Er zijn drie interpretaties waarom Loekasjenko zojuist publiekelijk zijn zorgen met Poetin deelde over de mogelijkheid dat Wagner Polen binnenvalt, schrijft Andrew Korybko.

De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko vertelde zijn Russische ambtgenoot zondag tijdens besprekingen in Moskou dat de lokale autoriteiten van zijn land “bezorgd” worden over de Wagner-strijders die zij ontvangen. Volgens hem zijn deze gasten in een “slechte bui” en willen ze “op tournee naar Polen”, met name naar de hoofdstad Warschau en het logistieke centrum van de NAVO in de zuidoostelijke stad Rzezsow. Deze vijf analyses schetsen de context waarin de Wit-Russische leider zijn zorgen deelde:

* 27 juni: “Was Prigozhin de ‘nuttige idioot’ van het Westen

* 1 juli: “Loekasjenko’s suggestie om van Wagner te leren betekent niet dat de staatsgreep ‘Maskirovka’ was”

* 10 juli: “Er is niets samenzweerderigs aan de ontmoeting van Poetin met Wagner-leiders na de mislukte staatsgreep

* 18 juli: “Nepnieuwswaarschuwing: Wagner gaat de Suwalki-corridor niet binnenvallen“.

* 21 juli: “Poetin onthulde de regionale plannen van Polen in een poging ze af te schrikken

Kortom, Wagner-opperhoofd Jevgeni Prigozhin en veel van degenen die hij misleidde om samen met hem in opstand te komen, kozen ervoor om in ballingschap te gaan naar Wit-Rusland, waar ze de opdracht kregen om zijn strijdkrachten te trainen nadat Loekasjenko eerder deze zomer waarschuwde voor de dreiging van Belgorod-achtige proxy-invasies. De aankondiging van de gezamenlijke oefeningen van vorige week bij de Poolse grens werd door Warschau aangegrepen om troepen naar hun grens te verplaatsen, waarna president Poetin de plannen van dat land blootlegde om een conventionele militaire interventie in Oekraïne te leiden.

De Russische leider wilde hen daarvan weerhouden, maar het is nog te vroeg om te zeggen of hij daarin geslaagd is. Desalniettemin moeten Loekasjenko’s laatste woorden over Wagner in deze context gezien worden, aangezien Polen begonnen is met angstzaaien dat deze groep van plan is om binnen te vallen, een scenario dat onbedoeld geloofwaardig wordt gemaakt door wat hij zojuist tegen president Poetin zei. Nu we de achtergrond van de ontwikkeling van zondag hebben samengevat, is het tijd om te interpreteren wat dit zou kunnen betekenen.

  Het NAVO-ultimatum aan Oekraine - Uitnodiging om te winnen tegen de winter of te sterven

Degenen die geloven in “5D schaak” samenzweringstheorieën, waarvan de kern hier werd uitgelegd in dit stuk over hen en hun “doom & gloom” rivalen, zullen waarschijnlijk beweren dat Loekasjenko bezorgdheid veinst als onderdeel van een “maskirovka” operatie die ontworpen is om een plausibele ontkenning te creëren voordat Wagner Polen binnenvalt. Volgens hen heeft president Poetin samen met Prigozjin een “valse vlag staatsgreep” beraamd, waarbij de gevechtsvliegtuigen van Prigozhin Russische vliegtuigen neerschoten om het geloofwaardiger te maken, en dat allemaal om Wagner naar Wit-Rusland te verplaatsen.

Deze samenzweringstheorie wordt in diskrediet gebracht doordat president Poetin zelf de wereld heeft verteld dat Wagner naar Wit-Rusland ging in de nasleep van dat incident, wat Loekasjenko ook bevestigde, en er dus geen geheim van maakte dat ze daarheen werden overgeplaatst. Het is dus niet logisch om te denken dat hij samen met Prigozhin een “valse vlag staatsgreep” heeft beraamd om de logistiek van de verplaatsing van die strijders te verdoezelen, om er vervolgens voor te zorgen dat de hele wereld hiervan op de hoogte was.

