De pas verkozen president van Tsjechië Petr Pavel is een ongewone Europese politicus. Hij is de tweede president in zijn land met een militaire achtergrond, maar de eerste zonder politieke ervaring.

Hij heeft nooit gevechtsdienst meegemaakt en is een armleunstoel militair strateeg, maar wordt geroemd als een “hoge NAVO-leider” – wat dat ook moge betekenen. Het hoogtepunt van de militaire carrière van Pavel werd bereikt in 1993, toen hij bij de VN-beschermingsmacht in Bosnië een team van 29 soldaten leidde bij de evacuatie van een door Servische soldaten belegerde Franse buitenpost, die hij uitvoerde nadat hij obstakels had overwonnen die de operatie vertraagden, zoals omgevallen bomen die zijn soldaten van de weg moesten verwijderen. Frankrijk heeft Pavel gedecoreerd, schrijft M.K. Bhadrakumar.

In ieder geval is de 61-jarige militair-politicus op dreef gekomen toen Pavel, amper 7 weken na zijn nieuwe baan als staatshoofd, met een boogbal beweerde dat China geen betrouwbare bemiddelaar kan zijn tussen Rusland en Oekraïne vanwege Pekings geheime verlangen naar “meer oorlog.”

Pavel oordeelde dat China goedkope olie, gas en andere middelen krijgt van Moskou in ruil voor beloften van “partnerschap” en dat het er belang bij heeft de status quo te verlengen “omdat het Rusland tot een aantal concessies kan dwingen.”

Deze opmerkingen hadden kunnen worden afgedaan als die van een groentje, maar vanwege zijn faam als “hoge NAVO-leider” en de reputatie van de Tsjechische Republiek als verlengstuk van Washington, komt de grote vraag: wat is de regering Biden van plan?

Het zal duidelijk zijn dat Pavel’s opmerking over “goedkope” olie en gas van Rusland naar China een grove vereenvoudiging is van een ingewikkeld verhaal. Europa ontving tientallen jaren lang Russisch gas en olie tegen lage prijzen op basis van langetermijncontracten, totdat de EU onder Amerikaanse druk het idiote besluit nam om Rusland sancties op te leggen.

Daarop richtte Rusland zich op andere markten, voornamelijk de Aziatische, waaronder China. De rest is geschiedenis. Wat heeft het voor zin om op de grond te zitten en treurige verhalen te vertellen?

  DE VLEESMOLEN 

De Europeanen moeten zich zorgen maken dat ze, zelfs nadat de oorlog is afgelopen, nooit meer “goedkoop” Russisch gas zullen krijgen als Rusland zijn exportmarkten diversifieert. (Trouwens, China is niet de enige begunstigde, zoals de Europeanen die Russische olie en petroleumproducten tegen veel hogere prijzen bij Indiase bedrijven blijven kopen, wel zullen weten).

Pavel sprak in de context van de verwachte aankondiging van Joe Biden dat hij in 2024 opnieuw het presidentschap ambieert. Een enorm belangrijk onderdeel van de aankondiging van Biden op dinsdag is dat de kans dat de oorlog in Oekraïne eindigt tussen nu en de verkiezingen in november 2024 in de VS nu vrijwel nihil is.

Dat kan alleen anders als de VS de oorlog volledig wint en kandidaat Biden de overwinning opeist. Maar uit de reactie van Moskou blijkt dat een escalatie in Oekraïne, met een groot risico op een direct conflict tussen Rusland en de VS, in het verschiet ligt.

Topambtenaren van het Kremlin kwamen dinsdag met een reeks verklaringen over een dreigende krachtmeting met de regering Biden. De Russische media onthulden dat Ruslands nieuwe geavanceerde Armata T-14 main battle tank is ingezet aan de Oekraïense frontlinies.

Moskou verwacht grootschalige inmenging van de VS in de binnenlandse politiek van Rusland om voorwaarden te scheppen die de stabiliteit van het land zouden ondermijnen, als onderdeel van een groots plan om een uiteenvallen van de Russische Federatie teweeg te brengen, zoals met de voormalige Sovjet-Unie is gebeurd. (hier)

Moskou schat in dat de regering-Biden hard zal proberen een regimewisseling in het Kremlin te bewerkstelligen. Moskou sluit überhaupt niet meer uit dat de Amerikaanse escalatie in Oekraïne tot doel heeft omstandigheden te creëren die een ernstige bedreiging vormen voor de Russische staat. (hier)

