FGM 148-Javelin: © Sreejithk2000/ Wikimedia

De militaire campagne van Rusland in Oekraïne heeft ervoor gezorgd dat de mythe van de westerse “superwapens” is ontkracht, zei minister van Defensie Sergej Shoigu dinsdag tijdens een internationale veiligheidsconferentie, bericht RT.

Sprekend op het forum, dat deel uitmaakt van de lopende Army 2022 expo bij Moskou, betoogde Shoigu dat de aan Kiev geleverde wapens geen noemenswaardig effect op het slagveld hebben gehad, zoals door het Westen is beweerd.

“Aanvankelijk ging het om de levering van Javelin anti-tanksystemen en enkele unieke drones. Meer recentelijk werden HIMARS meervoudige lanceerraketsystemen en lange-afstandshouwitsers door de westerlingen tot superwapens gepromoveerd. Al deze wapens worden echter in de strijd vermalen,” zei de minister.

Shoigu voegde eraan toe dat de Russische strijdkrachten de westerse wapensystemen die op het slagveld in Oekraïne in beslag zijn genomen, “zorgvuldig onderzoeken”, en “rekening houden met de kenmerken en specifieke kwaliteiten” van deze wapens bij het plannen van gevechtsoperaties.

De verklaring van de minister komt nadat de Amerikaanse minister van Defensie LLoyd Austin vorige week had aangekondigd dat de wapens die Washington naar Kiev heeft gestuurd, zich op het slagveld doeltreffend hebben bewezen, en beloofde meer wapens naar Oekraïne te sturen voor “zo lang als nodig is”.

De VS hebben sinds februari meer dan 54 miljard dollar aan economische en militaire hulp aan Oekraïne goedgekeurd, terwijl het VK alleen al bijna 3 miljard dollar aan militaire hulp heeft toegezegd, en de EU nog eens 2,5 miljard dollar heeft uitgegeven aan wapens voor Kiev.

Een groot aantal uitrustingsstukken, van geweren en granaten tot antitankraketten en raketinstallaties met meervoudige lanceerinrichtingen, heeft de westerse wapenmagazijnen voor Oekraïne verlaten, waarbij het meeste via Polen het land binnenkomt.

  De roebel schiet omhoog nadat Poetin dollars en euro's heeft gedumpt voor Russische olie en gas

Moskou heeft het Westen herhaaldelijk gewaarschuwd geen wapens naar Kiev te sturen, omdat het conflict daardoor alleen maar langer duurt en er meer slachtoffers vallen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“De helse Westerse sancties zijn er niet alleen niet in geslaagd Rusland te verlammen, maar zijn in plaats daarvan als een boemerang naar het Westen teruggekeerd”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSlachtoffers van massamoord, wij vertrouwen nog steeds onze moordenaars – Vertrouwt u uw dokter?
Volgend artikelHoe de Westerse beschaving werd uitgewist
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Die mythe heb ik nooit erkent als je jaar de eerdere oorlogen kijkt van Amerika. De laatste keer dat ze wat bereikte was in de tweede wereldoorlog, en dan doormiddel van meerdere partijen. Dus die zgn mythe prik ik zo doorheen.

  • Amerika heeft ooit maar 1 oorlog gewonnen en dat was de burgeroorlog tussen zuid en noord Amerika.

   Zonder de Russische aanval op Duitsland tijdens WW2 was ook de bevrijding mislukt.

   Amerika kan wel de borst vooruit steken maar na WW2 heeft Amerika meer dan 100 oorlogen gevoerd over heel de wereld.

   Amerika, England, EU en NATO zijn samen verantwoordelijk voor miljoenen doden in verband met al hun oorlogen.

   Ook deze oorlog gaan ze verliezen !

   Maar goed dat Amerika Hollywood heeft om hun misdaden te verbergen en zich als helden voor te doen.

   Wanneer gaan mensen eens wakker worden en de werkelijke wereld agressors aanwijzen. !!!

   • hear hear.

    US United Satan hebben de boel gewoon over genomen, waar 2 honden vechten om een been, gaat de derde (US) er lachend mee heen, ze infiltreerden van alles in Europa, zetten valse clubjes op ala UN e.d. met handelspraatjes ala = goed voor u… ondertussen steeds meer voet overal aan wal krijgende, democratieën te scheppen door te pletten… en niks verder te komen dan de militaire industrie te spekken en nog meer macht naar zich toe te trekken, operation paperclip ook zoiets, maar hoe? owja heel veel Duitsers woonden al in Amerika lang voor WW2 settlers, dus vandaaruit claimden zij zich overwinnaar, terwijl Rusland dat eigenlijk was en niet eens wilde maar moest, en ow die 6 miljoen (ja dat waren er precies 6 miljoen… ow wacht, NOT) elk jaar gedenken… maar waarom niet die 23 miljoen! jawel, 23 miljoen Russen die gedood zijn tijdens WW2 herdenken, maar zielige verhalen van Anne of hoe heet die vrouw, ow wacht tis geen vrouw want dat kan ik niet weten als niet bioloog.. pfff wat een shitshow zitten we in met de US/UK? aan de ‘knopjes’ om toch de wereldmacht te grijpen wat ze met WW2 niet lukte…or did they… veel lijkt erop van wel, from the inside, sell it as candy and they eat it… don’t tell them what all in it though.

 2. Beste Mensen

  Waarom zijn mensen zo dom
  Kunnen die het nog steeds niet zien dat de Amerikaanse dollar in werkelijkheid niks maar dan ook echt helemaal niks meer waard is geworden
  En de buitenlandse schulden berg een tigtal malen hoger dan de himalaya gebergten bij elkaar is geworden

  Door machtsvertoon en wapen gekletter probeert Amerika dat weg te poetsen
  Gaande over lijken van over de heele wereld

  Trekken iedereen maar de ondergang in
  Dus naar hunzelf toe

  Dus worden de schulden automatisch minder en word symbolisch de dollar waarde gedwongen omhoog gebracht

  Mensen opent Uw ogen

  Dank U

 3. Wel heel eenzijdig de Russische kant dat belicht wordt (en voor waar aangenomen.)
  Terwijl het toch vooral Russen zijn die pronken met hun wunderwafens waar ze er geen van kunnen inzetten in het veld.

  • Beste Mensen

   Als het Westen in èèn keer al haar
   Lesbiessen , Flikkers en Pedofielen gaat inzetten als wapens
   Dan nog zal die Wunder Wafens van Rusland overbodig zijn

   Heel zielig vertoning van het Westen
   Opscheppen & Stoer praten is het enige wat die kunnen
   Die Waren , Zijn & Blijven uiteindelijk altijd Lafaards

   Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in