Eindelijk. Na zes maanden grondgebied te hebben afgestaan, is Oekraïne op weg en trekt Rusland zich terug. Toch? Niet zo snel. Oekraïne heeft geprobeerd de Russische linies rond Kherson binnen te dringen, maar is daar niet in geslaagd. Dat mislukte en Oekraïne leed enorme verliezen. Rusland deed dat niet, schrijft Larry Johnson.

Maar wacht. Oekraïne heeft nu een nieuw offensief ontketend in het noorden rond Charkov en heeft enkele overwinningen geboekt. Goh, wat een toeval. In dezelfde week dat de Verenigde Staten met de NAVO een Ramstein Conferentie bijeengeroepen hebben om de vorderingen van Oekraïne in de oorlog te beoordelen, wordt op het internet een gigantische triomf rondgebazuind. Rusland ligt eindelijk echt, echt op zijn gat en staat op het punt de Donbas over te geven aan de oprukkende Oekraïense troepen. Dat is althans wat Oekraïne en zijn NAVO-bondgenoten zeggen, en de pers dringt die meme met graagte op.

Nu, terug naar de werkelijkheid. De Russische geallieerde troepen die het zwaar te verduren hadden bij de Oekraïense aanval zijn niet de frontlijntroepen van het Russische leger. Het is een mengsel van Donbas-milities en de Russische nationale garde, dat zijn gemilitariseerde politie-eenheden, geen echte strijdkrachten. Wanneer zij geconfronteerd worden met een Oekraïense strijdmacht die over meer troepen beschikt, mag het geen verrassing zijn dat de onderbewapende milities en politie zich terugtrekken en grondgebied afstaan. Een tactische terugtocht is een gezonde militaire strategie.

Maar wat voor grondgebied? Wij hebben het over plattelandsdorpen en kleine steden. Dat zijn geen kritieke industriële centra. In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden, raad ik u aan de analyse te lezen van Andrei Martjanov.

Deze hele operatie heeft maar één doel: Washington en de NAVO ervan overtuigen dat Oekraïne nog een kans van slagen heeft. Maar dat betekent het negeren van het feit dat Kherson, Mariupol, Luhansk en het grootste deel van Donetsk nog steeds door Rusland en de Russische geallieerde strijdkrachten gecontroleerd worden. Het gaat ook voorbij aan het feit dat de concentratie van de Oekraïense strijdkrachten in dit smalle gebied (zie de door The Saker gemarkeerde kaarten) een rijp doelwit vormt voor Russische lucht-, raket-, raket- en artillerie-troepen om te treffen.

Mijn suggestie: ga op de bank liggen en wacht rustig af. Dit is niet het Duitse leger aan de rand van Moskou. Dit is niet Von Paulus die Stalingrad binnenrolt voor een gewisse overwinning. Als dit een tactische nederlaag noemen u een warm en donzig gevoel geeft, schreeuw dan maar en juich Oekraïne toe. Wat nog niet getoond wordt, zijn de afschuwelijke verliezen die de Oekraïners lijden.

Als dit werkelijk een beslissende triomf was, waarom worden buitenlandse journalisten dan uit de frontlinie van de aanval geweerd om de indrukwekkende Oekraïense overwinning vast te leggen? Het is één ding om propaganda te maken vanuit de veilige beslotenheid van Kiev. Het is heel wat anders om naar de plaats van de strijd te gaan en vast te leggen wat er werkelijk gebeurt. De hond blaft niet:

“De hond die niet blafte” is een uitdrukking uit een Sherlock Holmes mysterie. Het was een belangrijke aanwijzing die leidde tot de identificatie van de misdadiger. Het schijnt dat de moordenaar op een nacht het landgoedterrein opging en weer verliet, maar zonder dat de waakhond alarm blafte bij de aanwezigheid van de indringer, zoals verwacht werd. Uit deze gebeurtenis concludeerde Holmes dat de hond de moordenaar gekend moest hebben, en die aanwijzing leidde tot de oplossing van de zaak.Americanthinker.com.