Moskou schat in dat de regering-Biden haar uiterste best zal doen om een regimewisseling in het Kremlin te bewerkstelligen. Moskou sluit bovenal niet meer uit dat de Amerikaanse escalatie in Oekraïne tot doel heeft omstandigheden te scheppen die een ernstige bedreiging vormen voor de Russische staat. (hier)

  Zelensky, Pentagon erkennen dat tegenoffensief moest worden "gepauzeerd" te midden van verliezen

De voormalige president Dmitri Medvedev sprak levendig over een dergelijk scenario en waarschuwde expliciet dat Rusland gedwongen kan worden zijn toevlucht te nemen tot het eerste gebruik van kernwapens als zijn bestaan wordt bedreigd, waarbij hij onderstreepte dat paragraaf 19 van de nucleaire doctrine van het land stelt dat kernwapens “kunnen worden gebruikt wanneer agressie wordt uitgevoerd tegen Rusland met het gebruik van andere soorten wapens die het voortbestaan van de staat in gevaar brengen. Het is in wezen het gebruik van kernwapens als reactie op dergelijke acties. Onze potentiële tegenstanders mogen dit niet onderschatten.”

Specifiek met betrekking tot Biden’s geestelijke gezondheid en falende vermogens tweette Medvedev ook: “Biden heeft immers de beslissing genomen. Een durfal. Op de plaats van het Amerikaanse leger zou ik onmiddellijk een nepkoffer maken met valse nucleaire codes voor het geval hij de verkiezingen wint, om fatale gevolgen te voorkomen.”

Anderzijds is het spookbeeld dat de regering Biden achtervolgt dat Europa zich niet gemakkelijk kan losmaken van zijn relatie met China en dat het de belangen van de economische kernlanden van het oude Europa zijn die uiteindelijk het EU-beleid zullen bepalen.

Vergis u niet, slechts drie landen van het oude Europa – Frankrijk, Italië en Duitsland – zijn goed voor meer dan de helft van het BBP van de EU en zij zijn toevallig ook de grootste handelspartners van China in de EU. Te midden van de ophef over de recente steun van de Franse president Emmanuel Macron voor nauwe industriële betrekkingen met China is onopgemerkt gebleven dat de Duitse bondskanselier Olaf Scholz op dezelfde lijn zit als Macron. Hetzelfde geldt voor de Italiaanse premier Giorgia Meloni. Ook de Europese industrie wil China niet kwijt als bevoorrechte handelspartner, nadat ze Groot-Brittannië en Rusland heeft verloren.

  Duits hoofd energiebeheer waarschuwt voor gastekorten, faillissementen, enorme prijsstijgingen die "schokgolven door het hele land" zullen veroorzaken

Nieuwe Europeanen als Pavel mogen dan andere prioriteiten hebben, als de sterkste trans-Atlantici in de EU, maar Oost-Europa vertegenwoordigt slechts 10% van het BBP van de EU en spreekt niet namens de EU, ondanks de mediahype die de leiders ervan de laatste tijd genieten als “frontlijnstaten”, dankzij de Anglo-Amerikaanse bevoogding.

Het volstaat te zeggen dat de Amerikanen zich afvragen of de EU de VS de komende maanden zal volgen in een confrontatie met China, of zal streven naar meer onafhankelijkheid van de VS, met alle gevolgen van dien. Ook vanuit het standpunt van het oude Europa is de knagende twijfel of een toekomstige Amerikaanse regering zich bij Europa zou willen voegen, zelfs als Europa zich bij de VS zou aansluiten.

Per saldo is het moeilijk voorstelbaar dat de EU zich volledig achter de VS schaart in een conflict met China over Taiwan, instemt met het bevriezen van de Chinese officiële reserves zoals vorig jaar met Rusland, en stopt met investeren in China.

De economie van de EU is eenvoudigweg niet berekend op koude-oorlogsrelaties, omdat zij te afhankelijk is geworden van wereldwijde toeleveringsketens. Alles in aanmerking genomen, is het daarom zeer waarschijnlijk dat de pro-China lobby in Duitsland dit debat zal winnen. In feite zou de Frans-Duitse alliantie daarbij wel eens nieuw leven kunnen worden ingeblazen.

Pavel’s demonisering van China als een kwade geest die Europa belaagt, kan in perspectief worden geplaatst. Hij is een surrogaatstem die de angst van Biden vertolkt dat wanneer het Oekraïense leger in de komende maanden door de Russische strijdkrachten op het slagveld wordt neergehaald, Europa de handen ineen zal slaan met China om de oorlog te beëindigen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland: De Nieuwe Wereldorde is tot een einde gekomenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPerverse pedo-“kunst” en de LGBTQ agenda
Volgend artikelDemocraten dienen wetsvoorstel in om pedofielen te beschermen tegen elke vorm van discriminatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Petr Pavel, Rutte, Biden ‘t komt allemaal wederom uit één pan.
  club met een deksel erop.

