Als kind dat opgroeide in Leningrad woonde Vladimir Poetin in een vervallen gebouw van vijf verdiepingen. Hij en zijn ouders deelden een appartement met twee andere gezinnen. De tuin was gevuld met afval, en het afval zat vol met ratten, schrijft Ted Snider.

“Poetin en zijn vrienden jaagden ze na met stokken, totdat op een dag een grote rat, die hij in het nauw gedreven had, zich omdraaide en hem aanviel, waardoor hij de schrik van zijn leven kreeg. De herinnering bleef hem bij, en jaren later zou hij er de les uit trekken: ‘Niemand mag in het nauw gedreven worden. Niemand mag in een situatie worden gebracht waarin hij geen uitweg heeft.'”

Het verhaal wordt verteld in de biografie van Philip Short, “Poetin”. In de biografie zijn verschillende lessen uit de kindertijd te vinden die bepalend lijken te zijn geweest voor Poetin. Drie daarvan springen eruit.

Niemand mag in het nauw worden gedreven

Ondanks de herhaalde beloften van de VS, Duitsland, het VK en de NAVO dat de NAVO niet verder naar het oosten zou optrekken, bleef de NAVO naar het oosten opschuiven. De NAVO bleef oprukken, steeds dichter naar een Rusland dat expliciet buiten de Europese Unie was gehouden en nu zag hoe de door de VS geleide militaire alliantie grondgebied verslond en tot aan zijn grenzen kwam. Rusland werd in het nauw gedreven.

Reeds in 2008, toen de NAVO op de top van Boekarest aankondigde dat Oekraïne en Georgië lid zouden worden van de NAVO, maakte de Russische leiding duidelijk dat zij dit besluit als een existentiële bedreiging zag. Poetin waarschuwde dat het NAVO-lidmaatschap voor Georgië en Oekraïne “een directe bedreiging” vormde voor de Russische veiligheid. John Mearsheimer citeert een Russische journalist die meldde dat Poetin “in woede uitbarstte” en waarschuwde dat “als Oekraïne toetreedt tot de NAVO, het dat zal doen zonder de Krim en de oostelijke regio’s. Het zal gewoon uit elkaar vallen. Het zal gewoon uit elkaar vallen.”

Ruim tien jaar later deed Poetin hetzelfde pleidooi voor de VS. Op 2 december 2021 vroeg Poetin de VS om onmiddellijke onderhandelingen en stuurde hij een voorstel over wederzijdse veiligheidsgaranties. Hij vroeg de VS om “betrouwbare en langdurige veiligheidsgaranties” die “elke verdere stap van de NAVO naar het oosten en de inzet van wapensystemen die ons bedreigen in de nabijheid van Russisch grondgebied zouden uitsluiten.”

De VS wezen dit af en sloten de deur. Rusland had geen uitweg meer.

  Zelensky laat Azov-nazi aan het woord in Grieks parlement

Nu de NAVO naar de Russische grenzen oprukte, Oekraïne werd overspoeld met dodelijke NAVO-wapens en tienduizenden Oekraïense elitetroepen zich langs de oostgrens met Donbas verzamelden, als die rat in Poetins tuin, was Rusland in het nauw gedreven. Omdat zijn waarschuwingen en pleidooien voor onmiddellijke onderhandelingen werden genegeerd, zag Rusland geen uitweg meer.

Dat rechtvaardigt de invasie van Oekraïne niet. Maar de volgende stap had Poetin in zijn jeugd geleerd.

Nooit bluffen

Er waren veel regels die door de KGB werden geleerd en die Poetin als kind al had geleerd bij het “scharrelen met de andere kinderen.” Een daarvan was “Je bedreigt pas met geweld” als je “bereid bent om het uit te voeren”… Op straat was het net zo. “Daar werden betrekkingen verduidelijkt met vuisten. Je raakte er niet bij betrokken tenzij je bereid was om het uit te voeren.”

