rouwden om de dood van Koningin Elizabeth II, spraken anderen – vooral in naties die vroeger door het Britse Rijk gekoloniseerd waren – herinneringen uit aan de “gruwelijke wreedheden” die tijdens de regering van de monarch tegen hen begaan waren, schrijft Brett Wilkins.

“Wij rouwen niet om de dood van Elizabeth, want voor ons is haar dood een herinnering aan een zeer tragische periode in de geschiedenis van dit land en van Afrika,” verklaarde Julius Malema, hoofd van de linkse Economic Freedom Fighters-partij in Zuid-Afrika.

“Elizabeth besteeg de troon in 1952 en regeerde 70 jaar lang als hoofd van een instelling die een brutale erfenis van ontmenselijking van miljoenen mensen over de hele wereld opbouwde, in stand hield en ervan leeft,” vervolgde hij.

“Tijdens haar 70-jarige regeerperiode als koningin heeft zij nooit één keer de wreedheden erkend die haar familie heeft begaan tegen de inheemse volkeren die Groot-Brittannië over de hele wereld binnenviel,” merkte Malema op. “Zij profiteerde gewillig van de rijkdom die verkregen werd door de uitbuiting en moord op miljoenen mensen over de hele wereld.”

“Het Britse koningshuis staat op de schouders van miljoenen slaven die van het continent werden weggevoerd om de belangen te dienen van de racistische accumulatie van blank kapitaal, in het centrum waarvan het Britse koningshuis staat,” voegde Malema eraan toe.

Larry Madowo, een correspondent van CNN International uit Kenia, zei tijdens een uitzending op donderdag dat “het sprookje is dat koningin Elizabeth hier in Kenia als prinses de boomtoppen opging en als koningin naar beneden kwam, want toen zij hier in Kenia was, vernam zij dat haar vader gestorven was en dat zij de koningin zou worden.”

“Maar dat was ook het begin van de acht jaren daarna, dat de … Britse koloniale regering hardhandig optrad tegen de Mau Mau opstand tegen het koloniale bestuur,” vervolgde hij. “Zij dreven meer dan een miljoen mensen in concentratiekampen, waar zij gemarteld en ontmenselijkt werden.”

Naast de welig tierende folteringen – waaronder de systematische castratie van verdachte rebellen en sympathisanten, vaak met een tang – slachtten Britse troepen en hun plaatselijke bondgenoten ongewapende burgers af, verdwenen hun kinderen, verkrachtten vrouwen op sadistische wijze en knuppelden gevangenen dood.

  Thierry Baudet: Nederland is op weg een totalitaire staat te worden

“En dus,” voegde Madowo eraan toe, “zijn er op het hele Afrikaanse continent mensen geweest die zeggen: “Ik zal niet rouwen om koningin Elizabeth, want mijn voorouders hebben onder haar volk grote gruweldaden geleden, die zij nooit volledig heeft erkend.”

In plaats van zich te verontschuldigen voor haar misdaden en de slachtoffers schadeloos te stellen, lanceerde de Britse regering namelijk Operation Legacy, een grootscheepse poging om de bewijzen van koloniale misdaden uit te wissen tijdens de periode van snelle dekolonisatie in de jaren 1950-’70.

“Als de koningin zich verontschuldigd had voor de slavernij, het kolonialisme en het neokolonialisme, en er bij de Kroon op aangedrongen had om herstelbetalingen te doen voor de miljoenen levens die in haar/zijn naam genomen zijn, dan zou ik misschien het menselijke doen en me slecht voelen,” twitterde Cornell University professor Mukoma wa Ngugi. “Als Keniaan voel ik niets. Dit theater is absurd.”

Aldani Marki, een activist van de Organisatie voor Solidariteit met de Strijd van Jemen, zei dat “Koningin Elizabeth een kolonisator is en bloed aan haar handen heeft.”

“In 1963 kwam het Jemenitische volk in opstand tegen het Britse kolonialisme. Op haar beurt gaf de koningin haar troepen de opdracht om elke vorm van onenigheid zo hevig mogelijk met geweld te onderdrukken,” twitterde hij. “De belangrijkste strafmaatregel van koningin Elizabeth’s Aden kolonie waren gedwongen deportaties van inheemse Jemenieten naar het woestijnhart van Jemen.”

