UK Prime Minister / Wikimedia / Open Government Licence v3.0)

De huidige situatie in het conflict tussen Oekraïne – dat fungeert (terwijl het wordt gesloopt) als een proxy voor het Westen – en Rusland kan in drie grote lijnen worden geschetst.

Ten eerste heeft Rusland nu duidelijk de overhand op het slagveld en zou het zijn recente opmars kunnen versnellen om binnenkort een algehele militaire overwinning te behalen. Het Westen wordt gedwongen dit feit te erkennen: zoals Foreign Affairs het formuleerde in een artikel met de titel “Time is Running Out in Ukraine,” Kiev en zijn Westerse aanhangers “staan op een kritiek beslissingspunt en worden geconfronteerd met een fundamentele vraag: Hoe kan verdere Russische opmars … worden tegengehouden en vervolgens worden gekeerd?” Let maar niet op het beetje wensdenken dat aan het einde wordt toegevoegd om de bittere pil van de realiteit te verzachten. Het belangrijkste punt is de erkenning dat het blessuretijd is voor het Westen en Oekraïne – op een slechte manier, schrijft RT.

Ten tweede is Oekraïne, ondanks het bovenstaande, nog niet klaar om te vragen om onderhandelingen om de oorlog te beëindigen onder voorwaarden die aanvaardbaar zijn voor Rusland, wat niet gemakkelijk zou zijn voor Kiev. (De Russische president Vladimir Poetin herhaalde in een belangrijk recent interview dat Moskou in principe open blijft staan voor besprekingen, niet op basis van “wensdenken” maar op basis van de realiteit “op de grond.”)

De onbuigzaamheid van het regime in Kiev is geen wonder. Sinds hij in het voorjaar van 2022 een vrijwel volledig – en gunstig – vredesakkoord overboord gooide, heeft president Vladimir Zelensky alles gegokt op een altijd onwaarschijnlijke overwinning. Voor hem persoonlijk en voor zijn kernteam (minstens) is er geen manier om de catastrofale nederlaag te overleven – politiek noch fysiek – die ze hun land hebben toegebracht door het te verhuren als pion aan de neoconstrategie van Washington.

Ondanks de valse heisa die hij in Kiev en het Westen teweegbracht, had de paus gelijk: een verantwoordelijk Oekraïens leiderschap zou moeten onderhandelen. Maar dat is niet het leiderschap dat Oekraïne heeft. Nog niet tenminste.

Ten derde wordt de strategie van het Westen steeds moeilijker te ontcijferen omdat het Westen er in wezen niet achter kan komen hoe het zich moet aanpassen aan de mislukking van zijn oorspronkelijke plannen voor deze oorlog. Rusland is niet geïsoleerd; zijn leger is sterker geworden, niet zwakker – en hetzelfde geldt voor zijn economie, inclusief zijn wapenindustrie.

En last but not least, de legitimiteit van het Russische politieke systeem en de effectieve controle zijn niet ingestort of zelfs maar verslapt. Nogmaals, zelfs Foreign Affairs geeft toe: “Poetin zal waarschijnlijk een eerlijke verkiezing winnen in 2024.” Dat is meer dan gezegd kan worden van bijvoorbeeld Joe Biden, Rishi Sunak, Olaf Scholz of Emmanuel Macron (wat Zelensky betreft, hij heeft de verkiezingen gewoon geannuleerd).

Met andere woorden, het Westen wordt niet alleen geconfronteerd met de waarschijnlijke nederlaag van Oekraïne, maar ook met zijn eigen strategische mislukking. De situatie is weliswaar geen directe militaire nederlaag (zoals in Afghanistan in 2021), maar wel een ernstige politieke tegenslag.

In feite is dit dreigende westerse falen een historisch debacle in wording. Anders dan in Afghanistan zal het Westen niet zomaar kunnen weglopen van de puinhoop die het in Oekraïne heeft aangericht. Deze keer zal de geopolitieke terugslag hevig zijn en de kosten zeer hoog. In plaats van Rusland te isoleren, heeft het Westen zichzelf geïsoleerd en door te verliezen zal het zichzelf verzwakt tonen.

