Demonstratie tegen “wit racisme” na een aanval op een Aziaat door Afro-Amerikaan

2
978
Noel Quintana na de aanval - en de man die gezocht wordt voor de misdaad © Privé / Politie

Nadat een zwarte man een Filipijnse man had aangevallen en het gezicht had opengesneden, demonstreerden honderden linkse activisten in New York – tegen ‘wit nationalisme’, meldt RT.

In de Verenigde Staten is er een discussie ontstaan over racistische aanvallen op Aziaten. Zoals gewoonlijk zijn het blanken die de schuld krijgen – ondanks het feit dat de daders in principe altijd Afro-Amerikanen zijn.

Dat was ook het geval toen de 61-jarige Noel Quintana, een Filipijnse man, op 3 februari in een metrotrein bij Manhattan in New York op beestachtige wijze werd aangevallen. Een inmiddels gezochte zwarte man sneed Quintana’s gezicht van oor tot oor open toen de 61-jarige hem vroeg op te houden met het schoppen tegen zijn tas.

Honderden linkse individuen verzamelden zich zaterdag in het Washington Square Park in New York om te demonstreren tegen de misdaad – onder het motto “bijeenkomst tegen wit nationalisme“.

De demonstranten hielden borden omhoog met boodschappen als “Wit nationalisme is het virus”, bericht RT.

Anti-racisten hielden ook foto’s omhoog van Vicha Ratanapakdee, een 84-jarige Thaise immigrant die eind januari in San Francisco werd gedood toen een man over straat kwam rennen en hem tegen de grond smeet en vertrapte. Een 19-jarige zwarte man, Antoine Watson, werd eerder in februari gearresteerd voor de moord.

Ook in dat geval werd de misdaad van de zwarte man toegeschreven aan blanken, wat leidde tot sarcastische opmerkingen op social media.

De laatste tijd hebben in de omgeving van San Francisco verschillende wrede aanvallen op Aziaten door zwarte daders plaatsgevonden. De linkse Vietnamees-Amerikaanse auteur Viet Thanh Nguyen heeft onder meer verkondigd dat Aziaten geweld moeten erkennen als “onderdeel van een patroon van witte macht”, in plaats van “terug te vallen op onze eigen racistische veronderstellingen”.

Uit nieuwe cijfers van de New Yorkse politie blijkt echter dat niet-blanken verantwoordelijk zijn voor bijna 100 procent van de schietpartijen, verkrachtingen, berovingen en dodelijk geweld in de stad.

Samuel Little: De dodelijkste seriemoordenaar uit de Amerikaanse geschiedenis

Wetenschapper die 24 van de laatste 26 verkiezingsuitslagen correct voorspelde, zegt dat de media het verkeerd hebben, Trump heeft 91% kans op herverkiezing

2 REACTIES

  1. Net wat de Nazi’s deden in de jaren dertig.

    De methode Goebels: “Als je een misdrijf hebt gepleegd, beschuldig dan je tegenstander ervan. Tegen de tijd dat hij de waarheid vindt, wordt hij niet meer geloofd”.

    negers zijn daar idd stom volk als ze die BLM rotzooi geloven.

  2. Dus de zwarte zijn de nieuwe witten en daarom krijgen de blanken de schuld daarvan, omdat zij ook uitgescholden worden als de witten en gemakshalve worden de Aziaten ook bij de witte ingedeeld. Dan komt de volgende vraag, als uiteindelijk ieder ras gedemoniseerd wordt door ze als wit te gaan benoemen, wie wordt er dan uiteindelijk gediscrimineerd en over welk racisme praten we dan bij die demonstraties tegen racisme. Of moet daar nog over nagedacht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here