Gedetailleerde informatie verstrekt aan Polen toont duidelijk aan dat twee Wit-Russische militaire helikopters zich nooit over de grens hebben gewaagd, zei het ministerie van Defensie in Minsk op woensdag.

Minsk ” heeft gedetailleerde gegevens over objectieve controle van vliegtuigvluchten” van zowel Wit-Rusland als Polen op 1 augustus verzameld en aan de Poolse kant gepresenteerd, zei het ministerie in een verklaring. “De gegevens van de objectieve controle bevestigen de afwezigheid van enige grond voor beschuldiging van schending van de staatsgrens,” bericht RT.

Volgens het Wit-Russische Ministerie van Defensie “vlogen de Mi-24 en Mi-8 helikopters op een hoogte van 150-200 meter, en kwam hun vliegroute niet dichter dan 1.900 meter” bij de grens. Eerder op dezelfde dag kwam een Poolse Mi-2 helikopter tot op 200 meter van de grens met Wit-Rusland, zei het ministerie, met als bewijs gegevens van radarstations.

Wit-Russische piloten stonden tijdens hun vluchten voortdurend in contact met de Poolse luchtmacht en ontvingen geen klachten, voegde het ministerie eraan toe, waarbij het opmerkte dat provocaties in omstandigheden waarin beide partijen “ondubbelzinnig de bewegingen van vliegtuigen kunnen controleren” “duidelijk onlogisch” zouden zijn.

Op dinsdagmiddag ontbood de Poolse regering de Belarussische zaakgelastigde in Warschau om een “sterk protest” te uiten en te eisen dat hij “onmiddellijk en in detail uitleg” zou geven over het incident.

Minsk antwoordde dat er “geen schending van het Poolse luchtruim” had plaatsgevonden en dat de bewering dat dit wel het geval was, zonder bewijs beschouwd moest worden als “het equivalent van een grootmoeders verhaal”.

Het Poolse leger had aanvankelijk gemeld dat de helikopters de grens niet waren overgestoken, maar zei later iets anders. Warschau zei dat er geen radargegevens beschikbaar waren omdat de vliegtuigen “op zeer lage hoogte vlogen”.

Britten & Amerikanen springen van het zinkende schip - BBC: "Oekraïens tegenoffensief mislukt - Russen winnen de oorlog"

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft geen contact opgenomen met zijn Poolse ambtgenoot over het incident, zei woordvoerder Matthew Miller van het ministerie van Buitenlandse Zaken op dinsdag. Washington is in “constante communicatie” met Warschau, dat nog geen stap heeft gezet om het wederzijds verdedigingsmechanisme van de NAVO in te roepen, voegde hij eraan toe.

“Er bestaat een proces voor NAVO-landen om een beroep te doen op artikel 5; wij zijn op dit moment nog niet in dat stadium,” zei Miller.

Polen heeft onlangs een verhoging van de omvang van zijn leger aangekondigd, van 170.000 naar 300.000, daarbij verwijzend naar de aanwezigheid van Russische strijders van de Wagner Group in Wit-Rusland, waar sommigen van hen naartoe zijn verhuisd na de mislukte muiterij eind juni. Premier Mateusz Morawiecki beweerde op zaterdag dat de komst van “meer dan honderd” Wagnerieten in de buurt van de grens “ongetwijfeld een stap was in de richting van een komende hybride aanval op Pools grondgebied”.

De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko antwoordde dat Polen “stapelgek” was geworden van de geruchten over Wagner, en hield vol dat er geen dreiging was.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: Lessen uit de kindertijdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGame Over voor Kiev: Het Russische leger arriveert aan de poorten van Koepiansk en Seversk – De Oekraïners hebben geen munitie meer (Video’s)
Volgend artikelBeïnvloeden de COVID-vaccins uw denkvermogen?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

20 REACTIES

  • Belarus is ook een zwakke plek voor Rusland en dat weet de Navo, die Wagner groep zit er niet voor niks vermoed ik, Polen heeft denk ik een groot leger en staan te popelen om via dit land de Oeki’s eens te bezoeken een oud Pools gedeelte terug te krijgen met misschien wel Rusland als gesprekspartner, ze wachten af als zij slim zijn want van Kiev blijft niet veel over als natie, dit dilemma zal Polen ook voelen want of met de Navo of zonder hen willen ze dat stuk land terug, we zullen zien.