  Situatierapport 30/3/23: De strop rond Bakhmut wordt strakker aangetrokken

Het is één ding om eindelijk, te laat, te moeten accepteren dat het bedrieglijke “unipolaire” moment van de jaren ’90 al lang voorbij is. Het is veel erger om zonder reden de nieuwe multipolaire orde te betreden met een verbluffende, vermijdbare zelfontwaarding. Toch is dat wat de EU/NAVO-West heeft weten te maken van haar nodeloze overmatige uitbreiding in Oekraïne. Overmoed is er in overvloed geweest, de val is nu slechts een kwestie van tijd – en niet veel tijd.

Wat de EU en Europa in het bijzonder betreft, heeft de Franse president Emmanuel Macron in één ding half gelijk. De overwinning van Rusland “zou de geloofwaardigheid van Europa tot nul reduceren.” Maar natuurlijk zou een Cartesiaans brein met meer precisie hebben ontdekt dat de overwinning van Moskou slechts de laatste fase is in een langer proces.

De diepere oorzaken van het verlies aan aanzien van EU/NAVO-Europa in de wereld zijn drieërlei. Ten eerste, haar eigen moedwillige beslissing om de confrontatie op te zoeken in plaats van een duidelijk haalbaar compromis en samenwerking met Rusland (waarom is het precies onmogelijk om weer met een neutraal Oekraïne samen te leven?) Ten tweede, de Amerikaanse strategie om EU/NAVO-Europa systematisch te verkleinen met een kortzichtig beleid van laat-imperiale kannibalisatie van cliënten, dat de vorm aanneemt van agressieve deïndustrialisatie en een “Europeanisering” van de oorlog in Oekraïne. En ten derde, de groteske instemming van de Europese cliënten met het bovenstaande.

Dat is de achtergrond van een recente golf van mystificerende signalen van westerse, vooral EU/NAVO-elites: eerst hebben we een golf van angstpropaganda gehad die de grootste NAVO manoeuvres sinds het einde van de Koude Oorlog vergezelde. Vervolgens heeft Macron publiekelijk verklaard en is hij blijven herhalen dat de openlijke – niet heimelijke maar voor de hand liggende modus, zoals nu – inzet van Westerse grondtroepen in Oekraïne een optie is. Hij voegde er een goedkope demagogische noot aan toe door de Europeanen op te roepen geen “lafaards” te zijn, waarmee hij bedoelt dat ze klaar moeten staan om in feite zijn bevelen op te volgen en tegen Rusland te vechten, duidelijk ook binnen en namens Oekraïne. Het maakt niet uit dat Oekraïne geen officieel lid is van de NAVO of de EU en bovendien een zeer corrupte en allesbehalve democratische staat is.

In reactie hierop is er binnen EU/NAVO Europa een divergentie aan het licht gekomen: De Duitse regering is het meest uitgesproken in het tegenspreken van Macron. Niet alleen kanselier Scholz haastte zich om afstand te nemen. Een duidelijk verontwaardigde Boris Pistorius – de ongelukkige minister van defensie van Berlijn, die onlangs struikelde over de stompzinnige nonchalance van zijn eigen generaals met betrekking tot de Taurus kruisraketten – heeft gemopperd dat er geen behoefte is om “te praten over laarzen op de grond of het hebben van meer of minder moed.” Misschien nog verrassender is dat Polen, Tsjechië en NAVO-boegbeeld Jens Stoltenberg (d.w.z. de VS) snel hebben laten weten dat ze in feite niet bereid zijn om Macrons initiatief te steunen. Het Franse publiek toont trouwens ook geen enthousiasme voor een Napoleontische escalatie. Uit een peiling van Le Figaro blijkt dat 68 procent tegen het openlijk sturen van grondtroepen naar Oekraïne is.

  Verrassing in NAVO-Oekraïne: 150.000 Russen trokken Donetsk binnen met 300 nieuwe (!) T-90M en T-72B4 tanks - Russische industrie in volle gang (Video's)

Aan de andere kant heeft Macron enige steun gevonden. Hij is niet helemaal geïsoleerd, wat helpt verklaren waarom hij zijn hakken in het zand heeft gezet: Zelensky telt in dit opzicht niet mee. Zijn vooringenomenheid is duidelijk en ondanks zijn gebruikelijke waanideeën is hij niet de baas in deze kwestie. De Baltische staten zijn militaire microdwergen, maar kunnen helaas wel enige invloed uitoefenen binnen de EU en de NAVO. En zoals gebruikelijk hebben ze de kant van de Franse president gekozen, waarbij Estland en Litouwen het voortouw hebben genomen.