  Interessant aspect; paragraaf 19 uit de nucleaire doctrine van dat land ( Rusland)
  Het cijfer 19 mi te toevallig ; met covid 19 ‘aanwijzing’ dat Rusland “ the good boy” speelt acteert in dit gecreëerde wereld spektakel.
  een film met alleen ‘bad boys’ werkt niet, is ook om een kudde in een route te drijven.

  • Althans; zij / Rusland weet dit heel lang. Zie de covid en hun Sputnik vaccin – om aan de WHO voorwaarden te voldoen
   De route hoeft geen good boy te zijn
   Wel is de link te toevallig, waar men wereldwijd op aan lijkt te sturen.

 2. Naast de meestergetallen 11 t/m 99 van de vrijmetselaars is ook 19 in trek bij de duistere krachten. Op 11.09.2001 waren er 19 ‘kapers’ en van Mohammed Hatta werd op de grond bij WCT 1 een gloednieuw paspoort gevonden.
  De cijfers van COVID-19 verwijzen op basis van numerologie naar Artificial Intelligence en WTC 7 (waar geen ‘vliegtuig’ tegenaan is gevlogen) was 190 meter hoog.

 3. Pavel een politicus? Goeie mop. De man is/was een Navo-generaal. Hijs zulke sujetten maar in de georneerde presidentstoel van een land.

  • Zeker is ‘ ons kent ons ‘ wereldwijd.
   Van feestjes houden ze ook.
   Het in stand houden van dwaalsporen mis en afleiding.
   Je kunt je afvragen, of we überhaupt ons met deze shit langer bezig moeten houden.
   Geeft ze enkel en alleen aandacht, positief/ negatief.
   De beroemdheid ‘ beruchtheid creëren wij voor dit ‘ soort’ .

 4. Nieuws in de krant is nieuws / interpretatie / waarheid in afleveringen
  Daar leid alt media ook onder.

  Tuurlijk ook deze pipo kan niet openlijk praten over war er werkelijk aan de hand is:
  Man en paard noemen is gevaarlijk, hier vrije vrije westen,
  zelfs als je president bent van een land.

  Laat ik poging doen:
  911 terreur vage oorzaak, raar nieuws, jaren lange anti terreur acties.
  Meegesleurd worden in gekke oorlogen in kreupele landen afganistan, iraq, yemen.
  OOrlog tegen landen die ons afsnijden van goedkope energie, libie en syrie (Corridor).
  Families van politici krijgen te maken met sterfgevallen, vaders van, kinderen van, neefjes en nichtjes van, politici etc.
  Eu vliegtuigen die her en der neer storten, zich te pletter vliegen.
  Bijna epidemieen, mexikaanse griep, zika, etc en lijpe politiek, wel kopen niet gebruiken.
  Wel gebruiken maar slaapziekte, dikke vette waarschuwing!
  Staatsgreep ukraine, burgeroorlog laten zieken, de krim eraf, boykot rusland begint.
  Boykot olympische spelen in sochi.

  Dan kofied, politici over de hele westerse wereld worden nu echt gek.
  Goedkope goede medicijnen verbieden.
  Politici bepalen wat dokters wel en niet mogen doen / weten / vertellen.
  Militairen in zetten voor vaccinaties in diverse eu landen.
  Onder tussen treft griepje voornamelijk heel oude mensen.
  In plaats van voorlichting publiek angst aan praten.
  Demonstranten natspuiten in de winter, voor de gezondheid zogenaamd.
  In plaats van mensen motiveren het gezonde te doen; sporten vitamines, wandelen,
  gezond eten, ventilatie, lucht wassers etc mensen opsluiten in huis en economie platleggen.
  Eu economie nog verder verzwakken met anti russische sancties.
  Dan opblazen nordstream, en ze kijken allemaal weg.

  Ik vergeet vast een paar belangrijke gebeurtenissen maar u krijgt de geste.
  De echte strijd die er voor ons europeane toe doet is niet die in oekraine tegen de russen maar
  die hier thuis, voor onze vrijheid op straat, in huis, online en op het werk.
  En voor echte eigen politici, en niet deze atlantische preselectie.

  Hoe was het ook weer:
  “het is gevaarlijk als dat land jouw land als vijand bestempelt”
  ” Maar het is nog veel gevaarlijker om met dat land bevriend te zijn"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in