Toen Poetin in 2008 zei dat “als Oekraïne toetreedt tot de NAVO, het dat zal doen zonder de Krim en de oostelijke regio’s”, negeerde het Westen hem en dacht dat het bluf was. Maar Poetin heeft als kind geleerd niet te bluffen. Je dreigt niet met actie als je niet “bereid bent om het uit te voeren”.

Toen de VS steeds directer bij de oorlog betrokken raakten en niet alleen wapens, training en doelgerichte inlichtingen verstrekten, maar zelfs zo ver gingen dat ze oorlogsoefeningen speelden met het Oekraïense leger en dit van advies voorzagen, stelde Rusland een nieuwe rode lijn vast.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de VS gevraagd verder te gaan dan de HIMARS-raketsystemen met hun bereik van 80 kilometer en “een raketsysteem met een bereik van 350 kilometer te leveren, dat tot ver in Russisch grondgebied kan reiken.”

Op 15 september verklaarde Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, dat als de VS ermee instemmen deze raketten met een groter bereik aan het Oekraïense leger te leveren, “zij de rode lijn zou overschrijden en een feitelijke partij in het conflict zou worden.” De Russische woordvoerster voegde daar vervolgens aan toe: “In een dergelijk scenario zouden we met een adequate reactie moeten komen.” Rusland, zo herinnerde zij het Westen eraan, “behoudt zich het recht voor om zijn grondgebied met alle beschikbare middelen te verdedigen.”

Een week later, op 21 september, herhaalde Poetin die waarschuwing zelf. Naast de dreiging van langere-afstandsraketten, zei Poetin dat enkele vooraanstaande NAVO-landen hadden gesproken over de mogelijkheid om kernwapens tegen Rusland te gebruiken en zei: “Ik wil degenen die dergelijke uitspraken doen over Rusland eraan herinneren dat ons land ook verschillende soorten wapens heeft, en sommige daarvan zijn moderner dan de wapens die de NAVO-landen hebben. In het geval van een bedreiging van de territoriale integriteit van ons land en om Rusland en ons volk te verdedigen, zullen wij zeker gebruik maken van alle wapensystemen die ons ter beschikking staan. Poetin zei toen: “Dit is geen bluf.”

Als kind leerde Poetin dat je “niet naar een wapen grijpt als je niet bereid bent het te gebruiken.”

Biden erkent dat het verstrekken aan Oekraïne van geleide raketten met een groter bereik die Russisch grondgebied kunnen treffen “door Moskou waarschijnlijk zou worden gezien als een grote provocatie”, dat die provocatie zou kunnen leiden tot de Derde Wereldoorlog en dat de voordelen “tijdens de volgende fase van de oorlog, minimaal zou zijn”, lijkt Biden weerstand te bieden aan het laatste verzoek van Zelensky.

  Woedende Turken en praten over Oekraïne in Turkije

Nooit terugkrabbelen

Poetin is niet spontaan of onbezonnen. Zijn ex-vrouw, Ljoedmila, zei dat “alles wat hij deed altijd doordacht was”. Een Zweedse diplomaat die hem kende zei dat “hij zijn tegenstanders koud en nuchter inschat, en goed anticipeert op zijn eigen acties en die van anderen voordat hij de eerste schaakzet doet.”

Als je die zet doet, zet je je in voor de reeks zetten die daarmee in gang wordt gezet. “Als er iets gebeurt,” zei Poetin ooit, “moet u uitgaan van het feit dat er geen terugtocht mogelijk is. Het is noodzakelijk om het tot het einde toe uit te voeren.” De KGB leerde die regel, maar Poetin zegt dat hij hem al kende omdat hij hem “al veel eerder leerde, tijdens het scharrelen met kinderen.”

Poetin zou die “doorzetten tot het einde” formulering herhalen. “Als je een gevecht wilt winnen,” zei hij, “moet je het tot het einde toe volhouden, alsof het de meest beslissende slag van je leven is.”

