Door de verminderde energievoorziening als gevolg van de sancties tegen Rusland en het afsluiten van belangrijke pijplijn-gasexportroutes door Moskou zal Europa tot ver na de komende winter op zoek moeten naar olie en gas, aangezien de huidige crisis niet “een één winterverhaal” is, aldus analisten van consultant Energy Aspects, schrijft Tsvetana Paraskova op Oilprice.com.

“Dit is geen verhaal van één winter, laat dat duidelijk zijn”, zei Amrita Sen, oprichter en onderzoeksdirecteur van Energy Aspects, vrijdag in een interview met Bloomberg.

Europa zal de vraag moeten rantsoeneren om de markt in evenwicht te houden, niet alleen deze winter maar ook de volgende winter en mogelijk de winter daarna, merkte ze op.

De energiecrisis duwt Duitsland – Europa’s grootste economie – nu al in een recessie, die nog zal verdiepen naarmate we de wintermaanden ingaan door de aanhoudende aardgas- en energiecrisis, aldus de Bundesbank, de centrale bank van Duitsland, in haar maandelijkse rapport eerder deze week. Duitsland heeft deze week ook besloten zijn grootste gasimporteur, Uniper, te nationaliseren om een ineenstorting van de Duitse energie- en gasleveranciers te voorkomen. In heel Europa worden industrieën gedwongen hun productie te beperken of stop te zetten als gevolg van de stijgende energieprijzen, en verschillende Europese brancheorganisaties zeggen dat de voorstellen van de Europese Commissie om de energieprijzen te verlagen en huishoudens en bedrijven door de crisis heen te loodsen niet voldoende zijn om hen te helpen de winter door te komen.

Sen van Energy Aspects zei tegen Bloomberg dat de oliemarkt een zeer volatiel laatste kwartaal van dit jaar zal kennen. 2022 is tot nu toe het jaar met de op één na hoogste volatiliteit sinds 1990, de hoogste volatiliteit werd gezien in 2020.

  Video: Journalist reist naar Moskou om te zien hoezeer de sancties werken

“Wij verwachten veel hogere prijzen tot het einde van het jaar”, en Energy Aspects’ verwachting voor olieprijzen aan het einde van het jaar is ongeveer $120 per vat, voegde ze eraan toe.

Aan het begin van de vrijdag stond de Brent Crude op 90 dollar per vat.

Nadat het EU-embargo van kracht is geworden, kunnen India en China in theorie extra Russische olie absorberen, maar de banksector zou op zijn hoede zijn voor secundaire sancties van de VS en dit zou het vermogen van Rusland om olie te exporteren kunnen beperken, aldus Sen van Energy Aspects. Bovendien zou Rusland veel olie vastleggen op schepen naar Azië en vervolgens kopers vinden, waardoor de vrachtprijzen verder zouden stijgen, voegde zij eraan toe.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is duidelijk dat degenen die begrijpen waar dit naar toe gaat, de Derde Wereldoorlog isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropa kan maar beter hopen dat de VS Rusland niet dwingt om tactische kernwapens in Oekraïne te gebruiken
Volgend artikelWesterse media blijven negeren hoe Oekraïne NAVO-wapens gebruikt om onschuldige burgers in de Donbass te doden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

17 REACTIES

 1. De belangrijkste gaspijplijnen naar Europa hebben wij ook zelf afgesloten

  Rusland gaat dus eerst een gaspijplijn aanleggen van 100 miljard om daarna Europa te annexeren ?

  Nederland , Oekraine , Rusland en Amerika 1 ding hebben zij allen gemeen , het kwaad zit er overal diep in gebakken !!

  • Mensen wordt wakker het behoord allemaal bij de grote reset, Duitsland sluit kernenergie centrales Belgen gaan dat ook doen hier worden de kolen centrales gesloten en ga je dat doen als Rusland geen gas meer levert wie wilt dat nu geloven het behoord allemaal bij het plan om de bevolkingen grootste deel te vermoorden kijk de elite hebben hun gas en olie eten en drinken in grote voorraden ingeslagen zij zullen leven als koningen in hun schuilbunkers en jullie dom volk geloven dat ook nog , de WEF gaat zijn eigen ondergang toch niet regelen wat heb je aan geld als straks niets meer te beleven is op deze aarde.