Het blijft onmogelijk om zeker te weten waar we naar kijken. Om maar meteen met de meest vergezochte hypothese te beginnen: is dit een gecoördineerde bluf met een twist? Een gecompliceerde Westerse poging om good-cop bad-cop te spelen tegen Rusland, waarbij Macron de dreigementen lanceert en anderen signalen afgeven dat Moskou ze minder extreem zou kunnen vinden, uiteraard tegen een diplomatieke prijs? Nauwelijks. Ten eerste zou dat plan zo onzinnig zijn dat zelfs het huidige Westen het waarschijnlijk niet zal proberen. Nee, de scheur in de Westerse eenheid is echt.

Wat Macron zelf betreft: zijn stijl is nutteloos en contraproductief. We kunnen niet weten wat hij precies probeert te doen; en misschien weet hij het zelf ook niet. In wezen zijn er twee mogelijkheden. Ofwel is de Franse president nu een keiharde escalator die vastbesloten is om de oorlog uit te breiden tot een open conflict tussen Rusland en de NAVO, ofwel is hij een risicovolle gokker die bezig is met een bluf om drie doelen te bereiken. Moskou bang maken zodat het afziet van het doordrukken van zijn militaire voordeel in Oekraïne (een hopeloos idee); nationalistische “grandeur” punten scoren in eigen land in Frankrijk (wat al mislukt); en zijn gewicht binnen EU/NAVO-Europa vergroten door zich “slechts” op te werpen als, alweer, een nieuwe “Churchill” – waar Macron zelf zeker op zinspeelde, in al zijn bescheidenheid. (En sommige van zijn fans, waaronder Zelensky, een doorgewinterde veteraan van het live rollenspel van Churchill, hebben die rigoureuze, zij het afgezaagde vergelijking al gemaakt.)

Hoewel we de humeurige sfinx van het Elysée of, wat dat betreft, het duistere handelen van de EU/NAVO-Europese elites niet helemaal kunnen ontrafelen, kunnen we wel twee dingen zeggen. Ten eerste, wat Macron ook denkt te doen, het is uiterst gevaarlijk. Rusland zou de troepen van de EU/NAVO-staten in Oekraïne als doelwit beschouwen – en het maakt geen ene moer uit of ze opduiken met het label “NAVO” of “alleen” onder nationale vlag. Rusland heeft ook herhaald dat het van mening is dat zijn vitale belangen in Oekraïne in het geding zijn en dat als zijn leiders een vitale bedreiging voor Rusland zien, kernwapens een optie zijn. Duidelijker kan de waarschuwing niet zijn.

  Armer leven: Het nieuwe "nationale belang" van Duitsland

Ten tweede is hier het kernprobleem van het Westen dat nu – doordat Rusland onmiskenbaar de oorlog heeft gewonnen – acuut wordt: Westerse elites zijn verdeeld tussen “pragmatici” en “extremisten.. De pragmatici zijn net zo russofoob en strategisch misleid als de extremisten, maar ze schrikken wel terug voor de Derde Wereldoorlog. Maar deze pragmatici, die zich proberen te verzetten tegen hardcore escalationisten en het op zijn minst op risicovolle gokkers willen houden, worden geconfronteerd met een verlammende tegenstrijdigheid in hun eigen positie en berichtgeving: vanaf nu delen ze nog steeds hetzelfde misleidende narratief met de extremisten. Beide groeperingen blijven herhalen dat Rusland van plan is om heel EU/NAVO-Europa aan te vallen zodra het Oekraïne heeft verslagen en dat daarom het tegenhouden van Rusland in Oekraïne letterlijk van levensbelang (of in Macrons ietwat Sartreaanse termen “existentieel”) is voor het Westen.

Dat narratief is absurd. De realiteit werkt precies andersom: de meest zekere manier om in oorlog te raken met Rusland is om openlijk troepen naar Oekraïne te sturen. En wat existentieel is voor EU/NAVO-Europa is om zich eindelijk te bevrijden van het Amerikaanse “leiderschap.” Tijdens de Koude Oorlog kon men zeggen dat (het toenmalige West-) Europa de VS nodig had. Maar na de Koude Oorlog was dat niet langer het geval. In reactie daarop heeft Washington een consistente, multi-regering, tweepartijdige, zij het vaak ruwe, strategie geïmplementeerd om te voorkomen wat onvermijdelijk had moeten zijn: de emancipatie van Europa van de Amerikaanse dominantie.

