© Eva Bartlett for RT cover Donbass

Toen Rusland de militaire operatie in Oekraïne lanceerde om het door de NAVO-coup in 2014 opgelegde regime in Kiev te dezanificeren en te demilitariseren, censureerde de Europese Unie de aansluitingen met enkele van de belangrijkste Russische netwerken zoals Sputnik, schrijft Fabio Giuseppe Carlo Carisio.

In juni werd een Italiaanse geopolitieke deskundige van de Universiteit van Luiss uit zijn functie bij een internationaal veiligheidsobservatorium gezet omdat hij op televisie de redenen van de Russische president Vladimir Poetin had verwoord. De uitzending waarin hij te gast was, werd gecensureerd door de Italiaanse staatstelevisie RAI.

In dezelfde maand verscheen een door de Italiaanse inlichtingendienst opgesteld dossier met een catalogus van alle verslaggevers, media en bloggers die de Russische versie van de dagelijkse gebeurtenissen in de oorlog rapporteerden.

Gospa News vond zijn pagina gesloten, zonder waarschuwing, van Facebook nadat Google reeds alle reclame had verwijderd en YouTube zijn account blokkeerde.

Mijn persoonlijke profiel werd verwijderd door Linkedin, vervolgens met technische trucs geblokkeerd door FB en beperkt in views op Twitter maar ook op Telegram waar de Gospa News pagina, ondanks de vele views van de berichten, niet hetzelfde aantal abonnees heeft kunnen behalen.

Daarom is de klacht van verslaggever Eva Karen Bartlett over het gedrag van de westerse mainstream media correct.

Helaas zijn degenen van contra-informatie al het onderwerp van vergelding op sociale media, zoals voorzien door het CEPA-militarisatieplan, gerealiseerd door de NAVO-denktank twee jaar voor de invasie van Oekraïne waartoe het Kremlin heeft besloten.

***

Het aantal burgerdoden blijft stijgen nu sommige EU-burgers in opstand komen tegen de steun van hun regeringen aan Kiev

door Eva Bartlett voor Russia Today

Oekraïne heeft maandag 16 burgers, waaronder twee kinderen, afgeslacht met 155mm NAVO granaten, aldus het hoofd van de Volksrepubliek Donetsk (DPR), Denis Pushilin. De projectielen troffen twee aangrenzende buurten en decimeerden woon- en handelswijken – waaronder een markt die al eerder met dodelijke afloop was bestookt.

  Hoe gaat het met die oorlog?

Taferelen met de dood zijn niets nieuws voor de bewoners en verslaggevers hier in Donetsk, dat regelmatig het doelwit is van Oekraïense aanvallen, zoals die op 4 augustus in de centrale regio, waarbij zes mensen omkwamen, onder wie een 11-jarige ballerina, haar grootmoeder en haar balletlerares.

Maar het bloedbad van maandag was erger dan alles wat ik in mijn maandenlange verslaggeving hier heb gezien. Stukken vlees lagen op straat – een deel van een hand, een voet, een oor. Iemand had de telefoon van een dode man op zijn buik gelegd. De vrolijke beltoon paste niet bij zijn levenloze lichaam en de taferelen en stank van de dood om hem heen.

Voor de meeste mensen is het begrip oorlog een ver-van-mijn-bed-show, en doden worden genormaliseerd door de media die de aantallen slachtoffers en vernielde gebouwen vermelden – dus de meesten die horen over burgers die worden gedood, begrijpen niet echt hoe een scène als deze eruitziet of ruikt.

Voor de plaatselijke bevolking is het op zijn eigen manier ook genormaliseerd, na meer dan acht jaar Oekraïense aanvallen – een tragisch groteske vorm van normaliteit, waarbij de routine na de bombardementen begint kort nadat de laatste explosies zijn weggeëbd.

Toen ik ter plaatse kwam, was de plaatselijke bevolking al bezig met het opvegen van glasscherven en het bekleden van ramen, om zich voor te bereiden op de heropening van hun winkels. Inspecteurs van het Russische onderzoekscomité waren ter plaatse om scherven te verzamelen en het inslagpunt van de granaat te meten, om de aard van de bewapening vast te stellen. Toen hen werd gevraagd wat er was gebeurd, verklaarden ze zorgvuldig dat ze niets konden zeggen totdat hun onderzoek was afgerond.

  Gevaarlijke opvoering

Een hulpverleningsvoertuig arriveerde en arbeiders begonnen de lichamen, of lichaamsdelen, op brancards te laden en op te ruimen.

Ongeveer 100 meter verderop zat een gapend gat in de zijkant van een flatgebouw. De granaat was precies daar ingeslagen waar op de muur de richting stond aangegeven naar de dichtstbijzijnde kelder, die gebruikt zou worden als schuilkelder. Deuren naar dergelijke trappen worden doorgaans permanent opengelaten, zodat iedereen die door een granaatinslag wordt verrast een kans heeft om te overleven, als hij op tijd de deur en de kelder kan bereiken.