 2. verwarming UIT! 2 x pw koken.1x per week douchen.Rest met washandje aan wastafel.Wat meer kan ik nog doen?Ik gebruik NIETS aan gas stroom en toch gaat die rekening omhood.Vieze vuile kankerhonden.Ik ben radeloos.Kan beter buiten in een tent gaan leven.Koude shit uit blik en glas eten?Nooit meer douchen alleen koud?Ik kan alles hebben…1 ding niet…koud douchen.Wordt reclame voor gemaakt.De wim hof metode.Man rot kanker op.IK KAN DAT NIET!!!!Alle reclame hoe gezond koud douchen wel niet is.Krijg de fokking tering.Jij ook wim hof!! de kanker voor je.Der zijn mensen die t gewoon niet kunnen verdragen,koud douchen.En daar komt bij,ik ben een bikkel.Verdraag pijn als geen ander.Maar koud douchen?Fuck off man klootzak.Als ik koud moet douchen rijst mn stresslevel naar ongekende hoogtes.Pleur ef lkr op allemaal.Kankerleven.

  • Ik ook niet!
   Dan verkies ik de ouderwetse methode die ik ook al een aantal keren heb gedaan, een emmer water opgewarmd met tot een prettige temperatuur, een pollepel en een was handje en je bent in no time weer fris en fruitig. Het kost je hooguit 1 a 2 liter kokend water dat eenvoudig van een zonnepaneel geleverd kan worden, je bespaart veel energie!

  • @trutju
   Respekt voor je mening .
   Ok je kunt het niet zo what ?
   Ik kan het wel , jaren zo geleefd .
   Maar je kunt je toon wat beter verpakken in wat meer gangbare uitdrukking.
   Nogmaals ik herken je verhaal.
   En Hofman is een omhooggevallen eikel .
   Die nu lessen geeft en de kijk mij eens methode heeft voor eigen glorie ontwikkeld.
   Hij imponeerd mij totaal niet .
   Heb ook min17 overleefd op blote voeten had nimmer sokken nog schoenen aan .
   Heel veel buiten geleefd kon overal lopen op blote voeten in de stad trok ik dan sandalen aan had keiharde voeten .
   Fijn is dat ook niet enorm veel kloven en die zijn pijnlijk maar daar viel ook mee te leven .
   Maar om terug te komen op jouw verhaal , ik bak je niet af hoor ok je kunt het niet waarom zou je ook ? Mijn waardering heb je zowie zo . zeker voor wie je bent . 👍
   Groeten .

 3. @Jan >> (De Flevopolder meer bebouwen met steden en dorpen, de Groningers daar naartoe verkassen en de gaskraan wagenwijd open. Probleem opgelost.)

  Zou je denken Jan, maar het is helemaal niet de bedoeling dat ze dit willen oplossen. De boel moet naar de kloten !! En ze halen steeds meer gelukzoekers hier naar toe. En daar willen ze de huizen voor bouwen, op het land van de boeren. De blanken moeten verdwijnen, want die zeuren en kosten te veel….. Fijne Zondag.

 4. @Jan >> (Ook gepland.)

  Inderdaad Jan, alles is al lang geleden gepland. Maar het gaat ze niet lukken, mensen komen steeds mee in verzet. Mijn opa zij altijd, pak mensen hun menselijkheid af. Dan zullen veranderen in beesten. En hij heeft veel gezien in Auschwitz…

 5. Eigenlijk moeten we het elektriciteit net compleet plat gooien, dit klinkt niet logisch maar lost een hoop problemen op. Geen communicatie meer mogelijk vanuit de media, het controle middel van de overheid is dan weg. Geen internet meer betekent geen manipulatie van de mens mogelijk meer door de overheden. De muziek is onze grootste verborgen vijand, want zij hebben de frequentie met 4Hz. bewust verlaagt. Hierdoor raken wij mensen uit balans. Hierdoor degradeert ons DNA met 95% en worden zo makkelijk beheersbaar, volgzamer en gemakzuchtiger, maar ook veel eerder agressief naar je medemens toe. Ben jij een grote muziek liefhebber en vele uurtjes met hoofdtelefoon muziek aan luisteren op A=440 Hz. Dan ben jij volledig in onbalans. Zet al je muziek om in A=444Hz. Dan krijg je ook automatische de C op 528Hz. Deze 528Hz. frequentie zorgt voor de reparatie van je DNA. Je stemt je alsware weer af op de natuur. Je wordt weer rustig en helder in je hoofd, zodat stress, angst en depressiviteit verleden tijd voor je worden. Zodat we ons niet meer laten manipuleren door de parasieten die we overheid noemen.

 6. O heer er komt een dag dat wij de dood als bevrijding willen ontvangen Gert Ja heeft met god gesproken en god zij , Gert Jan proficiat je bent goed op weg om 17 miljoen mensen mee te vermoorden samen zijn jullie sterk Rutte en Kaag en jou en dat ander links tuig jullie zijn heilig jullie zijn geweldig wat ben jij een verrader Gert Jan de verrader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in