“Worden we allemaal Afrikanen?” Toen de Duitse krant Bild nog “structureel racistisch” was

0
"Worden we allemaal Afrikanen?"

Een vondst van een bijzondere aard: De boulevard krant kopte in 2003 de foto “Worden we allemaal Afrikanen” en kleurde de prominenten Merkel en Schröder tot Bohlen en Gottschalk in een bruine huidskleur. De achtergrond was de “zomer van de eeuw” en de “woestijnzon” uit Afrika. Ook toen al was er veel paniek over de klimaatverandering. Natuurlijk is er sindsdien weinig gebeurd, de zomers zijn grotendeels hetzelfde gebleven, schrijft Unser Mitteleuropa.

Vandaag de dag is zo’n fotomontage door middel van “blackfacing” natuurlijk ondenkbaar (culturele toe-eigening, toepassen van stereotypen etc.), ook omdat ironisch genoeg het beeld zelf de anti-racismegolf berijdt. Bovendien schreef men op dat moment niet politiek correct:

“Maakt de woestijnzon ons nu allemaal Afrikanen? Zal Dieter Bohlen binnenkort rastakrullen hebben? Wordt de kanselier zo elegant als Nelson Mandela en Angela Merkel bruin als een chocoladebol?” 

De fotomontages gingen vergezeld van eveneens “diep racistische” naamstereotypen van de prominenten: Angola Merkel, Botswana Bohlen, Ghana Gottschalk en de Zonnekanselier.

Corona-zieke Chinezen werden wakker en zagen eruit als Afrikanen

  Google installeert nieuwe spyware in Chrome - om gedrag te monitoren
Vorig artikelRusland beschuldigt Macron van hypocrisie: “Waarom steunt hij in plaats daarvan de Gele Hesjes niet?”
Volgend artikelAntifa-demonstranten probeerden het Sturgis motorfestival te verpesten – eindigde niet goed voor hen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in