Desalniettemin is het een kwestie van dogma voor “5D schaak” samenzweringstheoretici om onweerlegbare tegenslagen, zoals de mislukte couppoging van vorige maand, altijd te zien als onderdeel van een “meesterplan” dat bedacht is door een stel “genieën”, die de gemiddelde mensen zogenaamd niet kunnen begrijpen. Met dit wereldbeeld in gedachten is het daarom voorspelbaar dat ze deze laatste ontwikkeling zullen zien als “bewijs” dat hun maffe verklaring van de recente gebeurtenissen waar is, wat er waarschijnlijk toe zal leiden dat ze vervolgens zullen beweren dat Wagner inderdaad Polen zal binnenvallen.

De tweede interpretatie van Loekasjenko’s woorden is dat ze niet waar zijn, precies zoals de “5D schaak” samenzweringstheoretici geneigd zijn te denken, maar dat dit niet betekent dat de mislukte couppoging van vorige maand een “valse vlag” was. Het zou eerder zo kunnen zijn dat hij opportunistisch gebruik maakt van de angst die Wagner inboezemt bij het paranoïde en russofobe Poolse leiderschap in een poging om hen verder af te schrikken van een conventionele militaire interventie in Oekraïne.

Deze denkschool erkent de realiteit dat leiders soms valse verklaringen afleggen voor strategische doeleinden, maar is redelijk in termen van hoe ze hun bedoelingen interpreteren, in tegenstelling tot de “5D schaak” samenzweringstheoretici die nooit de kans voorbij laten gaan om te beweren dat alles deel uitmaakt van een “masterplan”. Het is niet tegenstrijdig om te erkennen dat de mislukte couppoging van vorige maand echt was, maar dat Loekasjenko, misschien op voorstel van president Poetin, hier opportunistisch misbruik van maakt.

  Mensen van Mariupol in Oekraïne vertellen wat er werkelijk gebeurd is

Het is logisch om te geloven dat dit het geval is, omdat het in het belang van de Uniestaat is om de feitelijke uitbreiding van Polen naar West-Oekraïne, zoals de Russische leider onlangs waarschuwde, tegen te gaan. Daarom is het logisch dat Loekasjenko impliceert dat Wagner opnieuw op hol zou kunnen slaan, vooral als de Staat van de Unie hen opdraagt om tegen de Polen in Oekraïne te vechten als Warschau daar een conventionele militaire interventie leidt, omdat het Kremlin in dat scenario misschien een plausibele ontkenning wil behouden.

De laatste interpretatie van wat Loekasjenko zopas zei, is dat hij de waarheid spreekt en dat Wagner echt op het punt zou kunnen staan om op hol te slaan op een manier die door een misrekening een gevaarlijke Derde Wereldoorlog zou kunnen veroorzaken. Deze groep wordt beschouwd als een van de meest effectieve strijdkrachten ter wereld, dus het is ongeloofwaardig om je voor te stellen dat Wit-Rusland hen zou kunnen tegenhouden als ze zouden proberen de Poolse en/of Oekraïense grenzen over te steken. Als er echt een geloofwaardige kans bestaat dat dit gebeurt, dan is het in het belang van Wit-Rusland om de hele wereld te waarschuwen.

Minsk, en in het verlengde daarvan zijn wederzijdse veiligheidsgaranties in Moskou, zouden niet willen dat Warschau denkt dat Wagners mogelijke invasie van Polen goedgekeurd is door de Uniestaat, want dat zou ertoe kunnen leiden dat deze beoogde NAVO-staat Washington oproept om hem met gewapend geweld te steunen via hun interpretatie van Artikel 5. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat de VS achterover zou leunen en op geen enkele manier zou reageren in het geval dat een van de meest effectieve strijdkrachten ter wereld zijn belangrijkste regionale bondgenoot te lijf zou gaan.

  Top 5 compleet absurde leugens over Rusland sinds SMO begon

Er zou waarschijnlijk een wereldwijde crisis volgen, die er in het beste geval toe zou kunnen leiden dat de VS Wagner vernietigt of in het slechtste geval represailles neemt in de kampen van de groep in Wit-Rusland. Gezien de eerdere beweringen van Prigozhin dat het Ministerie van Defensie zijn groep een half decennium geleden buiten Deir ez-Zor in de steek liet om door de Amerikanen vernietigd te worden nadat ze daar in de “invloedssfeer” ten aanval trokken, zou Wagner dus wel eens terughoudend kunnen zijn om hetzelfde lot twee keer te riskeren door Polen aan te vallen.

