Beste leraar, wij zijn bang om naar school te gaan, we willen niet in elkaar geslagen worden, zonder reden mishandeld. Waarom helpt niemand ons? De schoolwachten doen niets of zijn niet aanwezig. Jullie moeten je verantwoording nemen. Zodat we ons veilig kunnen voelen. Help ons.”

Steeds meer ouders houden hun kinderen thuis van de Centralschool in Kristianstad, omdat de kinderen mishandeld worden door de nieuw aangekomen allochtone leerlingen op school.

Mijn kinderen zijn sinds woensdag thuis, ze voelen zich niet veilig op school, zegt een bezorgde moeder.

Kinderen worden geslagen, geschopt, en aan vernedering blootgesteld – zo ziet een dagelijkse schooldag eruit op de Centralschool in Kristianstad. De school moest in de afgelopen asielchaos een groot aantal nieuwe leerlingen opnemen en heeft twee klassen met voorbereidende lessen voor nieuwkomers.

Mijn kinderen zijn sinds woensdag thuis, ze voelen zich niet veilig op school, ze zijn bang om naar school te gaan, ik ga ze niet dwingen, zegt Malin, moeder van twee jongetjes.

Het schoolhoofd en leerkrachten adviseren de Zweedse kinderen om “weg te lopen” als er gevechten of conflicten met allochtone kinderen dreigen, een remedie wat niet blijkt te werken.

Als ze weglopen worden ze door deze bendes achtervolgd en vreselijk uitgescholden, met zeer vulgaire scheldwoorden voor kinderen in de tweede en derde klas. Toen een van mijn jongens zei dat hij niet met immigranten wilde voetballen omdat ze vals spelen en naar benen schoppen, werd hij door twee van hen aangevallen, hij was onder het bloed voordat een leraar ingreep, zegt Malin.

Niet alleen

  "Geen zin" om te werken: Afghaanse migrantenfamilie heeft belastingbetaler al 80.000 euro gekost

Malin is niet de enige ouder die haar kinderen laat thuisblijven omdat ze zich niet veilig voelen op school. Madeleine is een andere bezorgde moeder die ook twee zoontjes heeft, die in de eerste en tweede klas van de school gaan. Die blijven ook thuis omdat ze bang zijn om naar school te gaan.

Mijn kinderen zijn sinds vrijdag thuis, nadat hun beste vriendje bijna was gewurgd op donderdag. Ze hebben van de zenuwen pijn in hun buik, mijn kleine jongetje van zeven jaar heeft overal blauwe plekken op zijn lichaam, zegt ze

De schooldirectrice: “Heb begrip”

Malin en Madeleine maken duidelijk ze geen heksenjacht op school willen, het enige wat ze willen is dat alles weer goed komt. Bovendien zijn ze lang niet de enigen die de problemen zijn opgevallen. Afgelopen donderdag zijn de ouders van zeven gezinnen met schooldirectrice Annika Persson samengekomen om de problemen van de gewelddadige vluchtelingkinderen te bespreken.

In eerste instantie weigerde de schooldirectrice met de bezorgde ouders van de betrokken leerlingen te praten, maar naar een tijdje gaf ze toe en hield een ouderavond. Madeleine was daar ook bij aanwezig en overhandigde een brief aan de rector van haar twee zoontjes.

De schooldirectrice vertelde ons tijdens de vergadering dat men begrip moet hebben voor deze situatie, omdat het oorlogsslachtoffers zijn, ze zijn geboren in vluchtelingenkampen en traumatische achtergronden hebben. Toen heb ik vraagtekens gesteld bij de uitleg van de schooldirectrice, hoe moet ik het aan mijn kinderen uitleggen dat het goed is dat ze geslagen, geschopt en mishandeld worden, of verteld wordt dat ze naar huis moeten gaan en “de lul van je vader neuken”, omdat we begrip en medelijden moeten tonen omdat ze uit een oorlogsgebied komen? Ik begrijp niet hoe ik dit moet verklaren aan mijn kinderen, zegt ze.

Zweedse schoolkinderen zijn in de minderheid

  Moslim spreekt openlijk over zijn huwelijk en seks met een minderjarig meisje

Tijdens de bijeenkomst met de schooldirectrice kregen de ouders te horen dat 90 tot 95 procent van de leerlingen op school van buitenlandse afkomst zijn.

Onze kinderen zijn een minderheid geworden en het schoolbestuur verklaart dat dit de aanleiding is waarom het wanordelijk is op school. Ze verwijt het niet aan de agressieve allochtone kinderen, maar dat er sprake is van een gebrek aan communicatie tussen kinderen. Er zijn culturele verschillen en taalproblemen, de kinderen begrijpen elkaar niet, en dan gebruiken ze vuisten om van zich laten horen, zegt Malin.

De wet overtreden of niet

Madeleine weet nog niet wat ze moet doen op maandag, haar kinderen thuis laten blijven of naar school sturen, om aan meer geweld bloot te stellen.

Ik ben bang van wel. Ik kan het me niet veroorloven om thuis te blijven van werk, ik weet nog niet wat ik maandag ga doen, misschien dat ik mijn moeder vraag om op de kinderen te letten, zegt ze.

Malin heeft het beter getroffen. Die is op zoek gegaan naar een nieuwe lagere school en heeft die gevonden, ondanks dat tegenwoordig alle scholen in Zweden propvol zitten.

Ik vertelde de schooldirectrice tijdens de vergadering dat ik nog steeds niet in staat was om mijn kinderen met een veilig gevoel naar haar school te sturen. Toen werd ze geweldig boos en schreeuwde tegen mij: “U moet uw kinderen aanstaande maandag naar mijn school sturen! Anders breekt u de wet!”, zegt Malin.

Maar we hebben gelukkig een nieuwe school gevonden, en aanstaande maandag zijn mijn kinderen daar welkom.

De schooldirectrice wil niet reageren

  De Islamitische Staat in het Victoriaanse tijdperk

Fria Tider heeft  telefonisch contact gezocht met de hoofddirectrice van de Centralschool in Kristianstad, Annika Persson, om commentaar te geven op het geweld op haar school, helaas weigert ze antwoord te geven.

Ik verzoek u maandag met mij contact op te nemen als ik weer in dienst ben, zegt ze.

Vluchtelingkinderen omcirkelen 7 jarig meisje en urineren op haar

Vorig artikelDeens onderzoek concludeert het voor de hand liggende: Etnische diversiteit vernietigt de sociale cohesie
Volgend artikelSyrische vluchteling: ik hoef niet te werken, de Duitsers doen dat voor mij
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

 1. De linkse idioten hebben de boodschap nog steeds niet.
  –Vluchtelingen zijn geen vluchtelingen, maar lui aso tuig
  –Zij zijn het resultaat van eeuwen inteelt en incest; mensachtig afval
  –Dat is combinatie met islam: zijn geen mensen, opzijn best mensachtigen
  –Rede werkt er niet bij; alleen de zweep.

  De enige oplossing: links eruit trappen, een militaire junta, alle vluchtelingen deporteren.

  Alternatief: zo doorgaan; binnen 2 jaar bestaat zweden niet meer, en de zweden zijn afgemaakt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in