Witte BLM-neger gearresteerd voor het stelen van BLM-gelddonaties voor de financiering van zijn overdadige levensstijl

2
Sir Maejor Page

De oprichter van een Black Lives Matter groep in Atlanta, Amerika, is aangeklaagd voor het stelen van gelddonaties die hij via Facebook namens de ultralinkse organisatie vroeg.

De 32-jarige Sir Maejor Page is door de FBI gearresteerd voor fraude en het witwassen van geld nadat hij 200.000 dollar aan BLM-gelddonaties had besteed aan “voedsel, uitgaan, vermaak, kleding, meubilair, een huisbeveiligingssysteem, maatpakken en accessoires”, meldt Fox News.

Page werd gearresteerd op vrijdagochtend in Toledo, Ohio, tijdens een inval in zijn huis.

Page had een Facebook-pagina genaamd Black Lives Matter of Greater Atlanta, een zogenaamde non-profit organisatie die geldelijke donaties van het publiek aannam onder het mom van het gebruik van dat geld voor de “strijd tegen raciale onrechtvaardigheid”.

Tussen april 2018 en mei 2020 overschreed het saldo van de groep nooit 5.000 dollar, maar de geldschenkingen begonnen eerder dit jaar na de dood van George Floyd tijdens zijn arrestatie door Minneapolis politieagenten binnen te stromen, verklaren ambtenaren. Black Lives Matter of Greater Atlanta haalde tussen juni en augustus bijna 470.000 dollar op, en het geld werd overgemaakt naar een rekening die eigendom was van en beheerd werd door Page, meldt Newspunch.

De rechercheurs zeggen dat Page reageerde op privéberichten online, waarbij hij verzekerden dat hun geld zou worden gebruikt om voor George Floyd te strijden en dat alle fondsen bestemd waren voor “verplaatsingsgerelateerde uitgaven”, zegt de FBI.

Tussen juni en augustus werd Page echter verdacht van het gebruik van een pinpas die aan de rekening is gekoppeld om eten, amusement, maatpakken en een nieuw beveiligingssysteem te kopen. Er werd een onderzoek ingesteld nadat de autoriteiten een klacht hadden ontvangen dat Page op frauduleuze wijze het account gebruikte om honderdduizenden dollars voor zichzelf te besteden, zegt de politie.

  Trump classificeert Antifa als een terroristische organisatie

“Talrijke video’s en livestream video’s werden op de persoonlijke social media pagina’s van Page gepost waarin hij zichzelf liet zien in wat leek op nieuw gekochte kleding, hotelkamers en kantoorruimte in Atlanta. Page heeft verschillende audio-uitspraken gedaan in de video’s waarin hij opschept over het geld dat hij heeft, zijn maatpakken, zijn mooie manchetknopen en stropdassen van 150 dollar”, zegt de FBI in haar persbericht.

Page wordt ook beschuldigd van het besteden van 112.000 dollar aan een huis en een aangrenzend perceel in Toledo, Ohio, en het overmaken van gelddonaties naar zijn persoonlijke account om eerder deze maand een pistool en twee geweren te kopen. In totaal wordt de 32-jarige beschuldigd van het uitgeven van meer dan 200.000 dollar aan donaties “zonder aanwijsbare aankopen of uitgaven voor sociale of raciale gerechtigheid”, aldus de FBI.

Page werd vrijdagochtend in Toledo gearresteerd en beschuldigd van één keer online fraude en twee keer het witwassen van geld.

In een verklaring zei een woordvoerster van GoFundMe dat het bedrijf de fondsenwervingsaccounts heeft verwijderd die zijn gekoppeld aan Page en de Black Lives Matter of Greater Atlanta-organisatie. Page is in de toekomst uitgesloten van het gebruik van het GoFundMe-platform en er worden restituties aangeboden aan donateurs die daarom vragen.

“GoFundMe heeft actie ondernomen om ervoor te zorgen dat u niet langer een GoFundMe voor BLMGA kunt starten. Ook PayPal heeft bevestigd dat BLMGA uit zijn database is verwijderd. Campagnes met misbruik zijn zeer zeldzaam en we nemen alle klachten zeer serieus. Ons team werkt samen met de rechtshandhaving en helpt hen bij het onderzoek”, luidt de verklaring.

Hoe reageren zwarten op “All Lives Matter”?

Vorig artikelZwarte Amerikaanse agent blijft kalm te midden van racistische beschimpingen van BLM-activisten
Volgend artikelOmvangrijke stemfraude met stemmen per post geopenbaard – Donald Trump heeft gelijk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in