 1. De inval in Polen door de Duitsers in de 2e wereldoorlog werd ook voorafgegaan door een false flag; de Duitsers beweerden dat Polen een grenspost hadden aangevallen. Dat was natuurlijk niet waar, maar de schuimbekkende nazi’s hadden een reden nodig om een oorlog te beginnen, net als de navo nu.

  • pearl harbour ook, net als de massavernietigingswapens in irak. en zo wel meer.
   de massa moet het accepteren, of zelfs eisen dat er een oorlog komt.
   als ik de reacties zie op open platforms van de msm, dan lukt het ook nog een beetje. veel mensen schreeuwen om een nato-invasie op rusland. de idioten.

   • Pearl Harbor was geen false flag, en bij die geslaagde aanval vielen duizenden slachtoffers. Dat US intelligence op de hoogte waren maakt het geen FF.

     • @Casse, de VS heeft gecodeerd berichtenverkeer van het Japanse leger onderschept en daarom zijn met uitdrukkelijke toestemming van president Franklin D. Roosevelt (1882 – 1945) zo veel mogelijk marineschepen naar Pearl Harbor gedirigeerd om de Japanners de gelegenheid te geven op 07.12.1941 zoveel mogelijk materiële schade en menselijk leed te veroorzaken. Dit was de enige manier om de Amerikaanse bevolking, die sterk gekant was tegen militaire betrokkenheid in met name Europa over de streep te trekken.
      Lid van de oude orde van de Druïden Winston Churchill (1874 – 1965) was ruim van tevoren via allerlei geheime genootschappen op de hoogte gesteld.
      Elizabeth II  Windsor (1926 – 2022) is in 1947 ingewijd in de oude orde van de Druïden en FDR was de 32ste president van de VS en bij zijn aantreden in 1933 een 32ste graad vrijmetselaar.

      • Inderdaad. hetzelfde was 9/11, en de “oorlog tegen terrorisme”.

       De massa zal dat altijd geloven, omdat ze gemanipuleerd WILLEN worden.

  • De aanval op Polen was toendertijd wel degelijk uitgelokt door de Poolse regering met medeweten van Engelse en Amerikaanse regering. Het ging niet over de zender “Gleiwitz” maar over transitverkeer naar Oost-Pruisen, Danzig en alsmede de genocide op Duitsers die in geannexeerde delen leefden.

   • @Durachuk, de krachten achter de schermen hebben in 1921 afgesproken dat WOII in 1939 zou moeten beginnen. Albert Pike (1809 – 1891) heeft tijdens zijn leven drie wereldoorlogen voorspeld en hij was als 33ste graad vrijmetselaar nauw betrokken bij de totstandkoming van de New World Order.

 2. Een groot Christelijke natie, Oekranazïe, is vernietigd.
  Een volgend groot Christelijke natie, polen, is de volgende.
  Is dat Christelijke toevallig, of moeten alle christenen dood?
  Kijk maar eens naar de vergiftiging laatst uitgevoerd op de amish tijdens de treinramp.
  De christenen moeten duidelijk plaats maken voor de duivel.
  Dit is mijn idee, voor wat waarheid is…

 3. 02/08/2023
  ´South African native Elon Musk commented on Twitter about the event, asking South Africa President Cyril Ramaphosa what he has to say about what was chanted and screamed throughout the stadium.

  “They are openly pushing for genocide of white people in South Africa,” Musk wrote. “@CyrilRamaphosa, why do you say nothing?” ´

  https://www.naturalnews.com/2023-08-02-black-south-africans-chant-kill-whites-farmers.html

  • It will be like in Zimbabwe; they kill or chase the Caucasians away, and massive hunger will strike.
   What goes around, comes around.
   Too many blacks anyway.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in