De voorgaande observatie gaat ervan uit dat Prigozhin en zijn groep nog steeds rationele actoren zijn, hoewel dat niet vanzelfsprekend is, dus het zou heel goed zo kunnen zijn dat ze uiteindelijk zijn geknapt door te denken dat ze Rusland kunnen dwingen om de NAVO rechtstreeks aan te vallen om “hun gezicht te redden” als ze Polen binnenvallen. Per slot van rekening hebben ze zichzelf er misschien van overtuigd dat de hardliners in het Kremlin president Poetin met succes kunnen overhalen om dit te doen om de “verlegenheid” te vermijden van het feit dat de VS enkele van de beste Russische gevechtsvliegtuigen moeten vernietigen.

Naar alle waarschijnlijkheid is het tweede scenario het meest realistische, omdat het eerste veel te gek is, terwijl het derde scenario vereist dat men gelooft dat Prigozhin en zijn groep bereid zijn om het risico te lopen om de ramp in Deir ez-Zor te herhalen, nadat ze er niet in geslaagd zijn om hun les te leren over de gevolgen van hun afvallige koers. Dat gezegd hebbende, kan het derde scenario ook niet worden uitgesloten, maar het is nog steeds vergezocht. In elk geval zou Loekasjenko niet zomaar publiekelijk zijn bezorgdheid over Wagner hebben gedeeld, maar zijn bedoelingen zijn nog maar de vraag.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin geeft grimmige waarschuwing aan Polen en NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMeer slecht nieuws voor mensen die “Spikevax” kregen
Volgend artikelWaarom globalisme faalt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Dit is 3D theater van de hoogste orde. En dit artikel legt het redelijk goed uit terwijl mogelijk nog een vierde of een vijfde scenario bestaat die we (nog) niet weten. Feit is dat er iets groots wordt voorbereid.

  • Denk dat er nog een scenario is, informatie naar buiten brengen die de neocons schaad en die de deep state schaad. De k dat dit het scenario word vanaf half augustus en vanaf die tijd zul je steeds meer groot nieuws zien over aliens en ufo’s, zo groot dat je ook al weet je dat het fake is bij jezelf moet blijven om je niet mee te laten slepen. De dieper de deep staat en de neocons in de problemen tegen elkaar komen, de groter het narratief over ufo’s en aliens die uiteraard fake zijn. Het is wat de zieke woke media zal verslaan om de geheime te verbergen van de deep state en de neocons die elkaar gaan aanvallen en beschuldigen. Zodra je de beschuldigingen heen en weer ziet vliegen word het de kunst voor ons om te ontdekken wie van hen onder controle is van de deep state en wie bij de neocons hoort. Hun beschuldigingen zullen hen verraden. Niet vergeten al wat naar buiten komt over aliens en ufo’s de komende drie maanden is FAKE. Om de mensen weg te leiden van de oorlog van beschuldigingen die onder de neocons en deep staat woed toe te dekken. Start rond half augustus ongeveer.

  • recent een artikel gelezen over kalinningrad…een stuk russisch grondgebied dat geïsoleerd ligt….de enige weg ernaartoe is over een stuk landweg van zo’n 100 km en wordt bezet door nato troepen…
   er zouden plannen zijn om die landweg in te nemen…dwz dat de natotroepen die daar gelegerd zijn zouden verdreven worden…
   dit zou ook als gevolg hebben dat DRIE baltische staten DE FACTO afgesneden zijn van directe hulp van nato….
   het zou me niet verbazen moesten er effectief plannen in die richting zijn…
   uiteindelijk is nato allang actief op het oekieslagveld…daar het meeste gechatter dat de russen opvangen niet ukrains maar pools EN amerikaans is…..
   we zullen zien

 2. Denk dat het van Putin een mooie strategische zet was de wagnergroep naar wit rusland te plaatsen en met het oog op de achterlijke polen om hen te intimideren. Denk dat polen het volgende land is dat hun volk moet opofferen als vleesmolen voor de neocons en de pedofamilie biden. En maar gezwegen over de khazaarse joden die hier bakken met geld aan verdienen. Dat het maar snel half augustus is. Nog 3 weken tot het zover is en het hier in dit kikkerland begint te wankelen in de politiek en de connectie met de diep state en de neocons. Er staat ons nog wat te wachten, word een hete zomer 🤯daar in den haag.