Zowel de uitbreiding van de NAVO naar het oosten, die geprogrammeerd – en voorspeld – is om een grootschalig conflict met Rusland te veroorzaken, als de huidige proxy-oorlog in Oekraïne, die decennialang koppig door Washington is uitgelokt, maken deel uit van die strategie om – om een beroemde uitspraak over de NAVO te parafraseren – “Europa onder de duim te houden.” En de Europese elites hebben meegespeeld alsof er geen morgen meer is, wat voor hen misschien wel zo is.

We staan op een potentieel breekpunt, een crisis van dat langetermijntraject. Als de pragmatici in EU/NAVO-Europa echt de extremisten in toom willen houden, die spelen met het ontketenen van een open oorlog tussen Rusland en de NAVO die op zijn minst Europa zou verwoesten, dan moeten ze nu schoon schip maken en eindelijk het gemeenschappelijke, ideologische en volledig onrealistische verhaal over een existentiële dreiging vanuit Moskou loslaten.

Zolang de pragmatici de escalationisten niet durven uit te dagen hoe ze de oorzaken van de huidige catastrofe moeten begrijpen, zullen de extremisten altijd het voordeel van consistentie hebben: Hun beleid is dwaas, onnodig en verspillend.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetins minister van Buitenlandse Zaken: De “500-jarige dominantie” van het Westen loopt ten eindeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOorlog in Europa? De Russische beer in het Oosten & Oekraïense vluchtelingen in het Westen
Volgend artikelBezet Brussel! Hongarije’s Orbán roept op tot protesten in EU-hoofdstad tegen oorlog en globalistische agenda
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. De krankzinnige hoogmoed van usa en van haar west Europese schoothondjes zal diep, echt heel diep neerdonderen. Als letterlijk de bom ploft, dan is het daaag Europa, maar ook daaag usa. Je maakt mij niet wijs dat usa er dit keer ongeschonden vanaf komt.
  Net of een failliet usa zelf geen problemen heeft, zoals een niet meer af te lossen staatsschuld van bijna 35.000.000.000.000 dollars, een ongebreidelde toestroom van gelukzoekers vanuit Mexico, een vervallen industrie behalve die van de militaire rotzooi, een ongezonde en op de pof levende burgerij. Moet dan de oorlog vanuit usa en haar marionetten de afleiding zijn om uit de problemen te komen. Het zou niet de eerste keer zijn dat het gaat lopen. Wat een wereld! En wat een toekomst, vooral voor de kinderen en kleinkinderen. Ben blij dat ik oud ben en niet meer zo lang op deze in en in verrotte wereld rond hoef te lopen. En ik ben niet de enige die dit zegt.

  • De enorme van 35.000.000.000.000 dollars kan wel eens de reden zijn om een oorlog te ontketenen.
   Die schuld is niet meer af te lossen.
   Doden daar malen de aanstichters niet om, toch kan de afloop veel slechter worden dan ze hadden voorzien.

   • “35.000.000.000.000 dollar”

    Dat is dè reden voor oorlog.
    Kijk de docu ‘inside job’ en zie wat voor teringzooi ze er van gemaakt hebben.

 2. Wat ik wel knap vind van de VS is dat ze altijd landen en inmiddels zelfs een content (de EU) bereid vinden om zelfmoord te plegen voor de VS. Georgie, vele landen in Zuid Amerika, Armenie en ga zo maar door. De bevolking staat te klappen terwijl ze verniegtigd worden. De bevolking eist vervolgens meer vernietiging van hun eigen land en cultuur. Gek genoeg ook de VS intern.

  Ook al zijn ze niet in oorlog. De grote meerderheid willen hun eigen land, welvaart en cultuur vernietigen. Ook de elites van die landen trouwens. Hoe groter de barbaarsheid, de meer likes. Sodom en Gomorra zijn niets in vergelijking met dit.

  Als je wijst op de bewezen statistieken rondom geweld etc door bepaalde bevolkingsgroepen wordt je afgemaakt. Veel te weinig mensen willen zich nog voortplanten in zo een systeem en die zelfde mensen juichen toe dat de probleem veroorzakenden in massa worden toegelaten.

  Welkom in absurdistan, mede mogelijk gemaakt door de deugers die ook niet deugers zijn maar dat koste wat het kost verbergen want met deugen krijgen ze wat likes. Ik ben heel benieuwd wat gebeurd als het systeem klapt. Zal erger worden dan de val van de USSR vrees ik. Gek genoeg heb ik er ook zin in. Doormodderen in deze situatie trek ik niet veel langer.