“Dit is de erfenis van koningin Elizabeth,” vervolgde Marki. “Een erfenis van koloniaal geweld en plundering. Een erfenis van rassenscheiding en geïnstitutionaliseerd racisme.”

“Het Engeland van de koningin voert vandaag opnieuw een oorlog tegen Jemen, samen met de VS, Saoedi-Arabië en de V.A.E.,” voegde hij eraan toe.

  WSJ-hoofdredacteur vertelt de elite in Davos 'Het nieuws is niet langer van ons'

Melissa Murray, een Jamaicaans-Amerikaanse professor aan de New York University School of Law, zei dat de dood van de koningin “de debatten over kolonialisme, herstelbetalingen en de toekomst van het Gemenebest in een stroomversnelling zal brengen”, aangezien “het residu van het kolonialisme het dagelijks leven in Jamaica en andere delen van het Caraïbisch gebied overschaduwt.”

Talrijke waarnemers merkten op hoe het Britse Rijk in twee eeuwen kolonialisme ongeveer 45 biljoen dollar van India plunderde, wat miljoenen doden tot gevolg had, en hoe de Kohinoor – een van de grootste geslepen diamanten ter wereld, met een geschatte waarde van 200 miljoen dollar – uit India werd gestolen om in de kroon van de koningin-moeder te worden gezet.

“Waarom rouwen de Indiërs om de dood van koningin Elizabeth II?” vroeg de Indiase econome Manisha Kadyan op Twitter. “Haar erfenis is kolonialisme, slavernij, racisme, roof en plundering. Ondanks dat zij kansen had, heeft zij zich nooit verontschuldigd voor de bloedige geschiedenis van haar familie. Zij reduceerde alles tot een “moeilijke episode uit het verleden” bij haar bezoek aan India. Kwaad.”

Een Indiase historicus tweette, “er zijn maar 22 landen die Groot-Brittannië in de hele geschiedenis nooit is binnengevallen.”

“Britse schepen hebben in totaal drie miljoen Afrikanen als slaven naar de Nieuwe Wereld vervoerd,” schreef hij. “Een imperium dat ellende en hongersnood bracht in Azië en Afrika. Geen tranen voor de koningin. Geen tranen voor de Britse monarchie.”

De negatieve reactie op het overlijden van de koningin bleef niet beperkt tot het Zuiden. Ondanks de historische verzoening tussen Ierland en Groot-Brittannië deze eeuw, waren er vieringen in Dublin – zoals een menigte die “Lizzie’s in a Box” zong bij een voetbalwedstrijd van Celtic FC getuigt – en onder de Ierse diaspora.

  De meute, angst en het nieuwe totalitarisme

“Ik ben Iers,” twitterde MSNBC-medewerker Katelyn Burns, “de koningin haten is een familiekwestie.”

Ook linkse Welshe mensen deden mee met de actie. Het Welsh Underground Network tweette een litanie van redenen waarom “wij niet zullen rouwen.”

“Wij zullen niet rouwen om royals die toezicht hielden op de bescherming van bekende kindermisbruikers in de familie,” zei de groep.

“Wij zullen niet rouwen om royals die toezagen op de actieve vernietiging van de Welshe taal, en de Welshe cultuur,” voegden de separatisten eraan toe.

Assal Rad, onderzoeksdirecteur van de National Iranian American Council, vatte de gevoelens samen van veel bewoners van het Zuiden en van verdedigers van de dekolonisatie over de hele wereld, en twitterde: “Als u meer sympathie hebt voor kolonisatoren en onderdrukkers dan voor de mensen die zij onderdrukken, moet u misschien uw prioriteiten herzien.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

We zijn allemaal verstrikt in het Web van de EliteVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe dood van koningin Elizabeth II: Brits Imperialisme, NWO, Big Pharma, Wapenlobby en WEF – De Grote Reset van koning Charles III komt eraan
Volgend artikelIs Oekraïne Rusland aan het overmeesteren?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Van de erfenis en rijkdom betalen zij 0 belasting. De belasting is voor de slaafburger er gelden andere regels. Ik begrijp niet de mensen van UK hoeveel geld hebben zij de koning familie gestolen.