  • Lucifer,
   Ik zou die Wagnergroep niet vertrouwen, de media vertrouwen die ik nog minder, net als jij heb ik de mening dat ik er geen kaas van kan maken, we zullen zien wat de komende dagen zullen brengen?

 3. Het gaat van goed naar beter in Odessa

  In de Verenigde Staten spraken ze over de verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne als gevolg van een Russische aanval op Odessa

  Ex-kolonel van de Amerikaanse strijdkrachten McGregor: APU verloor veel wapens als gevolg van de aanval van de Russische strijdkrachten op Odessa

  Volgens de voormalige adviseur van het hoofd van het Pentagon, kolonel Douglas McGregor, zijn de strijdkrachten van Oekraïne een aanzienlijk aantal geïmporteerde westerse wapens kwijtgeraakt als gevolg van de aanvallen van de Russische strijdkrachten op militaire depots in Odessa.

  “Oekraïners hebben grote magazijnen met wapens verloren in Odessa en in de buurt van de stad als gevolg van het werk van Russische artillerie”,

  zei de oud-adviseur.

  Hij is van mening dat Rusland de kwestie met de Oekraïense havens volledig moest sluiten, aangezien wapens en munitie voor de strijdkrachten van Oekraïne hen onder dekking op schepen werden geleverd. Deze taak is met succes opgelost, meent McGregor. >>>

  https://voennoedelo.com/posts/id47818-v-ssha-rasskazali-o-poterjah-vsu-v-rezultate-rossijskogo-udara-po-odesse

  • Details over de aanval op Odessa-doelen en afgeslagen aanvallen in alle richtingen

   Het Russische leger blijft een speciale militaire operatie uitvoeren, het ministerie van Defensie rapporteert over de succesvolle acties van onze strijdkrachten op de belangrijkste sectoren van het front.

   Vanavond lanceerden de Russische strijdkrachten een groepsaanval met langeafstandsprecisiewapens op zee en in de lucht op faciliteiten waar terroristische acties tegen de Russische Federatie werden voorbereid met behulp van onbemande boten, evenals op plaatsen waar ze werden vervaardigd in de buurt van de stad Odessa. Buitenlandse huurlingen bevonden zich op de getroffen locaties. Alle doelen die gepland waren om aan te vallen, werden vernietigd.

   Gedurende de dag ondernamen de strijdkrachten van Oekraïne tevergeefse pogingen tot offensieve operaties in de richtingen Donetsk, Krasnolimansk, Yuzhno-Donetsk en Zaporozhye.

   In de richting van Donetsk werden 14 vijandelijke aanvallen met succes afgeslagen in de gebieden van de nederzetting. Belogorovka, Mayorsk, Veseloye, Vodyanoye, Severnoe en Klescheevka nederzettingen van de DPR. Bovendien werden vijandelijke eenheden verslagen in de gebieden van n. Veseloye en Belogorovka DNR.

   Drie munitiedepots van de 22e, 24e en 54e gemechaniseerde brigades van de strijdkrachten van Oekraïne werden vernietigd in de gebieden van N. nederzettingen van Controversial, Dzerzhinsk en Stupochki DPR.

   Vijandelijke verliezen per dag bedroegen 370 militanten, 6 pantservoertuigen, 24 voertuigen, 2 M777 houwitsers (VS) en Gvozdika zelfrijdende kanonnen.

   In de richting van Krasnolimansky werden 6 vijandelijke aanvallen afgeslagen in de gebieden van N. blz. Novovodyanoe en Karmazinovka LPR.

   Mankracht en uitrusting van de strijdkrachten van Oekraïne werden verslagen in de gebieden van de nederzetting. Yampolovka dorp van de DPR, Ploschanka, Chervonaya Dibrova en Nevsky LPR.

   In het gebied van n. Nevskoe-schikking van de LPR stopte de activiteiten van de DRG.