  Groeten,
  Hugo

  • Waarom doen zoveel lijers ( geen leiders) aan de vernietiging van Europa in dit geval mee? Wat zou het zijn? Geld? Chantage, zou me niets verbazen? Beiden? Of een mooi baantje bij een globalistische organisatie?
   Beste Hugo, u leest ongetwijfeld ook andere berichten. Als ik daarop lees dat er veel pedofilie gebeurd, ook in hogere kringen, dan zou chantage me echt niets verbazen.
   Ergens in de jaren negentig las ik in De Telegraaf van mijn buurman, dat er in usa per jaar 100.000 kinderen verdwijnen. Dat stond in DT. Ik vond dat zo verschrikkelijk dat ik dat nu nog weet. Dat doe je toch kinderen niet aan. Verschrikkelijk!
   Niets lijkt te dol of te gek. De egoooootjes.

   • Hoi Jan,

    Van pedofilie weten we het allemaal sinds Epstein. Vast nog veel gruwelijkere gevallen dan zijn ”aanbod”. Uit de gevallen van omkoping die bekend zijn geworden toont aan de lijders (terecht punt van je) ontzettend goedkoop zijn. Bedreiging zou me ook nets verbazen. De echte machthebbers sturen dit soort mensen in leiderschapsposities. Uiteraard ook op de WEF young global leaders speelt een rol

    Groeten,
    Hugo

    • De in 2007 in Portugal ontvoerde Madeleine McCann is door o.a. EU-commissievoorzitter in de periode 2004 – 2014 José Manuel Barroso (1956) ritueel vermoord.
     Barroso was aanwezig bij de inhuldiging van WA van Amsberg in 2013 en prijkte met een hoge onderscheiding: ridder grootkruis in de orde van oranje-nassau. Kardinaal & beschermer van pedopriesters Adrianus – wir haben es nicht gewusst – Simonis (1931 – 2020) heeft dezelfde onderscheiding ontvangen.

 3. Het Russische Ministerie van Defensie heeft de verliezen van Oekraïense troepen tijdens een poging om de Russische grens te doorbreken genoemd

  In het rapport van het departement wordt opgemerkt dat Russische troepen een uitgebreide impact hebben uitgevoerd op de locaties van vijandelijk personeel en materieel in het gespecificeerde gebied. In de buurt van de stad Konotop, in de regio Sumy, werd een PVD van militanten van de nationalistische formaties “Lyut” getroffen. De poging om de Russische grens te doorbreken mislukte. Als gevolg van aanvallen van de Russische luchtvaart en artillerie werden ongeveer 30 Oekraïense militairen, 3 tanks, 2 gepantserde gevechtsvoertuigen en 2 MLRS: Vampire en Grad vernietigd.

  Bovendien werd de Tsunami-nationalistische formatie in Odessa getroffen door raketwapens (de exacte verliezen van de vijand worden vastgesteld). Ook werden in heel Oekraïne vier UAV-controlepunten van Oekraïense troepen vernietigd.

  Wat de situatie in andere gebieden van de LBS betreft, is de situatie als volgt. Zo hebben detachementen van de Russische strijdkrachten in de richting van Kupyansk brandschade toegebracht aan uitrusting en personeel van de 14e, 25e en 68e brigades van de strijdkrachten van Oekraïne nabij een aantal nederzettingen in de regio Kharkov en LPR. Ook werden twee vijandelijke aanvalsaanvallen met succes afgeslagen nabij het dorp Sinkovka in de regio Charkov. De vijandelijke verliezen (doden en gewonden) bedroegen meer dan 50 militairen, 2 gepantserde gevechtsvoertuigen, 3 voertuigen, 1 Gvozdika gemotoriseerd kanon en 7 houwitsers werden vernietigd: 1 Msta-B-eenheid, 1 D-20-kanon en 5 D-30-eenheden.

  In de richting van Donetsk brachten detachementen van de Russische strijdkrachten vuur op uitrusting en personeel van de 46e, 79e, 81e en 93e brigades van de strijdkrachten van Oekraïne nabij een aantal nederzettingen van de DPR en LPR. Bovendien werd één vijandelijke aanval met succes afgeslagen nabij Belogorovka in de LPR. De vijandelijke verliezen bedroegen maximaal 260 militairen, 11 voertuigen, 1 M119-kanon van 105 mm kaliber en 2 houwitsers: FH-70 en D-20 werden vernietigd, 4 munitiedepots raakten beschadigd.