Slachtoffers van een andere Oekraïense aanval, die zaterdag plaatsvond, hadden die mogelijkheid niet. Het centrum van Donetsk werd in de loop van 30 minuten rond het middaguur getroffen door een tiental granaten. Minstens vier burgers werden gedood, van wie ik er één nog op de grond zag liggen. Enkele minuten later werd haar lichaam afgevoerd. Een van de granaten trof een auto die in de Artemastraat reed, waardoor deze in brand vloog en twee burgers omkwamen. Toen ik daar aankwam, was het voertuig uitgebrand en waren de doden afgevoerd. Arbeiders waren de wegen al aan het herbestraten en veegden puin en glas van de trottoirs.

Op donderdag, opnieuw rond het middaguur, beschoot Oekraïne opnieuw het centrum van Donetsk, dit keer naast een drukke markt. Bij de beschieting vielen zes doden op straat en in een uitgebrande bus.

Westerse wapens doden burgers in Donbass

Wanneer Russische en Donbass-stemmen beweren dat Oekraïne Donbass-burgerbevolking doodt met westerse wapens, is het antwoord stilte, spot of omkering van de werkelijkheid: beweringen dat Rusland Donbass bombardeert – wat elke gewone inwoner hier gemakkelijk kan weerleggen, omdat hij al meer dan acht jaar onder Oekraïense beschietingen ligt.

Oorlogscorrespondent Christelle Neant schreef over de bombardementen van zaterdag:

“Nadat ik de foto’s van de granaatscherven die ik ter plaatse vond, had voorgelegd aan Adrien Bocquet, die nu NAVO-wapendeskundige is voor de vertegenwoordiging van de DPR in het JCCC (Joint Monitoring and Co-ordination Center on Ukraine’s War Crimes), bevestigde hij dat het Amerikaanse 155mm granaten waren, sommige afgevuurd door Caesar-kanonnen en andere door TRF1-kanonnen.

De beruchte TRF1 kanonnen die (verboden) 155mm clustermunitie kunnen afvuren, waarover ik het in juni had en waarvan de westerse pers had verzekerd dat Frankrijk ze niet aan Oekraïne had geleverd! Alvorens begin september te vernemen dat Parijs ze wel degelijk aan Kiev had verkocht!”

Europeanen in Duitsland, Frankrijk en Italië hielden onlangs “#StopKillingDonbass”-acties, waarbij ze de verkoop van westerse wapens aan Oekraïne aan de kaak stelden en opriepen om er een einde aan te maken. Het was nogal passend dat de acties plaatsvonden op de dag nadat Oekraïne opnieuw het centrum van Donetsk had gebombardeerd.

  2024: Op weg naar de Europese revolutie!

Deze acties werden gevolgd door het uitbrengen van een petitie tegen wapenleveranties aan Oekraïne, waarin stond:

“Vandaag leveren onze landen, in strijd met de fundamentele beginselen van artikel 2 van het VN-Handvest, in het bijzonder de beginselen van soevereine gelijkheid en de vreedzame regeling van internationale geschillen, wapens aan Oekraïne die massaal doden en gewonden onder burgers in Donbass veroorzaken, waaronder kinderen.”

Op dit moment is er geen veilige regio in Donetsk, nergens zijn de bombardementen van Oekraïne verboden terrein, noch kraamklinieken, noch drukke markten. De kwestie lijkt echter wel verboden terrein voor de berichtgeving van de westerse mainstream media.

Eva Bartlett, oorspronkelijk gepubliceerd door Russia Today


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een “rode lijn” in onschuldig bloed: Amerikaanse M777 houwitser slacht burgers af in DonetskVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropa’s energiecrisis zal geen “één winterverhaal” zijn
Volgend artikelColonne Nederlandse YPR-765 pantserwagens van de Oekraïense strijdkrachten door Russische luchtmacht vernietigd (VIDEO)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Het westen zijn grote oorlogshitsers en NATO is niets meer dan een moord instituut : Joegoslavië, Irak, Syrië, Libië, Jemen, Oekraïne.

  Alle ” vluchtelingen ” die ons land overspoelen zijn rechtstreeks en alleen het gevolg van onze oorlog hitsers die EU heet.

  Hahaha ik hoor het ze zeggen: Door de EU hebben we geen oorlogen , nee die voeren we in derde wereld landen want die zijn makkelijk te vernietigen !!!

  Maar met Rusland zullen naar ik hoop compleet ten gronden gaan. Niet dat ik een Poetin aanhanger ben maar haten doe ik hem ook niet.

  Ik hoop dat Amerika, England, EU en NATO compleet vernietigd gaan worden. Mijn hoop is dat we daarna ALLE schuldigen en elite berechten en dat het volk de macht krijgt om een mooie wereld op te bouwen. Zonder macht structuren, waar vrede en liefde voor elkaar de standaard is.

  Wie geen dromen meer heeft kan beter die nieuwe booster nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in