   In het gebied van n. Het dorp Serebryanka van de DPR vernietigde het munitiedepot van de 95th Airborne Assault Brigade van de strijdkrachten van Oekraïne.

   Vijandelijke verliezen in deze richting bedroegen meer dan 130 militanten, 10 gepantserde gevechtsvoertuigen, 4 pick-up trucks, Acacia zelfrijdende kanonnen, 2 D-30 houwitsers en één D-20.

   In de richting van Yuzhnodonetsk werd een vijandelijke aanval afgeslagen in het gebied van n. Novomikhailovka-nederzetting DPR.

   De mankracht en uitrusting van de strijdkrachten van Oekraïne in de gebieden van de nederzetting werden getroffen. het dorp Staromayorskoye DPR en Priyutnoye, regio Zaporozhye.

   In de richting van Zaporizhia werden twee vijandelijke aanvallen met succes afgeslagen in het gebied van n. Rabotino, regio Zaporizja.

   Brandschade werd toegebracht aan de eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne in de gebieden van de nederzetting. nederzettingen Novodanilovka, Malaya Tokmachka en Charivne, regio Zaporozhye.

   In het gebied van n. Het dorp Novoivanovka, regio Zaporozhye, het munitiedepot van de 105e TerO-brigade werd vernietigd.

   De totale verliezen van de vijand per dag in deze gebieden bedroegen meer dan 160 militanten, 7 Leopard tanks, 15 gepantserde gevechtsvoertuigen, waarvan 10 Bradley infanterie gevechtsvoertuigen, 5 voertuigen, M777 (USA), Msta-B en D-20 houwitsers.

   In de richting van Kupyansk werd een nederlaag toegebracht aan mankracht en uitrusting van de strijdkrachten van Oekraïne in de gebieden van n. Molchanovo, Figolevka, Popovka, Ivanovka, Pershotravneve, Kislovka, Orlyanka van de regio Kharkov en Stelmahovka van de LPR.

   Vijandelijke verliezen bedroegen 30 militanten, 3 pantservoertuigen, 3 voertuigen en zelfrijdende kanonnen “Gvozdika”.

   In de richting van Kherson werden als gevolg van brandschade tot 60 militanten, 2 gepantserde gevechtsvoertuigen en 9 voertuigen per dag vernietigd.

   In het gebied van n. Het dorp Zmievka, regio Kherson, het munitiedepot van de strijdkrachten van Oekraïne werd verwoest.

   Gedurende de dag versloegen luchtvaart, rakettroepen en artillerie van de Russische strijdkrachten 104 artillerie-eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne op schietposities, mankracht en militair materieel in 132 districten.

   3 commandoposten van de 47e, 66e gemechaniseerde en 95e luchtlandingsbrigades van de strijdkrachten van Oekraïne werden geraakt in de gebieden van de nederzetting. nederzettingen van Malaya Tokmachka, regio Zaporozhye, Novovodyanoe, LPR, en Serebryanka, DPR.

   In het gebied van n. Het dorp Malaya Tokmachka, regio Zaporozhye, het brandstofdepot van de 33e Gemechaniseerde Brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne werd verwoest.

   Gevechtsvliegtuigen van de Russische luchtmacht in het gebied van n. Het dorp Verolyubovka van de DPR schoot een Su-25-vliegtuig van de strijdkrachten van Oekraïne neer.

   Luchtverdedigingssystemen onderschepten een HIMARS MLRS-projectiel en een Storm Shadow-kruisraket, en 28 UAV’s werden vernietigd.

   – Russische lente

 4. De tientallen tonnen logistiek om Wagner dagelijks te voeden zijn te vergelijken met een elektrisch netsnoer. Wie heeft die stekker in de hand?