Waar zijn de blaffende journalisten met hun filmbeelden van triomferende Oekraïners? Laten we afwachten wat het weekend brengt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De VS vernietigen niet alleen Oekraïne, maar ook EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWreedheden van het Britse koningschap
Volgend artikelCharkov: Wat is de oorzaak van de laatste militaire dynamiek en wat kan er nog komen?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

17 REACTIES

 1. AFU 🇺🇦-tegenoffensief in de regio Charkov gedurende de laatste drie dagen
  https://twitter.com/i/status/1568227635641331713

  De omsingeling van de Russische groep in Izyum zou een ramp zijn. De beslissing om zich terug te trekken vanuit militair oogpunt is absoluut correct in de huidige slechte omstandigheden.
  Bron: https://rusvesna.su/news/1662802160

  Daar had Bob Deen van het Instituut Clingendael vanmorgen op NPO Radio 1 over het “feit” dat De situatie lijkt nu met het uur te veranderen. Het Oekraïense leger wint snel terrein terug en het Russische leger lijkt zich steeds makkelijker over te geven. Goed nieuws, zou je zeggen. Maar Moskou volgt de ontwikkelingen met stijgende ongerustheid, om de term paniek maar niet te gebruiken. Dat is vooral zorgelijk, want we weten allemaal dat een kat in het nauw rare sprongen maakt. Bob Deen, Oost-Europadeskundige van Instituut Clingendael, vertelt.

  Volgens mij worden de Ukies in de ketel gelokt en daarna vermaalt als kanonnenvoer.

  https://www.nporadio1.nl/fragmenten/nieuwsweekend/329879b0-dd35-455e-aa7b-817d3ca677f6/2022-09-10-terreinwinst-oekraine-zorgt-voor-paniek-in-moskou

 2. Kijk, dankje voor de update. Ben benieuwd hoe dit allemaal gaat uitpakken. Enig idee wat voor soort troepen Rusland in izyium had/heeft? Lijkt alsof oekraine daar vooral op lijkt te pushen.

 3. Ja Adriaan ik denk dat Bob Deen ook zo’n bureau soldaat is. Krijgt wat papiertjes met info en timmert een artikeltje in elkaar zonder dit na te pluizen of het wel allemaal waar is. Ik ga niet beweren dat de Ukies misschien geen dorp hebben heroverd omdat ik het simpelweg niet weet. Zie geen enkele video van de gevechten en zoals in het bovengenoemde artikel wordt gezegd: buitenlandse journalisten worden geweerd!!
  Dan ga je nog geen artikel hieraan wijden voor je het allemaal zeker weet!

 4. Onthoud de veroverde gebieden zijn namen. Wn houd het de komende weken in de gaten. Binnen no time zullen ze platgegooid worden door attellerie, jets, drones, kruitsrakketen van de Russen. Deze taktiek hebben de Russen al heel vaak heraald. Wait and see. Ik heb medelijden met de oekrainse kinderen die hun vaders zullen verliezen in een nutteloze usa proxyoorlog tegen Rusland

 5. Heerlijk het mainstream nieuws op de TELEBEGRAAF.nl.

  WAARSCHIJNLIJK HEEFT RUSLAND VERLOREN OF HET OPGEGEVEN…. LOL !!

  Best knap als je ALLES wat de telebegraaf en al hun andere DS controlled collega,s brengen nagenoeg altijd 180 graden andersom is… “Geef toe” is ook best knap hoe ze dat elke keer waar het dan ook betrekking op heeft gewoon DOEN en REDDEN bij hun lezers, de geindoctrineerd tot Schaapachtigen….

  Als je LINKS kijk,t zie je RECHTS …. ECHT NIETS !!!

