Screenshot YouTube

Dit zijn scènes die men eerder in autoritaire systemen zou verwachten: een politicus van de oppositie bekritiseert de mainstream partijen en wordt summier door de politie uit de zaal gesleurd.

In feite gebeurde dit echter in het deelstaatparlement van Stuttgart tijdens de zitting van woensdag. De vergadering werd nog steeds gedomineerd door de verwoestende rellen van afgelopen weekend. Op dat moment waren er tot 500 mensen – voornamelijk migranten en linksen – in het centrum van de hoofdstad aan het relschoppen. Nadat het publiek allang had gesproken over rellen in plaats van de mediatieke “lokale partyscene”, kwamen de details pas laat aan het licht, schrijft Wochenblick.

Kritiek op de “partyscene”-bagatellisering

Over deze omstandigheid wilde Heinrich Fiechtner (59), een niet-partijgebonden voormalige AfD-politicus, zich in zijn toespraak uitspreken. Zo bespotte hij volgens de Berliner Zeitung het “bijzondere besef […] dat de term ‘partyscene’ een nieuwe geografische term voor de Arabische regio en de Maghreb lijkt te zijn”. Daar meer dan de helft van de mensen die voor de rellen zijn gearresteerd een allochtone achtergrond heeft.

Hij wees er ook op dat het waarschijnlijk een nieuwe Coronamaatregel was om feest te gaan vieren met een stormmasker en een ijzeren staaf om afstand te houden. De problemen zijn niet nieuw:

Extreem-linkse en door buitenlanders gedomineerde bendes zijn niet alleen sinds gisteren bekend in onze republiek. Maar politici kijken met plezier toe en oefenen zich in krokodillentranen, zei hij.

Fiechtner constateert dubbele maatstaven

Stel je voor dat de rellen in Oost-Duitsland hadden plaatsgevonden en door rechtsextremisten waren bijgewoond. In dit geval zou de Bundespresident de volgende dag ter plaatse zijn geweest. In het onderhavige geval daarentegen zwijgt men volhardend over de achtergronden en kan niet eens een duidelijk hoorbare ‘Allahu akbar’ een duidelijke verklaring worden.

Op dit punt ging de Groenen voorzitster van het staatsparlement, Muhterrem Aras, over de rooie. De in Turkije geboren politica met Koerdische wortels riep Fiechtner tot de orde en heeft hem vervolgens van de zitting uitgesloten. Deze laatste had geen begrip voor de maatregel, dus liet Aras hem door de politie afvoeren. Bovendien werd Fiechtner voor de volgende vijf bijeenkomsten geschorst.

  Keulen: drie personen overleden na Coronavaccinatie - tot nu toe 69 sterfgevallen na vaccinatie in Duitsland

Vreemd genoeg is dit echter niet een unieke actie. In december 2018 gooide Aras de politici Stefan Räpple en Wolfgang Gedeon, die sindsdien uit de AfD zijn gezet, uit de parlementszaal en legde een verbod op drie zittingen op. Een rechtbank heeft later de rechtmatigheid van de maatregel bevestigd. Fiechtner wil zich nu ook voor het Grondwettelijk Hof verdedigen tegen zijn uitzetting.

Duitse Groenen politicus: Seks met 12-jarigen moet worden vrijgesteld van straf

Vorig artikelItalië: “Ik ben een migrant en kan zonder vervoersbewijs in de bus stappen”
Volgend artikelHet Zwart/Blank Experiment is mislukt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in