Hoewel de VS en zijn NAVO-bondgenoten herhaaldelijk hebben toegezegd Oekraïne te zullen bewapenen en helpen zolang het duurt, heeft Poetin geen teken van terugtrekking of aarzeling getoond. Nu hij kennelijk tot de conclusie is gekomen dat Rusland geen regionale oorlog tegen Oekraïne voert, maar een langdurige wereldwijde oorlog tegen “de hele westerse militaire machine“, heeft Poetin op 21 september een gedeeltelijke mobilisatie van maximaal 300.000 reserves bevolen. De mobilisatie zal alleen militaire reservisten omvatten “die in het leger hebben gediend en specifieke militaire beroepsspecialiteiten en overeenkomstige ervaring hebben”, die ongeveer 1% van het volledige potentieel van Rusland vertegenwoordigen.

  Protesten in Europa beginnen als de Belgische Eerste Minister waarschuwt dat de Europese economie over een "paar weken" "volledig tot stilstand" zal komen

Rusland ziet de oprukkende NAVO en de NAVO-aanwezigheid in Oekraïne als een existentiële bedreiging. Poetin leerde als kind dat “er geen weg terug is” en dat “je het tot het einde moet volhouden, alsof er geen weg terug is”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: Nieuwe Wereldorde aanbidt SatanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische Doema-afgevaardigde Andrey Gurulyov dreigt Groot-Brittannië met nucleaire aanvallen
Volgend artikelD66 demoniseert referenda in Oekraïense regio’s over aansluiting bij Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Putin heeft ook jaren amerikanen gehuisvest op russische bodem in de 90’s met het oog op ontwapening en einde koude oorlog naïef als hij toen nog was. Zelfs aanvraag gedaan voor navo lidmaatschap bij Clinton om een hand toe te reiken….Ken de geschiedenis….Alles wat nu komt, komt door zieke westerse Cabal psychopaten leiders die ons een oorlog en armoede inrollen en niet door Putin. We laten ons niks wijsmaken door geschiedvervalsing maar moeten wel gaan acteren…Niets doen is ook instemmen.

  • je bent eventueel een jodenvervolging overlevende nazaat
   voor je holocaust discussie hoef je ook niet bij putin te zijn
   je.wige 1-2-3-4-tjes en verder is natuurlijk knap en leuk als je niet ergens op de route onder de bus wordt geflikkerd

   het westen is maar slachtoffer niet, van haar leiders
   en rusland hoort bij de goeien, toch
   waar china de belichaming van de dystopische heilstaat is, oid

   nazi-, ukranazi-, anti-nazi-kanker
   wel mooi dat kamertoneelstuk rond marx-kanker, legt nog maar eens goed de warboel bloot van de kleine hoedjesvanpapier
   fatsoenlijke mensen zijn f*ked, te lang niet opgelet, te licht van vertrouwen of gewoon dom
   jammer dan
   in het beste geval is Putin een laatste paladin van een laatste bolwerk tegen [geef het een naam]
   er wordt hier geen moer en moeder gered door Putin of de Russen, je mag dat uiteraard dromen
   het zal wel qfx-dimensionaal-schaken zijn, een mix van vernietigingsmiddelen tegen ons is ws niet eens nodig, hoe lang kunnen we vervelend zijn voor Rusland, denk je
   wel fijn dat China zich schaardt ..naast Rusland, en mss India ook (nog zo’n geweldig morgenland dat als voorland kan dienen)
   mocht het [geef het een naam] zich in het draaiboek geen uitweg zien te vinden dan zijn er nog eindloos veel opties om de boel af te fikken of af te fakkelen
   we kunnen altijd nog een hete oorlog beginnen met China, of iets anders vervelends in de regio morgenland of van mijn part Erdo&znvrinden
   stel dat Rusland ook na de laatste paladin nog overeind staat en zich ‘misdraagt’ mss kan China dan toch doorpakken
   wie weet kan een volgende paladin hier ook een referendum houden, gaan we eindelijk uit de eu ofzo of waar Turkye dan denkt te zijn

   ergens hoop ik voor veel mensen dat het nog een keer flink knapt (anders dan met een plaatselijke vleesmolen, sads of via gezegende omvolking) dat blanke wegkwijnen uit de geschiedenis lijkt me een behoorlijke anticlimax
   maar goed wat weet ik, ik zie vooral beunhazen en vijgentoonders

 2. Rusland heeft mazzel met een rationele leider als Poetin.
  Wij hebben in EU een kudde sexuele deviante volgelingen van Zwabbertje als lijders….