 5. Ik zou me druk maken over het volk dat hier dag in dag uit binnenkomt en ondertussen met hun soort genotern overal de boel onveilig maken….kansarm weet je…

 6. ik ben nog steeds van mening dat de mogelijkheid bestaat dat de ontwikkelingen doelbewust en bedacht kunnen zijn.
  wat feiten op een rij.
  veelvuldig melde wagner problemen van allerlei aard, waarop oekraïne gebruik maakte van de gemelde omstandigheden en een aanval uitvoerde. steeds weer bleken de problemen niet te bestaan en liep oekraïne in een vleesmolen.
  toen oekraïne er niet meer intrapte (of zo u wil, er geen problemen meer gemeld werden) stopte oekraïne met de aanvallen. mogelijk ook door gebrek aan munitie en manschappen. hoe dan ook stopte oekraïne met aanvallen.
  wagner kwam met het grootste probleem tot dan toe: het besloot naar moskou op te trekken. wat een aanval van oekraïne uitlokte en u weet: weer een vleesmolen.
  wagner stopte de opmars naar moskou bij de aflag naar wit rusland, zogezegd was het weer allemaal oké met moskou (daarna namen ze die afslag ook).
  tegelijk met deze opmars was er een hele grote oefening van de westerse luchtmachten in oost europa, mocht daar een agenda achter zitten om even de grens naar rusland over te steken zou dit in de wacht gezet kunnen zijn in afwachting van de opmars van wagner? (een mogelijkheid, geen feit. maar het kan zomaar handig geweest kunnen zijn (waarom zou je rusland aanvallen als wagner al optrekt naar moskou)).
  wagner heeft meer dan een jaar actief gevechtshandelingen verricht, dat de manschappen een beetje aan rust toe zijn is aannemelijk (ik heb veel gesproken met veel veteranen uit oorlogsgebieden die na maanden gevechtshandelingen behoorlijk op waren).
  wagner is in wit rusland, alle ervaring kan aangewend worden om de grens met het westen te versterken.
  wagner is dus weg uit de donbas en andere gebieden, enkele honderdduizenden soldaten hebben daar hun plek ingenomen. in de huidige situatie kan rusland hiermee een andere strategie gebruiken om de beoogde doelen te bereiken.
  ik denk dat als iemand dit zo bedacht heeft, hij geniaal zou moeten zijn. maar geniale mensen bestaan. rusland zou best een geniaal persoon op de goede plek gezet kunnen hebben en niet zoals bij ons iemand op die plek die het verschil niet weet tussen een sergeant en een majoor.

 7. Vele voorspellers hebben dit voorspelt dat Rusland deze kant op komt, dus maak je borst maar nat.
  Binnen 24 staan de staan ze bijna in NL.
  Deze grap gaat 3 maanden en 3 weken en 3 dagen duren en dan gaat ze weer naar huis toe deze Russen
  Dus haal genoeg eten en drinken in hus voor deze maanden
  Eventueel als je water opslag te kort hebt dan vul je, je vuilnis container vol met water en 1 druppel gloor op 1 liter water. Hier bij ons in Frankrijk is 1 container 230 liter en ik denk dat in NL de containers ook zo ongeveer zo groot zijn.
  1 kilo rijst is voor 1 persoon 10 maaltijden.en je hebt voor vier maanden 13 kilo rijst dan nodig voor 1 persoon plus 30 blikken groentes en 4 potten baby voeding voor de vit en mineralen en 1 grote pot vit c tabletten van de kruidvat of action. Eieren blijven 6 weken goed vanaf dag 1 als je ze goed bewaard en de schil dik genoeg is.
  Dan heb je net 1 maaltijd per dag en deze maaltijd zou ik over heel de dag verspreiden en als jij niet mee mager word dan weten ze dat er bij jouw eten te halen valt.
  Dus raad ik aan mee mager te worden met de rest.
  En weet uit de natuur valt veel eten te halen dus mensen met weinig geld kunnen daar veel eten halen bv droog brandnetels en met maggy blokken erbij kan je heerlijke soep maken en met meel kan je een goede soep maken die goed vult en nog eens echt lekker is.
  Doe hier naar een blaadjes erbij snipperen van de bladeren van de paardenbloem dan is deze extra gezond.

 8. Allemaal gelul, uit eigen waarneming weet ik dat “Wagner” zich oostelijk van Minsk bevindt. niet in de plaats Aсиповичи zoals de mainstream media ons verteld maar in Лапичи. Wie betaald, die bepaald en op dit moment is het Lukachenko die de Wagnergroep onder controle heeft, misschien wel om in te zetten bij de volgende verkiezingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in