  KWESTIE VAN TIJD !!! Korte tijd voor de duidelijkheid… LOL

  • Daarom bewaar ik de pagina’s van de Televaag als het over Rusland gaat. Kan ik later nog eens heel hard en onbeschaafd lachen🤣🤣

 6. Belangrijkste vind ik de publieke opinie in deze. Ik ben zelf helemaal niet pro russisch of Putin lover. Maar gewoon een simpele ziel die ziet dat “mijn westen” een ongelovelijk vies spel speelt en bevolking opstookt, manipuleert en de vernieling in helpt omdat de westerse elites zijn uitgespeeld. Gewoon allemaal te vinden en te herleiden door onderzoek te doen. Wat ik wil is een onafhankelijk Nederland die zaken doet met Rusland alle veraders die WEF geïnstalleerd zijn worden opgepakt en ons land gewoon weer opbouwen en snel onder de paraplu van EU en de USA vandaan. Wij kunnen dit en zou een mooie status zijn. Helaas zijn wij een broeinest met onze royals voorop van zieke corrupte mensen. Miljonairs moeten zich verenigen en een vuist maken tegen de biljonairs want zij zijn zo genadeloos aan de beurt. Als deze zich verenigen en niet bezwijken aan omkoping met sommetjes van 750k dan is er nog hoop hier.

 7. Ik kan mij niet echt voorstellen dat er daar oorlog is, en daar iedere dag honderden mensen sneuvelen.
  Het enige echte geluid van (en naar) straaljagers vliegbasis Leeuwarden die hier wat soms wat sier-rondjes maken.

  Te bedenken dat je met een dag autorijden al in dat land kan zijn.
  Te bedenken dat je via aardse windstromen al een half jaar lang moleculen inademt, die afkomstig zijn
  van munitierrook, verwoeste huizen, laatste ademhalingen doden, etc.

  En dat je tegelijkertijd op een steenworp afstand woont van Nederlandse ‘I support the current thing’ debielen, die Oekraine-vlagjes voer(d)en op social media, maar geen Rusland-vlag ernaast als vredesymbool.
  Al deze zwaar onnozele Nederlanders die niet wisten, of willen weten van vele Russische doden in neo- dictatoriaal Oekraïne. Die niet bezig waren met tegenstand inmening Westen in dat land.
  Zulken…..tezamen met andere Europeanen (vaak babyboomers), zeer waarschijnlijk de echte oorzaak zijn van deze oorlog. Het butterfly-effect.

  En dan zie je zulken vaak lopen, fietsen, autorijden of op vakantie gaan. Met hun zelfvergenoegdzame
  lacherige rotkoppen. Op vervuilende e-bikes eindelijk eens op de fiets in de natuur omdat het voorheen te hard waaide. Van zulke oudere etters geen windluwte-acties in het verleden.

  Ik kan er een boek over schrijven hoeveel Nederlanders zwaar schuldig zijn aan ‘dingen’.
  En dat zijn altijd de Nederlanders die smalltalk klagen, maar nog nooit actie hebben gevoerd.

  STRF JULLIE!

  Blind meewerken aan coranamaatregelen en prikken en dan ook nog eens wijs gaan doen tegen Rusland?????

 8. De Nederlandse militairen zijn ook medeschuldig aan deze ?zinloze? oorlog.
  Dat zeg ik, en ook eerder wel, als ik zo’n iemand in uniform tegenkom op straat. Dat zie je niet meer zo vaak meer.

  Deze lieden verdienen het absoluut niet om bijvoorbeeld viaducten naar hen genoemd te zien worden.
  Eigenlijk ook wel een beetje laf of niet?????!

  Hoe zouden zogenaamde vrijheidsstrijders het vinden als er een standbeeld van hen werd gemaakt?
  Vragen, kan niet meer. Ze zijn al dood. De overheid, gemeenten, provincies en nabestaanden die dat weer voor deze gesneuvelden bepalen. Omdat zij hun verdriet aan anderen willen opdringen.
  Anderen die zouden zeggen…EIGEN SCHULD!.
  Standbeelden om de Nederlandse ?macht? hoog te houden en te herinneren?

  bepalene

 9. Als je het hele front bekijkt heeft dit een hoog IJzerfrontgehalte. De Duitsers hadden ook nooit vermoed dat die kleine Belgjes hun opmars naar Frankrijk gingen stuiten. Daana werd er met Franse en Engelse steun nog jarenlang gevochten tot de wapenstistand van 1918. Let wel, een wapenstilstand is geen vrede. De oorlog moest toen nog beginnen in 1939.
  Onmogelijk te voorspellen hoe het in Oekraïne verder evolueert.