 3. Bekijk onze leiders een kritisch.
  nederland: een gedenegreerde poot, die doet wat ie wil, de bevolking en parlement volkomen negeert, zich omringt met andere devianten, en ons land middels Eu, euro, nep covid, WEF naar de donder heeft geholpen.
  Meeste schade is al gedaan.

  Dan FR: een gerontofiel–waarschijnelijk geneigd tot necrofilie, die zelfs de Noter dame in de fik stak, om te slijmen bij de moslims, zijn land opzettelijk vervuilde met moslims en afrikanen om het Kalergiplan uit te voeren, een buitenlands leger (Eurofor) op vreedzame burgers losliet…..

  DE Eerst een getrainde Stasi aan de macht, met als opdracht het westen te dereguleren, dan een fokzeug getrouwd met een manager van pharmaceutische industrie, die met sancties het land verarmde zodat er een harde winter voor de deur staat. (zelfde voor andere westerse landen) De oorlog ten koste van veel schade en doden verlengt door wapens en geld te sturenvoor de privee rekening van de Snuiver, en via al deze elende het Vierte Reich wil grondvesten.

  Spanje en Italie en Griekenland; met immense schulden en tekorten, zo corrupt als de hel, die weigeren belastingen te innen, en als derderangs parasieten vannoord-west europa leven; maar die nodig zijn om DE in het zadel te helpen.
  —————————
  Dan de EU en in het bijzonder bepaalde landen: die het nodig vinden de Snuiver te steunen; via EU en via Nato betalen wij daarvoor; maar ook de bevolking aldaar; want dat betekent meer doden, meer schade, meer ellende.

  De rode lijn, die verbroken werd waardoor de oorlog begon: Oekraine wilde de Nato in, ofschoon was afgesproken. verschillende malen, dat de Nato niet zou uitbreiden.
  Dit bovenop het stelselmatig terroriseren en vermoorden van Russen in Oekieland

  Het achterliggende doel van USA was een proxy oorlog te starten in Europa.
  Helaas voor dat vuilnis: Rusland is uitstekend bewapend; en interventie zou totale vernietiging van USA en GB betekenen.

  Terecht.

 4. fatsoenlijke mensen zijn f*ked,
  te lang niet opgelet, te licht van vertrouwen,
  dusdanig beschadigt (sommige trollen kunnen ook slachtoffer zijn),
  of gewoon dom
  jammer dan

  Pierre, doe nog eens wat cijfers over Das ‘ekelhafte’ Dritte Reich,
  da’s behalve informatief ook goed genieten

  • Ach ja. Teveel waren/zijn te goed van vertrouwen of gewoon: geen interesse; andere–protestanten b.v. zijn ervan overtuigd, dat gezag van god komt, en derhalve altijd boven kritiek staat.

   Note: in WO2 werden Puttenaren naar kampen in DE gestuurd; tegelijkertijd grote groepen Rotterdammers.
   Van de laatsten overleefden een groot deel; van de eerste en klein deel.

   Reden was: de Puttenaren waren protestant; die erkenden de moffen als gezag en werkten zo hard als mogelijk.
   De Rotterdammers werketen zo mn mogelijk.

   Werd in de jaren 70 een film over gemaakt; daar waren de puttenaren boos over…

 5. Kop in AD over Putin en in het nauw gedreven ratten. Heb alleen de koppen gelezen, nog geen artikelen.
  Maar kennelijk heeft men dit verhaal ook gelezen of elders die info vandaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in