WHO hoofdkwartier © Yann (CC-BY-SA-3.0)

Terwijl dezer dagen steeds vaker wordt gewaarschuwd voor steeds nieuwe virusmutaties en voor een zogenaamd nog gevaarlijker “derde golf”, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onlangs een enigszins ander perspectief geschetst. Volgens WHO-functionarissen had de Corona-situatie, die zij zelf tot een wereldwijde pandemie hebben uitgeroepen, reeds in de tweede week van januari haar hoogtepunt bereikt, bericht RT.

Sindsdien was niet alleen het aantal mensen dat per dag positief testte, maar ook het aantal mensen dat aan of met Corona stierf, binnen een maand praktisch gehalveerd. Deze tendens kan in alle regio’s van de wereld worden waargenomen, met uitzondering van het oostelijke Middellandse-Zeegebied.

De WHO-directeur-generaal voor Europa, de Belg Hans Henri Kluge, was optimistisch. In een toespraak voor de Deense staatstelevisie sprak hij het vertrouwen uit dat Corona binnen enkele maanden overwonnen zou zijn. De mutaties die optreden zijn “normaal” en leiden er niet toe dat het virus uit de hand loopt. Zo daalden de “besmettingspercentages” in landen waar veel mutaties voorkwamen, even sterk als elders. De ergste scenario’s waren voorbij”, zei hij.

De WHO heeft echter geen duidelijke verklaring voor de redenen voor de afname van de “infectie-incidentie”. Vaccinaties kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, aangezien tot nu toe slechts een fractie van de wereldbevolking is gevaccineerd. In plaats daarvan worden drie mogelijke redenen voor de waargenomen ontwikkeling gegeven.

In de eerste plaats hebben de voorzorgs- en hygiënemaatregelen die in veel landen worden toegepast effect. Ten tweede zijn er steeds meer regio’s waar de immunisatie van de bevolking vergevorderd is (zoals de VS, Zweden en Brazilië), aangezien een groot deel van de bevolking al een keer besmet is geweest (kudde-immuniteit) en dus de verdere verspreiding afremt. Ten derde betekent de ontwikkeling van mutaties dat virusmutanten niet alleen gevaarlijker maar net zo goed ongevaarlijker kunnen worden.

Derde van de Denen wijzen Covid-19 vaccin af

“Het voorjaar van 2021 zou al merkbaar zorgelozer moeten zijn, de zomer weer bijna normaal en de herfst weer zo goed als normaal”, zegt viroloog Friedemann Weber van de Universiteit van Giessen.

WHO geeft eindelijk toe dat Bill Gates’ “vaccine” Polio in Afrika verspreidt

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here