 10. ach, wat maakt het uit!!! Rusland wint niets ermee om dood en verderf te zaaien en te begaan in deze USA/EU oorlog die al honderdduizenden mannen vrouwen en kinderen het leven heeft gekost een en al triest Als ze uitgevochten zijn dan is de schade zo groot dat als de USA/EU niet wederopbouwt wat Rusland vernietigd heeft dan blijft de Oekraine een arm land met veel leed en armoede die voor de oorlog niet hadden Dus wat die mensen bezielt heeft dat ze zich moesten verzetten tegen Rusland komt niet van henzelf maar is opgedrongen en gebruikt door schurken zoals USA en EU bandieten die dood en verderf hebben veroorzaakt om die mensen wat te beloven wat bij voorbaat niet gebeuren ging dat de Oekraine een NAVO land of een EU staat zou worden!!!!In Brussel zitten dus volkeren moordenaar om hun eigen belangen te behartigen, Putin is ook een man die dit had kunnen voorkomen door aan de grenzen van de Oekraine zijn militaire troepenmachten te instaleren zodat geen navo/EU land het lef zou hebben gehad om zich een weg te banen naar de oekraine landinwaarts Maar waarschijnlijk is Rusland oorlogszuchtiger geworden……………..

 11. “Dit is niet het Duitse leger aan de rand van Moskou. Dit is niet Von Paulus die Stalingrad binnenrolt voor een gewisse overwinning.”

  Inderdaad, dit zijn de restanten van het Duitse leger op weg naar Bastogne, en was het destijds niet Patton die zei, “Als we ballen hadden dan lieten we ze helemaal tot Antwerpen optrekken” ?
  Mijn zakgeld staat nog steeds op de Russen…

 12. Kan allemaal wel zijn maar dit zal wel weer ten koste gaan aan het onnodige verlies van Oekrainse en Russische levens. Daarnaast geeft dit de Westerse mainstream media voer om de schapen ervan te overtuigen dat het zin heeft om de broekriem aan te halen zodat er extra wapens naar Oekraine gestuurd kunnen worden. Met een onnodige verlenging van de oorlog tot gevolg.

  • Ik vind inderdaad en opvallende dat men in de media en het Westen geen enkel moment iets zegt over vrede en onderhandelingen, waarom is dat, het is toch vreemd, oorlogen brengen alleen maar ellende, nu maakt het hen niet uit, nee alles wijst erop dat het zo lang mogelijke moet blijven doorgaan, ik heb een collega uit Servië, en wij zijn het eens, Rusland moet helemaal kapot gemaakt worden en China ook, zij worden te machtig en willen de tegenmacht geven en dat wenst de VS, zo zie ik het en dat is toch zo duidelijk als wat, mag dat Westen en al die leiders, vooral die leiders het ongelijk krijgen, indien de macht echt zal verschuiven dan wordt de aardkloot er niet slechter van, 100% !

 13. Beste Mensen

  Een tijdje geleden vermelde het leugenachtige Media
  De mede Burgers Vrienden Kennisen Familie een extra oor aannaaiende
  Als er niet word vergist
  Dan is de Heer Putin al gestorven
  En is dit gelaat die men heden ten dage ziet een kopie van De Heer Putin
  Waar is die echte Heer Putin ?
  Wie weet dat ?
  Wat is er nou van waar ?
  Is deze oorlog wel echt ?
  Net als verbeelding Covid ?
  Of word ons alleen maar trucage opnamen getoond i.v. hiermee ?
  Net als van 9/11

  Rara ra…
  Vraagje ?
  Wat is het
  Wat gebeurt er in het echt
  En Wat is Valse

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in