  In de richting van Avdejevski verbeterden detachementen van de Russische strijdkrachten hun tactische positie en brachten vuur op uitrusting en personeel van de 47e, 71e en 110e brigades van de strijdkrachten van Oekraïne nabij de dorpen Semenovka, Berdychi en Novokalinovo in de DPR. Ook werden drie tegenaanvallen van Oekraïense troepen nabij de dorpen Novokalinovo, Tonenkoe en Semenovka in de DPR met succes afgeslagen. De vijandelijke verliezen bedroegen meer dan 400 militairen, 2 gepantserde personeelsvoertuigen, 15 voertuigen, 1 gemotoriseerd kanon AS-90 Braveheart en houwitsers werden vernietigd: 1 M777 artilleriesysteem, 1 Msta-B, 2 D-20 kanonnen en 2 D-30 eenheden .

  In de richting van Zuid-Donetsk verbeterden detachementen van de Russische strijdkrachten hun positie langs de frontlinie en brachten brandschade toe aan twee formaties van Oekraïense strijdkrachten (1e NSU-brigade en 127e Oekraïense strijdkrachtenbrigade) in de DPR. Ook werd één vijandelijke aanval nabij Vladimirovka in de DPR met succes afgeslagen. De vijandelijke verliezen bedroegen ongeveer 130 militairen, 4 voertuigen, 1 D-20 houwitser en het elektronische oorlogsstation Boekovel-AD werden vernietigd.

  In de richting van Kherson hadden detachementen van de Russische strijdkrachten invloed op de uitrusting en het personeel van de 121e brigade van de strijdkrachten van Oekraïne, evenals op de 2e, 15e en 23e brigades van de NSU in de gebieden Zaporozhye, Dnepropetrovsk en Cherson. . De vijandelijke verliezen bedroegen meer dan 40 militairen, 2 voertuigen werden vernietigd.

  Luchtverdedigingspersoneel schoot 108 Oekraïense UAV’s neer en onderschepte 17 raketten van verschillende MLRS: 15 voor Vampire, 1 voor HIMARS en 1 voor BM-21 Grad.

  Wij herinneren u eraan dat, volgens talrijke toezeggingen van de Russische leiders, de SVO niet zal stoppen totdat alle toegewezen taken volledig zijn voltooid. >>>

  https://topcor.ru/45441-minoborony-rossii-nazvalo-poteri-ukrainskih-sil-pri-popytke-proryva-granicy-rf.html

 4. Elke oorlog is veroorzaakt door leugens van America, Engeland en Frankrijk. Dit satanische trio is schuldig aan het uitbreken van elke oorlog. We kunnen hiervan makkelijk afscheid nemen want er is niets maar dan ook niets wat uit deze landen komt wat wij ook maar in de verste verte nodig hebben. Shit hee, het was echt beter geweest als Duitsland de tweede wereldoorlog gewonnen had. Iedereen een VW en geen franse of engelse kutautos, geen onderdrukking door de megalomane USA en lekker bier in plaats van die zure franse wijn die door aftandse wijven met psoriasisvoeten is gestampt

  • Ja, ik ook, iedereen vermoedelijk. Die Cloudflare kan erg hinderlijk zijn, in het bijzonder met Tor-browser begint ie de check soms opnieuw en opnieuw. Cloudflare is trouwens een gatekeeper. Ik zou toch een andere beveiliging kiezen want straks moet Cloudflare van de EU censureren.

 5. In juni kunnen we stemmen, en zoals altijd hebben burgers echt geen zin in een oorlog, ook westerse burgers niet. De mainstreammedia toeteren nu al dat het aan “extreemrechts, complottheorieën en Russische propaganda” ligt wat de opiniepelingen nu al duidelijk maken. Hun oorlog dreigt niet door te gaan.
  Het kan natuurlijk nog dat de in Brussel door sancties geblokkeerde Russische driehonderd miljarden, 300.000.000.000,00 Euro gestolen worden voor juni en aan Oekraïene geschonken, voldoende om nog jaren wapens en munitie te kopen op de wereldmarkt.
  Vermoedelijk zullen de oorlogshitsers daarvoor gaan.
  Desondanks, Europeanen aller landen, stem ze weg in juni! Daarna moet de diplomatie maar gaan praten met onze verongelijkte buur in Moskou. En komt in Amerika Trump aan de beurt want ook de Amerikaanse burgers willen geen oorlog (betalen).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in