  • hear hear.
   bovendien als ze het zo erg vinden en Engeland zo naar, waarom gaan die gelukszoekers dan naar het westen en de UK…

   alles wat ze hebben gehaald uit die landen is door ons belastingbetalers al in 10 voud terug betaald via al die gelukszoekers, immigranten en vele vele giften naar die ‘arme’ landen.

   helaas word de eigen bevolking al eeuwen beroofd door de enemy within, de SStaat

  • Poosje terug werden uit musea dingen teruggestuurd naar Afrikaanse landen.

   Als ik uitga van gelijkheid: sturen de Afrikaanse landen compensatie voor “vrede handhaving”en “vluchtelingen”en ontwikkelingshulp naar het westen?
   ——————————
   Zie even wat de smarties in Zimbabwe deden…en ze zijn er ook nog trots op…

   En wat ze doen–met hulp van de staat–in Zuid Afrika tegen blanken, maar ook tegen negers van andere stammen dan Zulu?

 2. En onze leopol den tweede ?? 2 miljoen handjes en kopkes laten afkappen, zodat onze filip met zijn mathilde en hun kinderkreche nog eeuwen verder kan profiteren

 3. Wat wil je alle koningshuizen zijn inteelt producten van satan. Met een glimlach op hun smoel zijn ze betrokken bij moorden op miljoenen mensen.

  Voor geld en macht doen deze duivels alles en moet alles wijken.
  Achter hun immer glimlach zitten demonen die ons keer op keer slaaf laten zijn. Daarom moet nu alles weer compleet vernietigd worden zodat wij hen smeken voor hulp, zodat ze ons weer totaal in hun macht krijgen.

 4. Ik laat er ook geen traan over. 96 jaar wat wil je nog meer en bovendien heeft het haar tijdens haar leven aan niets ontbroken. 10 dagen lang weer een poppenkast met wereldlijers die weer met prive jets aankomen, de obligate condoleances etc. en het mag blijkbaar ook wel wat kosten zo’n staatsbegrafenis.

 5. Och ja, het ligt natuurlijk altijd allemaal aan een ander en zelf zijn we allemaal perfect heilige engeltjes die het allemaal zo veel beter weten 🙂 …

 6. Indien we onszelf veel beter vinden dan “hen”, hoe komt het dan dat we hun gedrag precies of in nog ergere mate imiteren door onredelijk hard, afstandelijk en onverdraagzaam te zijn? Hoe is het met onvoorwaardelijke hartelijkheid naar elkaar toe gesteld? Kijk naar de gezichten van de doorsnee mens op straat of in de supermarkt en je merkt meteen dat men doorgaans niet zo levenslustig of vrolijk in het bestaan staat. Waarom niet eigenlijk? Alle voorwaarden zijn aanwezig en geluk of vrijheid hangen niet af van een regime of cultuur. De enige weg is de weg naar binnen.

 7. Vergeet vooral de miljoenen stemmetjes niet van de omgebrachte kinderen tijdens de satanische rituele offerdiensten, die door nagenoeg de gehele westerse adel bijgewoond worden; niet alleen de Britse adel, maar vooral ook de Nederlandse.
  Velen herinneren zich wellicht de keer dat “the queen” in het grote land India op staatsbezoek kwam.
  In die dagen was op een video filmpje te zien hoe “the queen” stond te watertanden bij het zien van al die kindertjes, die haar eer kwamen bewijzen. Helaas, is het filmpje snel weg gecensureerd.
  Menselijk kannibalisme komt in de hogere regeringskringen veelvuldig voor; google maar eens op “kuru”.
  De Duitse Angela Merkel en de Amerikaanse Hillary Clinton zijn de bekendste lijders aan deze besmettelijke ziekte. Nee, totaal geen trek in die poppenkast; de wereld moest eens weten wie ze werkelijk was . . . . !
  https://eindtijdnieuws.com/koningin-gezien-door-haar-onderdanen-in-een-andere-vorm/

 8. Het enige wat ik ergens schreef meteen nadat ik hoorde dat deze mens overleden was, die wat mij betreft de geschiedenis ingaat als een vd grootste hypercriminelen : ” Good riddance.”
  Haar opvolger heeft al talloze keren blijk gegeven dat ook hij gewillig en met hart en ziel mee zal werken aan onvoorstelbare hoeveelheden ellende en verderf. En natuurlijk zal de corporate media vd wereld, betaald door gelijkgestemden met dezelfde ideologie, gepassioneerd en volledig volgens protocol [ dus de voorgeschreven werkelijkheid ] hier verslag van doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in